Dodaj do ulubionych

TV JVC 29L6 -warto

IP: *.konskie.pl 15.10.06, 21:06
Czy ktoś tego uzywa
w makro jest za 1500 zł na 20 rat po 75 zł
chce kupić 29" i te raty mnie trochę przekonuja:-)
czy lepiej jakiegoś panaska 29 np. ps12 też 100 Hz (c 1200 zł)
interesuje mnie czy:
1 nie buczy transformator,
2 nie ma jakiś problemów z geometrią
komfort użytkowania-czy szybka się włacza, szyko przełacza kanały.
Wszelkie uwagi mile widziane
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: TV JVC 29L6 -warto IP: *.petrus.com.pl 15.10.06, 22:26
      Warto.A co do problemów z geometrią-to jak trafisz(ni ejest to zależne od
      marki,a norma pozwala przy 29" na ugięcie linni do 5mm)
    • atlon Re: TV JVC 29L6 -warto 23.10.06, 21:44
      Witam.
      Używam tego TV od trzech miesięcy. Aktualnie mam drugi egzemplarz wymieniony na
      gwarancji, gdyż w pierwszym po dwóch miesiącach pojawiły się czarne kropki na
      ekranie wielkości pixela. Okazało się że są to "śmieci", TV wymieniono na nowy
      bez najmniejszego problemu. Pierwszy był składany w United Kingdom, ten obecny
      jest węgierski. Kineskopy chyba niezależnie od kraju składania chyba są takie
      same, chodzi naprawdę ładnie ( o niebo lepiej niż Panasonic o którym piszesz,
      mam porównanie). Ten TV kupiłem głównie ze względu na "gabaryty" i powiem, że
      nie żąłuję decyzji bo za te pieniądze nic lepszego nie ma, jest taki Philips z
      technologią Pixel Plus ale droższy i duże pudło. Rozważałem zakup tego tv, ale
      po przejrzeniu różnych forów i zaciągnięciu opinii z różnych źródeł rozmyśliłem
      się, co do parametrów i obrazu chodzi bardzo ładnie, ale podobno bardzo wysoka
      awaryjność. Jeśli chodzi o JVC, transformator słychać jedznie w nocy, gdy siłę
      głosu masz na minimumm, absolutnie to nie przeszkadza w normalym ogladaniu TV.
      Włacza sie dosyć wolno, to znaczy najpierw jest dźwięk potem obraz ale nie jest
      to jakaś kolosalna roznica w czasie, myslę że do przyjęcia. Co do geometrii nie
      jest idealnie, ale tez nie jest źle, to jest ogólna bolączka 29" zwlaszcza SLIM.
      Bardzo ładnie odbiera dźwięk, jak dla mnie oczywiście. Mimo przygody z wymianą
      odbiornika polecam zakup.
      Pozdrowionka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka