Dodaj do ulubionych

tabletki DIANE35

10.04.05, 23:48
ma kilka pytan odnosnie tabletek diane35:
po pierwsze odkad biore tabletki( ok 2 tyg.) mam straszne bole piersi i o ile
mnie oczy nie myla troche sie zwiekszyly.po drugie- miesiaczka w trakcie
ktorej zaczelam brac tabletki trwala 11 dni-czy te objawy są normalne?
powinnam zglosic sie do lekarza?
i jeszcze jedno- czy podczas zazywania tabletek moge palic papierosy? jak
wplywa na nie alkohol i od kiedy moge przestac zabezpieczac sie innymi
metodami? dodam ze mam 21 lat

Obserwuj wątek
    • Gość: me Re: tabletki DIANE35 IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.05, 23:52
      czy to poradnia lekarska-idz do lekarza!!!jeden ci powie tak drugi inaczej a
      zaden sie na tym i tak nie zna...
    • Gość: bibi Re: tabletki DIANE35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 15:38
      lepiej idź z tymi pytankami do lekarza, ale póki co mogę Ci troche o nich
      powiedzieć : brałam Diane35 przez 3 lata i nigdy nie miałam takich objawów,
      piersi mi sie nawet trochę nie powiększyły, miesiaczki miałam prawie
      niezauważalne i od mojego lekarza wiem, ze przy stosowaniu tego tak powinno być
    • Gość: Nina nie bierz ich IP: *.chello.pl 11.04.05, 15:57
      Nie powinnaś ich zazywać jezeli nie masz zadnych duzych problemów z cerą typu
      trądzik na tle hormonalnym, bardzo nieregularne miesiączki albo inne choroby
      kobiece wymagające leczenia, bowiem są to tabletki starej generacji nie
      pozostające bez wpływy na zdrowie diane to akurat ostatnie tabletki jakich
      chciałabym uzywac, wierz mi nie chciałoby mi sie pisac i zmyślać Ci takich
      rzeczy, wprawdzie są tanie i chyba nawet refundowane ale tylko dlatego ze są
      szkodliwe. na jedno pomagają na drugie poszkodzą ci bardziej niz sądzisz,
      Piersi Ci sie powiekszyły bo masz teraz duzo hormonu w organizmie i swojego i
      tego z tabletki na tomiast długie krwawienie będzie jeszcze trwało bo organizm
      przystosowuje sie do dawki hormonu jaką otrzymał. Radzę przejśc na
      nowoczesniejsze tabletki z mniejszą dawką hormonu- estrogenu. jestes za młoda
      zeby zniszczyc sobie tym organizm
      • Gość: Nina Re: nie bierz ich IP: *.chello.pl 11.04.05, 16:00
        a najlepiej poszperaj troche w pismach kobiecych i internecie dowiedz się co
        nieco bo lekarze najczęsciej zapisują to co im sie opłaca a nie to co tobie
        będzie pasowało niestety ale często mają opłąocone to ze coś komuś zapiszą .
        trzymaj się. :)
    • Gość: bibi Re: tabletki DIANE35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 16:07
      Diane może nie jest najnowoczesniejsze na swiecie, ale jak mi powiedział mój
      lekarz nowowprowadzane pigułki Scheringa na polski rynek maja nie mniej
      hormonów tylko tyle ze właśnie nie są refundowane, więc po co wiecej płacoć jak
      można mniej
      • spalona.grzanka Re: tabletki DIANE35 12.04.05, 23:11
        Gość portalu: bibi napisał(a):

> Diane może nie jest najnowoczesniejsze na swiecie, ale jak mi powiedział mój
        > lekarz nowowprowadzane pigułki Scheringa na polski rynek maja nie mniej
        > hormonów tylko tyle ze właśnie nie są refundowane, więc po co wiecej płacoć
        jak można mniej

Brałyście Diane 35 - to chyba nie czytalyscie ulotki dokladnie, a tam jest
        napisane ze tabletek nie stosuje sie jesli chodzi tylko i wylacznie o
        antykoncepcje. to sa tabletki hormonalne - leki! ktore przy okazji dzialaja
        antykoncepcyjnie. sa starej generacji, bardzo duzo hormonow maja - temu sie
        nimi kobiety leczy. a wiem to bo sama obecnie sie nimi lecze. i ginekolog
        powiedziala mi, ze max mozna je brac tylko 8 miesiecy!!!!! tym bardziej ze sie
        lecze to i tak nie moge dluzej brac.
        a co odnoscie ceny, to sa refundowane tansze leki niz Diane 35 i o wiele
        lepszym skladzie, wystarczy po prostu zapytac sie ginekologa. Diane kosztuje ok
        10 zl, a sa tabletki refundowane juz nawet za 6 - 8 zl.
        ostatnia rada, jesli lekarz mowi ze Diane 35 jest tabletka antykonc. to lepiej
        zmien go i poradz mu doszkolenie sie, bo nauka poszla "troche" do przodu.
    • Gość: kelly BZDURY!!! IP: *.rybnet.pl 12.04.05, 15:43
      Ja biore te tabletki juz ok 6 miesiecy nie owszem na poczatku mialam takie same
      objawy jak Ty, tzn. bolesne piersi,dluzszy okres i powiekszenie piersi ale
      jakos mi nie szkodza.Tew tabletki sa dla mlodych kobiet dlatego tekst o tym
      ze"jestes za moloda by je brac" jest smieszny.Nie powinnas sie ich bac, bo sa
      dobre.pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka