Dodaj do ulubionych

Jaki amplituner poniżej 1000PLN

10.08.06, 16:36
Skłaniam się do zakupu amplitunera będącego centralną jednostką kina w domu.
Bez szaleństw cena <1000PLN- zwróciłem uwagę na następujące opcje w
kolejności na dziś
1) SONY STR DG500 - 6.1
2) Pioneer VSX 516 - 7.1
3) Pioneer VSX 416
4) Yamaha RX - V357
5) Panasonic SA-HE75
A może coś innego?
No i chciałbym też kupić głośniki za kolejne <1000 PLN
Czy ktoś mógłby poradzić mi w tej sprawie
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciej Re: Jaki amplituner poniżej 1000PLN IP: 80.50.43.* 15.08.06, 12:59
      Czy masz już jakieś DVD ?
      Kupując cały zestaw Ampli+DVD+głośniki można troszkę zaoszczędzić finansowo.

Za 1000zł to nie kupisz dobrych kolumn z subem w którego powinieneś się przede
      wszystkim zaopatrzyć do kina domowego.

Sam mam ampli Panasonica SA-HE75 ( dokompletowany tylko dlatego ,że miałem już
      nagrywarkę i DVD tej firmy)i jak dla mnie gra poprawnie , zarówno w kinie
      domowym jak i muzyce srereo.Kolumny natomiast składałem sobie samemu ( oprócz
      suba Dali AW-8 -którego kupiłem okazyjnie )i kosztowały mnie jakieś 2000zł ( w
      sklepie na tych samych podzespołach -4.000zł ).

Yamaha jest dobra do kina domowego.Natomiast ww sprzęty będą też miały podobną
      moc.
      • Gość: Michał Re: Jaki amplituner poniżej 1000PLN IP: 80.50.43.* 16.08.06, 14:36
        Też mam SA-HE75 i dla mnie gra super.
        To dawna wersja jakiegoś Technicsa , a one zawsze miały dobry dźwięk i mocny
        bas , nie to co nowe Yamahy które graja "bardzo płasko"

przed zakupem najpierw sobie posłuchaj
        • radalaski Re: Jaki amplituner poniżej 1000PLN 22.08.06, 13:11
          Dzięki za odpowiedzi. Rozumiem że to dwa głosy za Panasonikiem. No więc jak na
          razie mam tylko dość proste DVD Grundiga i stąd mój zamysł żeby zacząć od
          amplitunera z kolumnami a potem wraz z dopływem środków dokupić solidną
          nagrywarkę DVD. Rzeczywiście zestawy są ciekawe cenowo ale jakoś mam poczucie
          że w większości przypadków jeden z elementów jest marnej klasy i jego
          dorzucenie nie jest specjalnie interesującą ofertą. Wypisane amplitunery - nowe
          na Allegro wydały mi się dobrym pomysłem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka