thunder-mug 19.06.09, 10:15 Januszek znowu komunikuje z nocnikiem Cytat - - - - Koniec cytatu! Wszystko w najlepszym porządku! Brygady działają... Tylko dopiero wstają z łóżka o godz. 10.... PS Z jakiego powodu G.W. utrzymuje tajne forum? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wqrwionylektor Re: Januszek znowu komunikuje z nocnikiem 19.06.09, 11:27 thunder-mug napisała: > > > > PS > > Z jakiego powodu G.W. utrzymuje tajne forum? > >Sprobuj sam odpowiedziec barani nosie! Nic nie wyweszyles? Odpowiedz Link
thunder-mug Re: Januszek znowu komunikuje z nocnikiem 19.06.09, 12:06 wqrwionylektor napisał: CytatZ jakiego powodu G.W. utrzymuje tajne forum? > >Sprobuj sam odpowiedziec barani nosie! Nic nie wyweszyles? -------------------------------------------- Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Januszek znowu komunikuje z nocnikiem 19.06.09, 12:39 "Kommunizieren" w użytym przez Ciebie kontekście to po polsku czasownik zwrotny. Odpowiedz Link
thunder-mug Dziękuję się uprzejmię...... 19.06.09, 12:49 zbyfauch napisał: > "Kommunizieren" w użytym przez Ciebie kontekście to po polsku > czasownik zwrotny. >------------------------------- Odpowiedz Link
thunder-mug Tramwaje Miejskie, (Albo PKP...) 19.06.09, 13:11 zbyfauch napisał: > "Kommunizieren" w użytym przez Ciebie kontekście to po polsku > czasownik zwrotny. > -------------------------------- Odpowiedz Link
lepian4 Re: Tramwaje Miejskie, (Albo PKP...) 19.06.09, 17:58 Ten nocnik nie jest zwrotny, tylko jednorazowka Odpowiedz Link
thunder-mug Ten nocnik nie jest zwrotny... 19.06.09, 19:15 lepian4 napisał: Cytat> Ten nocnik nie jest zwrotny, tylko jednorazowka Niezwykle cenny wynalazek. Na to ludzkość od tysiącleci czekała... Odpowiedz Link
koelscher ze niby jak, prosze?! zwrotny?! 19.06.09, 17:44 Ty - w przeciwienstwie do ja.nusza - komunikujesz SIE z nocnikiem ? k-r Odpowiedz Link
thunder-mug Potwierdzam, że tak jest! 19.06.09, 19:20 koelscher napisał: Cytat > Ty - w przeciwienstwie do ja.nusza - komunikujesz SIE z nocnikiem ? > > k-r Potwierdzam, że tak jest! Gramatyka i fizyka nie muszą się wzajemnie pokrywać... PS Chociaż takie wygibasy mogą być nieco niewygodne... Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Januszek znowu komunikuje z nocnikiem 19.06.09, 19:57 Ano, tytuł wątku powinien brzmieć "...gada (rozmawia, konwersuje, prowadzi dialog itp.), nie "komunikuje się" ani tym bardziej "komunikuje" bo to również gitlieryzm. (Niezależnie od zwrotności czy jej braku.) Odpowiedz Link
thunder-mug Re: Januszek znowu komunikuje z nocnikiem 19.06.09, 20:02 zbyfauch napisał: Cytat > Ano, tytuł wątku powinien brzmieć "...gada (rozmawia, konwersuje, prowadzi > dialog itp.), nie "komunikuje się" ani tym bardziej "komunikuje" bo to również > gitlieryzm. (Niezależnie od zwrotności czy jej braku.) Acha! A nie mówiłem, że to tramwaje? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Januszek znowu komunikuje z nocnikiem 19.06.09, 20:09 so.pwn.pl/lista.php?co=aha so.pwn.pl/lista.php?co=acha Odpowiedz Link
thunder-mug Ich bin beeindruckt! 19.06.09, 20:20 zbyfauch napisał: > so.pwn.pl/lista.php?co=aha > so.pwn.pl/lista.php?co=acha -------------------------------------------------- Odpowiedz Link
koelscher Re: Januszek znowu komunikuje z nocnikiem 19.06.09, 20:42 No coz, zwrotny dopiero na trzecim miejscu... k-r Odpowiedz Link
thunder-mug Jaki durny ten Góglowski! 19.06.09, 20:07 zbyfauch napisał: Cytat > Ano, tytuł wątku powinien brzmieć "...gada (rozmawia, konwersuje, prowadzi > dialog itp.), nie "komunikuje się" ani tym bardziej "komunikuje" bo to również > gitlieryzm. (Niezależnie od zwrotności czy jej braku.) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ spośród około 408,000 dla zapytania komunikuje. ------------------------------------------- Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Jaki durny ten Góglowski! 19.06.09, 20:12 thunder-mug napisała: (...) Nie bardzo rozumiem. Czy podany skrót ma mi przeczyć? Odpowiedz Link
thunder-mug Any more questions? 19.06.09, 20:31 zbyfauch napisał: > thunder-mug napisała: (...) > > Nie bardzo rozumiem. > Czy podany skrót ma mi przeczyć? > Kilka tysięcy współczesnych Polaków posługuje się zwrotem, którego znaczenie do Ciebie jeszcze nie dotarło. Wyrażenie to, podobnie jak kilka tysięcy innych, zapożyczono z języka angielskiego... Any more questions? Mógłbyś i łaskawie moją interpunkcję sprawdzić? Mam z nią kłopoty...Pewne... Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Any more questions? 19.06.09, 20:36 thunder-mug napisała: > Kilka tysięcy współczesnych Polaków posługuje się zwrotem, > którego znaczenie do Ciebie jeszcze nie dotarło. Napisałem, że w tym konkretnym znaczeniu - rozmawiać, mówi się "komunikować się z kimś". Przeleć pobieżnie choć wyświetlone wyniki i zwróć uwagę kiedy pojawia się się. Odpowiedz Link
koelscher Re: Any more questions? 19.06.09, 20:45 A niby skad wiesz, ze mialo byc "rozmawiac", a nie "przekazywac infomacje w bezposrednim kontakcie" ? k-r Odpowiedz Link
jessi_a Re: Any more questions? 19.06.09, 20:48 ja wiem, bo namacalny slad wycielam. Januszek raczyl byl po dlugich dniach milczenia "odklawiaturowac" Asiekowi. Odpowiedz Link
koelscher Re: Any more questions? 19.06.09, 20:49 Ach, nie anal izowal zatem asieka bezposrednio ? k-r Odpowiedz Link
thunder-mug Re: Any more questions? 19.06.09, 20:55 jessi_a napisała: > ja wiem, bo namacalny slad wycielam. Januszek raczyl byl po dlugich > dniach milczenia "odklawiaturowac" Asiekowi. > Uboczne skutki kastracji... A słyszałem nawet o jednym przypadku śmiertelnym... Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Any more questions? 19.06.09, 20:51 koelscher napisał: > A niby skad wiesz, ze mialo byc "rozmawiac", a nie "przekazywac > infomacje w bezposrednim kontakcie" ? Wtedy brzmiałby tytuł "komunikuje nocnikowi", ewentualnie w przypadku wzajemności, "komunikują sobie wzajemnie"....czyli...gadają. Odpowiedz Link
thunder-mug What is pungent sarcasm? 19.06.09, 21:17 A może z tej beczki? What is pungent sarcasm? Cytat(...) Um Ironie zu erkennen – ob sarkastisch (also beißend spöttisch) oder nicht –, müssen verschiedene Teile des Gehirns zusammenarbeiten. Wenn jemand die soziale Situation nicht versteht (beispielsweise wegen einer Beschädigung der vorderen Gehirnlappen), kann er Ironie – und damit auch ironischen Sarkasmus – nicht als solche(n) identifizieren. (...) de.wikipedia.org/wiki/Sarkasmus W polskiej wiki o sarkazmie bardzo mało... A po angielskiemu tu nikt nie czyta... Odpowiedz Link