cini22 07.06.06, 13:07 czy ktoś starał się o pracę w niej? Jak przebiegała rozmowa kwalifikacyjna? I jak atmosfera w pracy? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzychh [...] 10.06.06, 00:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
przedstawicielszkoly Re: szkoła Moose 17.10.11, 12:09 Dzień dobry W imieniu szkoły chciałem odpowiedzieć na poniższy zarzut. Po pierwsze szkoła tego typu musi bronić się przed nauczycielami, którzy otrzymają od nas uczniów a później chcą zrezygnować z pracy wraz ze swoimi uczniami. Dlatego umowa nie pozwala prowadzić zajęć poza firmą w ciągu 2 lat od rozwiązania umowy z tymi uczniami, których nauczyciel otrzymał od nas. W umowie jest wprost zapisane,że nauczyciel może pracować w innych szkołach. Osoba, która wpisała poniższy post, najwyraźniej nie była na naszej rozmowie kwalifikacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
andrezjewicz Re: szkoła Moose 20.10.11, 20:34 Na rozmowie to ty chyba nie byłeś . U mnie w umowie wygląda to inaczej. Ja też pokazywałem umowę prawnikowi i powiedział,że jest w miarę OK. Pracowałem w innej szkole i tam miałem 50tys. kary za zerwanie umowy. W mojej umowie jest tylko kara 2 tys. za zerwanie umowy ale można się od tego uwolnić jeżeli to sytuacja losowa lub choroba więc moim zdaniem to chyba OK to nawet lepiej niż w innych szkołach krzychh napisał: > Ja bylam na rozmowie w K-cach. Wszystko pieknie ladnie tylko jak umowe > zobaczylam to wymieklam. Sa w niej same kary, co Ci moze spotkac jak sie nie > wywiazesz ale zadnych zapewnien o swiadczen wobec Ciebie. Pokazalam to > prawnikowi i powiedzial zeby sie w to nie pakowac. Musisz zaswiadczyc ze przez > 5 > nastepnych lat nie bedziesz uczyc w innej formie zadnego z Twoich uczniow moose > , > bo inaczej kaza Ci placic 5 tysiakow. Nie zawsze mozesz byc pewna czy Twoj > korkowicz kiedys w zamierzchlej przeszlosci nie uczyl sie w moose, a jak sie > uczyl nie zawsze moze Ci o tym powiedziec. Takze do przemyslenia, ja sobie dala > m > spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
valkilmerr Re: szkoła Moose 24.10.11, 18:24 Moja opinia o tej szkole może być tylko bardzo pozytywna. Żałosne są te niektóre opinie. Po pierwsze szkoła jest solidna z punktu widzenia ucznia, po drugie stara się bardzo podchodzić fair do swoich nauczycieli. Jeżeli ktoś tego nie widzi to jest albo z innej konkurencyjnej szkoły albo jest ślepy. Oczywiście to jest bardzo duża szkoła więc pewno są też osoby niezadowolone ale z pewnością nie jest ich dużo.Uczyłem się kiedyś w tej szkole hiszpańskiego , pracowałem też 2 lata po studiach, jestem teraz wykładowcą na anglistyce i jak mało kto wiem jak funkcjonują szkoły językowe - nawet te, które mają różne certyfikaty jakości. Moose na tle wielu innych szkół wyróżnia się bardzo pozytywnie i może ktoś wreszcie zrobi porządek z osobami, które obrażają bezpodstawnie innych. Z tego co wiem to teraz bardzo łatwe.Niektórych obrażaczy pewnie boli,że nie wystarczy ich tytuł mgr i trzeba jeszcze teścik napisać i wypowiedzieć się w języku angielskim. To teraz konieczne. Poziom osób kończących filologię jest słaby. Każda renomowana szkoła musi zrobić przesiew. Oczywiście można sobie poszukać korepetycji ale to jak w pudełku z czekoladkami, nigdy nie wiadomo na co się trafi. Panowie z Moose , róbcie swoje i nie przejmować się złośliwymi wpisami. Odpowiedz Link Zgłoś
donnabev Re: szkoła Moose 26.10.11, 08:57 Moja obecna opinia o Moose może być tylko pozytywna. Jestem osobą, która pracowała w tej szkole rok po studiach. Zarabiałam 3 tys. na miesiąc i wydawało mi się że to mało. Po roku nie przedłużyłam umowy. Wydawało mi się,ze łatwo znajdę sobie sama korepetycje i tak na początku było . Rozpoczęłam pracę w renomowanym liceum, po południu pracowałam w 2 szkołach i miałam swoje własne lekcje. Przyszedł jednak kryzys i te 2 szkoły, w których pracowałam przestały mi płacić, miałam tylko pracę w liceum i swoje lekcje do czasu kiedy trafiłam na kobietę, która pracowała w urzędzie skarbowym. Powiedziała,ze nie zapłaci mi za lekcje ponieważ udzielam na lewo korepetycji a i tak mam szczęście bo mnie nie puści z torbami. Wtedy odechciało mi się prywatnych lekcji .W 2010 wróciłam do Moose i powiem szczerze nie żałuje i nie mam na co narzekać. Te niektóre narzekania na tym forum pachną mi czystym gó...arstwem - młodych roszczeniowych ludzi, którzy nigdy nie pracowali w szkole państwowej, którzy nigdy nie musieli pisać konspektów, brać udziału w radach pedagogicznych itp. W Moose jest tak - jaki ty do nich tacy oni do ciebie. Jak jesteś dobrym lektorem i przyjmujesz uczniów i nie masz skarg to głos ci z głowy nie spadnie. Nie ma też nadmiaru papierkologii akurat tyle co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpolcz Re: szkoła Moose 06.11.11, 00:34 Tutaj umowa jest uczciwa.Kary muszą być dla leniów którzy olewają pracę. Zobacz jakie kary mają inne szkoły- w Moose moim zdaniem są one symboliczne. Tutaj trzeba dużo przeskrobać aby ścigali ciię karami Odpowiedz Link Zgłoś
animator6 Ryzykowna umowa 30.08.12, 12:33 Nie piszcie głupot że umowa w tej szkole jest w porządku.Ja od roku mieszkam w Warszawie gdzie współpracuję z klikoma szkołami językowymi w tym jedna z dużą renomą,znana na rynku od lat.W żadnej z nich nie ma takiej umowy gdzie straszy się karami za różne rzeczy i utrudnia odejście (zerwanie umowy) z firmy.Ja rozumiem że jeżeli jest jakiś niepoważny lektor który permanentnie nie wywiązuje się z obowiązków to szkoła może mu odciągnąć nieco z pensji ale nie takie kary w wysokości 2000zł. Jakiś czas temu byłam rekrutowana do Moose,test oczywiście zaliczyłam dobrze i miałam podpisywać umowę ale po zapoznaniu się z jej treścią wycofałam się. Są osoby które chwalą szkołę ale dlatego że akurat nie mieli takiej sytuacji w której szkoła robiła by problemy.Osoba o normalnej logice widzi że ta umowa jest wysoce ryzykowna. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz1001 Re: szkoła Moose 14.11.11, 12:27 To więcej szansy na pracę w tej szkole nie dostaniesz. To bardzo dobra szkoła i bardzo trudno tam dostać pracę. Moja lektorka starała się przez 3 lat i dopiero w 3 roku ją przyjęli Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz1001 Re: szkoła Moose 14.11.11, 12:25 Ja mam bardzo pozytywną opinię o szkole Moose. Kiedyś uczyłem się we Wrocławiu , teraz uczę się w Łodzi. Swietna szkoła i gorąco polecam innym Odpowiedz Link Zgłoś
ever12 Re: szkoła Moose 21.01.07, 01:46 Czy naprawdę myślicie, że najmując się do pracy w jakiejś firmie będziecie zgarniać całą zarabianą przez firmę kasę? Skąd ta naiwność? Nie przyszło Wam do głowy, że firma ma koszty operacyjne i nie może oddawać "wyzyskiwanym biednym lektorom" wszystkiego, co zainkasuje od klienta? A czy kupując chleb też się obrażacie na sklep spożywczy, że narzuca swoją marżę? Jeśli lektor czuje się wyzyskiwany, to nie rozumiem, czemu nie zbuduje własnej bazy uczniów i nie poprowadzi lekcji na własną rękę i pod własnym szyldem, zgaraniając w takiej sytuacji całą kasę. Pracuję dla agencji tłumaczeniowej i doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że firma ta za tłumaczenia przeze mnie wykonane płaci mi połowę mniej, niż inkasuje od rzeczywistego klienta. Ale nie narzekam, bo samodzielnie nie zdołałabym zdobyć tylu zleceń, ile dostaję od agencji, będącej w tym momencie zwykłym pośrednikiem - lecz skutecznie gromadzącym bazę zleceniodawców. Naprawdę nie kumam, skąd Wasza frustracja. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: szkoła Moose 21.01.07, 14:12 nie bylam i nie bede tlumaczem, zatem nie wypowiadam sie o Twoim podworku. Moge sie wypowiadac o swoim- nie wiem jakim mulem nieoperatywmym trzeba byc, w wiekszych miastach, zeby godzic sie na 50% dla firmy(chyba firma placi za Ciebie ZUS i podatki, a tu tak nie jest)dlatego ze nie zbierze sie odpowiedniej ilosci uczniow. W Warszawie nie ma mulow, zatem szkola upadla, to chyba proste. Odpowiedz Link Zgłoś
ever12 Re: szkoła Moose 21.01.07, 14:50 Zatem zachęcam wszystkich operatywnych niemułów wypowiadających się o tym, jak to firma z nich zdziera, do założenia własnego biznesu i zaprzestanie wyrażania swojego malkontenctwa na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
val258 Re: szkoła Moose 16.09.08, 12:42 niestety w warszawie ta instytucja nadal dziala nie wiem jakim cudem ale na smolnej nadal istnieja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
przedstawicielszkoly Re: szkoła Moose 17.10.11, 12:44 to chyba chodzi o inną szkołę. Nasza szkoła od wielu lat mieści się na ulicy Nowy Świat. Zapraszamy do nas i naszych sal lekcyjnych. val258 napisała: > niestety w warszawie ta instytucja nadal dziala nie wiem jakim cudem ale na > smolnej nadal istnieja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wajda80 Re: szkoła Moose 17.11.11, 20:44 Istnieje i ma się bardzo dobrze bo to najlepsza szkołą w mieście a konkurencja się chowa. Coraz więcej klientów i lektorów, jest bardzo dobrze i polecam szkołę Moose Ja za to nie wiem jakim cudem ktoś pisze takie głupoty, pewnie konkurencja Odpowiedz Link Zgłoś
przedstawicielszkoly Re: szkoła Moose 17.10.11, 12:18 szkoła oczywiście nigdy nie upadła w Warszawie i opłaca podatki za swoich nauczycieli . Użytkownik baba67 ogłasza się z nielegalnymi korepetycjami na wszystkich portalach warszawskich. Oczywiście jeżeli działa się niezgodnie z prawem to można zrozumieć dlaczego użytkownik baba67 nie rozumie funkcjonowania i kosztów, które ponosi szkołą językowa. Szkoła postanowiła wystąpić na drogę sądową w stosunku do użytkownika baba67. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: szkoła Moose 17.09.15, 19:59 Macie szczęscie że to ja was nie pozwałam o pomówienie. Moja działalnośc była ijest legalna. Jakoś od 4 lat tych waszych prawników doczekać sie nie mogę bolki cienkie w uszach. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpolcz Re: szkoła Moose 06.11.11, 00:40 O Moose nie da się wiele złego powiedzieć a baba67 podobnie jak val258 to konkurencja, wklepcie login do przegladarki i nagle wszystko stanie się jasne. Forza Moose !!! NIe dawać się konkurencji !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
soda123 Re: szkoła Moose 24.01.07, 18:02 Dokładnie to forum jest po to, by wypowiedzieć się co nas gryzie. W tym przypadku raczej to należy przestrzegać ludzi. Bo za takie warunki pracy jakie oferują: czyli dojazd do ucznia, przygotowanie się do zajęć, to oferowana proporcja: 50% ja, 50% szef, który nic nie robi, to sam nie wiem, jak to nazwać... Rozumiem, że szefostwo chce sobie zarobić, ale bez przesady.... A skoro to centrum, to powinni chyba choć trochę zadbać o kotrolę pracy lektorów... Odpowiedz Link Zgłoś
fiska1 Re: szkoła Moose 08.03.07, 11:23 Pracowałam w zeszłym roku w Wawie. Zarobki dość niskie jak na Wawę - 30zł/h zegarową + dojazd do ucznia + odwożenie każdego miesiąca kart obecności do biura. W umowie zobowiązuje się, że bierzesz min. 8h na tydzień. W rzeczywistosci jest to b.duże obciążenie. Trzeba być mobilnym, gonić z lekcji na lekcję. Wzięłam tę pracę tylko dlatego, że miałam drobne problemy finansowe i każdy grosz był ważny. Ale nigdy w życiu! Po zeszłym roku szkolnym byłam tak zmęczona, że chciałam, aby jak najszybciej się skończył. Jeżeli chodzi o umowę to nie mialam problemów, bo po prostu wywiązywałam się z niej. Ogólnie nie polecam. Chyba, ze to jest wasza normalna stawka :). Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka561 Re: szkoła Moose 13.03.07, 15:25 Ja pracuję w tej chwili w Poznaniu i też mam wymiar 8 h tygodniowo bo przy studiowaniu dwóch kierunków równocześnie, więcej nie mogę. Nie bardzo rozumiem - 8 h to dla Ciebie obciążenie? Spotykam się z moimi uczniami trzy razy w tygodniu i z każdyn robię dwie godziny za jednym zamachem i jakoś sobie radzę. A że zawozisz raz w miesiącu papiery do biura to chyba norma! Jakoś rozliczyć się z Tobą muszą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
soda123 Re: szkoła Moose 13.03.07, 22:45 to masz przynajmniej dobrze, ze uczniowie zgodzili sie na 2 h pod rzad, niektórzy nie chca i muszę jeździć na godzinę... mimo, że drugie tyle trzeba stracić na dojazd... Odpowiedz Link Zgłoś
fiska1 Re: szkoła Moose 18.03.07, 18:34 Nie każdy chce raz na 2tyg. po 2 godz. Zresztą z punktu widzenia nauczania to jest bez sensu. Każdy dobry nauczyciel to wie. Jeżeli jesteś studentka to może dla ciebie 8 godz. to nieduże obciążenie. Ale ja pracuję w 2 innych miejscach (w 1- 15h, a w 2 - 8H) i dodatkowo 8 uczniów, dla których trzeba się przygotować, dojechać i zrobić jeszcze sprawozdanie miesięczne to duże obciążenie. Odpowiedz Link Zgłoś
przedstawicielszkoly Re: szkoła Moose 17.10.11, 12:27 Znowu sprostowanie. Średni czas dojazdu do ucznia to 15 minut ( szkoła stosuje rejonizację) Nauczyciel ma prawo odmówić przyjęcia ucznia jeżeli czas dojazdu komunikacją jest dłuższy niż 30 minut - jest to wprost zapisane w umowie. soda123 napisał: > to masz przynajmniej dobrze, ze uczniowie zgodzili sie na 2 h pod rzad, > niektórzy nie chca i muszę jeździć na godzinę... mimo, że drugie tyle trzeba > stracić na dojazd... Odpowiedz Link Zgłoś
przedstawicielszkoly Re: szkoła Moose 17.10.11, 12:25 Po pierwsze jeżeli 8 godzin tygodniowo to dużo to co mają powiedzieć osoby, które pracują 40 godzin tygodniowo. W szkole publicznej wraz z godzinami od dyrektora pensum wynosi 22 godziny tygodniowo .Jeżeli 8 godzin to za dużo to taka osoba nie powinna podejmować pracy. Stawka w Warszawie jest dużo wyższa niż 30 zł a zestawienie godzin można wysłać pocztą ( tak robi większość nauczycieli) fiska1 napisała: > Pracowałam w zeszłym roku w Wawie. Zarobki dość niskie jak na Wawę - 30zł/h > zegarową + dojazd do ucznia + odwożenie każdego miesiąca kart obecności do > biura. W umowie zobowiązuje się, że bierzesz min. 8h na tydzień. W > rzeczywistosci jest to b.duże obciążenie. Trzeba być mobilnym, gonić z lekcji n > a > lekcję. Wzięłam tę pracę tylko dlatego, że miałam drobne problemy finansowe i > każdy grosz był ważny. Ale nigdy w życiu! Po zeszłym roku szkolnym byłam tak > zmęczona, że chciałam, aby jak najszybciej się skończył. Jeżeli chodzi o umowę > to nie mialam problemów, bo po prostu wywiązywałam się z niej. > Ogólnie nie polecam. Chyba, ze to jest wasza normalna stawka :). Odpowiedz Link Zgłoś
goska784 Re: szkoła Moose 23.03.07, 12:51 Nic nie poradzę na to że uczeń uprze się aby widywać się dwa razy w miesiącu.Też uważam, że to nienajlepsze wyjście ale trzeba pamietać, że ludzie maja pracę i rodziny i na to też chcą poświęcić trochę czasu. A co do sukcesów dydaktycznych - to jeśli chodzi o moich uczniów to jest całkiem nieźle, bowiem tym ludziom naprawdę zależy. Nie zgodzę się też z Tobą w kwestii zajęć grupowych.W tej chwili prowadzę dwie grupy z Moosa w jednej z firm i tam także muszę być przygotowana na całą godzinę zajęć, w dodatku dziewczyna z biura sprawdza jak prowadzę zajęcia więc nie mogę sobie pozwolić na fuszerkę. Odpowiedz Link Zgłoś
fiska1 Re: szkoła Moose 23.03.07, 18:26 Nie podważam tego, że praca w Moosie jest mniej wymagająca lub nieefektywna. Mówię tylko, że porównując do innych szkół językowych stawka jest baaaardzo niska. Odpowiedz Link Zgłoś
goska784 Re: szkoła Moose 27.03.07, 14:03 Oni dają mi możliwość rozwoju i doświadczenie, ja prowadzę zajęcia najlepiej jak umie.A co do stawki...fakt, że dają ci możliwość dowolnego ustalania godzin pracy ma swoją cenę, coś za coś. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
soda123 Re: szkoła Moose 27.03.07, 16:04 do jakiego rozwoju? No chyba ze Twój odział organizuje szkolenia metodyczne... Doświdczenie-tu polemizowałbym. A jeśli chodzi o godziny pracy, to klient ustala termin, Ty ewentualnie możesz się dostosowac, lub dogadać... Odpowiedz Link Zgłoś
fiska1 Re: szkoła Moose 27.03.07, 20:56 Masz rację soda123.Jeżeli chodzi o godziny pracy to są bardziej podporządkowane klientowi, a nie lektorowi. Jedynie co daje Moose to klienci. I rzeczywiście jeżeli nie masz własnych prywatnych uczniów, nie udzielasz korepetycji, bo nie masz chętnych - to jest to najlepszy sposób na "jakąś" dodatkową pracę. Z tymże musisz pamiętać, że umowa obowiązuje cię do końca czerwca, a uczeń może ją rozwiązać z miesięcznym wyprzedzeniem (o ile pamiętam). Rozwój? - chyba frustracja, że trzeba gnać gdzieś za 30zł. Proponowałabym wyrobić sobie renomę w okolicy, wtedy dzieciaki lub dorośli będą przychodzić z polecenia kogoś i to do ciebie do domu, nie za 30 ale 40 lub 50zł. Odpowiedz Link Zgłoś
goska784 Re: szkoła Moose 28.03.07, 13:47 Ludzie, podajcie mi zatem miejsce gdzie można pracować wtedy gdy się ma ochotę! Bo ja o takiej szkole nie słyszałam.Chyba za krótko pracuję w tym mieście. Ja tylko raz miałam problem z umówieniem się z uczniem, z którym jednak i tak po kilku dniach udało się spotkać na zajęciach. Może mam jakiś wyjątkowych uczniów? Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
soda123 Re: szkoła Moose 24.05.07, 22:41 zauważyłem że rozpoczęła się rekrutacja nowych naiwnych lektorów do wykorzystania. Zastanów się człowiecze;) zanim coś podpiszesz przeczytaj 10 razy czytaliście w formularzu CV on line? "Ze względu na dużą liczbę kandydatów prosimy o podawanie realnych stawek wynagrodzenia. Osoby, które wpiszą zbyt wysokie wynagrodzenie nie będą brane pod uwagę w procesie rekrutacji." ... Ciekawe jakie stawki chcą, by napisać... Warszawa ile daje?? Kraków?? Poznań?? Wrocław?? A może wszędzie 20 zł minus podatek(jeśli jesteś studentką/-tem), czyli jakieś 17 zł.(w tym 1 h zajęć, dojazd, przygotowanie do zajęć), a może dobrowolnie charetatywnie popracujemy?? Pozdrawiam językowców!! Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka561 Re: szkoła Moose 31.05.07, 13:12 Co ta szkoła Ci zrobiła, że masz taki uraz? Wczoraj podpisałam umowę na kolejny rok szkolny... Charytatywnie nie pracuję bo nigdy nie miałam zmysłu do wolontariatu.Ale gdy zaproponowano mi podpisanie umowy to jakoś specjalnie długo się nie zastanawiałam.A co do umowy...(to pracując w jeszcze jednej szkole językowej)nie zauważyłam aby znacząco rózniła się od innych umów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przedstawicielszkoly Re: szkoła Moose 17.10.11, 12:42 Stawki podane są z kosmosu. Nie ma możliwości aby nauczyciel pracował za takie stawki. Użytkownik soda 123 przesadził w swojej nienawiści do naszej szkoły - jeżeli ktoś nie pracuje to nie powinien się wypowiadać. Ciekawe dlaczego szkoła w roku szkolnym 2011/2012 miała ponad 100 osób chętnych na jedno miejsce lektora. Ciekawe czy użytkownik soda123 odważy się przejść test językowy w naszej firmie - z poprzednich wypowiedzi wnioskuje,że może być z tym problem soda123 napisał: > zauważyłem że rozpoczęła się rekrutacja nowych naiwnych lektorów do > wykorzystania. Zastanów się człowiecze;) zanim coś podpiszesz przeczytaj 10 raz > y > > czytaliście w formularzu CV on line? "Ze względu na dużą liczbę kandydatów > prosimy o podawanie realnych stawek wynagrodzenia. Osoby, które wpiszą zbyt > wysokie wynagrodzenie nie będą brane pod uwagę w procesie rekrutacji." ... > Ciekawe jakie stawki chcą, by napisać... Warszawa ile daje?? Kraków?? Poznań?? > Wrocław?? A może wszędzie 20 zł minus podatek(jeśli jesteś studentką/-tem), > czyli jakieś 17 zł.(w tym 1 h zajęć, dojazd, przygotowanie do zajęć), a może > dobrowolnie charetatywnie popracujemy?? > Pozdrawiam językowców!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrezjewicz Re: szkoła Moose 20.10.11, 20:48 Moim zdaniem to zależy od miasta i od tego jak wypadło się na teście. Ja mam stawkę o 20% niższą od rynkowej ale za to mam gwarancję odbycia wszystkich godzin. i nie muszę samemu szukać uczniów. Podam ci przykład, Kiedyś uczyłem takiego chłopca Kamila. Brałem od niego 35 zł za godzinę. Chłopiec ciągle chorował, ciągle mu coś wypadało itp i od września do czerwca miałem z nim tylko 40 godzin zamiast 80. Czyli zarobiłem trochę ponad 1200 zł . Gdybym uczył tego chłopca w szkole to wszystkie godziny musiałbym odrobić, zarabiałem wprawdzie 30 zł ale odbyłbym 80 godzin czyi razem 2400 zł . Dodatkowy gdybym miał za późno odwołane lekcje też bym dostał kaskę. Każdy może sobie sam policzyć plusy i minusy. fiska1 napisała: > Nie podważam tego, że praca w Moosie jest mniej wymagająca lub nieefektywna. > Mówię tylko, że porównując do innych szkół językowych stawka jest baaaardzo nis > ka. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilajaneczka Re: szkoła Moose 10.01.12, 14:46 a właśnie lektor mi ostatnio powiedział, że moose robi konkurs. Można wygrać lekcje dowolnego języka. A ogólnie to na fb jest ten konkurs www.facebook.com/moose.cjo?sk=app_153284594738391 . Słyszeliście o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka561 Re: szkoła Moose 10.08.07, 14:16 nie chodzi o to, żeby dać się wykorzystywać ...tylko może robić to, do czego się zobowiązało. Ja mam najmniejszy wymiar i pracuję dla MOOse 8h w tygodniu i nikt mnie nie zmusił do tego żeby wziąć więcej.Tyle było na umowie i ja tyle mogłam zrobić....kwestia jest absolutnie jasna. Nie było żadnych dyskusji w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
yo_anna4 Re: szkoła Moose 01.10.07, 18:17 a czy ktos pracował w tej szkole, a jako pracownik biurowy?? Jakie warunki, zakres obowązków, pensja?? Czy trzeba znac język? Z góry dzieki za info. Miasto- katowice Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka561 Re: szkoła Moose 08.11.07, 16:00 To chyba prowadziłaś te zajęcia przez telefon , skoro nie miałaś zysku z lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
angksiazki Re: szkoła Moose 09.11.07, 12:44 napiszcie proszę jaka stawka jest w tej szkole!! Odpowiedz Link Zgłoś
juven74 Re: szkoła Moose 19.11.07, 20:25 Ja dostawałam 20 zł brutto czyli 16 "na rękę". Po 2 latach pracy z uczniami na poziomie advanced i proficiency dostałam 1 zł(to nie błąd) podwyżki.Uczniowie za godz płacili 3 razy więcej(ponad 40 zł).Motto tej szkoły: Lektorze, radź sobie sam! Dlaczego tam pracowałam 2 lata? Bo byłam na dziennych i mogłam pracować popołudniami. Z biegiem czasu uzbierało się jednak więcej minusów niż plusów.Oceń sama czy ci się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: szkoła Moose 19.11.07, 20:40 Nigdy nie przyszlo Ci do glowy samemu sie oglosic i brac trzy razy wiecej na reke ? Odpowiedz Link Zgłoś
juven74 Re: szkoła Moose 20.11.07, 15:17 Owszem, przyszło ale chciałam mieć udokumentowane doświadczenie zawodowe i referencje obiecywane przez firmę,z których nic nie wyszło. Korepetycji prywatnych choćby były nie wiem jak płatne nie wpiszesz sobie do CV. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: szkoła Moose 20.11.07, 16:10 > Korepetycji prywatnych choćby były nie wiem jak płatne nie wpiszesz sobie do CV A dlaczego nie? Przecież to też doświadczenie. Wbrew pozorom takie korki potrafią być bardziej wymagające niż zajęcia w grupie. A referencje od indywidualnych uczniów też można brać, w końcu klient to klient. Powiem więcej, referencje bezpośrednio od ucznia są dla mnie o wiele cenniejsze niż te wystawione przez szkołę. pzdr, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: szkoła Moose 21.11.07, 13:43 No niby tak, ale nie kosztem pracy niewolniczej. Samodzielna dzialalnosc gospodarcza tez sobie mozna wpisac do CV, malo tego, ona tak bardzo dobrze wyglada! Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka561 Re: szkoła Moose 11.01.08, 17:33 Jeśli uczeń płacił 40 zł a Ty dostawałaś 20 zł, to uczeń chyba jednak nie płacił 3x więcej? Szkoła zabiera 1/3 tego, co płaci uczeń, więc utyskiwanie jak to było się wykorzystywanym przez straszną szkołę, która zabierała z Twojego wynagrodzenia Bóg wie ile jest chyba grubą przesadą. Jeśli szkoła bierze od ucznia około 40 zł za lekcję to ile Twoim zdaniem ma zapłacić lektorowi? - 35 zł. Radzę zejść na ziemię i realnie spojrzeć na pewne rzeczy. A jak się nie możesz odnależć w szkole to załóż własną działalność gospodarczą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mahzel1 Re: szkoła Moose 20.01.08, 13:09 Mój kolega pracował dla tej szkoły w Poznaniu 2 lata temu, stawkę miał śmiesznie niską, z tego co pamiętam ok 20 zl netto/ godz, gdzie porównywalnie w innych szkołach płacili 30-35 zł netto/ 45 min. Już lepiej wyjdziesz na udzielaniu korepetycji niż pracy w tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
goska784 Re: szkoła Moose 24.01.08, 15:56 A czego Ty oczekujesz? Że ile będzie zarabiał? Jeśli idą Ci na rękę i możesz ustalać sobie wspólnie z uczniem godziny zajęć to nie można oczekiwać , że zapłacą Ci Bóg wie ile. Zresztą, żeby zarabiać konkretne pieniadze, trzeba mieć konkretne kwalifikacje... A z tym nie jest już tak różowo. No i najważniejsze - wybacz, ale jak można krytykować szkołę i sposoby jej funkcjonowania skoro nie miałeś z nią styczności. Odpowiedz Link Zgłoś
wajda80 Re: szkoła Moose 22.10.11, 21:14 Co ty tu chłopie piszesz, jakie 20 zł :D Moose jest szkołą która najwięcej płaci lektorom a im jest lepszy tym więcej zarabia, stawka jest elastyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
przedstawicielszkoly Re: szkoła Moose 17.10.11, 13:03 Proszę o podanie nazwiska nauczyciela, który musi pracować za 20 zł brutto - za takie stawki nie da się znaleźć nauczyciela. Chyba,że są to stawki sprzed 20 lat. Kompletna bzdura a raczej nieuczciwe działanie konkurencji. juven74 napisała: > Ja dostawałam 20 zł brutto czyli 16 "na rękę". Po 2 latach pracy z uczniami na > poziomie advanced i proficiency dostałam 1 zł(to nie błąd) podwyżki.Uczniowie z > a > godz płacili 3 razy więcej(ponad 40 zł).Motto tej szkoły: Lektorze, radź sobie > sam! > Dlaczego tam pracowałam 2 lata? Bo byłam na dziennych i mogłam pracować > popołudniami. Z biegiem czasu uzbierało się jednak więcej minusów niż > plusów.Oceń sama czy ci się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
bohemia1 umowa z lektorem 05.10.08, 20:49 A co z zakazem konkurencji? Czy taki obostrzzenia też stosują wb. lektorów? Odpowiedz Link Zgłoś
nom-is Re: szkoła Moose 16.01.09, 11:54 Od 8 lat pracuję w wawie jako lektor i mam liczne znajomości wsród lektorów, więc uważam, ze mam wiedzę o stawkach. W wawie nikt za 45 min nie daje się zrobić w konia za mniej niż 50zł. (archibald, profi- lingua, empik, jak i liczne szkoły oferujące szkolenia dla firm). "Nikt", to mam na myśli osobę dobrze znającą j. obcy (naprawdę dobrze, a nie tam na poziomie przeciętnego absolwenta lingwistyki), z magistrem i chociaż rocznym doświadczeniem. Nie rozumiem jak ktoś może pracować za 35 zł za 60 min i jeszcze być na smyczy szkoły. Wystarczy w wawie poszukać i można mieć całe dni zapełnione korepetycjami za 50-60zł za godzinę, a jak ktoś dobrze mieszka to u siebie w domu jednego za drugim, a nie tracić czas na dojazdy i rozliczanie się ze szkołą. Wiem że są jakieś osiedlowe szkółki i takie mooseowate, może tam faktycznie są takie stawki jak 30zł, ale dziwi mnie, że są lektorzy tórzy na to idą. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: szkoła Moose 16.01.09, 14:31 Troche sie nie zrozumialysmy- Ty pisalas o kursach i na pewno masz racje a ja o lekcjach indywidualnych. Rzecz w tym ze w ofercie Mouse sa glownie lekcje indywidualne. Co do tego kto jest nikim a kto nie. Wydaje mi sie ze tych ktosiow wg Twoich kryteriow nie ma znow tak wielu skoro dziewczyna z forum English Teacher nie moze znalezc nikogo zeby przygotowal ja do PCE za dobre pieniadze (ja nie insynuje bron Boze ze Ty do nich nie nalezysz).A taki super lektor przeciez nie boi sie tego poziomu bo jest praktycznie dwujezyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
rts77 Re: szkoła Moose 16.01.09, 19:45 >W wawie nikt za 45 > min nie daje się zrobić w konia za mniej niż 50zł. a pracujesz w wawie? naprwdę? byłam na rozmowie w wielu szkołach, w kilku pracuję. stawki: british school i empik: 40 zł/45 minut (nie pracuję tam); w mojej podstawowej szkole stawką jest 42 zł/45 minut i uważam ją za ok. mam jeszcze jedną szkołę ze stawką 50 zł/60 minut, czyli w przeliczeniu tyle samo. oczywiście, jeśli ma się wielkie doświadczenie, to dostaje się podwyżkę, ale nie powyżej 50 zł/45! brutto, oczywiście. do tego wszystko przez działalność, więc od miesięcznego dochodu odliczyć trzeba ZUS i podatek. gdzie Ci płacą powyżej 50 zł/45 minut? Odpowiedz Link Zgłoś
nom-is Re: szkoła Moose 16.01.09, 22:51 profi-lingua, l2, i szkoła której nie chciałbym wymieniać, ale jest ona z wawy. Odpowiedz Link Zgłoś
bohemia1 Re: szkoła Moose 19.01.09, 11:55 rts77 i nom-is wydaje mi się, że się nie rozumiecie. Chyba nom-is napisał, że chodzi o kursy dla firm a Ty pisałaś o kursach stacjonarnych w szkołach :-) Stawki za kursy dla firm zdecydowanie się różnią od stawek za normalne kursy w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: szkoła Moose 19.01.09, 12:13 Ja nie wiem czy Moose organizuje kursy dla firm zdaje sie ze nie. A Profilingua jeszcze niedawno nie miala najlepszych notowac ani u lektorow ani u uczniow-widac ze sie na lepsze zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
bohemia1 Re: szkoła Moose 19.01.09, 15:13 Z tego co kojarzę, to Moose ma taką zakładkę jak kursy biznesowe (jakoś tak), więc z tego wynika, że w ofercie mają takie zajęcia. Żartujesz? Prof-lingua się poprawiła...? To może już nie dają takich "fajnych" umów lektorom do podpisywania... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: szkoła Moose 19.01.09, 20:30 No to takie luzne przypuszczenie bylo...no bo jak daja taka dobra stawke to i lepszy sort lektorow jest zainteresowanych no i poziom zajec moze byc lepszy.Zawsze to lepiej niz studencina zaoczna (bo o studentach dziennych na bezplatnej anglistyce to ja mam dobrye mniemanie). Ale jak jest to nie wiem. I Moose kursy biznesowe prowadzi? Toz to granda jest... Odpowiedz Link Zgłoś
angelinab2 Re: szkoła Moose 21.10.09, 16:50 Na początek chciałam napisać,że byłam nauczycielką w Moose wiele lat temu kiedy byłam jeszcze studentką - wtedy Moose było jeszcze mało znaną firmą studencką. Wtedy wiele rzeczy pozostawiało jeszcze wiele do życzenia. Teraz po wielu latach jestem znowu nauczycielką w Moose częściowo dlatego,że większość szkół zorganiozowanych ma duże problemy ze stworzeniem grup i z wypłatą wynagrodzenia. Muszę napisać,że jestem zafascynowana jak dużo zmieniło się w tej szkole na plus przez te wszystkie lata. W tej chwili szkoła jest profesjonalnie zarządzana zarówno pod względem metodycznym jak i administracyjnym co nie jest takie częste. Zresztą opinie klientów to potwierdzają - to chyba jedna z nielicznych szkół odpornych na kryzys ze względu na bardzo dobrą markę na rynku. Jedyną wadą, którą widzę to limit kserokopii dla nauczyciela ale z drugiej strony kiedy pracowałam wcześniej ksera w ogóle nie było. Szanowni Państwo z Moose życze powodzenia w walcę z konkurencją i dalej próbujcie się poprawiać tak jak to robicie do tej pory.W biurze przydało by się jeszcze więcej nowych podręczników dla nauczycieli Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: szkoła Moose 22.10.09, 19:29 Jesli ta szkola dziala na zasadzie spoldzielni studenckiej dla osob malo obrotnych to OK. Jesli ktos chce placic za lekcje ze studentem tyle co z doswiadczonym lektorem-to tez Ok. Mam tylo nadzieje ze nie wciska sie ludziom kitu ze ucza doswiadczeni dobrzy lektorzy a wysyla studenta. Odpowiedz Link Zgłoś
gerda-gerda1 Re: szkoła Moose 28.12.11, 18:01 Moim zdaniem właśnie poziom nauczycieli w tej szkole jest najważniejszy. Moją córkę uczy dziewczyna mgr. filologii z 10 -letnim doświadczeniem i podejściem do dziecka, którego nie znajdziesz w szkole państwowej. Ja sobie bardzo chwale. Osoby, którym polecałam także. Oczywiście to wielka szkoła więc może można także trafić gorzej ale ja złego słowa nie napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaj2012 Re: szkoła Moose 30.06.12, 18:26 Byłam lektorką w oddziale gdańskim. Terminowo wypłacane wynagrodzenie, możliwość wyboru ilości uczniów i rejonu prowadzenia zajęć. Panie sekretarki przemiłe i konkretne. Nie mogę narzekać :) Umowa w sumie dość restrykcyjna, ale na dzień dzisiejszy wcale im się nie dziwię, bo "podkradanie" klientów jest powszechne, a zmiana nauczyciela w roku szkolnym bez konkretnych powodów, ot tak, nigdzie nie jest mile widziana :/ serdecznośći dla prcowników i klientów Moose! Odpowiedz Link Zgłoś
tibarngirl Re: szkoła Moose 26.07.11, 13:10 up. Czy ktoś pracował na stanowisku obsługi klienta? Odpowiedz Link Zgłoś
wajda80 Re: szkoła Moose 12.10.11, 12:15 Juven74 większych bzdur napisać nie mogłeś!! Z tego co widzę to od kilku lat piszesz kłamstwa o Moose. Przestrzegam przed takimi użytkownikami którzy zwiększają swoją aktywność na forach przed rozpoczęciem sezonu po to by zniechęcić potencjalnych klientów bądź osoby starające się o prace. Mi się dobrze pracuje w Moose. POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
przedstawicielszkoly Re: szkoła Moose 17.10.11, 12:14 W imieniu szkoły chciałem zwrócić uwagę,że osoba występująca pod loginem baba67 jest nauczycielem z Warszawy, który intensywnie ogłasza się z prywatnymi lekcjami na wielu portalach internetowych. Nasza szkoła jest dla niej konkurencją stąd liczne wypowiedzi naruszające nasze dobre imię pochodzące od tej osoby. Chciałem zwrócić uwagę,że nasz oddział w Warszawie jest jednym z najlepszych w Polsce, nasze biuro znajduje się na Nowym Świecie i oczywiście szkoła w Warszawie nigdy nie upadła. Odpowiedz Link Zgłoś
gerda-gerda1 Re: szkoła Moose 28.12.11, 18:04 Super reakcja na barańskie wypowiedzi. Otwarta i szczera , macie mój wielki szacunek. Pozdrawiam przedstawicielszkoly napisał: > W imieniu szkoły chciałem zwrócić uwagę,że osoba występująca pod loginem baba67 > jest nauczycielem z Warszawy, który intensywnie ogłasza się z prywatnymi lekcj > ami na wielu portalach internetowych. Nasza szkoła jest dla niej konkurencją st > ąd liczne wypowiedzi naruszające nasze dobre imię pochodzące od tej osoby. Chci > ałem zwrócić uwagę,że nasz oddział w Warszawie jest jednym z najlepszych w Pols > ce, nasze biuro znajduje się na Nowym Świecie i oczywiście szkoła w Warszawie n > igdy nie upadła. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: szkoła Moose 05.06.12, 15:52 Serdecznie gratuluje refleksu:-)) PIEC LAT czekaliscie zeby zareagowac? Jestescie smieszni. Mam legalna dzialalnosc i moge sie reklamowac gdzie chce.Czekam z utesknieniem na Waszego prawnika, bo robic z siebie takich idiotow to nie kazdy potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
przedstawicielszkoly Re: szkoła Moose 17.10.11, 12:21 juven74 napisała: > Tu nie chodzi tylko o kasę ale (chyba przede wszystkim) o sposób w jaki > traktuje nas pracodawca.Bo jeśli traktuje się lektora jak głupka, który łyknie > każdy kit, da się zastraszyć i zmanipulować to nic dziwnego, że rotacja w > firmie jest taka duża (wciąż szukają pracowników).Dlatego odeszłam i odradzam > kontakt z Moose. Szkoła ciągle szuka pracowników ponieważ jest jedną z najszybciej rozwijających się szkół w Polsce (obecnie ponad 1000 lektorów). Większość lektorów współpracuje ze szkołą wiele lat. Każdy lektor ma prawo do swojej opinii ale prosimy o podawanie konkretów. Łatwo napisać a manipulacji zastraszaniu, trudniej podać konkretne przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
przedstawicielszkoly Re: szkoła Moose- przestroga dla lektorów !!!!!! 17.10.11, 12:38 Opinia jest zupełnie nieprawdziwa.w paragrafie 7 umowy jest wyraźnie napisane kiedy szkoła może się zgodzić na rozwiązanie umowy: - ciężka, udokumentowana sytuacja życiowa lub rodzinna nauczyciela, zupełnie uniemożliwiająca prowadzenie wszystkich lekcji - ciężka, udokumentowana choroba nauczyciela, zupełnie uniemożliwiająca prowadzenie wszystkich lekcji - wyjazd na stypendium zagraniczne W innym przypadku można rozwiązać umowę płacąc karę umowną lub pod warunkiem przyprowadzenia zastępstwa. To są jedne z najbardziej uczciwych warunków rozwiązania umowy na rynku szkół językowych.Każdy rodzic chce mieć pewność,że chociaż przez rok szkolny zajęcia będą prowadzone przez jednego nauczyciela. Przypominam,ze nauczyciel w szkole publicznej nie może rozwiązać umowy w trakcie roku szkolnego. Jeżeli chodzi o kwalifikację lektorów to 90 % ma tytuł mgr filologii . Dodatkowo uczniowie nie płacą 50-60 zł za lekcje tylko mniej- średnio w Polsce od 44 do 49 zł. Szkoła wystąpi na drogę sądową przeciwko użytkownikowi val258 . val258 napisała: > > CJO moose jest niekompetentną instytucją zarówno wobec lektorów jak i klientów > (uczniów). Niekorzystne warunki dla lektora: po pierwsze umowa podpisywana jes > t ze szkołą na cały rok szkolny od września do czerwca (jest to umowa zlecenie) > , nie ma możliwości odejścia z pracy z przyczyn niezależnych od lektora !!!! w > przeciwnym razie lektor wpłaca karę !!!! w wysokości 2000zł. Po drugie centrum > językowe lekceważy takie punkty umowy, które działają na korzyść lektora, np: w > umowie między szkołą a lektorem jest napisane, że jeśli lektor nie może wykony > wać pracy w związku z napiętym planem zajęć na uczelni (lektorzy szkoły to głów > nie studenci)nie ponosi odpowiedzialności finansowej czyli nie płaci kary w wys > okości 2000zł. Niestety szkoła lekceważy ten punkt umowy w przypadku gdy lektor > faktycznie nie może wykonywać pracy ze względu na zbyt wiele zajęć na uczelni. > Po drugie w obowiązku lektora jest dopilnowanie ucznia lub jego rodziców aby w > płacali pieniądze na konto szkoły. Jeśli lektor nie dopilnuje tego nie otrzymuj > e wynagrodzenia w ogóle !!!! > Z punktu widzenia klienta sprawa wygląda tak, że rodzice zgłaszający się do szk > oły językowej moose liczą na kompetentnych lektorów zwłaszcza płacąc naprawdę d > uże pieniądze za godzinę lekcyjną. W rezultacie wygląda to tak że większość lek > torów to studenci nawet 1 roku studiów którzy dopiero zaczynają "karierę" lekto > ra a uczniowie z moose są ich króliczkami doświadczalnymi. Rodzice płacą więc 5 > 0-60zł za godzinę ze studentem-lektorem a taką samą kwotę zapłaciliby za lekcję > z dyplomowanym nauczycielem również z dojazdem do ucznia. Oczywiście nie mam n > a myśli tego że studenci nie potrafią uczyć bo tak nie jest tylko chodzi mi o n > iesprawiedliwą politykę firmy. pozdrawiam i naprawdę przestrzegam przed tą inst > ytucją. Jeśli ktoś miał niemiłe doświadczenia z tą szkołą piszcie !! Odpowiedz Link Zgłoś
przedstawicielszkoly Re: szkoła Moose 17.10.11, 13:00 Uzytkownik anulka-12345 przedstawił naszej skzole wiele zarzutów ale niestety nic konkretnego. Po pierwsze telefony do ucznia wykonuje się tylko na początku roku szkolnego w celu umówienia się na pierwszą lekcję. Jeżeli nauczyciel chce może wykonać telefon bezpośrednio z naszego biura. Szkoła udostępnia nauczycielowi biblioteczkę z podręcznikami i BEZPŁATNY dostęp do kserokopiarki. Specyfika zajęć indywidualnych wymusza w większości przypadków różne podręczniki stosowane do różnych klientów. W szkole stacjonarnej nauczyciel prowadzi zajęcia z jednego podręcznika dla wielu grup. W naszej szkole nauczyciel może wybrać dla każdego ucznia podręcznik stosowanie do jego potrzeb ( jest to zatwierdzane przez metodyka). Jeżeli są jakieś niedociągnięcia ze strony szkoły, to nigdy nauczyciel nie musi za to odpowiadać i dzwonić do klienta - to już kompletny absurd anulka-12345 napisała: > Niestety ja również nie mogę powiedzieć zbyt wiele dobrego o Moose. Pracowałam > tam, więc coś wiem. Niską pensję mogę przyjąć, sama podpisałam umowę i > wiedziałam, na co się mam szykować. Niestety nie wiedziałam, że będzie trzeba > dokładać z własnej kieszeni, płacąc za telefony do uczniów (oczywiście wszystko > z uczniem załatwia nauczyciel z własnego telefonu), podręczniki, które wypada > mieć, ucząc kogoś (porządne szkoły zapewniają nauczycielowi podręcznik na kurs) > itp. Byłam jednak skłonna przyjąć takie warunki i wręcz niekiedy prawie nie mie > ć > zysku z lekcji. Ale niestety to tylko wierzchołek góry i to co się dzieje w tej > szkole przechodzi ludzkie pojęcie. Mam wrażenie, że szkoła robi wszystko, żeby > zyskać jak najwięcej pieniędzy, kosztem lektorów. Jeśli coś szkoła zrobi nie ta > k > to oczywiście lektor musi potem się tłumaczyć przed uczniem, dzwoniąc z > własnego telefonu, a jakże. Wręcz nie mogę się nadziwić, jak można tak lektorów > wyzyskiwać. Nie polecam tej szkoły nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
przedstawicielszkoly Re: szkoła Moose 17.10.11, 13:15 Po pierwsze jak najbardziej jest coś takiego jak 2- tygodniowy okres próbny. Widać nie bardzo uważał Pan na szkoleniu. Umowa nie obowiązuje podczas wakacji - chyba,że klient podpisze osobną umowę na kurs wakacyjny Jeżeli ktoś kiedykolwiek był niemiły dla lektora w sekretariacie to proszę natychmiast zgłosić to w dziale metodycznym.Jeżeli skarga będzie zasadna w stosunku do pracowników sekretariatu będą wyciągnięte konsekwencje .W każdej pracy zdarzają się nieporozumienia ale nie każdy pracownik od razu wypisuje swoją rozpacz na forum internetowym. Niestety część lektorów zachowuje się jak małe dzieci .Jeżeli lektor zapomniał pojechać na lekcje bo dzień wcześniej zabalował to proszę się nie dziwić,że pracownik sekretariatu nie będzie dla niego zbyt miły ( wcześniej sam musiał nasłuchać się od klienta przez telefon). Tacy pracownicy także mogą wywołać irytację. Proszę się także nie dziwić, że taki pracownik nie otrzyma już kolejnych lekcji. loo-lu napisała: > Jak dla mnie to ta szkoła to jakaś pomyłka...w umowie obowiązki ma sam lektor, > szkoła żadnych. Poza tym ja bym to bardziej nazwała pośrednikiem a nie szkołą, > nawet umowę uczniom wysyłają pocztą, nie mówiąc o tym ze jest to umowa na czas > nieokreslony. Na stronie pisza, ze mozna skorzystac z okresu probnego (2 tygodn > ie) a pierwszą rzeczą, którą słyszy lektor na wejscie to to, że nie ma czegoś t > akiego i ze nawet po zakonczeniu roku szkolnego umowa obowiązuje. Dlatego uczni > owie sie dziwią, że we wrzesniu szkoła opomina się o opłaty i wysyła lektora. O > czywiście wszystko zrzuca na lektora, on ma dbać o to by uczeń płacił, zdawać s > prawozdania i zglaszac wszelkie"nieprawidłowości" . > Najgorsze jednak jest to, że panie we wrocławskim sekretariacie mają wszystko g > łęboko i mają ochotę pobić każdego lektora, który zwraca się do nich z probleme > m. Stosunek pracowników mooose do mnie jest okropny. Panie w biurze są wyjątkow > o niemiłe i mało pomocne. > Wiem, że ten post moze sie wydac poste desperata, ale nie moge powstrzymać iry > tacji jaką wywołują u mnie moi pracodawcy. Oby ten rok szybko minął. Odpowiedz Link Zgłoś
przedstawicielszkoly Re: szkoła Moose 17.10.11, 13:19 Ponieważ użytkownik juven74 cały czas rozpowszechnia nieprawdziwe informacje szkoła wystąpi na drogę sądową przeciwko tej osobie. Rzekomy zakaz konkurencji trwa przez 2 lata i ma charakter bardzo ograniczony. Prawdopodobnie użytkownik juven74 wykombinował sobie,że po zakończeniu umowy zabierze wszystkich swoich klientów i będzie ich uczył prywatnie - bo tylko takiej sytuacji dotyczy zakaz konkurencji i bardzo zdziwił się, że tak się nie da. juven74 napisała: > W dalszym ciągu będę przestrzegać przed "szkołą" moose. Uważam, że ten wpis o p > ozytywnych zmianach to pic na wodę i śmiech na sali. Na swojej stronie moose za > mieścił informację dla wysyłających aplikacje, że te z zawyżonymi stawkami będą > z miejsca odrzucane. Żeby sobie ludzie nie myśleli, że tam można zarobić. Nie > mówiąc już o groźbach kar finansowych w przypadku uczenia na własną rękę lub "z > achęty" dla klientów którzy doniosą na "nieuczciwego lektora" - dostaną zniżkę > na kurs! Dodam, że klauzula z zakazem uczenia klientów pozyskanych za pośrednic > twem firmy do 5 lat po zakończeniu tam pracy (!) jest niezgodna z prawem. > Ewentualnych klientów przestrzegam zwłaszcza. Ja dostałam opieprz od panienki z > sekretariatu bo ujawniłam klientowi, że szkoła go okłamała. A klient okazał si > ę być prawnikiem... No i gdzie w tym wszystkim nadzór metodyczny?? Horror i żen > ada Odpowiedz Link Zgłoś
andrezjewicz Re: szkoła Moose 20.10.11, 20:29 Pracuje tam od roku i kilka słów o rekrutacji. Najpierw zapraszają na pierwszy etap. Piszesz test, który wydaje się łatwy a jest bardzo podchwytliwy. Z tego co wiem to nie jest tak łatwo go zaliczyć . Potem losujesz temat i nagrywana jest twoja wypowiedź. Z tych dwóch etapów dostajesz oceny. To bardzo ważne bo od tego zależy twoja stawka a różnice mogą być duże. Czym jesteś lepszy tym dostaniesz uczniów na wyższym poziomie. Jeżeli nie zaliczysz testu lub nagrania nie zaproszą cię na drugi etap. Podczas drugiego etapu zwykle proponują umowę, chyba że na czymś się wyłożysz.Atmosfera w pracy jest OK, samo podejście szkoły też. WIększości innych lektorów i tak nie spotykasz bo w większości są to zajęcia indywidualne Odpowiedz Link Zgłoś
andrezjewicz Re: szkoła Moose 20.10.11, 20:40 a tutaj nie mogę się zgodzić, może zależy to od miasta ale ja w umowie mam 12 godzin, po tygodniu miałem już komplet uczniów, zadzwonili i prosili czy nie wezmę jeszcze jednego ale odmówiłem bo nie miałem czasu. Nie robili z tego problemu. Miałem jedną sytuację konfliktową z jednym uczniem i szkoła stanęła po mojej stronie chociaż tak po prawdzie to trochę mojej winy też w tym było. Nie można jednak powiedzieć,że szkoła nie patrzy na zdanie nauczyciela.Raczej stara się ustalić prawdę, przynajmniej w moim przypadku tak było trinity84 napisała: > ja nie polecam tej szkoly... byly problemy z uczniem, ktory migal sie od > lekcji, nie placil, nie brali pod uwage mojej wersji i to mnie straszyli > sadem... na szczescie prawnik wysmial ich umowe i stwierdzil, ze nie mam sie > czym martwic... wiecej listow nie dostalam, szkoda, ze w ogole weszlam z nimi w > > gierki ;/ > min 8h... a dla mnie nie mieli nawet 2 ucznia, szkola nie gwarantuje liczby h > podanych w umowie > > ogolnie: sa lepsze wyjscia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrezjewicz Re: szkoła Moose 20.10.11, 20:56 Większego kłamcy to dawno nie spotkałem! Skąd to wytrzasnąłeś o tej zniżce za donos????????? Uważaj juven74 bo ja tam pracuje i wydrukuje te bzdury i zaniose do sekretariatu szkoły. Może cię pozwą do sądu za to co tu wypisujesz. Na oko widać,że nie jesteś lektorem tylko pracownikiem innej szkoły. Poczytaj sobie na forach teraz za takie gadanie kłamstw na forach można dostać niezłą karę. Ciekawe co powiesz prokuratorowi, miarkuj się chłopie. juven74 napisała: > W dalszym ciągu będę przestrzegać przed "szkołą" moose. Uważam, że ten wpis o p > ozytywnych zmianach to pic na wodę i śmiech na sali. Na swojej stronie moose za > mieścił informację dla wysyłających aplikacje, że te z zawyżonymi stawkami będą > z miejsca odrzucane. Żeby sobie ludzie nie myśleli, że tam można zarobić. Nie > mówiąc już o groźbach kar finansowych w przypadku uczenia na własną rękę lub "z > achęty" dla klientów którzy doniosą na "nieuczciwego lektora" - dostaną zniżkę > na kurs! Dodam, że klauzula z zakazem uczenia klientów pozyskanych za pośrednic > twem firmy do 5 lat po zakończeniu tam pracy (!) jest niezgodna z prawem. > Ewentualnych klientów przestrzegam zwłaszcza. Ja dostałam opieprz od panienki z > sekretariatu bo ujawniłam klientowi, że szkoła go okłamała. A klient okazał si > ę być prawnikiem... No i gdzie w tym wszystkim nadzór metodyczny?? Horror i żen > ada Odpowiedz Link Zgłoś
wajda80 Re: szkoła Moose 24.10.11, 18:45 Ale absurd. Czemu trinity84 piszesz takie bzdury, jeżeli uczeń się miga i nie płaci za lekcję to lekcje się nie odbywają a za to uczęń odpiowiada i nikogo Moose za takie coś by nie sądziło A szkoła wywiązuję się z umowy i jeżeli lektor chce to ma dużo h bo klientów jest bardzo dużo stąd ciągle rośnie liczba lektorów która wynosi już 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpolcz Re: szkoła Moose 06.11.11, 00:31 To bardzo dobra szkoła. Uczyłem tam przez 2 lata przed moim wyjazdem do UK. Ze strony lektora więcej niż przyzwoicie. Mają bardzo dużo uczniów i jeden z najniższych wskaźników rezygnacji co świadczy o wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpolcz Re: szkoła Moose- przestroga dla lektorów !!!!!! 06.11.11, 00:43 VAl258 znam Cię osobiście . Asiu bardzo Cię proszę nie pisz głupot. Moose to bardzo dobra szkoła i tyle na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś