Gość: Missy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 14:44 Dziewczyny chciałabym zrobić sobie kolczyk w pępku, zachęcacie czy odradzacie ten zabieg? Czy boli i są jakieś komplikacje? Długo się goli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olivia22 Re: kolczyk w pępku 21.12.04, 15:38 Musisz sie powaznie zastanowic z podjeciem decyzji o przekluciu. Z kolczykami jest roznie. Bardzo boli jesli jest bez znieczulenia. Tez zalezy czy masz wystajacy brzuszek. Kolczyk sie ociera o spodnie. Czasami to boli. Nie zawsze sa komplikacje. Bardzo powoli sie goii i czesto sie leje ropa z woda (nawet do 6 miesiecy). Ale i tak Ci polecam bardzo fajne uczucie jak sie takie cos ma w pepku. Kolczyki sa bardzo zarazliwe - jesli masz juz 1 to zastanawiasz sie nad nastepnym. Ja juz szukam na ciele miejsca na przeklucie kolejnego. DECYZJA NALEZY DO CIEBIE. Pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewel Re: kolczyk w pępku IP: *.stanislawow.sdi.tpnet.pl 08.01.05, 12:13 nie no ja miałam kolczyk.Mnie nie bolało, w sumie nie robiłam tego tak jak sie powinno, bo nie legalnie i w ogóle w jakejs melinie.Nie profesjonalnie.u kosmetyczki troche boli, bo ona tpo robi tak jak trzeba.Zrób sobie, ale ostrzegam uważaj, bo łatwo można rozerwać, ale i tak ci doradzam, bo to zajebiście wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
baby1girl Re: kolczyk w pępku 14.02.05, 11:10 bez znieczulenia to boli??dziewczyno.. przekluj sobie najpierw cos, a potem sie zastanow, dlaczego piszesz takie bzdury... mam 4 kolczyki w ciele, w pepku tez mam i nic nie bolalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: granOOLka Re: kolczyk w pępku IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 21.12.04, 15:49 niom ja mam w pepku jush od dłuższego zcasu..boleć nie boli...później tylko pzrez jakiś zcas nie mozesz namaczać tego miejsca...co jeszcze..niom idz do profesjonalnego studia bo nie ma co patrzeć gdzie taniej..tylko gdzie lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Missy Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 16:03 Ale bardziej boli na płaskim brzuszku czy troszkę wystającym? Naprawdę nie boli przekłuwanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: kolczyk w pępku IP: *.aster.pl 21.12.04, 17:34 Nie rób, to już takie niemodne i pospolie. Co 3 panna w mojej szkol ma kolczyk w pępku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 17:43 Przekłucie jest szybkie i bezbolesne. Po tym zabiegui musisz wykupic masci dzieki ktorym rana sie zagoi. Nie pamietam czy dlugo sie goi bo mam juz ponad 2 lata, ale wydaje mi sie ze nie - jesli tylko bedziesz stosowac sie do wszystkich zalecen, tj. nie moczyc i smarowac przez jakis czas. Komplikacji nie ma. Zachecam bo bardzo ladnie wyglada, mi osobiscie podobaja sie takie wiszace ale nie za dlugie:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Missy Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:14 A musi to byc kolczyk ze stali chirurgicznej prawda? Bo chcialabym sobie go kupic a do kosmetyczki isc tylko przekłuć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimesis Re: kolczyk w pępku IP: *.wmc.net.pl 21.12.04, 22:02 przekluwalam pepek w sierpniu b.r. u kosmetyczki i tak zupelnie wygojony jest od mniej wiecej 2 tygodni. juz wygladalo, ze wszystko ok, a tu nagle puchnie i od nowa... wiec kolczyk kupujesz u kosmetyczki, jest w cenie zabiegu(60pln) najpierw kosmetyczka sciska ci mogno skore specjalnumi szczypcami i jesli masz gruba skore to moze byc bolesne. przed samym przekluciem spryskuje miejsce chlorkiem etylu, ktory zamraza zakonczenia nerwowe , poniewaz paruje w temp pokojowej. po przekluciu nie nalezy chodzic na basen, kapac sie w jeziorze, morzu itp, lepiej brac prysznic niz sie kapac w wannie, 2 razy dziennie przemywac rane woda utleniona i na paczatku smarowac mascia Tribiotic ( w aptece bez recepty, na saszetki), nie uzywaz dluzej niz 7 dni jesli nie widac poprawy. ja nie zaluje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: granOOlka Re: kolczyk w pępku IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 21.12.04, 22:51 jak idziesz do studia piercingu to tam maja jush kolczyki...wybierzesz sobie..i sa ze satli chirurgicznej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Missy Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 22:33 Czy jeszcze ktoras ma kolczyk i się może wypowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evelina Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 17:41 Mam kolczyk od 3 lat, przebicie u kosmetyczki tak naprawde nie boli ale po tym pepek regeneruje sie do 8 miesiecy i czasami moze byc dobrze i nadle moga pojawic sie jakies krwotoki z pepka albo tym podobne. najgorszy jest pierwszy miesuac gdyz musisz sie do tego przyzwyczaic, i takie uczucie ze cos ci przeszkadza masz. ale tak naprawde gdybym miala wybierac jeszce raz to nie wahala bym sie gdyz to naprawde sliczniue wyglada i przyciaga facetow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 23:26 Ja kolczyk zrobilam sobie ok 2 lata temu i szczerze boli, ale to tylko przez chwile, pozniej szczypie ale to normalne w koncu masz przeklute cialo, nie wiem czy jest jakas zaleznosc od tego jaki masz brzuch, raczej jaki masz pepek ;) generalnie polecam jak najbardziej a wszelkie wskazowki powyzej sa jak najbardziej ok, nic dodac nic ujac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RedVampire Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 00:00 O goleniu nic nie wiem...:)A owszem boli,boli...najpierw bierze igłe i przebija skore (gorna czesc pepka)-tu prawdopodobnie tryśnie krew i wyleje sie ropa... potem...bierze kolczyk i zaklada :)Nie odradzam-w końcu to twoja decyzja..grunt to wybrac odpowiednio wyposazony gabinet(przynajmniej nie nabawisz sie zadnego syfa)...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kepmart Macie pytania ??? zadawajcie . . . 26.12.04, 16:47 ja osobiscie mam sporo kolczykow . . . jeśli macie jakieś pytania, pytajcie z ja odpowiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Re: Macie pytania ??? zadawajcie . . . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 21:51 "Sporo" tzn ile? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kepmart Re: Macie pytania ??? zadawajcie . . . 29.12.04, 18:26 10 ... ok dla kogos to moze mało ale wiem na ten temat dużo wiec jak cos to słuze pomoca :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evela20 Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 13:12 Ja zrobiłam kolczyk ok rok temu.Bolało ale tylko przez chwilke da sie wytrzymac.Pani kosmetyczka powiedział,ze goi sie dość długo bo ok 0,5 roku i faktycznie cały czas leciała mi z tego ropa i nie wygladał to dośc estetycznie.Miesiąc temu zdecydowałam sie iśc do dermatologa bo zaczeło sie caraz bardziej babrac.Lekarz powiedziała,że to tzw włokniak czyli taki rodzaj blizny takie zgrubienie .Miałam to wymrażane ciekłym azotem.Na razie jest ok ale nie wiem jak długo tak bedzie.Ale nie chce Cie straszyc.Taki włokniak zdarza sie nie zmiernie rzadko.Kolczyka zrobiłabym jeszcze raz ale na Twoim miejscu bym to przemyslała bo-jak to juz było powiedzisne wczesniej-kolczyki w pepku wychodza z mody.Moze warto zrobic gdzies indziej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: kolczyk w pępku IP: *.icpnet.pl 27.12.04, 00:22 ja mm kolczyk od trzech lat i nie sprawia mi to zadnego problemu. prawie wcale nie bolalo i zagoilo sie po kilkunastu dniach. narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: kolczyk w pępku IP: *.uwoj.wroc.pl 27.12.04, 15:33 Mam juz od paru dobrych lat. Przekłuł mi kolega bo jeszcze wtedy żadna kosmetyczka nie chciała sie podjąc. Bez znieczulenia, nic nie bolało i zagoiło sie bardzo szybciutko. Lepiej niż dziurka w uchu. Wiem, że to nieprawdopodobne ale tak było. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 15:57 Missy ja tobie odradzam...wychodzi juz z mody, boli, u niektórych osób żle sie goi. Ja kiedys miałam kolczyk , ale okazało sie ze pół roku nie chciało się zagoic...potem skóra wokół zrobiła sie,, martwa '' i kolczyk w końcu odpadł, więc widzisz ze różnie to bywa(prawdopodobnie jakies uczulenie). Teraz mam brzydką bliznę i bardzo żałuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: may Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:03 Nic nie ma prawa sie przytrafic jesli jest porzadnie przeklute.tzn w sterylnych warunkach i wprawna reka kosmetyczki.. ja nie zaluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 17:19 A jednak wszystko ma prawo sie przytrafic...miałam zakładany kolczyk w profesjonalnym studio tatuażu, warunki były sterylne,pan miał założone rękawiczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khkjh Re: kolczyk w pępku IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 31.12.04, 13:58 W pepku juz sa niemodne!!!!Zrob sobie w łechtaczce!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 16:14 Cześć przebiłam sobie pępek w Holandii w czasie wakacji taka pamiątka.Bardzo długo się goi mimo że było to profesjonalane studio ale mój ginekolog przepisał mi antybiotyk(w czasie badania zobaczył moje cudo i stwierdził stan zapalny) przez dwa tygodnie używałam NEOMECYNY w sprayu.Nalęży poruszać kolczykiem i dbać o to miejsce na początku.Sam zabieg trwa może 40 sekund i boli tak jak przekuwanie uszu.Polecam można nabyć cudeńka do pępka w postaci odjazdowych kolczyków ja mam już trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: kolczyk w pępku IP: *.kom / *.kom-net.pl 01.01.05, 19:00 Mam rok czasu przekłucie prawie bezbolesne na poczatku super się goiło, ale potem zaczeło sie babrać- to chyba standard! kilka tygodni smarowałam i płukałam i jest ok polecam- jeśli ładny brzuszek, wygląda ślicznie ale jeśli niefajny, to lepiej nie rób- wtedy śmieszny widok! pozdr, opisz wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: kolczyk w pępku IP: *.kom / *.kom-net.pl 01.01.05, 19:00 Mam rok czasu przekłucie prawie bezbolesne na poczatku super się goiło, ale potem zaczeło sie babrać- to chyba standard! kilka tygodni smarowałam i płukałam i jest ok polecam- jeśli ładny brzuszek, wygląda ślicznie ale jeśli niefajny, to lepiej nie rób- wtedy śmieszny widok! pozdr, opisz wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pusia Re: kolczyk w pępku IP: *.laskarzew.sdi.tpnet.pl 01.01.05, 22:28 Witaj, mi się babrało ponad rok: ropa, strupy itp. Potem zrobiło się zgrubienie, poszłam do kosmetyczki, która przypaliła ranę laserkiem i nasmarowała czystym koncentratem aloesu (stosowałam przez miesiąc w domu) i po kolejnym pół roku i zniknęło (pewnie jakiś syf w środku siedział...). Kolczyk kupiłam w Bijou Brigitte, mają najlepszy wybór porządnych kolczyków w cenie ok. 100 zł. za sztukę, są ze stali chirurgicznej i bardzo dobrze wykonane. Z kolczykiem poszłam do Studia Tatuażu. Facet był oczywiście w rękawiczkach. Bolało jak cholera, krew się lała, za 2 godziny w domu zemdlałam z bólu i wrażenia... Bo jestem wrażliwa na takie rzeczy, ale chciałam mieć i teraz nie żałuję !!! :-)) Ślicznie brzuszek wygląda i nigdy kolczyka nie wyjmuję, bo brzydko wygląda bez, tak się przyzwyczaiłam. Kolczyków mam kilkanaście, świecące w ultrafiolecie, migające (na baterie) i inne cuda... Nie żałuję i polecam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMMMMMMMM Re: kolczyk w pępku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 22:35 siemanowice :):) ja sobie zrobiłam sama kolczyk w pępku :D:D Kupiłam kolczyk przyszłam do domu wzięłam kostki lodu i oziebiłam pepek a później wzięłam iglłę ( 1.8) i przebiłam sobie pępek na początku troszkę było krwi ale co mnie zadziwiło wcale nie bolało tylko w nocy sie zaczeło .... nie spałam 6 nocy bo tak mnie bolało później zaczęło ropieć a teraz jest już lajcik chociaż to wszystko trwało 3 miesiące zanim wszystko doszło do normy .. Moja koleżanka robiła sobie kolczyk u kosmetyczki ale goiło jej się przez roka mi przez 3 miesiące :) ale powodzenia jak chcesz to sobie walnij jakiś zajebisty w pizdu kolczyk :D:D:D POZDROWISKA/bye...kom/eski=* nie załam się jak ci skóra zacznie pękać bo to się też często zdarza i jak ona pęknie to przerwie się skóra i kolczyk wypadnie a zostanie dziura w brzuch a to bardzo brzydko wygląda :( ale nie martw się może u ciebie będzie inaczej :D:D:D przynajmniej mniej nadzieje a jak będzie źle to zawsze możesz wyjąć kolczyk jak chcesz to mogę przesłać ci zdjęcie ze swoim kolczykiem ale to zostaw swój e mail :) i ci więcej powiem o tym zabiegu bo zanim sobie go zrobiłam to troszkę się o tym dowiedziałam a zresztą ja jestem już specjalistką w takich rzeczach to ci wszystko wyjaśnię ;) BYE <papapa> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carisma Re: kolczyk w pępku IP: *.MAN.atcom.net.pl 02.01.05, 19:42 Ja zrobiłam sobie kolczyk w czerwcu, wszystko ładnie czysto sterylnie, nic nie bolało, smarowałam maścią tak jak mi kazano i całośc mi sie ładnie zagoiła...do czasu, po jakimś miesiącu zaczęło mnie bolec wokół kolczyka, bagatelizowałam to bo myślałam że może tak musi być ze samo przejdzie, jednak po ok 3 dniach ból był taki że nie mogłam usiąść, nie mogłam się smiać ( bo ból mięśni brzucha był nie do wytrzymania), nie było mowy zebym mogła dotknąć brzuch, bo ból bardzo sie rozszedł, wokół górnej dziurki zrobiła mi sie gulka. Poszłam do chirurga, który po wyjeciu kolczyka ( myslalam ze umre z bólu), wbijał mi igłę w miejsce po kolczyku, jednak ponieważ nie dało sie nic wyciągnąć, postanowił ze rozetnie mi całe miejsce po kolczyku...przynajmniej już nie boli, ale blizna jest. wdało sie zakażenie, ale lekarz powiedział że najprawdopodobniej nie dlatego ze zabieg przebicia pepka był wykonany nieprawidłowo, możliwe że dostał mi sie tam jakiś pyłek czy włosek i to spowodowało to co spowodowało. nie chce nikogo wystraszyć, ale z kolczykiem trzeba byćbardzo ostroznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: kolczyk w pępku IP: *.demon.co.uk 28.01.05, 00:23 fajna rzecz a jaka sliczna spoko nieboli pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piguła Re: kolczyk w pępku IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.05, 16:20 Ja mam kolczyk w pepku i bardzo mi sie podoba:) Zrobiłam niedawno u kosmetyczki, ale przekłówała mi profesjonalnie-wenflonem, najpierw wymierzyla fałd skóry, przytrzymała szczypcami i zamroziła miejsce przekłócia. Ból był naprawdę mały, bardiej bolały mnie te szczypce niż sam moment wbijania igły. I nawet nie poleciała mi kropla krwi. Dostałam płyn do przemywania , jak narazie goi sie dobrze, bez komplikacji,tylko trzeba o to miejsce dbać, naprawde polecam Missy, warto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja brrrrr IP: *.ds12.agh.edu.pl 29.01.05, 17:47 brrr - dzieki za ten watek - bo skutecznie mnie zniechecilyscie - a mignal mi ostatnio taki pomysl w glowie - kolczyk w pepku. Nie sadze aby bylo warto z tego co piszecie. Tyle MIESIECY meeczarni - czy naprawde warto? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonnieq Re: kolczyk w pępku IP: *.stnet.pl 29.01.05, 21:16 pomysl ten dojrzewa we mnie od 2 lat.. ale pamietam ze jak uszy przekłuwałam to goiło sie kilka dobrych lat wiec z pepkeim moze byc jeszcze gorzej ;( coz po przeczytaniu wątku mysle ze taki kolczyk pozostanie tylko moim niespelnionym marzeniem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pippi Re: kolczyk w pępku IP: *.chello.pl 30.01.05, 17:13 Ja mam kolczyk w pępku od 4 lat, ku mojemu zdziwieniu naprawdę nie bolało, bolało mniej niż dziurki w uszach! Facet który mi przekłuwał był prawdziwym profesjonalistą. Po przekłuciu trzebaprzez kilka dni używać specjalnej maści tribiotic a w ciągu ok. 2 miesięcy nie można chodzić na basen - jeśli chcesz poplywać musisz zakleić cały pępuszek specjalnym plastrem 3M. Jeżeli przestrzegasz tych zasad to nie ma możliwości żeby coś się paprało. Polecam studio w Warszawie na dereniowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no ja nie Re: kolczyk w pępku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:38 mam kolczyyk w pępku i uważam, że nie masz się czego bać .. jeśli jesteś panikarą to będzie bolało :P .. nie bój się-troszeczkę boli, ale za to efekt cudownyy .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kingusia Re: kolczyk w pępku IP: 80.51.62.* 30.01.05, 22:05 Kolczyk to kwestia gustu. Kiedys chciałam go sobie zrobic ale na szczescie nie zrobiłam. Widziałam jak ranka może się paskudzić i źle goic. Podobno odradzają przekłuwac pępek w lato. POdsumowując- kolczyki mi się juz nie podobają, ale zrobiłam sobie tatuaż. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
teba18 Re: kolczyk w pępku 30.01.05, 22:47 Ja mam kolczyk w pepku i w nosie. samo przeklucie mnie nie bolalo, za przeklucie pepka zaplacilam 100 (Warszawa). zrobilam to w czerwcu i nie bylo zle. problem by w tym ze pepek goil mi sie grubo ponad rok (kosmetyczka w c.h na wilenskim zle przekula) po przekluciu dobey jest krem o nazwie tribiotic ( w saszetkach po 1zł). ja nie zaluje ze mam kolczyki mimo tego ze pepek sie tak dlugo goil fajna sprawa :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Missy Re: kolczyk w pępku IP: *.icpnet.pl 13.02.05, 16:27 Nadal się waham, chcę to znów nie chcę. Czy do maja by mnie się wygoił, bo wyjeżdzam do Egiptu?? Nie chciałabym mieć brzydkiego śladu, ał nadal boję się bólu:( Odpowiedz Link Zgłoś