Dodaj do ulubionych

Flet poprzeczny

20.09.10, 10:32
Jestem absolwentka 8-letniej szkoly muzycznej. Moim glownym instumentem byl fortepian, przez trzy lata uczylam sie takze gry na flecie. Nie zostatlam flecistka, ale posiadlam podstawowe umiejetnosci gry na tym instrumencie, co chcialabym teraz wykorzystac. Na razie nie stac mnie na kupno sredniodobrej jakosci pianina, dlatego pomyslalam o kupnie fletu i chicalabym pobawic sie troche w domowe muzykowanie. Nie mam jednak zielonego pojecia, jaki instrument wybrac. Zdaje sobie sprawe zarowno z roznic cenowych jak i jakosciowych. Czy ktos z Was orientuje sie w tym temacie i moglby mi jakis konkretny instrument polecic. Zalezy mi na, powiedzmy sredniodobrej jakosci i co za tym idzie w miare dostepnej cenie. Nie chce jakiegos rzecha, chce miec porzadny instrument, porzadny na tyle, zeby pograc dla wlasnej przyjemnosci - nie na koncertach w filharmonii.
Z gory dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • quasthoff Re: Flet poprzeczny 20.09.10, 20:20
      Witam. Jeżeli jesteś z Warszawy, polecam odwiedzenie salonu na Nowogrodzkiej. Sprzedawcą i flecistą w jednej osobie jest przesympatyczny pan Marek. Pozdrawiam muzycznie.
      • rotkaeppchen1 Re: Flet poprzeczny 21.09.10, 10:30
        Jestem z Warszawy, ale od paru lat bylam tylko z wizyta, dlatego tez nie mam "dostepu" do osob, ktore ew moglyby mi pomoc a takze do profesjonalnych sklepow. Dlatego tez szukam informacji w internecie. Wczoraj, dzieki mamie, skontaktowalam sie z jej bylym studentem, ktory byl moim nauczycielem fletu :D Prawie 18 lat temu :D Doradzil mi, czego szukac.
        Dzieki za info w kazdym razie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka