Dodaj do ulubionych

angielski dla pracujących

20.12.10, 14:25
Szukam kursu języka angielskiego w Warszawie. Często zdarza mi się zostawać w pracy po godzinach, więc dobrze by było jakby dało się to w szkole jakoś załatwić. W sumie byłabym też zainteresowana zajęciami w weekendy. Ktoś z pracujących korzystał z jakiegoś kursu?  Lepiej wieczorami czy może w soboty?
Obserwuj wątek
    • criminology Re: angielski dla pracujących 20.12.10, 15:30
      z tego co wiem to są takie opcje, że nie masz stałego planu ale nie mam pojęcia gdzie to jest dostępne w wawie
      • forpoczta666 Re: angielski dla pracujących 21.12.10, 09:50
        korzystałam ze Speak Up i chyba byli ludzie którzy przychodzili na różne grupy. nie wiem dokładnie jak to działa ale jak się zdecydujesz to sami ci coś zaproponują. tak było u mnie. no i weekendy masz wolne :):)
    • spec24 Re: angielski dla pracujących 20.01.11, 14:59
      możesz spróbować angielskiego on-line. Wiem, że w tej szkole: www.english-by-phone.pl/ można to wypróbować za darmo - przy okazji sprawdzą Twój poziom angielskiego. Z tego co sie orientuję musisz mieć zainstalowanego skype'a. Możesz sobie zamówić lekcje na kiedy Ci pasuje. Uczą native speakerzy, rozsiani po całym świecie, więc dostęp do lekcji masz 24/7. Na pewno warto zapisać się na tą darmową konwersacje.
      • czizass Re: angielski dla pracujących 21.01.11, 12:21
        W sumie całkiem ciekawe. ;) Może spróbuję, ale chyba raczej jako dodatkowe lekcje. Kilka osób mówiło mi, że konwersacje przez skype pomagają. Jednak chyba musze mieć normalny kurs jako podstawę i potraktować skype jako ćwiczenie. Poza tym w speak up, gdzie się zapisałam jest dużo konwersacji więc jeszcze się nad tym zastanowię. ;)
    • mufassa a jakie ksiazki polecacie dla pracujacych 01.03.11, 07:29
      podepne sie z pytaniem - jakie ksiazki polecacie dla pracujacych? do nauki angielskiego oczywiscie
      • czizass Re: a jakie ksiazki polecacie dla pracujacych 03.03.11, 14:33
        Z książkami jest chyba mniejszy problem, bo chyba nie muszą się niczym wielkim różnić. Temat jest założony z powodu małej automotywacji do samodzielnej nauki. Dlatego fajnym pomysłem wydał mi się kurs i fajnie że są takie dopasowane do kogoś, kto nie ma czasu.
      • robsonos Re: a jakie ksiazki polecacie dla pracujacych 04.03.11, 09:46
        mufassa napisała:

> podepne sie z pytaniem - jakie ksiazki polecacie dla pracujacych? do nauki an
        > gielskiego oczywiscie

Nie rób błędu. Idź lepiej na jakiś porządny kurs. Jest mnóstwo dobrych szkół językowych. Polecam Speak Up, w Twoim wypadku o tyle dobra (dla pracujących), ponieważ łatwo dostosować rozkład zajęć do własnych potrzeb.
        • samson-najt Re: a jakie ksiazki polecacie dla pracujacych 04.03.11, 14:07
          Fajnie, że chcesz samemu pracować, bo to ważne, ale jest ciężko. Przemyśl kurs, bo odpowiednia pomoc od nauczyciela bywa czasami niezbędna. No i nauka w grupie też jest ciekawym doświadczeniem. Fajnie jest poćwiczyć mówienie z ludźmi z grupy. Warto zainwestować w dobrą szkołę i ten polecany speak up rzeczywiście ma ciekawą ofertę.
          • mufassa Re: a jakie ksiazki polecacie dla pracujacych 04.03.11, 22:59
            ale mowicie o speak up - konwersacje online czy kurs stacjonarny?
            • robsonos Re: a jakie ksiazki polecacie dla pracujacych 07.03.11, 10:11
              mufassa napisała:

> ale mowicie o speak up - konwersacje online czy kurs stacjonarny?

To zależy co chcesz uzyskać. Konwerrsacje są super, przed wyjazdem za granicę (choć nie tylko), mająć już jakieś podstawy. W wypadku chęci uczenia się bardziej rozległego to Immersion Class.
            • popielcowa Re: a jakie ksiazki polecacie dla pracujacych 12.03.11, 10:24
              najpierw poczytaj o speak up na forum. tak ku przestrodze.
        • mufassa Re: a jakie ksiazki polecacie dla pracujacych 04.03.11, 22:57
          myslalem o lekcjach indywiduanych
          chce miec rozeznanie z jakich ksiazek sie korzysta, czy sa to glownie ksiazki czy materialy dodatkowe bo wydaje mi sie ze ksiazki kursowe nie sa dobrym rozwiazaniem dla pracujacych, chyba ze sie myle i po prostu jest jaka ksiazka kursowa typowo dla pracujacych
          • czizass Re: a jakie ksiazki polecacie dla pracujacych 07.03.11, 12:41
            Zależy chyba od poziomu. Jak jesteś początkujący to książki są chyba dobre. Jak jesteś bardzo zaawansowany to już nauczyciel musi skombinować coś ekstra. Jak chodzisz do szkoły to masz o tyle lepiej, że oni maja już gotowe takie rzeczy – książki, materiały, program. To czy pracujesz chyba nie ma znaczenia, bo możesz swobodnie zmieniać grupy jak ci się spieszy albo nie zdążysz.
            • robsonos Re: a jakie ksiazki polecacie dla pracujacych 09.03.11, 10:25
              czizass napisała:

> Zależy chyba od poziomu. Jak jesteś początkujący to książki są chyba dobre. Jak
              > jesteś bardzo zaawansowany to już nauczyciel musi skombinować coś ekstra. Jak
              > chodzisz do szkoły to masz o tyle lepiej, że oni maja już gotowe takie rzeczy &
              > #8211; książki, materiały, program. To czy pracujesz chyba nie ma znaczenia, bo
              > możesz swobodnie zmieniać grupy jak ci się spieszy albo nie zdążysz.

Książki to już dzisiaj przeżytek, przynajmniej jako główne źródło nauki. Jako jeden z wielu elementów to i owszem. Dobry nauczyciel, w dobrej szkole językowej, (polecam Speak up) pomoże najwięcej, i to niezależnie od poziomu zaawansowania. Musi być człowiek, który weryfikuje nasz umiejętności. Zwłaszcza przy nauczania języka obcego. Jak człowiek już trochę potrafi, to można także samodzielnie spróbować oglądać filmy lub czytać literaturę (gazety, portale) anglojęzyczną.
              • titikakaa Re: a jakie ksiazki polecacie dla pracujacych 10.03.11, 13:16
                No tak, ksiązki kursowe są troszkę nudne i takie troche schematyczne. Robi się z nich trochę przeżytek. Jak ktoś chce ciekawej nauki i nowoczesnych metod, to rzeczywiście lepsza jest szkoła językowa, bo one nie stoją w miejscu i są w stanie zaoferować coś ciekawego. Również polecam Speak Up, bo pozytywnie mnie zaskoczył.
                • robsonos Re: a jakie ksiazki polecacie dla pracujacych 11.03.11, 08:15
                  To nie tak do końca. Miałem na myśli raczej podręczniki szkolne, czy samodzielne uczenie się z książek. Akurat książka speak upu jest dosyć interesująca, ale jako uzupełnienie kursu. Tak tego typu materiały powinny być traktowane. A różnego typu dodatkowych elementów, jak np. program komputerowy, powinno być jak najwięcej.
      • spec24 podejście indywidualne 15.03.11, 15:53
        Widzę, że dyskusja się rozwinęła. Z tego co dowiedziałem zapisując się do tej szkoły angielskiego on-line, o której pisałem w zeszłym poście (english-by-phone na darmową lekcję testową, to dobierają Ci native speakera na podstawie twoich potrzeb, tzn jeśli pracujesz w branży IT do twój nauczyciel będzie miał o niej pojecie, dzięki czemu można podszkolić branżowy język i poszerzyć horyzonty. Wydaje mi się to całkiem dobrym podejściem.
        • robsonos Re: podejście indywidualne 17.03.11, 10:22
          Właściwie w każdej szanującej się szkole językowej masz indywidualne podejście do ucznia. Zawsze lepsze będą znane szkoły, takie o sporym zasięgu, z dobrymi nauczycielami, z którymi spotkasz się osobiście. Kontakt z żywym człowiekiem jest zdecydowanie preferowany.
          • qwinta Re: podejście indywidualne 20.04.11, 07:59
            Ja tam nie wiem, czy tak znowu zawsze lepsze są znane szkoły. Ile z nich jedzie na opinii, nadrabiając dobrą miną i marką. Z ciekawości przeszedłem lekcje testową w tej szkole angielskiego online i moim zdaniem nic nie można zarzucić. Jak dla mnie profesjonalnie i na wysokim poziomie. Podobało mi się. Szerzej opisałem to na swoim blogu.
            • robsonos Re: podejście indywidualne 12.05.11, 09:29
              Ale właśnie owa marka nie powstała z niczego. Została wyrobiona. Dlatego renomowane szkoły są lepsze, bo mamy większą pewność co do programu nauczania i doświadczonej kadry.
              Jeżeli widzę małą szkółkę, to jej kibicuję, ale nie zaryzykowałbym nauki. To takie kupowanie kota w worku. Nie znam opinii, nie mam znajomych - polecających, itd.
    • eldoman Re: angielski dla pracujących 18.05.11, 12:29
      Też miałem podobny problem i wybrałem ofertę Speak Up- gdyż są otwarci od rana do wieczora, zajęcia mogę sobie wybrać jakie chce i o jakiej porze, a zajęcia interaktywne robi się kiedy się ma czas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka