Dodaj do ulubionych

Ciotka rewolucji

IP: 81.15.254.* 30.03.04, 17:48
Do Białegostoku to ty lepiej nie przyjeżdżaj, bo tu cie ludzie niekoniecznie
lubią!
Obserwuj wątek
    • Gość: Monik Re: Ciotka rewolucji IP: *.speed.planet.nl 05.04.04, 22:42
      w Poznaniu tez nie... jest beznadziejna a program nudny.
      • Gość: wojtek Re: Ciotka rewolucji IP: *.chello.pl 05.04.04, 22:58
        W Warszawie tez jej nie lubia(a gdzie i kto ja lubi?moze tylko jej partnerka
        seksualna?).Chore jest to ze teleturniej prowadzi kobieta(lesba) ktora ma wade
        wymowy,i momentami nie wiadomo o co jej chodzi?
        • Gość: anula Re: Ciotka rewolucji IP: *.dialup.warszawa.pl 06.04.04, 13:14
          chore jest to, ze na pierwszym miejscu jako jej wade wymieniasz plec, na drugim
          domniemane preferencje seksualne, na trzecim "ulomnosc fizyczna", a dopiero na
          koncu cos, co od biedy mozna uznac za krytyke merytoryczna, ale tez nie poparta
          zadnym argumentem... to, ze kogos nie lubisz lub/i nie rozumiesz nie oznacza,
          ze:
          1. ten ktos jest do niczego
          2. masz prawo wypowiadac sie w imieniu mieszkancow wielotysiecznego miasta.
        • Gość: JB. Re: Ciotka rewolucji IP: *.chello.pl 06.04.04, 22:21
          Wojtuś - A KTO UPOWAŻNIŁ CIĘ DO WYPOWIADANIA SIĘ, że Warszawa jej nie lubi ??
          Prowadziłeś jakieś badania na ten temat ?
      • Gość: Boby Wszystko jasne - Żydówa! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 18:41
        Zastanawiałem się jakim cudem ta głupia bezdennie baba i do tego sepleniąca
        robi karierę w telewizji. Odpowiedź znalazłem w jednym z jej licznych (to tez
        znaczące...) wywiadów - jest Żydówką. No i wszystko jasne!
        • Gość: Ezechiel Re: Wszystko jasne - Żydówa! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.04.04, 21:55
          Podobno Lepper tez
        • Gość: look Re: Wszystko jasne - Żydówa! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 12:26
          Jak czytam takie antysemickie wypowiedzi, to sam żałuję, że nie jestem Żydem tylko Polakiem. Chyba przestanę się przyznawać do tego, że jestem Polakiem, bo nie chcę stać w szeregu z tak ograniczonymi ludźmi jak ty. A Kazimiera Szczuka jest jedną z najmądrzejszych kobiet, jakie znam. Trzeba być wtórnym analfabetą, żeby tego nie zauważyć.
      • Gość: Pepperoni Robienie sobie jaj z holokaustu! IP: *.spam.mim.pl 06.04.04, 20:51
        Jak można manisfest ideowy Hitlera, który odpowiada za śmierć 6 milionów Żydów
        porównywać do gołych dup w Playboyu????? Jak to można w ogóle drukować???
        Wszędzie bym się spodziewał takiego chamstwa, ale nie w "GW"! Czy tego nikt nie
        czytał przed publikacją? Jak ostatnio minister spraw zagranicznych Łotwy na
        targach książki porównała faszyzm do komunizmu, to "GW" pół szpalty poświęciła
        temu "skandalowi". A tu program ideowy Zagłady został porównany do gołych cyców
        i nic?
        • filip.melanchton Re: Robienie sobie jaj z holokaustu! 07.04.04, 12:44
          Bo jak cała "kawiorowa lewica" GW uważa, że nazizm był znacznie większym złem
          niż komunizm. Można pokiwać ze zrozumieniem głową, gdy twierdzą tak Francuzi,
          ale że w Polsce, która komunizmu doświadczyła też takie poglądy się słyszy to
          smutne i skłaniające do niewesołych refleksji.
    • Gość: Ula Re: Ciotka rewolucji IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.04.04, 22:48
      Szczuka sie sprzedala, dla mnie przestala istniec. Ile byly warte jej gadki
      przeciwko koropracjom? Za ile miesiecznie robi z siebie blazna i posmiewisko u
      Waltera? Skompromitowala caly ruch feministyczny, z ktorym uwielbiala sie
      utozsamiac.
      • Gość: YaBasta Re: Ciotka rewolucji IP: *.magma / *.magma-net.pl 06.04.04, 13:50
        Szczuka nie kompromituje ruchu feministycznego, ten ruch sam się kompomituje swoimi pomysłami, a K.S w TVN pokazuje tylko swoją "pseudodrapieżność" (Przekrój) i kompromituje siebie.
    • Gość: lEń Re: Ciotka rewolucji IP: *.g-net.pl 05.04.04, 22:52
      wzieli ja do programu bo w nim chodzi o to zeby ludzie nie zapomnieli jak sie
      program nazywa "najslabsze ogniwo"
      ta babka to totalne dno
    • Gość: raddan4 Re: Ciotka rewolucji IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.04.04, 23:07
      Niech mi ktoś powie, jak można się cieszyć z tego, że ktoś kogoś wyeliminował
      tylko ze względu na płeć
    • Gość: ostrów WŁONCZAM zegar IP: *.promax.media.pl 05.04.04, 23:10
      Jak Kazia mówi Włonczam zegar to jej feministyczny głoś przesiąknięty
      metalicznym dzwiękiem szczękościku wyzwala we mnie najdziksze uniesienia...
      wwrrrrrrr
    • Gość: jażem Re: Ciotka rewolucji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 23:12
      Ty jesteś Szczuka pierdolnięta, ponizasz ludzi w tym niszowym programie. Robisz
      z nich ijotów sama uważając się za gwizde. Gwiazda to ty moze jesteś ale
      prowincjonalna. Krairy nie zrobisz jesteś niewyzytą suką.
    • Gość: Olcia Re: Ciotka rewolucji IP: 212.106.158.* 05.04.04, 23:17
      A dla mnie Pani Kazimiera jest jak najbardziej ok i moim zdaniem nadaje się do
      tego programu.Oglądam - jeśli tylko mogę i to z przyjemnością:)
      • Gość: Aga Re: Ciotka rewolucji IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.04.04, 23:23
        Daj spokoj jest malo wiarygodna...

W ogole caly ten ruch feministyczny ostro mnie wkurza, niewyzyte lesby
        popierajace pedalow.Dlaczego nie dzialaja na rzecz naprawde waznych spraw -
        urlopow macierzynskich dla matki i ojca, rownej placy za rowna prace kobiet...,
        prawa do wyboru kariery(prawo to zaklada ze kobieta ma rowne prawo do wyboru -
        kariera, czy rodzina (akcent zawsze jest!))
        nie na to pani szczuka jest za slaba... woli upokarzac innych publicznie..dla
        mnie zero.
        • Gość: Rossonero Re: Ciotka rewolucji IP: 81.210.123.* 06.04.04, 00:18
          Gdybyś zadała sobie trud zainteresowania się tym co robią feministki i
          feminiści, to zauważyłabyś ze walczą o równą płacę (Było nawet hasło na Manifie:
          Rowna praca- rowna płaca). Podobnie z pozostałymi Twoimi postulatami.
          Posługujesz się stereotypowym wizerunkiem feministki-niewyżytej lesby
          kompromitując się. Równie dobrze, mozesz powiedzieć że murzyn jest głupi, a
          żyd chciwy. Gratulacje.
          • Gość: Tomek Re: Ciotka rewolucji IP: *.nyc.rr.com 06.04.04, 05:33
            Gdyby haslo "rowna praca - rowna placa" zostalo wdrozone w prawo, to te biedne
            kobiety zarabialyby jeszcze mniej niz teraz....trzeba by bylo odjac pieniazki
            za dwie godziny dziennie w toalecie, nastepne dwie odjac za siedzenie na
            telefonie w sprawach osobistych, nastepna godzinke i pol za plotkowanie,
            nastepna za przedluzona przerwe na lunch, itp. Glupie manify...

• Gość: krzysztof Rowna praca - rowna placa! IP: *.wp-sa.pl 06.04.04, 07:13
              nieszczesny czlowieku! bardzo prosze nie generalizuj swoich smutnych uprzedzen.
              obrazasz w ten sposob nie tyle kobiety (ktore pracuja zazwyczaj tyle samo co
              faceci - twoje pseudowyliczenia to najwyrazniej wynik jakichs zalosnych
              kompleksow), ale rowniez facetow, potwierdzajac stereotyp zakompleksionego
              feministkofoba.
              • Gość: rotflik Re: Rowna praca - rowna placa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 08:28
                pseudouprzedzenia? pracuje w za przeproszeniem korporacji, ale takiej mniej typowej (agencja reklamowa). co rano od 9 do 10 stoi stadko pan i przez godzine ko-ko-ko-ko-gdak-gdak Kiedy jako ostatni wychodze, ostatnia z pan wyszla 5h wczesniej - do dziecka. Wczesniej dzwoniac do niani srednio 2x na godzine, bo sie krztusi, bo kupka ma zla konsystencje etc. Tylko prosze mi nie wmawiac dziecka w brzuch - dom i dzieci to ciezka praca. ale dlaczego laska ma zarabiac tyle co ja, skoro pracuje polowe tego?
                • Gość: marti Re: Rowna praca - rowna placa! IP: *.tarchomin.pl 06.04.04, 10:20
                  dlatego kretynie, ze "laska" ma do tego takie samo prawo jak taki
                  szowinistyczny pajac jak ty - dobrze wiesz, ze wmawiasz sobie i calemu swiatu,
                  ze kobiety sa glupsze ze strachu. no bo co by sie stalo, gdybys po latach zycia
                  w gnusnym przekonaniu, ze samiec jest panem swiata mial uznac, ze obraz swiata
                  jaki od dziecka wpajano jest bledny?
                  pewnie, ze zdarzaja sie glupie baby, ale nie czesciej niz faceci idioci.
                  • Gość: rotflik napij się wody dziewczynko IP: *.argo.grey.com.pl 06.04.04, 10:57
                    bo trochę się zapieniłaś za mocno i po co ci to nadciśnienie. nie cierpię na
                    lęki ani nie mam problemu ze zdefiniowaniem swojej roli społecznej. nigdzie też
                    nie napisałem, że kobiety są głupsze, więc proszę nie nadinterpretuj.

napisałem, że nie widze powodu, dla którego kobieta pracująca dwa razy mniej
                    miałaby dostawać tyle samo. nie wymyśliłem gdakania przy kawie przez godzinę
                    ani telefonów do niani, znam to ze wspólnej pracy z kobietami.

a twoje "argumenty" ad hominem (dla ciebie: określenia uważane powszechnie za
                    obraźliwe) więcej mówią o tobie niż określają mnie w jakikolwiek sposób.
                    • Gość: kupa odp rowna praca rowna placa IP: 194.9.93.* 06.04.04, 14:55
                      a dlaczego kobieta pracujaca TYLE SAMO co mezczyzna ma zarabiac MNIEJ? (tyle
                      samo= tyle samo, bez gdakania, nianiek, kawek itp)
                      • Gość: eof Re: odp rowna praca rowna placa IP: *.argo.grey.com.pl 06.04.04, 15:22
                        > a dlaczego kobieta pracujaca TYLE SAMO co mezczyzna ma zarabiac MNIEJ? (tyle
                        > samo= tyle samo, bez gdakania, nianiek, kawek itp)

a niech zarabia tyle samo - przy zachowaniu tego warunku, ale niech nie stęka
                        jaki to mamy krwiożerczy kapitalizm, bo szef pyta co robiła przez pół dnia.
                        mnie po prostu do szału doprowadza jak widzę te laski pieprzące trzy po trzy co
                        rano, a następnie wychodzące spokojnie do domu najmniej 2h przede mną. a jakie
                        są zapracowane! ciągle słyszę, że się nie wyrabiają...

sęk w tym, że jeśli chcą równego traktowania, muszą spełniać te same warunki, a
                        nie tak jak u pani Szczuki - za mało lasek - no to obniżamy kryteria. jak nie
                        kryteria, to parytety w parlamencie - przecież to absurd.
                        • Gość: polak Re: odp rowna praca rowna placa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.04.04, 22:08
                          no tak, tylko że - zarabia mniej. dotarło?
                          • Gość: eof pretensje do garbatego IP: *.argo.grey.com.pl 07.04.04, 09:41
                            ...że ma dzieci proste. tego nie zniweluje żaden parytet, ani manify. dopóki
                            pracodawca będzie miał milion obciążeń socjalnych i będzie zagrożony sytuacjami
                            typu laska idzie na urlop macierzyński po 3 miesiącach pracy w firmie (znam co
                            najmniej 2 takie przypadki z otoczenia znajomych znajomych), to zawsze będzie
                            bał się zapłacić tyle samo, albo w ogóle zatrudnić potencjalną matkę. ja mu
                            się nie dziwię.

dotarło?
                        • Gość: Amazonka Re: odp rowna praca rowna placa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.04.04, 23:27
                          Meska nikczemna szowinistyczna lachudro...
                          Wiem gdzie pracujesz, nasz kumpel W.U. wywali cie z roboty jak dowie sie co
                          wypisujesz w necie, juz mozesz sobie szukac nowej pracy lajdaku, twoje
                          kolezanki ciezko pracuja i wychowuja dzieci , to tak jaby pracowaly na 2 etaty -
                          a i tak zarabiaja mniej od takiego smiecia jak ty rozumuesz zakuty lbie!!!
                          • Gość: eof Re: odp rowna praca rowna placa IP: *.argo.grey.com.pl 07.04.04, 09:24
                            zacznij się leczyć, zanim będzie za późno. a twoje obelgi ani groźby mało mnie
                            wzruszają. tym bardziej, że dokładnie widać, gdzie pracuję. nie jestem
                            anonimową frustratką toczącą pianę i przeświadczoną o swej anonimowości zza
                            monitora.
                            • Gość: eof Re: odp rowna praca rowna placa IP: *.argo.grey.com.pl 07.04.04, 09:36
                              aha, zapomniałem dodać, że mister ulrich dawno juz nie jest szefem, coż -
                              strona nieaktualna :P A jak taka jesteś odważna, przyjedź sama, zapraszam -
                              porozmawiamy. o ile twój intelekt jest w stanie wykrzesać z siebie cokolwiek
                              poza obelgami i sloganikami ze sztandarów z tfu manify.

bardzo proszę: prefix argo to od argonauts.
                              • Gość: Amazonka Re: odp rowna praca rowna placa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.04, 10:22
                                Prosze bardzo gdzie i kiedy, chetnie sie z toba rozprawie - meski degeneracie(
                                i do tego najgorsze ze malo zwawy mentalnie!)
                                • Gość: eof socreal_amazonka IP: *.argo.grey.com.pl 07.04.04, 10:48
                                  kiedykolwiek, jestem tu codziennie. proponuję tylko, żebyś po drodze zapomniała
                                  o retoryce rodem z socrealistycznej agitki, bo to w żaden sposób nie dowodzi
                                  twojej żwawości intelektualnej, raczej ograniczenia.

eof || gg# 2765
                                  • Gość: Amazonka Re: socreal_amazonka IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.04.04, 18:11
                                    Twojej retoryki az szkoda komentowac zakompleksiony, kiblowy onanisto!!!
                                    • Gość: eof Re: socreal_amazonka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 19:18
                                      sądzisz ograniczona istoto, że możesz mnie w ten sposób obrazić albo przekonać do czegoś? powodzenia...
                      • Gość: Rączki, Bruner Re: odp rowna praca rowna placa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 16:48
                        bo tak się z pracodawcą umówiła. Już to widzę, oczyma duszy. Proszę pana
                        (panią), ja chcę zarabiać tyle samo co tamten pan pod oknem, ten ostrzyżony na
                        jeża
                        • Gość: gruppenfuhrer wolf Re: odp rowna praca rowna placa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.04.04, 23:35
                          Bruner,
                          sprzeniewierzyles sie przysiedze, musisz zginac...

TRatatatatatatatatatattatatatatatatatatataa...
                    • Gość: lilalu Re: napij się wody dziewczynko IP: 217.153.117.* 06.04.04, 15:55
                      a czy o godz. 10.57 jestes juz w pracy czy jeszcze nie? bo jesli tak, to moze
                      to oznaczac, ze te gdaczace kobiety jednak pracuja tyle samo co ty, ktory w
                      czasie ich gdakania czytasz artykuly na necie i bierzesz udzial w b. goracej
                      dyskusji...
                      pozdr.
                      • Gość: eof troche matematyki IP: *.argo.grey.com.pl 06.04.04, 16:34
                        kwoki:
                        9.00 przychodza do pracy
                        10.00 zabieraja sie do pracy
                        17.30 wychodza z pracy

ja:
                        9.30 przychodze do pracy
                        9.45 zabieram sie do pracy
                        19-22.00 wychodze z pracy

za cholere nie chce wyjsc tyle samo. nawet jak od mojej pracy odjac forum, a od
                        nich jeszcze ploty "w miedzyczasie".
                        • Gość: polak Re: wyższa matematyka IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.04.04, 22:11
                          fascynujące. może jesteś mało wydajny, w tej swojej agencji reklamowej? może za
                          głupi? może za bardzo nieszanujesz siebie, czasu (swojego i swoich bliskich), że
                          siedzisz tak długo w pracy?
                          • Gość: eof oto argumentacja :D IP: *.argo.grey.com.pl 07.04.04, 09:25
                            nie jesteś przypadkiem członkiem samoobrony?
                    • Gość: do rotflika Re: napij się wody dziewczynko IP: *.rajskanet.pl / *.rajskanet.pl 06.04.04, 18:53
                      A ty tak zawzięcie pracujesz ze masz cazs na czytanie gazet w Internecie? bo
                      wysyłanie posta ok 10 rano świadczy o tym że robisz to z pracy.
          • Gość: kazio Re: Ciotka rewolucji IP: *.magma / *.magma-net.pl 06.04.04, 08:56
            no bo murzyn jest głupi (gupi, jak mówi pani szczuka), hehehe
          • Gość: Aga Re: Ciotka rewolucji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.04.04, 13:53
            To ty sie kompromitujesz nie preczytawszy dokladnie mojego postu...
            Rossonero.
            Wiem na temat ruchu feministycznego dostetecznuie duzo aby wiedziec ze to co
            robia one w Piolsce spowoduje klaszyczne wylanie dziecka z kapiela... sa zbyt
            dyspozycyjne w stosunku do politykow i dzialaja po najmniejszej linii oporu.
            • Gość: bezradny Re: Ciotka rewolucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 16:51
              a poza tym feministki są gupie i mają w poprzek
      • magda.gdansk Re: Ciotka rewolucji 06.04.04, 09:05
        Gość portalu: Olcia napisał(a):

> A dla mnie Pani Kazimiera jest jak najbardziej ok i moim zdaniem nadaje się
        do
        > tego programu.Oglądam - jeśli tylko mogę i to z przyjemnością:)

Programu nie ogladam, ale Kazimiera Szczuka jest swietna osoba, inteligentna,
        znakomicie wyksztalcona, i mam do niej zywa sympatie. A ze budzi wscieklosc, to
        jasne: w Polsce wystarczy nie calowac mezczyzn po rekach, zeby zaraz uslyszec
        od roznych dupkow, ze sie jest, cytuje, 'niewyzyta suka'.
        Pani Kazimiero, niech sie Pani nie przejmuje, i niech Pani dalej mowi rzeczy,
        ktorych wiekszosc kobiet nie ma odwagi powiedziec, ani publicznie, ani
        prywatnie. Serdecznosci.
        • Gość: Ka Re: Ciotka rewolucji IP: *.globtel.pl 06.04.04, 13:48
          tez ja kiedys cenilam, ale obejrzyj program..
        • Gość: Zaneta Re: Ciotka rewolucji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.04.04, 23:38
          Pragne cie "suko" szczuko i ciebie madziu tez...
          threesome???
    • Gość: jażem Re: Ciotka rewolucji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 23:18
      przepraszam za błedy ale szybko pisze a klawiatura nie wszystko wystukuje.
      Każdy wie o co chodzi.
      • Gość: ja Re: Ciotka rewolucji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 23:33
        Myślę, że kwestia czy K.Szczuka jest feministką, lezbijką, czy kimś innym nie ma
        znaczenia. Jesteśmy przecież tolerancyjni, nieprawdaż? Najważniejsze, że jest to
        kobieta inteligentna i mająca własne zdanie, które wypowiada nawet wbrew opinii
        publicznej. Chociaż uważam, że taki teleturniej jest poniżej jej poziomu. W
        "Dobrych Książkach" mogła rozwinąć skrzydła w intelektualnych sprzeczkach, a tu
        pewnie wiekszość jest narzucona. Jednak rozumiem względy finansowe takiego
        pociągnięcia i bynajmniej nie potępiam.
        • Gość: mik Re: Ciotka rewolucji IP: *.acn.waw.pl 06.04.04, 02:20
          a ja tez jestem z Kazia. Dlaczego ludzi najbardziej denerwują osoby, które stać
          chociaż na odrobinę indywidualizmu?! Że co, że ma odwagę mówić to co naprawdę
          myśli, że stara sie bronić swoich racji i poglądów, że próbuje mówić w imieniu
          innych osób, nie tylko kobiet (chociaż w ich przede wszystkim) ale i
          mniejszosci seksualnych to od razu należy ja potepiac? Moze to odrobina
          zazdrosci, ze znalazl sie ktos, kto nie zwraca uwagi na zakłamanie swiata i
          idzie wlasnym torem? Rzeczywiscie, Najsłabsze ogniwo to program poniżej jej
          poziomu, ale mi sie w tej kreacji podoba. A względy finansowe... do granicy,
          poza która mozemy powiedziec, ze ktos sie sprzedal jest jej jeszcze daleko. A
          dlaczego nie korzystac z szansy na zarobienie duzych pieniedzy? Trzeba łapac
          swoje pięć minut. tak, tak.. czas sie przyzwyczaic, ze Polacy zaczna glosno
          przedstawiac swoje mysli, nawet te bardzo kontrowersyjne, a jezeli robia to w
          stylu, w jakim robi to Szczuka, inteligentnie i blyskotliwie.. to tylko sie z
          tego cieszyc.. pozdrawiam.
          • Gość: eof Szczuka - jeszcze jeden "produkt" tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 08:34
            > swoje pięć minut. tak, tak.. czas sie przyzwyczaic, ze Polacy zaczna glosno
            > przedstawiac swoje mysli, nawet te bardzo kontrowersyjne, a jezeli robia to w
            > stylu, w jakim robi to Szczuka, inteligentnie i blyskotliwie.. to tylko sie z
            > tego cieszyc.. pozdrawiam.

szkoda, ze pani S. woli znacznie mniej inteligentnie i blyskotliwie prowadzic chlamowaty teleturniej dla motlochu, do ktorego formuly zreszta kompletnie sie ine nadaje. to nazywasz inteligentnym i blyskotliwym przedstawianiem swoich mysli? Moj Boze, przeciez prowadzacy teleturniej to zwykly produkt, i takim produktem zgodzila sie zostac pani Szczuka. Nie potrafisz zrozumiec, ze przez to staje sie mniej wiarygodna, ginie jej wizerunek osoby niezaleznej, ktora potrafi glosno mowic swoje?
            • Gość: mik Re: Szczuka - jeszcze jeden "produkt" tv IP: *.acn.waw.pl 06.04.04, 13:09
              przyznałem przecież, że program, który prowadzi jest poniżej jej zdolności
              intelektualnych i nie ten program wpłynał na całokształt oceny Szczuki. A przez
              co jest mniej wiarygodna? Czy mówi coś co zaprzeczałoby jej dotychczasowemu
              zaopatrywaniu na świat? Czy zmienia sie w zupelnie inna osobe od tej ktora
              znalismy chociazby z Dobrych Ksiazek? Nie wydaje mi sie. Gdyby tym programem
              zamknęła za soba wszystkie drzwi i definitywnie zaprzeczyła całemu swojemu
              zyciu na pewno byłaby dla mnie osoba przekresloną. Gdyby wszyscy ludzie
              przyjmowali role, w których sa doskonali, kazdy wykonywałby to, do czego jest
              stworzony byłoby idealnie, niestety, tak nie jest, a Szczuka po prostu
              wykorzystała szanse na zarobienie dobrych pieniedzy i jako nieliczna otwarcie
              sie do tego przyznaje.
              • Gość: eof Re: Szczuka - jeszcze jeden "produkt" tv IP: *.argo.grey.com.pl 06.04.04, 13:39
                > co jest mniej wiarygodna? Czy mówi coś co zaprzeczałoby jej dotychczasowemu
                > zaopatrywaniu na świat? Czy zmienia sie w zupelnie inna osobe od tej ktora
                > znalismy chociazby z Dobrych Ksiazek? Nie wydaje mi sie. Gdyby tym programem

no raczej ciężko zachować wiarygodność tej wiecznie zbuntowanej
                przeciwko "korporacjom" itp., jeśli jednocześnie bierze się pieniążki od jednej
                z nich. ale to zdaje się typowe dla sporej części tzw. zielonych - przykuć się
                do drzewka, żeby wyłudzić kasę na "zamknięcie buzi".
            • Gość: Antyfeminista Re: Szczuka - jeszcze jeden "produkt" tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 13:24
              To bardzo sprytne posunięcie. Proszę ile osób dyskutuje, a ile dowiedziało się,
              że p. Szczuka w ogóle istnieje. Stała się rozpoznawalna. Jak się nie pokażesz w
              telewizji w życiu publicznym nie istniejesz. A przecież wybory już niedługo, i
              to nie jedne. Partia p. Szczuki jest nowa, nieznana, trzeba ją rozpropagować-
              potrzebuje "twarzy" znanej już z tv. Normalne posunięcie strategiczne i tyle.
              • Gość: eof etam IP: *.argo.grey.com.pl 06.04.04, 13:27
                nie przesadzajmy, z rok temu dowiedzielismy sie oto o egzotycznym (wbrew
                pozorom, interesy sprzeczne) sojuszu zielonych z feministkami, czego plodem
                jest nowa partia, z podwojnym damsko meskim przywodztwem rotfl

do tego te brednie o obnizaniu poprzeczki dla uczestnikow tego chlamowatego
                teleturnieju - oto rownosc plci hhyhy
            • Gość: Chomik Re: Szczuka - jeszcze jeden "produkt" tv IP: *.chello.pl 25.04.04, 17:37
              SZCZUKA DO GAZU!
          • Gość: magiel Re: Ciotka rewolucji IP: *.bazapartner.pl 06.04.04, 08:48
            nie dlatego trzeba ją potępiać bo lesba
            tylko dlatego że idiotka.
            • Gość: miki Re: Ciotka rewolucji IP: *.acn.waw.pl 06.04.04, 13:13
              a w czym przejawia się ten jej idiotyzm?
        • Gość: heniu Re: Ciotka rewolucji IP: *.aplusc.com.pl 06.04.04, 10:41
          > W "Dobrych Książkach" mogła rozwinąć skrzydła
          > w intelektualnych sprzeczkach

Jakich intelektualnych? Ona tam głównie gnoiła łysego i tyle.
          Już sam zwrot "intelektualna sprzeczka" pachnie oksymoronem.
          Intelektualnie to można polemizować. Sprzeczki zostawmy
          przekupkom na rynku.
          • Gość: ZDANKA Re: Ciotka rewolucji IP: 62.233.181.* 06.04.04, 13:36
            No,moi Państwo,to mnie powaliło na łopatki!Od dziś wiemy już,że prawdziwy
            inteligent wyraża się następująco:

Cytuję:
            > Jakich intelektualnych? Ona tam głównie gnoiła łysego i tyle.

Tytułem sprostowania:"Gnojony łysy" to publicyata i pisarz,Tomasz Łubieński.
        • Gość: nudziarz Re: Ciotka rewolucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 16:55
          trochę czytałem tych wypocin w "Dobrych książkach", z trudem udawało mi się
          czasem wywnioskować o co jej chodzi. Mniej-więcej w stylu: mam swoje zdanie na
          ten temat ale się z nim nie zgadzam
      • Gość: mari Re: Ciotka rewolucji IP: *.tarchomin.pl 06.04.04, 10:25
        ja nie wiem, ale jak widac z formulowaniem mysli u ciebie nie za dobrze, wiec
        nawet nie bede prosic, zebys sprecyzowal o co chodzilo w woim nienawistnym
        belkocie...
    • Gość: włóg numeł czteły Re: Ciotka rewolucji IP: 62.233.232.* 05.04.04, 23:20
      A ja tam bałdzo nawet bałdzo mocno lubię Kazimiełę Szczuke - i wcale nie wydaje
      mi się być stłaszną feministką. Pozdławiam sełdecznie
      • Gość: Siara Re: Ciotka rewolucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 23:35
        Kurwa , chodzcie ja zlapiemy i jej te szczekosciski zespawamy dzisiaj nawet
        ogladalem ten jej program i w wielu pytaniach nie wiedzialem o co jej chodzi ,
        spomiedzy terminatorowej szczeki wylatywala slina jak patrze na jej metalowe
        zeby i slysze jej glos to mi ciarki przechodza po plecach, cos ochydnego, tak
        samo jak jej zaczes i ogolnie no takie dno ze hej ja pierdole kto w tvn
        wyszukuje ludzi do prowadzenia teleturniejow ?
    • Gość: tolek Re: Podobosz mnie sie IP: 213.17.142.* 05.04.04, 23:36
      To co, że cuś Ci sie świci w gębie, szkoda jeno, że sie nie mozesz uśmiechnoć,
      troche seplenis, gembe tyz mos decko krzywą, ALE MNIE SIE KAZKA PODOBOS !!!!!
      JEZEŚ W MOIM TYPIE. I wara wsyćkim łod Kazki. Pozdrowiom Cie szczyrze !!!!!
      • Gość: brokatna Re: Podobosz mnie sie IP: *.chello.pl 05.04.04, 23:59
        moderator, usun watek

dawno takiego scieku nie czytalam
        tu juz nie chodzi o tolerancje albo swobode wypowiedzi
        to jest po prostu zalosne

dziewcze zazenowane dzialaniami feministek-najpierw sie czegos dowiedz, zanim
        dasz wyraz swojemu bezmysleniu na forum
        • Gość: anty Re: Podobosz mnie sie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 00:07
          Moderator usuń brokatną, precz z cenzurą.
        • Gość: ALM Re: Podobosz mnie sie IP: 81.210.123.* 06.04.04, 00:08
          Wielu ludzi nie ma pojęcia czy jest feminizm, znają go z opowieści księdza,
          swojej babki, matki, które za szczyt szczescia uwazają to, że nie są bite przez
          mężów. Nie macie nic do powiedzenia po za pluciem, obrzygiwaniem kobiety, która
          zawiniła wam tym, że nie ma tak jak wy seksistowskich poglądów i w
          przeciwieństwie do was nie jest ograniczona. A wszystkie panie opluwajace
          feminizm powinny mieć świadomość, że gdyby nie feministki, to nie chodziłyby
          dziś na piwo i nie korzystały z internetu.
          • Gość: ? Re: Podobosz mnie sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 04:48
            Droga ALM! Ta dyskusja jest faktycznie miejscami żałosna, zwłaszcza naśmiewanie
            się z czyjejś wady wymowy. Czym jest według Ciebie seksizm? Bo pewnie może to
            działać w dwie strony: Można pogardliwie wyrażać się o facetach, bo są samcami
            (oczywiście głupimi) albo o kobietach, bo są samiczkami (też oczywiście
            głupimi). No i wtedy jesteśmy w tej dyskusji na poziomie przedszkola. (Albo
            niżej, bo po co obrażać niewinnych przedszkolaków). Popieram wszystkie sensowne
            kobiety i sensownych mężczyzn! Precz z kołtuństwem!
            • Gość: ALM Re: Droga(i)? IP: *.wns.univ.gda.pl 06.04.04, 13:52
              Powinieneś napisać: Drogi ALM. Jak widzisz równościowe postulaty kobiety
              popierają nie tylko kobiety. Seksizm to szowinizm płci polegający na
              przeświadczeniu, że jedna płeć (zwykle żeńska) jest gorsza. Badania
              (Glick,Fiske, 1996) wskazują, że na seksizm wobec kobiet składają się: WROGI
              SEKSIZM- antypatia w stosunku do kobiet przybierająca postać uprzedzeń, oraz
              ZYCZLIWY SEKSIZM(benevolent sexism) czyli ochrona, idealizacja kobiet oraz
              pozytywny stosunek do nich służący usankcjonowaniu ich podrzędnej roli. Kobieta
              jest adorowana, a pozytywny stosunek do nich bierze sie z faktu, że
              postrzeganie są jako potrzebne jedynie do wychowania potomstwa i spełniania
              potrzeb seksualnych. Cross-kulturowe badania wskazują, że im wyższy seksizm
              wrogi wśrod mężczyzn, tym bardziej kobiety akceptują seksizm życzliwy.
              Precz z uprzedzeniami!,
              pozdrawiam
              • Gość: gogo Re: Droga(i)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 17:03
                drogi ALM pod jakim względem niby miałaby być gorsza płeć żeńska dla seksisty.
                Może ja jestem seksistą, a nic o tym nie wiem. Uświadom mnie, proszę, bo umrę w
                niewiedzy z powodu niewiedzy.
      • Gość: ela Re: Podobosz mnie sie IP: 62.233.159.* 06.04.04, 13:37
        Oczywiście, Panom najbardziej, jako prowadząca, podobałaby się duża blondyna z
        walorami. A własna kobita ma pachnieć i w domu z zupą czekać.

Aparat na zębach Szczuka nie założyła, żeby was wnerwiać, tylko dla siebie. Dba
        kobita o swoje zdrowie.

Panowie to rozumiem lubicie kobitki już zrobione: po depilacji, makijażu -
        podrasowane dla uciechy oka. W końcu to towar nie człowiek. W tzw.
        mięczyczasie, taka niezrobiona, niech się na oczy nie pokazuje.

Co innego Panowie: niedomyci, niedogoleni, niedostrzyżeni, aparat na zębach też
        nie przeszkadza. Bo coż może przeszkadzać takiemu macho. Chyba tylko kobieta,
        która chce nie tylko wyglądać.
    • Gość: muniek Re: Ciotka rewolucji IP: 81.15.254.* 06.04.04, 00:06
      Dla tej kobiety wszystko jest seksistowskie! Playboy, Radio 94... eh... żałosna
      jest...
    • Gość: piko Re: Ciotka rewolucji IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 00:16
      do Playboya jest po prostu za stara, ma prawie 40 lat (rocznik 1966).
      A co na deklaracje, ze dopiero teraz zaczela pracowac, jej drugi pracodawca?
    • Gość: Artur Re: Ciotka rewolucji IP: *.ols.vectranet.pl 06.04.04, 00:16
      Bardzo mi się podoba Kazimiera. Jest z krwi i kości. Teleturniej ogladam.
      Przyzwyczaiłem się do konwencji. Wolę jak Kazia nawija o książkach. Pegaz z nią
      był super. Można mieć przed nią stracha, ale postrzegam ją jako symatyczną
      równą kumpelę. Tak trzymać
    • Gość: Artur Re: Ciotka rewolucji IP: *.ols.vectranet.pl 06.04.04, 00:19
      Kazia jest the best
    • Gość: Patton Sepleniaca ciota ze wscieklizna macicy! IP: *.proxy.aol.com 06.04.04, 00:24
      Glupia lesba udajaca wielka intelektualistke a w rzeczywistosci typowa kwoka z
      dwuwymiarowym sposobem myslenia. Dwa wymiary: gdzie zezrec i gdzie sie wysrac,
      jak kura. W miedzyczasie wydaje z siebie jakis straszny belkot. Ile takich
      kobiet spotkalem na studiach, kazda probowala udowodnic, ze Kopernik, Hawking
      czy Einstein to byly przebrane za facetow baby. Typowe zakompleksione cioty,
      dla ktorych zycie nie moze istniec bez pralki automatycznej i miski klozetowej
      i jednoczesnie belkoczace cos o roli kobiety w swiecie. Taka sama jest
      Domagalik. Intelektualny zyg plynacy w kanalach feminizmu.
      • Gość: morka Patton, ty chyba za nia nie przepadasz... IP: *.sympatico.ca 06.04.04, 00:29
        Ale dlaczego tak delikatnie? Napisz co myslisz naprawde...
        • Gość: Patton Przeciwnie uwielbiam ja jak opieprza tego lysego.. IP: *.proxy.aol.com 06.04.04, 00:36
          dziadka w ,,Dobrych ksiazkach". Roztrzesiony dziadzio mowi, ze cos jest gownem,
          a Kazia zdumiona mowi, ze to przeciez czekolada i ze staruch znowu mysli przez
          rozporek. Fajna dziewucha! Wziac ja z Telentiew i Domagalik na bezludna wyspe
          i gwarantowane, ze sie zostanie pedalem albo zoofilem.
      • Gość: ela Re: Sepleniaca ciota ze wscieklizna macicy! IP: 62.233.159.* 06.04.04, 14:55
        Coś Ci się Patton pomieszało. Że niby feministki nie mogą sobie wyobrazić życia
        bez pralki automatycznej i miski klozetowej? Jakieś dziwne kolego masz
        skojarzenia. Miska klozetowa przydaje się także i panom do cywilizowanego
        wypróżniania. A co do pralki, to rozumiem, że Ci wszystko jedno, czy twoja
        biedna mama pierze twoje brudne gacie (od niewypróżniania się do miski
        klozetowej, bo Ci nie potrzebna)w pralce, na tarze, czy w rękach. Przecież ty
        pewnie nawet nie wiesz, jak się pierze. Od czego są kobiety. W takim razie
        jednak nie wiem, czy współczuć Twojej mamie. Sama sobie takiego asa wychowała.

Kolega studia skończył, bo się chwali, a język poza inwektywy nie wychodzi.
        Moje gratulacje. Porównanie nawet do kury wydaje się na wyrost.
        • Gość: Patton Do Eli! IP: *.proxy.aol.com 07.04.04, 05:39
          Siostro samico! Belkotanie cos o kulturze a potem wyjezdzanie z czyjas mamusia
          i brudnymi gaciami jest sprzeczne logicznie. Wiem, ze trudno ci to zrozumiec.
          Okres ci sie siostro przeciagnal i zaczyna zajezdzac rybka. Razem ze Szczuka
          (jezeli nia nie jestes) powinnas zalozyc klub samic odrzucajacych wszystko co
          meskie. Zacznij wiec od ksiazek! Druk, gramatyke i pismo wymyslili faceci, wiec
          czas na obywatelskie odrzucenie tych reliktow meskiej dominacji.Co robisz
          jeszcze przy komputerze? Nie zapomnij o wszystkim od widelca, przez proszki
          przeciw bolom menstruacyjnym az po wachadlowiec kosmiczny. A jak juz znajdziesz
          sie w swiecie kobiet, cuchnaca i owlosiona, bez ukochanego depilatora i mydla,w
          zimnej jaskini to nie zapalaj ogniska, bo to pomysl facetow! Jak juz ci wypadna
          wszystkie zabki i poczujesz, ze w wieku 20 lat jestes juz stara to wroc do
          facetow jak do Canossy, my Ciebie przyjmiemy. Ze wstretem, ale zawsze!
          Jezeli wiec chcesz zyc w meskim swiecie droga kuro ze wsciekla macica,
          usmiechnij sie do sracza, lodowki, telewizora, cegly w scianie, proszkow ktore
          polykasz, swiecy z ktora wspolzyjesz i pomysl jak fajnie zyc swiecie gdzie
          wszystko (udowodnij, ze nie!!!) jest dzielem facetow.
          Oczywiscie czym bylby swiat Einsteina, Hawkinga, Gutenberga, Pascala, Newtona,
          Mozarta czy Kopernika, gdyby nie bylo obecnosci wybitnych kobiet jak: Anita
          Blochowiak, Renata Beger, Domagalik, Szczuka,Sylwia Pusz, ty Eluniu czy twoja
          mamusia?
          A jezeli juz wspomnialas o brudnych gaciach to upierz je swojemu tatusiowi, bo
          musi wyjatkowo czesto popuszczac na widok twojej mamusi, skoro uroslas mu na
          feministke. Czy tatusiowi tez skaczesz do gardziolka i krzyczysz, ze
          najwiekszym pisarzem swiata byla Marianna Szekspir, a najwiekszym kompozytorem
          Krystyna Haendel? Jezeli juz tak bardzo pragniesz rownosci, to przestan
          depilowac nozki i malowac sie jak kolwn, tylko zacznij prace i to najlepiej w
          kopalni diamentow w Sierra Leone. Tam dopiero zrozumiesz dlaczego swiat bialych
          mezczyzn jest tobie i murzynom tak obcy! A teraz nie wstrzymuj sie, pogdacz
          sobie w odpowiedzi i idz poszukac ziarna. Jutro koniec w koncu, i tak, znowu
          zniesiesz jajko!
    • Gość: Jan Cóż za pogarda dla kobiet ! IP: *.dclient.hispeed.ch 06.04.04, 00:36
      "Oczywiście, chciałabym, by było więcej kobiet, ale zgłasza się ich mniej niż
      mężczyzn, szybciej odpadają w eliminacjach.
      ---> Nawet kiedy obniża się dla nich poprzeczkę <---
      , wśród ośmiu uczestników są dwie, trzy kobiety.
      ...
      Zaryzykuję twierdzenie, że dla kobiety do wygrania tego turnieju prowadzi tylko
      ścieżka feministyczna."

Żaden (prawie) facet nie ośmieliłby się tak skomentować damskiej inteligencji,
      fe!

"Krzyśku, jesteś facetem, musisz odejść."

Krzyśku, jesteś jak Rosa Parks, której w 1955 konduktor kazał opuścić miejsce
      dla białych:
      www.time.com/time/time100/heroes/profile/parks01.html
      • Gość: macho Re: Cóż za pogarda dla kobiet ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 17:49
        u kobiet także, podobnie jak u mężczyzn występuje impotencja czyli niemoc
        płciowa; u niektórych okresowo , a u innych trwale. Ze zrozumiałych względów
        objawia się to różnie. Wydaje się, że niektóre feministki są impotentkami.
        Niewykluczone, że i p. Szczuka jest dotknięta taką przypadłością. To mogłoby
        tłumaczyć jej niezwykłą agresję w stosunku do nas
        • Gość: polak Re: a kim jestescie? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.04.04, 22:12
          wy tacy biedni, których tak boli ta agresja? jakas sekta, czy co?
    • Gość: Mi Upadek TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 00:39
      Szczuka i jej niezwykle inteligentny 'teledurniej' to tylko czubek wielgachnej gory lodowej zwanej "beznadziejny koniec grzecznej telewizji". Dotychczas TVN odbiegala znacznie poziomem od Polszitu (in plus), ale w ciagu kilku ostatnich miesiacy czy tygodni zrobili wszystko co sie dalo, zeby zapracowac na tytul najgorszej i najglupszej telewizji roku. Dla mnie koniec grzecznej telewizji w wykonaniu TVN jest rownoznaczny z koncem jakichkolwiek przejawow kultury i dobrego wychowania, ale tez traktowaniem widzow jak idiotow kompletnych, ktorym - by byli szczesliwi - nalezy serwowac niezle wymieszana, rzygowata papke. Te wszystkie trzy serca, ogniwa, idiotyczny camera cafe, niezmiennie sztuczny i glupi na wspolnej swietnie komponuja sie ze wstretnymi, odrazajacymi i ordynarnymi plakatami reklamowymi, w ktorych prym wiedzie oblesny tlusty facet (a raczej jego szyja... a raczej jej brak). TVN bardzo duzo stracilo w moich oczach i mysle, ze nei jestem odosobniona w swoich pogladach
      • Gość: Mi Oczywiscie zapomnialam dodac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 00:44
        ...ze udzial Szczuki w czyms takim uwazam za totalne dno. Nie mam nic do feministek, tak samo jak nie mam nic do Zydow i gejow, i jej preferencje nie maja w tym przypadku nic do rzeczy. Tylko jesli ktos przez kilka lat nawija o swojej niecheci do korporacji, a potem sie w jednej z nich zatrudnia, to znaczy, ze robi sobie z geby cholewe i w zasadzie wszystko, co od tej pory glosic bedzie pani Szczuka mozna bedzie spokojnie uznac za belkot na potrzebe chwili. Nie chcieli jej zatrudnic - byli "be". Wyszli z propozycja, to ja zaakceptowala i teraz juz nigdy nie bedzie mogla powiedziec, ze ma cos przeciwko korporacjom. Chyba ze lubi robic z siebie idiotke.
        • weatherwax nie chodzi o poglądy p. Sz.,ale o jej umiejętności 06.04.04, 01:57
          Pani Sz. nie nadaje się do prowadzenia tego teleturnieju nie ze względu na
          swoje poglądy ani aparat na zębach, ale dlatego, że jest za wolna, zbyt miękka
          w reakcjach, nie pasuje do konwencji.
          Kto nie wie o czym mowie niech zobaczy choć raz wersję oryginalną
          teleturnieju "The Weakest Link" na BBC Prime, w tych samych godzinach co na
          TVN, prowadzoną przez Ann Robonson. To jest kobieta starsza od Szczuki, ale o
          niebo żywsza, "z jajem", złośliwa inteligentnie, z poczuciem humoru. I nie
          trzeba znać angielskiego, żeby zauważyć różnicę. Ann Robinson strzela pytaniami
          jak z karabinu maszynowego. Szczuka je recyutuje. Polscy uczestnicy turnieju
          nie maja szansy na otrzymanie tylu pytań ile ich angioelscy koledzy.

A poza tym, nike rozumien po co "ciotka rewolucji" bredzi coś o ideologii i
          feminiźmie? Chciała zarobić, to się zgodzila. I tyle. Za "Dobre książki "
          zarabiała marne grosze, a tu trzepie niezłą kasę. Każdy by się zgodził, bez
          względu na płeć. A to, że Szczuka uważa że musi sie z tego usprawiedliwiać, to
          tylko ją charakteryzuje.
    • Gość: Tomek Ale zmora IP: *.nyc.rr.com 06.04.04, 05:27
      O Boze...wyobrazeacie sobie takiego potworka miec w domu jako zone?
      Strzelilbym sobie w leb po paru dniach...
      • Gość: ep praca zazwyczaj bywa smutnym obowiazkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 07:30
        strasznie mi przykro, ze pani brakuje teraz czasu, ale tak to niestety wyglada
        w mcswiecie.
      • Gość: eof Re: Ale zmora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 08:44
        stary, najwazniejsze ze strzelilbys sobie w leb z poczuciem winy ;))
      • Gość: ela Re: Ale zmora IP: 62.233.159.* 06.04.04, 15:00
        Pewnie, co miałaby podstakiwać. Ma być czysto i nagotowane, a żona chętna i
        wypoczęta spoczywać u stóp pana domu. Strzelić ją w łeb za nieposłuszeństwo też
        można.

Zawsze to lepsze niż sobie strzelać w łeb.
        • Gość: eof o czym ty piszesz... IP: *.argo.grey.com.pl 06.04.04, 16:04
          jeśli tobie "żona w domu" kojarzy się tylko z babą przy garach pod panem i
          władcą, to współczuję. mnie się nie kojarzy, ale z wojującą feministką mieszkać
          bym nie chciał. i nie wydaje mi się, żebym od tego stał się od razu męskim
          szowinistą. nie gonię kobiet do miotły dlatego, że są kobietami, tylko lubię
          mieć czysto. to oznacza, że kobiety TEŻ powinny stać przy garach i zamiatać.
          podkreślam to "też", bo osiągamy już szczyt absurdu.
        • Gość: Patton Eluniu! Jaki logiczny wniosek, poprawilo ci sie! IP: *.proxy.aol.com 07.04.04, 05:47
          Jak ty logicznie myslisz, siostro gdaczaca. Znioslas jajo i przyszla ulga,
          prawda? Czy skonczyl ci sie okres? A moze zastrzyki z testosteronem? Elu tak
          trzymaj, nie depiluj mozek i nie gol wasow! Moze jak Pinokio stal sie
          chlopczykiem tak ty zaczniesz sie madrzejsza.
          A swoja droga mam wrazenie, ze jestes uroczym kociakiem!
    • Gość: Joao Re: Ciotka rewolucji IP: 213.25.164.* 06.04.04, 07:35
      Jak ktoś może powiedzieć o Szczuce, że jest ona inteligentna? Mam pytanie -
      dlaczego jeszcze nigdy i nigdzie swoją rzekomą inteligencją nie zabłysnęła?
      Takich błędów stylistycznych, jak ona robi w swoim programie, to nie słyszałem
      jeszcze nigdzie - nawet Frytka czy inny Lepper lub Begerowa byliby od niej
      lepsi:))))
    • canim Re: Ciotka rewolucji 06.04.04, 07:54
      Jak taka kretynka, która nie wymawia "R" i nosi aparat celem usunięcia wady
      zgryzu moze prowadzic teleturniej???Ludzie czasami nie mogą zrozumiec pytania
      tak je wymawia!!!!Skandal! Prezes Walter od pewnego czasu chyba nie wie co
      robi!!!
    • Gość: G. Ta cała Sztuka jest do bani IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 06.04.04, 07:59
    • Gość: normalny zdjęcia tzw. życia poczetego.... IP: 217.153.197.* 06.04.04, 08:14
      armyofgod.com/Baby6.html
      armyofgod.com/Baby15.html
      armyofgod.com/Baby10.html
      armyofgod.com/Baby4.html
      armyofgod.com/

gratuluję dobrego samopczucia szczuce i temu kolesiowi co udaje, ze nią wywiad
      zrobił
    • Gość: eof toporny Re: Ciotka rewolucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 08:20
      rolnik, który feminizm zna z Seksmisji rotfl

Proponuję jeszcze więcej terminologii w stylu "manify", z pewnością spadnie Wam liczba skojarzeń na tej zasadzie...
      • Gość: anna Re: Ciotka rewolucji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.04, 08:45
        Czy na tym forum nie ma oświeconych ludzi? Ktoś się gorszy pieluchami bo pewnie
        jako noworodek załatwiał się dyskretnie w ubikacji. Dzieci robią sobie
        feministki? Jak wielu facetów nudnie i pretensjonalnie prowadzi teleturnieje?
        Co to ma wspólnego z płcią? A wygląd? Iluż brzydali ogląda się, niektórych z
        sympatią?
        Czy mężczyźni na tym forum muszą myśleć tylko jajami? Czy możecie na chwilę
        wyłączyć chucie i pomyśleć bez obciążeń? Jeżeli nie, to zamiast dyskutować
        idźcie na bok i się wyluzujcie. Potem zapraszamy.
        • Gość: eof oto podwojne miarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 08:54
          Czy mężczyźni na tym forum muszą myśleć tylko jajami? Czy możecie na chwilę
          > wyłączyć chucie i pomyśleć bez obciążeń? Jeżeli nie, to zamiast dyskutować
          > idźcie na bok i się wyluzujcie. Potem zapraszamy.

na poczatek proponuje zrezygnowac z tonu protekcjonalnego i wypowiadania sie "w imieniu". to jeszcze gorsze od myslenia chucią. nie wydaje mi sie, zeby uprawniony byl ton "potem zapraszamy" - gdzie zapraszamy hmm? do dyskusji? za co mnie atakujesz? dlaczego nie rozumiesz, ze dlatego wlasnie faceci, ktorzy ogolnie popieraja postulaty feministek odwracaja sie z obrzydzeniem na twoje patrzenie z gory i twoje manify? nie mowie o bzdetach w rodzaju nasmiewania sie z dykcji pani S, ale trzeba tez zobaczyc drugie dno - upadek wiarygodnosci tej pani i jego przyczyny. a nie widziec wszystko przez perspektywe wojny plci i toczyc piane w sposob rownie wulgarny jak pietnowani rozmowcy. niechby ktorys powiedzial o mysleniu jajnikami - to bylby dopiero szczyt seksizmu i zacofania.
        • Gość: kinofemina Re: Ciotka rewolucji IP: *.echo.com.pl 06.04.04, 08:57
          srutututu, co to ma do rzeczy, ze ktos inny prowadzi teleturniej w beznadziejny
          sposob? to zadne usprawiedliwienie. raz widzialem te zenade, pani kazia nie
          uznala odpowiedzi "owoce morza", bo prawidlowo bylo "frutti di mare", he, he...
          o czym tu gadac, baba jest zalosna i chyba bardzo nieszczesliwa. zal mi jej i
          tyle.
        • Gość: ela Re: Ciotka rewolucji IP: 62.233.159.* 06.04.04, 15:05
          Aniu, dopisuję się do Twojej wypowiedzi.

To teleturniej, który w założeniach miał być charakterystyczny, a nie casting
          do filmu o Miami Beach.
        • Gość: Patton Tymi jajami faceci wymyslili tez internet? IP: *.proxy.aol.com 07.04.04, 06:03
          Ten artykul nie dotyczy teleturnieju tylko Szczuki Kazimiery. Brzydkiej,
          glupiej i nudnej cioty, ktora przez sam fakt, ze chromosomy tatusia byly takie
          a nie inne ma pretensje do swiata, ze poczawszy od Choralu Gregorianskiego az
          po Blekitna Rapsodje wszystko wymyslili, skomponowali, skonstruowali,
          opracowali, wybudowali itd. FACECI! Szczuka czyta ksiazki, ale ich nie rozumie.
          Tak jak ty kotku siedzisz przed internetem wierzac, ze jakas baba i to
          najlepiej lesba go wymyslila. Uwazasz, ze my myslimy jajami? Najwyrazniej
          daleko wiecej osiagamy niz wy uzywajac do tego mozgu.Skoro jajami stworzylismy
          cywilizacje, to powinnas sie do nich modlic. Kiedy ja pisze o wscieklosci
          macicy jakas ponura Elunia wyzywa mi od chamow. Kiedy jej kumpela po
          genitaliach, pisze o mysleniu meskimi jajami wszystko gra i jest kulturalnie, a
          Elunia zamienia sie w kobiete fontanne i moczy sie ze szczescia. Spotkalem w
          zyciu wiele wspanialych i madrych dziewczyn i kobiet, ale generalnie substytut
          rozumu osiaga niewiasta po mezopauzie. Przedtem jej rozumowanie jest
          uzaleznione od miesiaczek, faz ksiezyca i uplawow. I jak tu sie dziwic
          Sklodowskiej-Curie, ze nie znosila towarzystwa glupich bab.
      • Gość: katie Re: Znacie to? IP: *.ds.univ.gda.pl 06.04.04, 08:57
        To, co mówi Piotr o Pawle, więcej mówi o Piotrze niż o Pawle. Tyle w kwesti
        opluwania p.Szczuki i wzajemnego internautów. Chociaz nie, jeszcze jedno:
        poziom dyskusji w takich miejscach - zawsze sięgający rynsztoka - odstrasza
        ludzi, którzy mają cos madrego do powiedzenia. Pewien prof z politologii, który
        do mądrych ludzi z pewnościa nalezy, ostatnio mi to uswiadomił. No i szkoda,
        wielka szkoda!!!
        A co do watku głównego, to mimo to ze nie widziałam teleturnieju, a Dobre
        książki widziałam ze 3 razy, to Ciotka rewolucji jest świetną kobietą!!
        Wcale nie szokuje mnie to, że postanowiła prowadzić teleturniej - a co? Nie
        wolno stawiać sobie szalonych wyzwań? O kasie nie mówię, bo każdy dorosły
        człowiek wie ile trzeba się nameczyć, żeby ja zdobyć. A aparat na zębach, czy
        preferencje seksualne - to juz w ogóle nijakie argumenty. Ja w niej widzą
        energiczna kobietę, która robi coś ze swoim życiem, manifuje, prowadzi
        programy, udziela wywiadów. A to znacznie więcej niż siedzenie przed monitorem
        i krytykowanie wszystkiego i wszystkich - tak potrafi każdy, kto ma dostęp do
        sieci.
        Pozdrawiam Pani Kazimiero!
        • Gość: ela Re: Znacie to? IP: 62.233.159.* 06.04.04, 15:09
          Też pozdrawiam pani Kazimiero. Życzę dużo sił, bo wiele tego trzeba, by
          wytrzymać lawinę inwektyw od tych, którym nie podoba się, że ktoś inaczej myśli
          i nie boi się tego wprost przedstawiać.
          Trzymam kciuki. Dzięki Pani i mi sił przybywa. A potrzebuję ich w wielu
          momentach. Sama Pani to wie.
    • Gość: lucas Re: Ciotka rewolucji IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 06.04.04, 08:46
      mnie sie kazka podoba i lubię jej seplenienie, ale przyznaję, że sprzedała się
      jak szmata. Ale i tak kazke lubię i szanuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka