Dodaj do ulubionych

Trądzik różowaty

02.06.24, 17:12
Znacie jakieś cud kremy na trądzik różowaty?
Jakby miały dobry , naturalny skład to byłoby super
Obserwuj wątek
    • jammer1974 Re: Trądzik różowaty 02.06.24, 17:20
      Sprawdz najpierw czy to nie sa nicienie (chyba tak sie nazywaja te pasozyty).
      • swinka-morska Re: Trądzik różowaty 02.06.24, 17:33
        Nużeniec. Nie ma co sprawdzać, lek wypisywany przez dermatologów na trądzik różowaty (Soolantra), tłucze też tę zarazę.
        • jammer1974 Re: Trądzik różowaty 02.06.24, 17:41
          A tak. Faktycznie. Wiedzialam ze cos dzwoni ale nie wiedzialam w ktorym kosciele🙈.
    • swinka-morska Re: Trądzik różowaty 02.06.24, 17:35
      Nie ma żadnego cud kremu. Tylko dermatolog i przepisane leki - zapewne metronidazol albo antybiotyk, plus Soolantra.
    • taje Re: Trądzik różowaty 02.06.24, 17:39
      Soolantra
    • kotejka Re: Trądzik różowaty 02.06.24, 17:41
      Całokształt pielęgnacji
      Jeden krem nic ci nie zrobi
      Wyciszanie, wzmacnianie, nawilżanie
      Jest dużo wiedzy w necie
    • edka12 Re: Trądzik różowaty 02.06.24, 20:20
      U mnie dermatolog zidentyfikował alergię jako trądzik różowaty więc może warto okresowo wyeliminować z diety niektóre produkty, u mnie chodziło o nabiał krowi. Zanim do tego doszłam najlepiej sprawdzały się u mnie kosmetyki do cery naczynkowej np. seria Vianek (fioletowa) + miejscowo metronidazol na wypryski.
    • princesswhitewolf Re: Trądzik różowaty 02.06.24, 20:29
      Soolantra. Moja matka strasznie sie meczyla i nic nie pomagalo. Soolantra od razu..
    • ania_nie-anna Re: Trądzik różowaty 06.08.24, 13:17
      Ja właśnie stosuję Soolantre, ale spektakularnego efektu nie widzę sad
      • swinka-morska Re: Trądzik różowaty 06.08.24, 16:26
        ania_nie-anna napisała:

> Ja właśnie stosuję Soolantre, ale spektakularnego efektu nie widzę sad
        Ja miałam dwa podejścia do Soolantry - pierwsze średnio udane, a drugie super.
        Różnica była taka, że za pierwszym razem dostałam do Soolantry tylko metronidazol, a za drugim razem dostałam też miesięczną kurację antybiotykiem (Efracea) - i to (razem z Soolantrą) zadziałało doskonale.
        • taje Re: Trądzik różowaty 28.08.24, 15:05
          Czy kapsułki Efracea są duże? Dostałam receptę na ten antybiotyk ale mam problem z połykaniem dużych twardych (żelowe są ok) tabletek i nie wiem, czy wykupić. W aptece powiedzieli mi, że nie mogą otworzyć pudełka, żeby pokazać blistr z kapsułkami.
          • beneficia Re: Trądzik różowaty 29.08.24, 12:25
            Nie tak bardzo, normalnie dają się połknąć (też mam ten problem).
            • taje Re: Trądzik różowaty 29.08.24, 19:47
              Kupiłam i co za ulga, są nieduże! Dzięki za rady. Zawsze przed zakupem próbuję się dowiedzieć o rozmiar po tym, jak kiedyś kupiłam wielkie opakowanie witamin w kapsułkach żelowych, które okazały się na żywo gigantyczne, miały z 5 cm długości, nie żartuję.
      • beneficia Re: Trądzik różowaty 29.08.24, 12:33
        Ja mam Soolantre na dzień, Elidel na noc (czwarty miesiąc tego używam, mam jeszcze jeden a potem półtora smarować się 2x w tygodniu).
        I niedawno skończyłam 3miesieczna kurację antybiotykiem (Efracea).
        Może w Twoim przypadku sama Soolantra to za mało. U mnie wyraźne efekty było widać po miesiącu.
    • kropkaa Re: Trądzik różowaty 06.08.24, 13:33
      Nie ma. Czas i cierpliwość.
      Od pandemii walczę z efektami po maskach, jest już prawie dobrze.
      Rano - róża.
      Wieczorem wyciszenie vit. B. Przedtem mycie olejkiem i żelem, właśnie olejek skończyłam, stąd pół opakowania wink
      Soolantra i Rozex nie pomogły, może dlatego, że badania nużenca nie wykazały.
      Ten mały Avene jest genialny! Z polecenia znanej tutaj dr Borkowskiej.
    • ewa19734 Re: Trądzik różowaty 29.08.24, 10:08
      Jeżeli pytasz o kremy to używam z serii Pharmaceris calm - rosalgin na dzień i na noc oraz żel do mycia twarzy. Ale najpierw były leki czyli wspominana tutaj Soolantra na noc oraz krem Rozex na dzień. Sytuacja z trądzikiem została opanowana.
    • taje Efracea - HELP 29.08.24, 10:35
      Pytanie zagubiło się w drzewku więc jeszcze raz proszę o pomoc - czy kapsułki Efracea są duże?

Dostałam receptę na ten antybiotyk ale mam problem z połykaniem dużych twardych tabletek i nie wiem, czy wykupić. W aptece powiedzieli mi, że nie mogą otworzyć pudełka, żeby pokazać blistr. W opisie jest, że to twarde kapsułki ale nie wiem co to w praktyce znaczy. Miękkie kapsułki albo takie w żelowej osłonce dam radę połknąć. Mogę wykupić receptę tylko do jutra bo potem wyjeżdżam. Help!
      • 35wcieniu Re: Efracea - HELP 29.08.24, 11:01
        Kapsułki jak kapsułki, nie są jakieś niesamowicie ogromne. Nie rezygnowałabym z leczenia z powodu obawy przed połknięciem, bez przesady, jest wiele większych tabletek.
        • taje Re: Efracea - HELP 29.08.24, 11:15
          Ja po prostu znam samą siebie i wiem, że pewnych twardych tabletek nie połknę. 🤷‍♀️ Wtedy rozgniatam, ale Efracei ponoć nie można rozgnieść…

I nie wiem, co to znaczy „twarde kapsułki” - w internecie są zdjęcia blistrów, ale trudno coś wywnioskować, jak to duże i twarde.
          • 35wcieniu Re: Efracea - HELP 29.08.24, 12:13
            I nie wiem, co to znaczy „twarde kapsułki"

Nie bardzo rozumiem wątpliwość, no są twarde i miękkie, twarda to taka gdzie proszek jest w środku a na zewnątrz otoczka złożona z dwóch części wsuniętych jedna w drugą.
            No rozgnieść nie można bo niby jak, można to po prostu otworzyć i wysypać, kwestia czy w tym przypadku to jest wskazane, wątpię.
            W odróżnieniu od miękkich, czyli tych, które często są w preparatach olejowych itd., tych się nie da otworzyć, można przekłuć.
            • taje Re: Efracea - HELP 29.08.24, 12:49
              A, ok, jeśli takie to ok. Dzięki.
      • princesswhitewolf Re: Efracea - HELP 14.12.25, 17:14
        Taje probowalas Soolantre? Najczesciej przyczyna trądziku rozowatego jest nużeniec a tego antybiotyki nie wymorduja tak skutecznie jak Ivermectine( Soolantra)
    • alices_29 Re: Trądzik różowaty 14.12.25, 17:09
      Na receptę mogę spokojnie polecić Soolantra – u mnie działało całkiem dobrze.
      Jeżeli zależy Ci na jeszcze lepszych efektach, warto zwrócić uwagę na unikanie wyzwalaczy, dietę i odpowiednią pielęgnację skóry.

Przy okazji, jeśli szukasz kompendium wiedzy zebrane w jednym miejscu rzuć okiem tutaj. Może się przydać w szukaniu konkretnych wskazówek.
    • princesswhitewolf Re: Trądzik różowaty 14.12.25, 17:12
      Tak- Soolantra masc. Na recepte

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka