IP: *.bbnplanet.com 22.02.01, 10:11
Jakią kurację najlepiej zastosować, jakie kosmetyki. Próbowałam wielu sposobów i nadal borykam sie z tym problemem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: Trądzik IP: 195.205.26.* 22.02.01, 14:06
      Doskonałe są kosmetyki Vichy seria Normaderm - żel do mycia twarzy, podkład i korektor w sztyfcie. Ale chyba najlepiej byłoby pójść do dobrej kosmetyczki. Dermatolog faszeruje antybiotykami, nie polecam. Kosmetyczka, jak się na tym zna, może zdziałać cuda. Aha i wbrew pozorom dieta - ostrożnie ze słodyczami, kawą i cocacolą. Wiem co mówię.
      • Gość: Aga Re: Trądzik IP: *.hispeed.ch 23.02.01, 03:44
        Jak bylam mlodsza, to mialam problemy z tradzikiem, a wtedy pomogl mi preparat stosowany bezposrednio na skore o nazwie" Dalacin T". Jest to antybiotyk, dzialanie niesamowite. Byl dostepny w aptece na recepte, nie wiem jak jest teraz. Polecam. Aga
    • Gość: Asia Re: Trądzik IP: *.bbnplanet.com 23.02.01, 09:20
      Dzięki serdeczne za rady!
      • Gość: ola Re: Trądzik IP: 157.25.122.* 05.03.01, 15:38
        Stosowałam Dalacin T - nie pomógł a tylko pogorszył stan mojej cery. A korektor
        Normaderm jest nie w sztyfcie tylko w ołówku i w dodatku kiepsko kryje, a
        twardy wkład podrażnia skórę.
        • Gość: Ania Re: Trądzik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.01, 19:12
          Dobre są kosmetyki La Rosche i przede wszystkim kosmetyczka, 5 lat walczę z
          trądzikiem i rezultaty dała mi dopiero kosmetyczka i diane-35, które przepisała
          mi ginekolog
          • Gość: gość Re: Trądzik IP: 212.75.107.178, 212.75.100.* 11.03.01, 13:23
            Vichy!!! Z serii normaderm - żel, tonik, krem.
            Podkład Vichy - lumineuse (dobrze matuje i wygładza
            skórę).
    • Gość: m Re: Trądzik IP: 213.25.153.* 19.03.01, 14:42
      Asiu, a nie chciałabys pozbyć się trądziku, zamiast go maskować?napisz:
      magdalene@poczta.fm ,jest sposób na tradzik
      • Gość: Ania Re: Trądzik IP: *.altkom.com.pl 22.03.01, 14:55
        stosowałam Dalacin T i dziesiątki innych preparatów. Mimo to borykałam sie z
        problemem do 26 roku życia. Skuteczny okazał się ROACUTAN. Paskudnie silny. Ale
        udało się. W ciągu 3 miesięcy pozbyłam się trądziku i wreszcie cieszę się ładną
        cerą. Polecam (na receptę).A.
        • Gość: Maria Re: Trądzik IP: 157.25.122.* 22.03.01, 15:21
          Gość portalu: Ania napisał(a):

&#62 stosowałam Dalacin T i dziesiątki innych preparatów. Mimo to borykałam sie z
          &#62 problemem do 26 roku życia. Skuteczny okazał się ROACUTAN. Paskudnie silny. Ale
          &#62
          &#62 udało się. W ciągu 3 miesięcy pozbyłam się trądziku i wreszcie cieszę się ładną
          &#62
          &#62 cerą. Polecam (na receptę).A.

Aniu, dlaczego piszesz, że Raccutan był paskudnie silny? Interesuję sie tym
          preparatem, napisz czy dawał jakieś efekty uboczne?
          • Gość: Zuśka Re: Trądzik IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 22.03.01, 17:19
            Ja także stosowałam Dalacin-T. Też i nie pomógł.
            Sprawa przedstawia się tak. Według mnie:
            Po pierwsze musimy ograniczać słodycza.
            Będąc w Egipcie na sylwka pewien Egipcjanin polecił mi Sandale (niestety nie
            jest dostępna w Polsce), ale powiedział mi, zebym nie myła twarzy żadnym
            mydłem, żelem czy tonikiem. Po prostu polecił mi żebym przecierała twarz
            Chusteczkami dla niemowląt np. Kamelia, które doskonale zmywaja także makijaż.
            Raz na 3 miesiące zaserwowała sobie u kosmetyczki oczyszczanie. Najlepiej
            zrobić to w piątek, ponieważ przez dwa pierwsze dni wygląda się okropnie. Wiec
            sobota i niedziela z głowy. Następnie kupiłam sobie Firmy DERMIKA krem matujący
            do cery tradzikowej. Raz w tygodniu albo dwa robie sobie maseczkę owocową
            Dermiki. Jak na razie jestem zadowolona.Od czasu so czasu coś mi wyskoczy, ale
            nie da się tego całkowicie zlikwidowac.
            Ten egipcjanin tłumaczyl mi, że myjąć twarz mydłem przy tak zanieczyszczonej
            wodzie ścieramy powierzchnie ochronna skóry, czego nie powoduja chusteczki dla
            niemowląt. Uwaga:chusteczki nie moga zawierać alkoholu.
            Czasami sywka trktuje drastycznie. Przecieram tylko syfka wódką i w te miejse
            punktowo nakładam maść cynkowa lub termentiol.
            Z tym alkoholem też trzeba uwżać, aby nie przesuszyć skóry.
            • Gość: b Re: Trądzik IP: 155.245.35.15, 155.245.254.* 03.04.01, 21:44
              Ja walcze juz z trdzikiem ok.6 lat. Antybiotyki skutkowaly rewelacyjnie, za
              kazdym razem (glownie tetracyklina), ale tylko wtedy kiedy je bralam (latami).
              Potem stosowalam Dalacin, tez dobry, ale przyzwyczailam sie do niego i przestal
              dzialac, miesiac, moze dwa przerwy i znowu dzialal. Tormentiol tez dobry.
              Wszystko na mnie dziala, ale tylko kiedy to stosuje, odstawiam i tradzik
              wraca. Na kuracje Roaccuante (nie jestem pewna co do nazwy) nie zdecydowalam
              sie, za duzo skutkow ubocznych. Teraz biore tabletki, cos w rodzaju Diane 35 i
              jest dobrze, moze pomoze na dluzej. Z tetracyklina trzeba uwazac jeszcze z
              jednego powodu, ona obnize przyswajalnosc zelaza. Czy ktorys lekaz kogos o tym
              poinformowal?
              • Gość: Ww Re: Trądzik IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 04.04.01, 22:06
                Coś w rodzaju Diane 35 to znaczy co? Mnie ginekolog zalecił Anteovin ( środek
                anty + działanie na cerę ). Biorę parę miesięcy i zaczynam widzieć poprawę.
                • Gość: b Re: Trądzik IP: 155.245.35.6, 155.245.254.* 05.04.01, 10:47
                  dianette,poprawe widzialam po miesiacu. Wyzej w
                  podobnym temacie ktos napisal ze ziolka pomagaja.
                  Pilam je codziennie uczciwie przez 4 lata...guzik
            • Gość: b Re: Trądzik IP: 155.245.35.6, 155.245.254.* 05.04.01, 10:49
              a co to jest to "Sandale"??????
              • Gość: rt Trądzik może nie być trądzikiem !!!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 31.07.01, 13:48
                Wypryski mogą pojawiać się także gdy:
                1)ktoś ma lamblie (reagują w ten sposób z określonym pożywieniem)
                2)inne bakterie w przewodzie pokarmowym (helikobacter pylori)
                3)niskie ciśnienie i problemy z wypróżnianiem
                Trzeba iść do dermatologa i poprosić o skierowanie na badanie wykrywające ich
                obecność.
                No i oczywiście lepiej nie jeść za dużo ostrych przypraw.
                Zastanawiam się dlaczego dermatolodzy w ten sposób nie podchodzą do tematu. Dla
                mnie pomogło badanie biorezonansem oraz doświadczenie lekarza. Poszłam zbadać
                na co ja jestem uczulona (że na mleko to wiedziałam, bo dostawałam po nim
                natychmiast pryszczy, po wszystkich przetworach mlecznych też).
                Biorezonans wykazał, że nie jestem na nic uczulona, i badający mnie lekarz
                skierował mnie na badania na lamblie. Lamblie profilaktycznie truję co jakiś
                czas. I nie mogę uwierzyć! Piję mleko i nie mam pryszczy. A myślałam że to
                dojrzewanie.
                • Gość: ja Re: Trądzik może nie być trądzikiem !!!!! IP: *.punkt.pl 31.07.01, 15:09
                  nie dała rady szczepionka- okazała się chorobotwórcza i wycofali
                  pomogła- ciąża, choć odradzam jeśli ma być wyłącznie lekiem
                  a bardzo dobra, przynajmniej u mnie fantastyczny efekt dała seria Neutrogena.
                  Sprowadzałam to swego czasu z USA i Anglii- mają sztyfty antybakteryjne,żele do
                  mycia buźki i ciała, mydła, toniki, kremy różnorodne, płatki, maseczki, itd itp
                  wszystko na rewelacyjnych kwasach owocowych, dzięki którym blizny stały
                  się ...niewidoczne, najgłębsze ( kosmetyczka wiedźma) są płytsze. Jest ale-
                  osobiście odradzam latem. Kiedyś w mojej mieścinie (Opole) było to w aptekach,
                  ale to było kiedyś. Może u Was...
                  pozdrawiam borykające się z problemem tym
                  a, podpowiadają mi tu że seria Avonu też jest OK ( ale to chyba dla litosnej
                  odmiany choroby)i Yves Roches
    • Gość: Magda Do Asi IP: *.mw.mediaone.net 15.10.01, 19:49
      Hej!
      Ja tez mialam ten problem, kupowalam mnostwo drogich kosmetykow wszelkich
      nowosci jednak nic nie pomagalo...strata pieniedzy i czasu...wybralam sie
      do "nowoczesnego dermatologa", ktory przepisal mi leki nazywaja sie ACCUTANE,
      nie wiem czy jest to dostepne w Polsce. Znajdz strone o Accutane, sprawdz
      skladniki tego leku i moze zacznij uzywac poszczegolne witaminy(cokolwiek ten
      lek zawiera). Najlepiej skontaktuj sie z lekarzem, zapytaj moze z Niemczech
      mozna sprowadzic odpowiednik tego leku. Ale to naprawde dziala! Ma rozwniez
      skutki uboczne, i bierzesz ten lek na wlasna odpowiedzialnosc(podpisujesz taka
      umowe w razie gdyby cos Ci sie stalo). Mnie jednak nic nie dolegalo po tym, a
      nie mam tez konskiego zdrowia.
      Wiec radze zaczac od poszukania tego leku na internecie ACCUTANE...zorientuj
      sie i skontaktuj sie z lekarzem. Powodzenia! Daj znac jak sobie radzisz :-)
    • Gość: Izabela Re: Trądzik IP: 157.25.130.* 16.10.01, 13:50
      Differin - nowy, absolutnie rewelacyjny żel na trądzik. Jak się postarasz, to
      kupisz bez recepty. Jestem w trakcie kuracji i POMAGA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka