Dodaj do ulubionych

POMOCY - kupuję cały sprzęt RTV !!!

IP: 213.77.33.* 11.07.03, 09:00
I nie wiem co kupić. Nie chcę wydawać kupę kasy, ale nie chcę też badziewia a
la market.
1) TV chyba LG 29' 100 Hz ???
2) cyfrowa sat. - to zlecę firmie która mi założy do 1000 zł
3) kino domowe - nie wiem co wybrać w cenie 1500-2500. Chodzi mi żeby to
grało, bo więcej słucham (łącznie z MP3) niz oglądam, ale dvd się przyda.
4) video - żeby czasem coś nagrać, ale firmy nie mam jeszcze wybranej - może
LG ??, panasonic ?
Z góry dzięki za sugestie. Pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: brunner Re: POMOCY - kupuję cały sprzęt RTV !!! IP: *.zentis.com.pl / 10.0.0.* 15.07.03, 09:53
      Pozdrawiam,
      Tak przy okazji - masz Golfa IV 1,6 105 KM?
      Jeśli tak, to już kiedyś "podyskutowalismy"
      Piszę tylko w jednej sprawie: Jeśli więcej słuchasz - zapomnij o "kinie
      domowym" za wymienioną cenę. Nie będąc wielkim "audiofilem" uważam, że 2,5 - 3
      tysiące to ABSOLUTNE MINIMUM dla sprzętu STEREO w składzie: CD, wzmacniacz,
      głośniki, kable. Serdeczna rada: zacznij od dobrego stereo, a później je
      (ewentualnie) robuduj. Najważniejsza rada: posłuchaj w sklepie z salą
      odsłuchową "kina domowego" za 3 tysiące i stereo w tej samej cenie...
      • Gość: mac1 Re: POMOCY - kupuję cały sprzęt RTV !!! IP: 213.77.33.* 15.07.03, 11:51
        Gość portalu: brunner napisał(a):

> Pozdrawiam,
        > Tak przy okazji - masz Golfa IV 1,6 105 KM?

Tak, ma sie dobrze (29 000 km), ale troche w nim gorąco. Niestety brak klimy :(
        W serwisie chca za nią 6 000 to troche za dużo.
        A o czy to mówiliśmy ?

> Jeśli tak, to już kiedyś "podyskutowalismy"
        > Piszę tylko w jednej sprawie: Jeśli więcej słuchasz - zapomnij o "kinie
        > domowym" za wymienioną cenę. Nie będąc wielkim "audiofilem" uważam, że 2,5 -
        3
        > tysiące to ABSOLUTNE MINIMUM dla sprzętu STEREO w składzie: CD, wzmacniacz,
        > głośniki, kable. Serdeczna rada: zacznij od dobrego stereo, a później je
        > (ewentualnie) robuduj. Najważniejsza rada: posłuchaj w sklepie z salą
        > odsłuchową "kina domowego" za 3 tysiące i stereo w tej samej cenie...

Zastanawiam sie na Panasonic SC HT850, ale jak mówisz to nie to co wieża. Mam
        jeszcze kilka dni na decyzję. Robię sobie prezent urodzinowy :).
        Dzięki za odzew. Pzdr.
        • Gość: brunner Re: POMOCY - kupuję cały sprzęt RTV !!! IP: *.zentis.com.pl / 10.0.0.* 15.07.03, 13:40
          Mówiliśmy konkretnie o silniku, nowym wynalazku VW, który mimo większej
          nominalnie mocy w porównaniu z poprzednim, 8-zaworowym 101-konnym 1,6;
          wprawdzie mniej pali, ale ma zdecydowanie słabszą elastyczność (80-120 na V
          biegu)i wymaga benzyny 98-oktanowej. Chętnie bym się skusił, ale
          powyższe "nowości" trochę mnie ostudziły. Początkowo, o ile pamiętam chyba się
          trochę pożarliśmy, ale dopiero gdy wyraźnie dałem do zrozumienia, że
          jestem "fanem" VW, a tylko wkurza mnie ich polityka jakoś zeszliśmy na dobrą
          drogę kulturalnej wymiany zdań. Zresztą mój b. dobry kolega, szef jednego z
          serwisów VW też wiesza psy na nowych silnikach benzynowych nie wyłączając
          najnowszych FSI)
          A wracając do sprawy sprzętu audio: chciałbym przestrzec przed pochopną
          decyzją. Ja też byłem kiedyś fanem tzw miniwież. Do dziś nie mogę odżałować
          niezapomnianego Technicsa model 1080 z Dolby Prolpgic, na którego swego czasu
          nie było mnie stać. Gdy już mogłem sobie pozwolić na "sprzęt" mój Technics
          zniknął. I teraz muszę powiedzieć, że nie żałuję. Mam stary dobry zestaw z
          oddzielnych "klocków": Minimalistyczny (w wyposażeniu) Pioneer A-400X
          (wzmacniacz zwany czasem "legendarnym") bez regulacji tonów i innych "bajerów"
          odpłacający jednak znakomitą jakością i CZYSTOŚCIĄ dźwięku. Dla mnie, który nie
          wyobrażał sobie muzyki bez regulacji tonów, najlepiej w pięciu kanałach,
          opóźnień fazowych, symulatorów pól dżwiękowych, DSP itd, itp, to była trudna
          decyzja. ALE: NIE ŻAŁUJĘ. Owszem - chcę również oglądać obraz z dobrą jakością
          dźwięku, ale z tym jeszcze poczekam. Jeśli trafia się w TV jakiś dobry koncert -
          po prostu podłączam TV do wzmacniacza i jest OK!
          Konkretne propozycje:
          Po pierwsze, drugie i trzecie: nie spiesz się, chodź po sklepach, czytaj
          fachową prasę, przebieraj, wybieraj, słuchaj różnych opinii sprzedawców, ale
          przede wszystkim: słuchaj sprzętu w DOBRYCH sklepach z salami odsłuchowymi.
          Łatwo kupić sprzęt, z którego nie będziesz zadowolony, trochę trudniej go potem
          sprzedać.
          Po czwarte: Sugerowałbym zakup od razu dobrego źródła dźwięku, obrazu i
          nagrywarki w jednym, czyli kosztowna, ale na dłuższą metę opłacalna -
          nagrywarka DVD. Ja niestety mam teraz dwa urządzenia, bo najpierw kupiłem CD, a
          później, w podobnej cenie - dwukieszeniową nagrywarkę. Inna sprawa, że jakości
          dźwięku z nagrywarki sporo brakuje do jakości CD. Ale to są właśnie sprawy, na
          które trzeba czasu by podjąć właściwą decyzję. Oczywiście najlepiej mieć kilka
          urządzeń, ale kogo na to stać?

Wracając jeszcze do sprawy: kino domowe czy dobre stereo w tej samej cenie:
          Jeśli wyrazisz zainteresowanie - mogę odnaleźć b. dobry artykuł w "Audio",
          czy "Hi-Fi i Muzyka", który moim zdaniem bardzo dobrze opisuje te dylematy
          nabywców sprzętu.

Pozdrawiam i powtarzam najważniejszą radę: nie spiesz się - sprzęt (np.
          nagrywarki DVD) cały czas tanieje!
          • Gość: Niknejm Ja też... IP: *.pg.com 15.07.03, 14:01

> Po pierwsze, drugie i trzecie: nie spiesz się, chodź po sklepach, czytaj
            > fachową prasę, przebieraj, wybieraj, słuchaj różnych opinii sprzedawców, ale
            > przede wszystkim: słuchaj sprzętu w DOBRYCH sklepach z salami odsłuchowymi.

Też jestem 'na kupnie' i tak właśnie robię. Chcę kupić kino domowe z dobrym
            amplitunerem i dobrymi głośnikami (przednie muszą byc dobrej klasy, np. B&W 604
            lub Wharfedale Pacific Evo 40) - zależy mi również na jakości CD.

> Po czwarte: Sugerowałbym zakup od razu dobrego źródła dźwięku, obrazu i
            > nagrywarki w jednym, czyli kosztowna, ale na dłuższą metę opłacalna -
            > nagrywarka DVD. Ja niestety mam teraz dwa urządzenia, bo najpierw kupiłem CD,
            > a później, w podobnej cenie - dwukieszeniową nagrywarkę. Inna sprawa, że
            > jakości dźwięku z nagrywarki sporo brakuje do jakości CD.

I właśnie dlatego np. nagrywarki DVD nie wchodzą w grę. Dużo słabszy dźwięk
            (zwł. stereo) niż w dobrym odtwarzaczu DVD...

> Ale to są właśnie sprawy, na
            > które trzeba czasu by podjąć właściwą decyzję. Oczywiście najlepiej mieć
            > kilka urządzeń, ale kogo na to stać?

A ja mam problem, bo w miarę upływu czasu (myślę już o tym ze 2 miesiące) rosną
            mi wymagania :-) Obecnie jestem na etapie sprzętu o łącznej cenie 15-20 tysięcy
            zł... Qrczę... Myślałem kiedyś, że 10000 to wystarczy i jeszcze zostanie :-(
            Odtwarzacz DVD to będzie pewnie Denon DVD 1600 lub DVD 2900, a amplituner Denon
            1803 lub 2803.

> Pozdrawiam i powtarzam najważniejszą radę: nie spiesz się - sprzęt (np.
            > nagrywarki DVD) cały czas tanieje!

Tylko to mnie pociesza :-)

Jeśli ktoś może mi coś jeszcze poradzić, chętnie wysłucham. Co prawda od
            lektury na ten temat pęka mi już głowa, ale warto wiedzieć jak najwięcej :-)

Pzdr
            Niknejm
            • Gość: ptica Re: Ja też... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.03, 09:35
              Masz szansę wrócić do 10 tys zł, jeśli sam pojedziesz na zachód na zakupy lub
              kupisz od handlarza na Allegro.
              • Gość: Niknejm Re: Ja też... IP: *.pg.com 28.07.03, 15:42
                Gość portalu: ptica napisał(a):

> Masz szansę wrócić do 10 tys zł, jeśli sam pojedziesz na zachód na zakupy lub
                > kupisz od handlarza na Allegro.

Problem z gwarancją niestety... Ryzyko spore... A zakup za granicą odpada, bo
                mnie celnicy przechwycą i każą zabulić cło tak czy tak...

Pzdr
                Niknejm

P.S. W efekcie dłuuuuugiego zwiedzania wyhaczyłem zestaw, który brzmi bardzo
                porządnie a kosztuje... 7200zł (bez kabli jeszcze). Ale ile ja sie tego różnego
                sprzętu nasłuchałem, to moje :-)
                • Gość: Niknejm Re: Ja też... IP: *.pg.com 28.07.03, 15:49
                  Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> P.S. W efekcie dłuuuuugiego zwiedzania wyhaczyłem zestaw, który brzmi bardzo
                  > porządnie a kosztuje... 7200zł (bez kabli jeszcze). Ale ile ja sie tego
                  > różnego sprzętu nasłuchałem, to moje :-)

Tzn. w tym odtwarzacz DVD/SACD, ampli i kolumny 5.1.

Pzdr
                  Niknejm
                  • Gość: ptica Re: Ja też... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.03, 09:18
                    Ostatnio, po dokupieniu klocka Marantza i wydaniu na niego sporej kwotki (jak
                    na mnie sporej), zobaczyłem taki sam, a póżniej jeszcze jeden - lepszy, w
                    cenach bliskich 1/3 zapłaconej przeze mnie kwoty. Był to sprzęt używany, ale co
                    może sie w nim zepsuć? Pozostałe, wiekowe już, klocki spisują się bez zarzutu
                    od 10 lat. Czym więc ryzykuję kupując markowy używany sprzęt? Tylko tym, że nie
                    będę miał najnowszego modelu...
                    Hondy też przeciez kupuje się używane... tylko, że ryzyko usterki w markowym
                    sprzęcie elektronicznym jest mniejsze.
                    • Gość: Niknejm Re: Ja też... IP: *.pg.com 30.07.03, 15:07
                      Gość portalu: ptica napisał(a):

> Ostatnio, po dokupieniu klocka Marantza i wydaniu na niego sporej kwotki (jak
                      > na mnie sporej), zobaczyłem taki sam, a póżniej jeszcze jeden - lepszy, w
                      > cenach bliskich 1/3 zapłaconej przeze mnie kwoty. Był to sprzęt używany, ale
                      > co
                      > może sie w nim zepsuć? Pozostałe, wiekowe już, klocki spisują się bez zarzutu
                      > od 10 lat. Czym więc ryzykuję kupując markowy używany sprzęt? Tylko tym, że
                      > nie będę miał najnowszego modelu...
                      > Hondy też przeciez kupuje się używane... tylko, że ryzyko usterki w markowym
                      > sprzęcie elektronicznym jest mniejsze.

Masz rację, ale o ile na Hondach trochę się znam, o tyle na sprzęcie mniej. Co
                      gorsza, nie znam nikogo, kto mógłby mi tu wiele pomóc, doradzić przy zakupie.
                      Używany samochód też sprawdzisz w ASO, sprzęt AV gorzej. No i koszt sprzętu
                      sporo niższy. W rezultacie kupiłem zestaw nowy :-)

Pzdr
                      Niknejm
          • Gość: mac1 Re: POMOCY - kupuję cały sprzęt RTV !!! IP: 213.77.33.* 15.07.03, 14:18

> Mówiliśmy konkretnie o silniku, nowym wynalazku VW, który mimo większej
            > nominalnie mocy w porównaniu z poprzednim, 8-zaworowym 101-konnym 1,6;
            > wprawdzie mniej pali, ale ma zdecydowanie słabszą elastyczność (80-120 na V
            > biegu)i wymaga benzyny 98-oktanowej. Chętnie bym się skusił, ale
            > powyższe "nowości" trochę mnie ostudziły. Początkowo, o ile pamiętam chyba
            się
            > trochę pożarliśmy, ale dopiero gdy wyraźnie dałem do zrozumienia, że
            > jestem "fanem" VW, a tylko wkurza mnie ich polityka jakoś zeszliśmy na dobrą
            > drogę kulturalnej wymiany zdań. Zresztą mój b. dobry kolega, szef jednego z
            > serwisów VW też wiesza psy na nowych silnikach benzynowych nie wyłączając
            > najnowszych FSI)

Przypominam sobie. Nie pisze w necie dużo o moim VW, bo każdy ma swoje zdanie.
            Mój tata jeździ takim 1,4 rodem ze Słowacji i sobie go chwali. Jak mu coś się
            popsuje to nie mówi "szajs" tylko "te typy tak mają". :). Nie da sobie nic
            złego na VW powiedzieć. Ja bym go wywalił po roku eksplatacji. Dlatego mój
            jest, po sparwdzeniu po numerach nadwozia, z Niemiec.
            Ale ogólnie +++, ale następny nie będzie już VW. Może japończyk ?

> A wracając do sprawy sprzętu audio: chciałbym przestrzec przed pochopną
            > decyzją. Ja też byłem kiedyś fanem tzw miniwież. Do dziś nie mogę odżałować
            > niezapomnianego Technicsa model 1080 z Dolby Prolpgic, na którego swego czasu
            > nie było mnie stać. Gdy już mogłem sobie pozwolić na "sprzęt" mój Technics
            > zniknął. I teraz muszę powiedzieć, że nie żałuję. Mam stary dobry zestaw z
            > oddzielnych "klocków": Minimalistyczny (w wyposażeniu) Pioneer A-400X
            > (wzmacniacz zwany czasem "legendarnym") bez regulacji tonów i
            innych "bajerów"
            > odpłacający jednak znakomitą jakością i CZYSTOŚCIĄ dźwięku. Dla mnie, który
            nie
            >
            > wyobrażał sobie muzyki bez regulacji tonów, najlepiej w pięciu kanałach,
            > opóźnień fazowych, symulatorów pól dżwiękowych, DSP itd, itp, to była trudna
            > decyzja. ALE: NIE ŻAŁUJĘ. Owszem - chcę również oglądać obraz z dobrą
            jakością
            > dźwięku, ale z tym jeszcze poczekam. Jeśli trafia się w TV jakiś dobry
            koncert
            > -
            > po prostu podłączam TV do wzmacniacza i jest OK!
            > Konkretne propozycje:
            > Po pierwsze, drugie i trzecie: nie spiesz się, chodź po sklepach, czytaj
            > fachową prasę, przebieraj, wybieraj, słuchaj różnych opinii sprzedawców, ale
            > przede wszystkim: słuchaj sprzętu w DOBRYCH sklepach z salami odsłuchowymi.
            > Łatwo kupić sprzęt, z którego nie będziesz zadowolony, trochę trudniej go
            potem
            >
            > sprzedać.
            > Po czwarte: Sugerowałbym zakup od razu dobrego źródła dźwięku, obrazu i
            > nagrywarki w jednym, czyli kosztowna, ale na dłuższą metę opłacalna -
            > nagrywarka DVD. Ja niestety mam teraz dwa urządzenia, bo najpierw kupiłem CD,
            a
            >
            > później, w podobnej cenie - dwukieszeniową nagrywarkę. Inna sprawa, że
            jakości
            > dźwięku z nagrywarki sporo brakuje do jakości CD. Ale to są właśnie sprawy,
            na
            > które trzeba czasu by podjąć właściwą decyzję. Oczywiście najlepiej mieć
            kilka
            > urządzeń, ale kogo na to stać?
            >
            > Wracając jeszcze do sprawy: kino domowe czy dobre stereo w tej samej cenie:
            > Jeśli wyrazisz zainteresowanie - mogę odnaleźć b. dobry artykuł w "Audio",
            > czy "Hi-Fi i Muzyka", który moim zdaniem bardzo dobrze opisuje te dylematy
            > nabywców sprzętu.
            >
            > Pozdrawiam i powtarzam najważniejszą radę: nie spiesz się - sprzęt (np.
            > nagrywarki DVD) cały czas tanieje!

Dzięki za rzeczową wypowiedź. Oczywiście tak robię. Ale na razie 2 tygodnie.
            Ten artykuł mnie jak najbardziej interesuje. Może go podeślesz ?
            Jak już sobie chodzę po tych sklepach to moje wymagania rosą i cena też. :).
            Przy wyborze sprzetu do kuchni AGD od razu postawiłem na jedną firmę, bo miałem
            jej produkty w poprzednim mieszkaniu i byłem zadowolony. Dobrze że tutaj nie
            studiowałem miesiące, ale to tylko kuchnia. :)
            Sprzętu RTV nie miałem nic poza SONY. Tej firmy mi wszystko padło - CD,
            magnetofon, kamera 8 mm.
            Ale w dalszym ciągu poszukuję. Pzdr.
            • sawiano Ja tez poczytam sobie 22.07.03, 10:31
              witaj
              Ja również chetnie poczytałbym sobie taki artykulik na ten temat, gdyz podobnie
              jak mac1 jestem na etapie zakupów sprzetu do domu. Ja na razie zaczma od
              magnetowidu a dopiero potem chec wskoczyc na kina i telewizory - Moj adres to
              sawiano@gazeta.pl
            • Gość: brunner Namiary na artykuł IP: *.zentis.com.pl / 10.0.0.* 24.07.03, 09:22
              Artykuł ukazał się w marcowym numerze Audio. Jeśli miałbyś kłopot z uzyskaniem
              tego numeru (z tego, co wiem Audio sprzedaje swoje numery archiwalne) mógłbym
              Ci zrobić kserokopie i wysłać na podany adres. By zareklamować artykuł
              przepiszę choć jakieś krótkie kawałki: " Poczciwe stereo i użyte w nim dobre
              kolumny to wciąż najlepsza metoda, by uzyskać po prostu dobry dźwięk. Ale
              niepodważalny jest również fakt, że ludziom oczywiste prawdy się znudziły i
              poszukują kompletnych zestawów 5.1", ...., "Amatorzy taniego kina domowego
              powinni wiedzieć, że za pieniądze wydane na niskobudżetowy zestaw mogliby kupić
              już dobre stereo, oferujące jakość dźwięku daleką jeszcze od ideału, ale
              również daleko lepszą od tego, co ich spotka przy słuchaniu muzyki z pary
              jednodrożnych satelitek wspomaganych plastikowym subwooferem.", ..., " ...
              Mając określony budżet, patrzą na ofertę urządzeń stereofonicznych i
              wielokanałowych i dochodzą do wniosku, że skoro za te same pieniądze mogą
              dostać mniej lub więcej (głośników), to lepiej dostać więcej. Ale więcej
              oznzcza często znacznie, znacznie mniej. Bo znacznie gorzej."

Ale spokojnie, autorzy artykułu nie forsują jednej tezy. Podali chyba ze cztery
              różne warianty postępowania dla amatorów stereo i kina domowego. W tym wariant,
              który ja wybrałem: najpierw dobre stereo, potem rozbudowa. Ale jakość mojego
              dźwięku (już za ok. 4 tysiące złotych - CD, wzmacniacz, kolumny) jakoś nie
              nakłania mnie do szybkiej rozbudowy.
              • Gość: brunner Namiary na artykuł IP: *.zentis.com.pl / 10.0.0.* 24.07.03, 09:39
                Sorry, że tyle to trwało, ale w moim bałaganie trudno ostatnio cokolwiek
                znaleźć.
                Jeśli nie skorzystasz z mojej oferty, odezwij się przynajmniej - co kupiłeś?

Pozdrawiam
                brunner
                • Gość: mac1 Re: Namiary na artykuł IP: 213.77.33.* 24.07.03, 09:50

> Sorry, że tyle to trwało, ale w moim bałaganie trudno ostatnio cokolwiek
                  > znaleźć.
                  > Jeśli nie skorzystasz z mojej oferty, odezwij się przynajmniej - co kupiłeś?
                  >
                  > Pozdrawiam
                  > brunner

Dziękuję Ci bardzo. W przyszłym tygodniu idę do sklepu
                  www.megahz.com.pl/megahz.php
                  Zobaczymy co doradzą. TV prawdopodobnie Panasonic.
                  Reszta nie wiem, ale na pewno osobno ampli i DVD.
                  Pzdr. i dzięki.
                  • Gość: mac1 Re: Namiary na artykuł IP: 213.77.33.* 24.07.03, 10:17
                    Juz sobie zamówiłem ten numer i zrobiłem przelewik z netu. Poczekam na efekty.
                    Pzdr.
    • Gość: Rysiek Re: POMOCY - kupuję cały sprzęt RTV !!! IP: *.mancafe2.mancomplex.pl 22.07.03, 12:18
      TV LG to pomyłka. Jakosć obrazu (ostrość) coś strasznego, droższe modele tez
      tak maja.
      PZDR
      • Gość: reno Re: POMOCY - kupuję cały sprzęt RTV !!! IP: *.rtk.net.pl 23.07.03, 00:48
        Gość portalu: Rysiek napisał(a):

> TV LG to pomyłka. Jakosć obrazu (ostrość) coś
        strasznego, droższe modele tez tak maja.
        > PZDR

pomyłka to jest ten post. LG są b.dobrej jakości (100Hz),
        może nie do końca ustawiłeś parametry jak trzeba?
        • Gość: Niknejm Re: POMOCY - kupuję cały sprzęt RTV !!! IP: *.pg.com 28.07.03, 16:04
          Gość portalu: reno napisał(a):

> Gość portalu: Rysiek napisał(a):
          >
          > > TV LG to pomyłka. Jakosć obrazu (ostrość) coś
          > > strasznego, droższe modele tez tak maja.
          >
          > pomyłka to jest ten post. LG są b.dobrej jakości (100Hz),
          > może nie do końca ustawiłeś parametry jak trzeba?

Hmmmm... 100Hz nie świadczy jeszcze o jakości, to jest parametr. Faktem jest,
          że LG rzeczywiście często mają słabą ostrość (wiem z autopsji, jakiś czas temu
          kupowałem TV). W rezultacie wziąłem coś innego...

Pzdr
          Niknejm
          • Gość: mac1 Re: POMOCY - kupuję cały sprzęt RTV !!! IP: 213.77.33.* 29.07.03, 07:23

> Hmmmm... 100Hz nie świadczy jeszcze o jakości, to jest parametr. Faktem jest,
            > że LG rzeczywiście często mają słabą ostrość (wiem z autopsji, jakiś czas
            temu
            > kupowałem TV). W rezultacie wziąłem coś innego...
            >
            > Pzdr
            > Niknejm

A cio ?
            Może panas ?. Pzdr.
            • Gość: Niknejm Re: POMOCY - kupuję cały sprzęt RTV !!! IP: *.pg.com 29.07.03, 15:37
              Gość portalu: mac1 napisał(a):

> Gość portalu: Niknejm napisał(a):
              >
              >
              > > Hmmmm... 100Hz nie świadczy jeszcze o jakości, to jest parametr. Faktem je
              > > st,
              > > że LG rzeczywiście często mają słabą ostrość (wiem z autopsji, jakiś czas
              > > temu
              > > kupowałem TV). W rezultacie wziąłem coś innego...
              > >
              > > Pzdr
              > > Niknejm
              >
              > A cio ?
              > Może panas ?. Pzdr.

Nie, wziąłem Philipsa. Na moją decyzję wpłynął fakt, że sklep sprzedał mi
              ostatni egzemplarz 'schodzącego modelu' z ekspozycji. W rezultacie zapłaciłem
              2/3 oficjalnej ceny :-) A model 'schodzący' różni się od aktualnego stylistyką
              obudowy - jest czarny, nie srebrny (bue, nie lubię srebrnych telewizorów, do
              czarnego nawet bym dopłacił :-))

Pzdr
              Niknejm
              • Gość: mac1 Re: POMOCY - kupuję cały sprzęt RTV !!! IP: *.katowice.pl 30.07.03, 07:03

> Nie, wziąłem Philipsa. Na moją decyzję wpłynął fakt, że sklep sprzedał mi
                > ostatni egzemplarz 'schodzącego modelu' z ekspozycji. W rezultacie zapłaciłem
                > 2/3 oficjalnej ceny :-) A model 'schodzący' różni się od aktualnego
                stylistyką
                > obudowy - jest czarny, nie srebrny (bue, nie lubię srebrnych telewizorów, do
                > czarnego nawet bym dopłacił :-))
                >
                > Pzdr
                > Niknejm

A ja odwrotnie. Be, czarny. Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka