o-lcia 01.10.08, 20:57 Nie majac garnka ani wkladu do gotowania na parze??? Oczywiscie chodzi mi o rybe dla dziecka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
migi-79 Re: Jak zrobic rybe? 01.10.08, 21:47 Możesz ugotować w wodzie z dodatkiem jarzynki,ja tak jadłam na początku karmienia i o dziwo była smaczna.Tu masz przepis na zupę rybną,nie robiłam ale może być smaczna LEKKA RYBNA Dla dziecka od: 11. miesiąca Autor: Joanna Szulc Składniki - szklanka bulionu warzywnego (domowej roboty) - kilka talarków ugotowanej marchewki - 2 łyżki ryżu - łyżka soku z cytryny - 2 łyżki rozdrobnionej ugotowanej na parze ryby - łyżeczka drobno posiekanego koperku - szczypta soli - szczypta estragonu Sposób przyrządzania: Doprować bulion warzywny do wrzenia. Ryż wsyp na gęste sitko, przepłucz pod strumieniem zimnej wody. Wrzuć ryż do wrzątku, gotuj, aż stanie się całkiem miękki. Do ryżanki dodaj rybę. Wsyp estragon, koperek i sól. Dodaj sok z cytryny, jeszcze raz doprowadź do wrzenia i zgaś palnik. Do ciepłej zupy wrzuć na koniec posiekaną marchewkę. Odpowiedz Link