konrad-walenrod A kto zaczął? 26.08.08, 19:04 jessi_a napisała: > kto wygra Rosja czy Zachod? ×××××××××××××××××××××× A kto zaczął? (...) Rada Ministrów przyjęła uchwałę o uznaniu niepodległości Kosowa - ogłosił oficjalnie minister spraw zagranicznych Radek Sikorski. - Polska uważa, że niepodległość Kosowa jest wyjątkowym przypadkiem, który nie może stanowić precedensu - podkreślił Sikorski. (...) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4964324.html Odpowiedz Link
ja.nusz Re: A kto zaczął? 26.08.08, 19:22 Uznanie Kosowa przez wielu członków NATO było oczywistym błędem i wodą na młyn Rusków. Rosji nie upoważniało to jednak w najmniejszym stopniu do najazdu na Gruzję. Poza tym przekonamy się w niedalekiej przyszłości jak ostro suwerenni będą Abhazi i Ostetyńcy Płd. - z ruskimi paszportami w kieszeni. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Das Volk ist der einzige Souverän 26.08.08, 19:34 Das Volk ist der einzige Souverän Wenn das Volk russische Pässe haben will, so ist es des Volkes Wille, der zu respektieren ist. Odpowiedz Link
jessi_a Re: oczywiście, że Rosja. 26.08.08, 19:31 a Rosja wie o Twoim poparciu, tak samo im zwisa jak i opinia swiata. Jestem ciekawa kto nastepny, jakos zaczynam chyba miec rusofobie. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Jestem ciekawa kto nastepny, 26.08.08, 19:46 jessi_a napisała: Jestem ciekawa kto nastepny, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kaszuby... Odpowiedz Link
jecki.p p i e r d o l i s z conny; 26.08.08, 19:52 Kaszub strzego 2 dywizje moherowych beretow. Wyrzutnie w twierdzy wejherowskieg (na Os. Kaszubskim) wyrzucaja 3600 beretow na minute i to nie takich zwyklych, lecz nafaszerowanych zgnilymi jajami (6 w kazdym berecie). No i co im tam ruskie?! j. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Freies, Demokratisches, Souveränes Kaschubien. 26.08.08, 20:04 Mir geht es ja in erster Linie um ein Freies, Demokratisches, Souveränes Kaschubien. Mit einem Sitz in der UNO Einen Kandidaten zum Prämierminister habe ich auch schon... Odpowiedz Link
realdirect2 Re: oczywiście, że Rosja. 15.09.08, 03:48 jessi_a napisała: > a Rosja wie o Twoim poparciu, tak samo im zwisa jak i opinia > swiata. Jestem ciekawa kto nastepny, jakos zaczynam chyba miec > rusofobie. > gdy ja przedstawialem moj poglad uksztaltowany na podstawie "informacji zawartych w BS PAP" (hahahahaha) nie podejrzewalas, ze mam racje. Dzisiaj swiat troche inaczej spoglada na ten konflikt. To nie Rosja zaatakowala, tylko Gruzja. Trzeba sluchac starszych i nie ulegac emocjom. DD P.S. Wiedza to potega, dlatego nie przylaczylem sie do Solidarnosci i dzisiaj mam cicha satysfakcje;DDD Odpowiedz Link
jessi_a Re: oczywiście, że Rosja. 15.09.08, 16:04 i Ty w to wierzysz Przychodzi mi na mysl II wojna, gdy Hitler napadl na Rosje. Rosjenie dostawali dobrze na poczatek w dupe od Niemcow, a wiesz czemu? Nie byli przygotowani do wojny obronnej, tylko do zaczepnej, ale Hitler ich wyczul i to wcale nieprzypadkowo pierwszy uderzyl. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: oczywiście, że Rosja. 26.08.08, 19:31 realdirect2 napisał: > Mają moje poparcie, ponieważ........? Odpowiedz Link
jecki.p ja.nusz ma historyczne luki... :-) 26.08.08, 19:47 To Ty nie wiesz, ze Ichu z Wladimirkiem pewnego pieknego listopadowego wieczoru 1986 uchlali sie w Dreznie, jak nie przymierzajac... Wiem to od mojego Zygusia, ktory wtedy byl jeszcze IM-taksowkarzem i odwozil ich o 5.00 rano do sowjeckiej ambasady. j. Odpowiedz Link
jessi_a Re: ja.nusz ma historyczne luki... :-) 26.08.08, 20:31 Rudy Putin nie pije jak zwykly Ruski Ba w ogole nie pije. Odpowiedz Link
jessi_a Swiat wyrazi ubolewanie i Schluss 26.08.08, 21:07 w sumie "koronkowo wyhaftowany" plan strategiczny Rosji. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: lubię profesjonalną robotę, 26.08.08, 21:47 realdirect2 napisał: > nie tylko w polityce No to zacytuj jeszcze Schrodiego, że Putin to "lupenreiner Demokrat" i będzie komplet. Liniejący niedźwiedź pokazuje przeżarte szkorbutem kły i myśli, że ktoś tego się przestraszy - do dupy z taki profesjonalizmem. Odpowiedz Link
jessi_a Re: lubię profesjonalną robotę, 27.08.08, 18:06 Rosja nie linieje, wiec przeciwnie, dala zachodowi do zrozumienia, ze koniec historycznych wakacji. Zachod za dlugo sie ociagal z integracja panstw bloku wschodniego. Rosja bedzie jeszcze grozniejsza, to niebezpieczny swiat. Odpowiedz Link
jecki.p Gegenfrage: 27.08.08, 19:12 Co byloby, gdyby zachod sie nie ociagal? Niedzwiedz nie wszedlby do gruzinskiego tunelu, czy bylibysmy w stanie wojny z Ruskimi ? Fajnie byloby... j. Odpowiedz Link
jessi_a Re: Gegenfrage: 27.08.08, 20:53 szczerze mowiac, nie wiem. Putinowi w dojsciu do caratu zawsze pomagaly wojny i kryzysy. Demokracja byla i jest tylko fasada. Jego nastepca to jego szkola przeciez. No coz zachodzie, fora ze dwora. Czy to sie na dluzsza mete oplaci, no coz poczekamy, zobaczymy. Odpowiedz Link
konrad-walenrod die Chinesen die besten Chancen... 27.08.08, 21:04 jessi_a napisała: Czy to sie na dluzsza mete oplaci, no coz poczekamy, > zobaczymy. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Jedes Volk braucht solche Regierung, die die Mentalität des eigenen Volkes kennt. Die Schweizer eine andere, die Iraker eine andere, die Russen eine andere... Um im Globalismus zu überleben, haben die Chinesen die besten Chancen... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Gegenfrage: 28.08.08, 15:14 jessi_a napisała: > Jego nastepca to jego szkola przeciez. No coz zachodzie, fora ze > dwora. Czy to sie na dluzsza mete oplaci, no coz poczekamy, > zobaczymy. Medwiediew to nie tyle szkola Putina, tylko przede wszystkim jego marionetka, która tańczy dokladnie tak jak Wołodia za sznurki ciągnie. Odpowiedz Link
realdirect2 teraz to zawstydziles Medwiediewa, 28.08.08, 15:34 zszedl z parkietu, juz nie tanczy, siedzi pod sciana. Odpowiedz Link
realdirect2 wisi mi to, czy Putin jest demokrata. 28.08.08, 15:32 A schröder nie jest dla mnie autorytetem, zebym go cytowal. Im liczniejszy narod, tym trudniej rzadzic i niemozliwe przy tym byc demokrata. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Nur normale Toiletten kennt dort kaum jemand. 28.08.08, 17:52 jecki.p napisał: > sobie radza... ) ----------------------- Odpowiedz Link
maria421 Re: wisi mi to, czy Putin jest demokrata. 28.08.08, 17:56 realdirect2 napisał: > A schröder nie jest dla mnie autorytetem, zebym go cytowal. > Im liczniejszy narod, tym trudniej rzadzic i niemozliwe przy tym byc > demokrata. USA maja dwa razy tyle ludnosci co Rosja i daja sie demokratycznie rzadzic. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: wisi mi to, czy Putin jest demokrata. 28.08.08, 18:58 Od Rosjan nie można zbyt wiele wymagać, bo oni na przestrzeni swoich całych dziejów nic innego niż dyktatura, agresja itp. nie poznali. Pomimo tego udało mi się wielokrotnie z nie jednym ruskim ładnie i w przyjaźni wypić. PS. I proszę mi tu z hamerykańską demokracją nie wyjeżdżać - taka stuprocentowa to ona tyż nie jest. Odpowiedz Link
jecki.p tyz prawda ! 28.08.08, 19:12 Buszmen zostal prezydentem dzieki iscie hamerykanskim przekretom w liczeniu glosow... ) j. Odpowiedz Link
maria421 Re: wisi mi to, czy Putin jest demokrata. 28.08.08, 19:41 Jaka demokracja jest wedlug Ciebie stuprocentowa i dlaczego amerykansta taka nie jest? Odpowiedz Link
realdirect2 nie ma i nie jest potrzebna, dlatego 28.08.08, 20:41 powolywanie sie na demokracje jest smieszne. Odpowiedz Link
maria421 Re: nie ma i nie jest potrzebna, dlatego 28.08.08, 21:29 realdirect2 napisał: > powolywanie sie na demokracje jest smieszne. W jakim kontekscie? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: wisi mi to, czy Putin jest demokrata. 28.08.08, 20:57 maria421 napisała: > Jaka demokracja jest wedlug Ciebie stuprocentowa i dlaczego amerykansta taka ni > e > jest? Za stuprocentową uznałbym np. tą z Monako lub z Liechtenszteinu. Zostańmy jednak przy amerykańskiej i nie opowiadajmy, że gdzie indziej Murzynów biją. Kara śmierci (wykonywana 20 lat po wroku) - bardzo demokratyczny środek zapobiegawczy. Więcej pytań? PS. Nie zamierzam uprawiać tu antyamerykanizmu - dzięki USA Konrad Walenrod ma dzisiaj co do gara włożyć i trotuar prowadzący do Aldiego jest (jeszcze) w miarę równy. God bless America! Odpowiedz Link
ja.nusz Re: pomyliles obowiazujacy ustroj z demokracja. 28.08.08, 21:16 No to wytłumacz proszę różnicę. Odpowiedz Link
realdirect2 zartujesz? nowy ustroj: demokratyczna monarchia;D 28.08.08, 21:36 w Liechtensteinie jest fajniej, szkoda, ze baby moga tam od 1984 glosowac(( Odpowiedz Link
jessi_a Re: zartujesz? nowy ustroj: demokratyczna monarch 28.08.08, 21:38 szczerze mowiac nie rozumiem, o co ci biega z tymi babami? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: zartujesz? nowy ustroj: demokratyczna monarch 28.08.08, 22:08 realdirect2 napisał: > w Liechtensteinie jest fajniej, szkoda, ze baby moga tam od 1984 > glosowac(( Mówimy o demokracji dzisiaj czy jej braku sprzed 24 lat? Odpowiedz Link
maria421 Jezeli juz o demokracji 29.08.08, 09:58 to znow cytuje z Wikipedii: Demokracja może być stopniowana - tzn. w danym ustroju politycznym faktyczny udział we władzy ogółu obywateli może być większy albo mniejszy. Np: w monarchii konstytucyjnej władza należy formalnie do króla, jednak rzeczywiste stosunki między królem a jego poddanymi reguluje konstytucja, która może w praktyce oddawać niemal całą władzę poddanym. Demokracja na świecie [edytuj] W zależności od stopnia spełniania tych zasad, ze 112 państw uchodzących formalnie w 2007 za demokratyczne: * 28 kwalifikowało się do miana pełnych demokracji * 54 do demokracji ułomnych (w tym Polska na 18 miejscu, lepszym w UE tylko od Bułgarii i Rumunii) * 30 państw to systemy hybrydowe łączące cechy demokratyczne z autorytarnymi ************** Przypuszczam ze ze wzgledu na to ze w Liechtensteinie suwerenem jest tak ksiaze (dziedziczny) jak i narod, Liechtenstein nie jest na liscie 28 panstw pelnej demokracji. Odpowiedz Link
jecki.p sorry, 28.08.08, 21:18 ale kara smierci (lub jej brak) niekoniecznie jest miernikiem demokracji. bywa i tak, ze jesli δήμος jej chce to jest, jesli nie, to jej nie ma... j. Odpowiedz Link
maria421 Re: wisi mi to, czy Putin jest demokrata. 28.08.08, 21:39 Monaco jest za bardzo uzaleznione od Francji, a w Liechtensteinie, cytuje z Wikipedii : Die Souveränität liegt sowohl beim Volk als auch beim Fürsten. Kara smierci nie stanowi kryterium demokracji. Odpowiedz Link