maya2006 Re: Tam dom Twoj, gdzie serce Twoje 21.08.08, 21:41 jessi czy ty masz tzw. depresje pourlopowa? czy to tylko takie rozwazania? Odpowiedz Link
jessi_a Re: Tam dom Twoj, gdzie serce Twoje 21.08.08, 21:45 chyba wszystko naraz. Ale jestem ciekawa waszych zdan na ten temat. Odpowiedz Link
nana_c Re: dom jest tam 22.08.08, 01:04 gdzie moi bliscy i kochani gdzie zycie, pbowiazek, praca i przyjemnosc Czyli mój dom jest- tutaj Odpowiedz Link
ewa553 Re: dom jest tam 22.08.08, 07:53 mysle jak nana i dlatego moj dom jest od dawna tutaj. Ale przeciez dosc jest tutaj osob, ktore tesknia dzien w dzien za Polska i nie bardzo wiedza dlaczego sa tutaj. Ich dom zawsze bedzie w Polsce, tu sa tylko "po drodze". Biedni. Odpowiedz Link
annajustyna Re: dom jest tam 22.08.08, 08:17 Dlaczego zaraz biedni? Byc moze kiedys powroca do Polski i beda w koncu szczesliwi (albo beda w Polesce kazdego dnia tesknic za Niemcami). Odpowiedz Link
maya2006 Re: dom jest tam 22.08.08, 13:56 ja mysle, ze czlowiek co jakis czas ma takie egzystencjalne rozwazania i chec zmiany. ja czesto wlasnie miewam to po urlopach. Odpowiedz Link
nana_c Re: dom jest tam 22.08.08, 20:11 Znaczylo by to, ze faktycznie sa tutaj ludzie, którzy po pracy wracaja... no wlasnie, dokad wlasciwie??? Jesli nie nazywaja to "domem"- przy czym nie mam murów na mysli Odpowiedz Link
realdirect2 jak to rozumieć? dosłownie! 22.08.08, 08:03 Miłość jest najważniejsza w życiu, ona nas determinuje. Odpowiedz Link
intela Re: Tam dom Twoj, gdzie serce Twoje 22.08.08, 15:37 A serce jest tam gdzie spedzilo sie mlodosc i skad mialo sie dobre wspomnienia. Odpowiedz Link
maya2006 Re: Tam dom Twoj, gdzie serce Twoje 22.08.08, 18:55 intela napisała: > A serce jest tam gdzie spedzilo sie mlodosc i skad mialo sie dobre > wspomnienia. ale co jest, jesli sie jest jeszcze mlodym i sie ma wszedzie dobre wspomnienia? Odpowiedz Link
maria421 Re: Tam dom Twoj, gdzie serce Twoje 22.08.08, 20:48 To ja mam chyba kilka domow, bo serce zostawilam w kilku miejscach na swiecie Odpowiedz Link
kwiecienka1 Re: Tam dom Twoj, gdzie serce Twoje 22.08.08, 21:38 moje serce też jest podzielone... z jednej strony malutki Toszek, Katowice i Kraków - miejsca, w których dorastałam i spędziłam prawie 30 lat a z drugiej strony Wiesbaden - gdzie buduję swój nowy dom i swoją rodzinę pozdrawiam Kwiecienka z Podzielonym Sercem Odpowiedz Link
nana_c Re: Tam dom Twoj, gdzie serce Twoje 22.08.08, 22:16 Byc moze jest i tak, ze dopiero mozliwosc nazwania paru scian, z wlasnej sily i pieniedzy budowanych, uksztalca nazwe "dom" w sensie uczuciowym. Szczególnie, jesli nie jest sie samotnym budowniczym Odpowiedz Link
maya2006 Re: nun, 23.08.08, 17:22 jecki.p napisał: > mam sciany tu i tam, > lecz czasem bywam sam... bycie samemu jest cudowne, gorzej by bylo z samotnoscia Odpowiedz Link