kdjpiaskowy 13.12.05, 15:48 składniki na kutie - mak, pszenicę, orzechy, bakalie, miód - wszystko można dostać w parlamentarnym amrkeciku w KAD. pozdrawiam zostających na święta w Luxie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atcgreg Skladniki ..... 13.12.05, 15:57 tez sa w Cactusie mak /bakalie/itp "mak juz przemielony i bardzo slodki "ale nadaje sie na makowca. Torebki 250gramowe. pozdrawiam Odpowiedz Link
asiunia.lux Re: znalazłam!!! :D 13.12.05, 16:45 kdjpiaskowy napisała: > składniki na kutie Co to jest, ze tak zapytam? Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: znalazłam!!! :D 13.12.05, 16:48 to jest cos co miało być na wigilii a nie było bo składniki nie dojechały :D a tak swoja droga jest to pychotka i słodycz niesamowita - pochodzenie wschodnie (zachodnia Ukraina, przed wojna wschodnia Polska). polecam i pozdrawiam Odpowiedz Link
gpiesiewicz Re: znalazłam!!! :D 13.12.05, 17:29 troche bardziej na polnoc tez, moja babcia byla z Kowna i tez to robila wiec na Litwie tez sie tym zajadaja fakt, ze pycha jak dobrze zrobione, ale latwo popsuc... wesolych swiat! Odpowiedz Link
asiunia.lux Re: znalazłam!!! :D 13.12.05, 17:38 aaa.. Co prawda nadal nie wiem co to jest, ale to nic;) Odpowiedz Link
ma_wi99 Moze to Ci cos wyjasni? 13.12.05, 18:39 pesto.art.pl/kuchnia/slodkie/kutia.php ale i tak niezastapi niewatpliwych walorow smakowych tej typowo wigilijnej potrawy (chociaz w ten sposob nie jest przynajmniej tak kaloryczna jak w rzeczywistosci ;-) Odpowiedz Link