Dodaj do ulubionych

Polsat Cyfrowy i Sky TV

20.09.10, 17:03
Witam,

1.Co zrobic by moc ogladac TV w 2 pokojach bez wykupywania odpowiedniego pakietu?
Moja mama ma jakos tak urzadzone ze moze ogladac ten sam program co w drugim pokoju jest ustawione na dekoderze. Jak to zrobic?

(Musze przejsc na kabel bo mam jakis rosyjski sprzet do przesylania wireless sygnalu do drugiego telewizora, ale to badziewie reaguje na kazdy telefon komorkowy w otoczeniu i sygnal nie jest czysty- szumi bez wzgl ile razy przelaczam szukajac czystosci obrazu i dzwieku.)

2. Wlasciwie to mamPolsat Cyfrowy ale tez i SkyHD( do SkyTV) . Mam tez dodatkowy dekoder od Sky+. moj Polsat Cyfrowy dekoder jest starym modelem a ten dekoder Sky+ jest naprawde niezly. Przelaczylam kabelki i wsadzilam karte Polsatu Cyfrowego do tego Sky+ ale nie dzialal. Czy nie ma szans na to by zadzialal?

Z gory dziekuje za porade. Gdyby cos bylo niejasne prosze pytac.

Obserwuj wątek
    • swojadroga Re: Polsat Cyfrowy i Sky TV 21.09.10, 08:21
      W zależności od dekodera wykorzystując wyjścia sygnału audio-video, którymi dysponuje dekoder i wejściami audio-video TV. Ewentualnie używając zewnętrznego modulatora.
      Sky używa systemu kodowania Videoguard a Cyfrowy Polsat Nagravision z parowaniem kart z modułem dostępu.
      • princesswhitewolf Re: Polsat Cyfrowy i Sky TV 21.09.10, 16:15
        czyli mowisz ze wystarczy podlaczyc kabel?
        A czym sie rozni zaleta modulatora nad kablem w tym przypadku?
        • Gość: Kornik Re: Polsat Cyfrowy i Sky TV IP: *.centertel.pl 21.09.10, 20:54
          > czyli mowisz ze wystarczy podlaczyc kabel?
          On ma rację, wystarczy podlączyc kabel
          > A czym sie rozni zaleta modulatora nad kablem w tym przypadku?
          Ta zaleta polega na braku kabla.
          • Gość: swojadroga Re: Polsat Cyfrowy i Sky TV IP: *.238.64.26.ip.abpl.pl 21.09.10, 23:19
            Oba sposoby wymagają kabli. Tylko, że użyć trzeba kabla RCA lub Scart w pierwszym sposobie lub przewodu antenowego koncentrycznego w drugim.
            • Gość: Kornik Re: Polsat Cyfrowy i Sky TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.10, 09:05
              Aha, ja zrozumiałem, ze chodzi o nadajnik bezprzewodowy. Sorki za zamieszanie. Nie wiem jak jest w polsatowskich dekoderach, ale w tych do Cyfry które miałem modulator jest wbudowany, więc nie ma potrzeby korzystania z zewnętrznego i to mnie zmyliło.
              • swojadroga Re: Polsat Cyfrowy i Sky TV 22.09.10, 13:02
                Stare dekodery CP miały również wbudowany modulator (tzw. czarne skrzynki i potem Echostary 606). Wszystkie nowsze dekodery już są bez modulatora wbudowanego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka