net.sandra 02.06.24, 17:12 Znacie jakieś cud kremy na trądzik różowaty? Jakby miały dobry , naturalny skład to byłoby super Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jammer1974 Re: Trądzik różowaty 02.06.24, 17:20 Sprawdz najpierw czy to nie sa nicienie (chyba tak sie nazywaja te pasozyty). Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Trądzik różowaty 02.06.24, 17:33 Nużeniec. Nie ma co sprawdzać, lek wypisywany przez dermatologów na trądzik różowaty (Soolantra), tłucze też tę zarazę. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Trądzik różowaty 02.06.24, 17:41 A tak. Faktycznie. Wiedzialam ze cos dzwoni ale nie wiedzialam w ktorym kosciele🙈. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Trądzik różowaty 02.06.24, 17:35 Nie ma żadnego cud kremu. Tylko dermatolog i przepisane leki - zapewne metronidazol albo antybiotyk, plus Soolantra. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Trądzik różowaty 02.06.24, 17:41 Całokształt pielęgnacji Jeden krem nic ci nie zrobi Wyciszanie, wzmacnianie, nawilżanie Jest dużo wiedzy w necie Odpowiedz Link Zgłoś
edka12 Re: Trądzik różowaty 02.06.24, 20:20 U mnie dermatolog zidentyfikował alergię jako trądzik różowaty więc może warto okresowo wyeliminować z diety niektóre produkty, u mnie chodziło o nabiał krowi. Zanim do tego doszłam najlepiej sprawdzały się u mnie kosmetyki do cery naczynkowej np. seria Vianek (fioletowa) + miejscowo metronidazol na wypryski. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Trądzik różowaty 02.06.24, 20:29 Soolantra. Moja matka strasznie sie meczyla i nic nie pomagalo. Soolantra od razu.. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_nie-anna Re: Trądzik różowaty 06.08.24, 13:17 Ja właśnie stosuję Soolantre, ale spektakularnego efektu nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Trądzik różowaty 06.08.24, 16:26 ania_nie-anna napisała: > Ja właśnie stosuję Soolantre, ale spektakularnego efektu nie widzę Ja miałam dwa podejścia do Soolantry - pierwsze średnio udane, a drugie super. Różnica była taka, że za pierwszym razem dostałam do Soolantry tylko metronidazol, a za drugim razem dostałam też miesięczną kurację antybiotykiem (Efracea) - i to (razem z Soolantrą) zadziałało doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Trądzik różowaty 28.08.24, 15:05 Czy kapsułki Efracea są duże? Dostałam receptę na ten antybiotyk ale mam problem z połykaniem dużych twardych (żelowe są ok) tabletek i nie wiem, czy wykupić. W aptece powiedzieli mi, że nie mogą otworzyć pudełka, żeby pokazać blistr z kapsułkami. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Trądzik różowaty 29.08.24, 12:25 Nie tak bardzo, normalnie dają się połknąć (też mam ten problem). Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Trądzik różowaty 29.08.24, 19:47 Kupiłam i co za ulga, są nieduże! Dzięki za rady. Zawsze przed zakupem próbuję się dowiedzieć o rozmiar po tym, jak kiedyś kupiłam wielkie opakowanie witamin w kapsułkach żelowych, które okazały się na żywo gigantyczne, miały z 5 cm długości, nie żartuję. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Trądzik różowaty 29.08.24, 12:33 Ja mam Soolantre na dzień, Elidel na noc (czwarty miesiąc tego używam, mam jeszcze jeden a potem półtora smarować się 2x w tygodniu). I niedawno skończyłam 3miesieczna kurację antybiotykiem (Efracea). Może w Twoim przypadku sama Soolantra to za mało. U mnie wyraźne efekty było widać po miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Trądzik różowaty 06.08.24, 13:33 Nie ma. Czas i cierpliwość. Od pandemii walczę z efektami po maskach, jest już prawie dobrze. Rano - róża. Wieczorem wyciszenie vit. B. Przedtem mycie olejkiem i żelem, właśnie olejek skończyłam, stąd pół opakowania Soolantra i Rozex nie pomogły, może dlatego, że badania nużenca nie wykazały. Ten mały Avene jest genialny! Z polecenia znanej tutaj dr Borkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa19734 Re: Trądzik różowaty 29.08.24, 10:08 Jeżeli pytasz o kremy to używam z serii Pharmaceris calm - rosalgin na dzień i na noc oraz żel do mycia twarzy. Ale najpierw były leki czyli wspominana tutaj Soolantra na noc oraz krem Rozex na dzień. Sytuacja z trądzikiem została opanowana. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Efracea - HELP 29.08.24, 10:35 Pytanie zagubiło się w drzewku więc jeszcze raz proszę o pomoc - czy kapsułki Efracea są duże? Dostałam receptę na ten antybiotyk ale mam problem z połykaniem dużych twardych tabletek i nie wiem, czy wykupić. W aptece powiedzieli mi, że nie mogą otworzyć pudełka, żeby pokazać blistr. W opisie jest, że to twarde kapsułki ale nie wiem co to w praktyce znaczy. Miękkie kapsułki albo takie w żelowej osłonce dam radę połknąć. Mogę wykupić receptę tylko do jutra bo potem wyjeżdżam. Help! Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Efracea - HELP 29.08.24, 11:01 Kapsułki jak kapsułki, nie są jakieś niesamowicie ogromne. Nie rezygnowałabym z leczenia z powodu obawy przed połknięciem, bez przesady, jest wiele większych tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Efracea - HELP 29.08.24, 11:15 Ja po prostu znam samą siebie i wiem, że pewnych twardych tabletek nie połknę. 🤷♀️ Wtedy rozgniatam, ale Efracei ponoć nie można rozgnieść… I nie wiem, co to znaczy „twarde kapsułki” - w internecie są zdjęcia blistrów, ale trudno coś wywnioskować, jak to duże i twarde. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Efracea - HELP 29.08.24, 12:13 I nie wiem, co to znaczy „twarde kapsułki" Nie bardzo rozumiem wątpliwość, no są twarde i miękkie, twarda to taka gdzie proszek jest w środku a na zewnątrz otoczka złożona z dwóch części wsuniętych jedna w drugą. No rozgnieść nie można bo niby jak, można to po prostu otworzyć i wysypać, kwestia czy w tym przypadku to jest wskazane, wątpię. W odróżnieniu od miękkich, czyli tych, które często są w preparatach olejowych itd., tych się nie da otworzyć, można przekłuć. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Efracea - HELP 14.12.25, 17:14 Taje probowalas Soolantre? Najczesciej przyczyna trądziku rozowatego jest nużeniec a tego antybiotyki nie wymorduja tak skutecznie jak Ivermectine( Soolantra) Odpowiedz Link Zgłoś
alices_29 Re: Trądzik różowaty 14.12.25, 17:09 Na receptę mogę spokojnie polecić Soolantra – u mnie działało całkiem dobrze. Jeżeli zależy Ci na jeszcze lepszych efektach, warto zwrócić uwagę na unikanie wyzwalaczy, dietę i odpowiednią pielęgnację skóry. Przy okazji, jeśli szukasz kompendium wiedzy zebrane w jednym miejscu rzuć okiem tutaj. Może się przydać w szukaniu konkretnych wskazówek. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Trądzik różowaty 14.12.25, 17:12 Tak- Soolantra masc. Na recepte Odpowiedz Link Zgłoś