Dodaj do ulubionych

Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;(((

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 08:56
Tak podejrzewałam ,że może być...teraz jeszcze poczytałam na forum jakie są
pierwsze objawy i po pracy lece kupić test! Jak wyjdzie pozytywnie to
załamka, trzeba szybko szukać lekarza który dokona aborcji, ale jak szukać???
Szczęście że mieszkam w dużym mieście, będzie łatwiej!A facet z którym moge
być w ciąży,bardzo go kocham, ale to człowiek jeszcze niedojrzały,nie dorósł
do takiej odpowiedzialności, tym bardziej ja, bo nie cierpie dzieci i nie
wyobrażam siebie z brzuchem!!! Generalnie ogarnia mnie lekka panika......
Obserwuj wątek
    • Gość: Orion Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:00
      Trzeba się było zabezpieczyć a nie teraz lamentujesz. Tak to jest jak się
      gównażeria za sex zabiera...
      • kingakunowska Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( 22.04.05, 12:27
        No nie zawsze da sie tak na 100% zabezpieczyc, zawsze jest margines bledu ...
    • Gość: bajka228 Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 10:31
      wierze, bo ja nie jestem juz nastolatka ale jakbym teraz byla w ciazy i miala
      urodzic dziecko to tez bym byla przerazona. ale nie martw sie na zapas, bo
      przeciez to jeszcze nic pewnego.
    • Gość: MPDorota Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 22.04.05, 11:01
      Prosto - ogloszenia - wywolywanie miesiaczki.
      • la_luna25 Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( 22.04.05, 11:21
        A ja jestem zdania, ze aborcja powinna być legalna.Tak czy owak istnieją takie
        zabiegi i to w ilościach bardzo dużych, i gdyby rząd zezwolił na dokonywanie
        tego zabiegu, to przynajmniej kobiety miałyby zapewnione jakieś warunki. a tak?
        Nie wiadomo do kogo trafimy, i czy po takim zabiegu w ogóle bedziemozna mieć
        dzieci. Ale co tu dużo mówić, przecież w polsce rządzi Kościół...
        • Gość: plum1000 Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 16:24
          lalunia nieprzesadzaj z takimi tekstami ze jakas niemyslaca cche zabic WLASNE
          dziecko i ma miec "zapewnione jakis warunki". moze jeszcze jej zaplaca za to
          co?! Państwo ma placic za to ze się pieprzy a niemysli o tym co z takiego
          pieprzenia czasem wynika? żalosne./
          • Gość: Ani_23 Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.orbit.pl 05.05.05, 22:12
            Przeraża mnie to co tu czytam...Między innymi wypowiedź ,,pluma100"
            Mi równiż nie podoba sie podejście dziewczyny do tej sprawy, ale uważam że nie
            można tego tematu tak generalizować.
            Ja też zaszłam w ciążę i nie mogę powiedzieć, żebym była głupia, bo zawsze się
            zabezpieczałam.Tylko pech tak chciał, że pękła nam prezerwatywa...I co powiecie
            na to? Na ciąże nie byłam przygotowana całkowicie, miałam stałego partnera, ale
            ten okazał się nieprzygotowany na posiadanie dziecka.I co miałam zrobić? Sama
            nie pracowałam, nie mogłam liczyć na pomoc finansową rodziców.Dlatego miałam
            świadomość, że nie zdołam zapewnić dziecku chociaż tego podstawowego minimum.
            Dlatego dokonałam aborcji.Nie jestem z tego powodu dumna, ale jednocześnie mam
            świadomość, że nie miałam innego wyjścia.
            Poza tym uważam,że nie ma prawa wypowiadać się tu nikt kto sam tego nie
            przeszedł.....
          • Gość: Agnieszka Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 11:34
            kilkudniowy zlepek komórek = dziecko?????? to coś nie ma nawet ciała, nie
            wspominając nawet o osobowości która stanowi o tym że ktoś jest OSOBĄ więc nie
            wciskaj dziewczynie kitu... jakby chciała takich "porad" to by włączyła radio
            maryja
    • Gość: !.......! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.exec.lublin.pl / 212.182.117.* 22.04.05, 11:52

"A ja jestem zdania, ze aborcja powinna być legalna."

W przypadku np. gwałtu jak najbardziej się z Tobą zgadzam!!!...ale do cholery wybaczcie nie w przypadku własnej głupoty...było myśleć co się robi...a nie teraz:

" Generalnie ogarnia mnie lekka panika......"
      "A facet z którym moge być w ciąży,bardzo go kocham, ale to człowiek jeszcze niedojrzały,nie dorósł do takiej odpowiedzialności, tym bardziej ja, bo nie cierpie dzieci i nie wyobrażam siebie z brzuchem!!!"

Trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny!..i przyjąć do wiadomości ze niestety i stety z seksu biorą się dzieci!!!..EHH
      POZDRAWIAM CIĘ i źyczę powodzenia!
      • Gość: MPDorota Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 22.04.05, 11:58
        Zawsze powinna byc legalna. To co kobieta robi z wlasnym tylkiem to jej sprawa
        i jej sumienie oraz moralnosc.
        • Gość: Irminkasss Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 12:02
          Popieram, może nie jako formę antykoncepcji, ale popieram! No MPDora w końcu
          jesteśmy jednomyślne! Pozdrawiam!
        • Gość: Siel Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ekspres.net.pl / *.ekspres.net.pl 22.04.05, 17:04
          Nie z "wlasnym tylkiem" ale ze SWOIM DZIECKIEM. Zresztą nie tylko swoim...
          • Gość: Rychu Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.spray.net.pl 22.04.05, 23:13
            Ten plod, bo to jest wlasciwe okreslenie jest wtedy czescia jej tylka.
            • Gość: joł_frajerze biedaku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 23:19
              jesli da Ciebie sex= dupa, to przykre że uważasz, że z praktykowanego przez
              Ciebie anala biorą się dzieci

jeśli taki malutki człowiek to wg Ciebie tylko płód, czym Ty teraz jesteś..?

bo gatunek znamy: Homo Debilis
              • Gość: Rychu Re: biedaku... IP: *.spray.net.pl 24.04.05, 21:49
                Jestes wasc kretynem
    • Gość: me Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.05, 11:57
      chcialo sie bzykac to niech sie chce teraz wychowac dziecko-co za ludzie...
      • Gość: czekoladka Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 12:39
        wszystkie te mądre które gadają że chciało sie bzykać a teraz trzeba brać wine
        za swoje czyny blablabla.....pomyslcie przez chwile czy wy nigdy nie miałyście
        tak, że się zastanawiałyście czy jesteście czy nie! Napewno tak było. Poza tym
        w życiu róznie bywa i prezerwatywa nie daje 100% pewności więc przestańcie tak
        gadać!!!!!!Nie życze nikomu takich "rozterek" bo to nic przyjemnego, zwłaszcza
        jak się nie ma warunków do wychowywania dzieci i nie jest sie na to gotowym.
        • Gość: Irminkasss Re: Zrób sobie test!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 12:52
          To zrób sobie test ciążowy, a nie lamentujesz. Tyle się mówi o antykoncepcji
          przecież....w przyszłości może pomyśl o tym. Ja nigdy nie kochałam się bez
          zabezpieczenia! Trzeba mysleć głową, a nie główką!
        • wiki24 Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( 22.04.05, 12:54
          Prawda jest taka że niektórzy ludzie to nigdy na to nie są gotowi,bo sa za
          wygodni.Nastolatkę o twoich poglądach jeszcze bym była w stanie zrozumieć ale
          dorosłą kobietę??NIE Bierz odpowiedzialność za siebie i swoje dziecko i jak
          musisz to za swojego faceta......
        • misscraft Re: Spoko,może to fałszywy alarm. 22.04.05, 22:58
          100% pewności daje celibat, ale chyba sobie darujemy, nie? Wystarczy zerknąć w
          ogłoszenia w gazecie: "ginekolog, pełen zakres usług" można sie skapnąc po
          deliktnych sugestiach o co chodzi. Może to fałszywy alarm. Życze ci tego.

I chciałam dodać, że wzięcie na siebie aborcji tez jest ponoszeniem
          odpowiedzialności i nie wynika za próżności czy zachcianki tylko z przemyśleń.
          To nie jest łatwa decyzja i skutki dla psychiki i organizmu też bywają ciężkie.
        • Gość: <> Chyba nie myślisz o zabiciu swojego dziecka!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 20:56
        • Gość: aggi Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:17
          jest jedna 100% metoda antykoncepcji,jest nia wstrzemiezliwosc.Jezeli nie jest
          sie zdolnym do wychowywania dziecka to nie ryzykuje sie jego
          posiadania.Owszem,ja tez nie raz zastanawialam sie czy przypadkiem nie
          wpadlam,ale jestem juz dorosla i odpowiedzialna osoba i dziecko po prostu
          zmienilo by troche moje zycie,ale na pewno tak jak to powinno byc wnioslo by w
          nie mnostwo radosci.I nigdy nie pomyslalabym o jego usunieciu!!!Bo dlaczego to
          ono mialoby odpowiadac za moje bledy???!!!Dlatego skoro uwazasz sie na tyle
          dorosla ,by z kims sypiac,to ponos za to pelna odpowiedzilanosc!!!
    • Gość: me Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.05, 13:54
      mialam taka rozterke bo tez mi sie spoznial okres i juz myslalam ze jestem w
      ciazy ogolna panika itd,itp-ale ani przez moment nie gadalam o aborcji i innych
      nienormalnych rzeczach-jak by byla wpadka to by byla-kazdy sie bzykajac nawet
      biorac tabletki musi wziasc to pod uwage wiec jak slysze aborcja to mi sie zle
      robi
    • Gość: incaa Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.bronowice.krakow.pl 22.04.05, 15:36
      Mogłas pomyśleć o tym zanim... ech ta edukacja seksualna.
    • Gość: a. Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: 80.51.235.* 22.04.05, 15:57
      A ja jak zastanawiałam się czy jestem w ciąży to tylko dlatego, żeby nie
      zaszkodzić czyms dziecku. I taka ciąża wcale nie byłaby planowana, ale mimio
      wszystko powitana z radością przeze i mnie i mojego dojrzałego partnera
    • Gość: gosia Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.181.* 22.04.05, 20:45
      Panienko jesteś pusta jak puszka po piciu!!! I Ty piszesz, że Twój facet jest
      niedojrzały, a może Ty mi powiesz,że jestes dojrzała zastanów sie nad sobą bo
      żal mi Ciebie!!!!!!!!!!
      • Gość: aga Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 21:13
        Mi tez Ciebie żal Czekoladko...
    • Gość: Juras Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 23:43
      Wiesz co, idz sie zastrzel!!!! Powinni Cie wykastrować skoro tak niecierpisz
      dzieci i nie wyobrazasz sobie siebie z brzuchem!!! Nie chcesz dzieci, to sie
      nie dupcz bez chociazby gumy!!!
      • Gość: walila Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 09:06
        ludzie jestescie beznadziejni! wpadki zdarzaja sie i zaloze sie ze wy wszyscy,
        ktorzy tak nieudolnie probujecie pokazac, jacy z was wielcy mysliciele choc raz
        baliscie sie, ze mogliscie zrobic sobie dzieciaka! Poza tym, nie wam, robaczki,
        umoralniac ja, wezcie sie przede wszystkim za siebie, bo lepsi nie jestescie.
        • Gość: aga Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.181.* 23.04.05, 12:41
          mylisz się bo są lepsi ludzie od tej panienki ja nie puszczam sie a pozniej nie
          wypisuje na forum ze nie cierpie dzieci i ze moj facet jest niedojrzaly a w
          ktorym momencie ona jest dojrzala gowniara!!!!
          • Gość: walila Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 21:03
            ty sie mylisz bo dziewczyna napisala, ze byc moze wpadla ale nie z obcym
            facetem z dyskoteki a z wlasnym. Poza tym to sie moze zdarzyc kazdemu. Moze tez
            jestes wpadka, tylko o tym nie wiesz?
        • Gość: znudzony Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 21:08
          Gość portalu: walila napisał(a):

>wezcie sie przede wszystkim za siebie, bo lepsi nie jestescie.

Nie rozkazuj i nie pleć głupot.
          • Gość: madzia... Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.chello.pl 23.04.05, 22:02
            witam znudzonego na forum.....
            a co do tematu..hmmm...trzeba mysleć co się robi...
            • Gość: znudzony Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 22:53
              Czesc maadzia.
              • Gość: madzia... Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.chello.pl 24.04.05, 00:05
                znudzony, ile moge czekać...
                • Gość: znudzony Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 09:38
                  Gość portalu: madzia... napisał(a):

> znudzony, ile moge czekać...

Tego to nie wiem.
                  • Gość: madzia... Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.chello.pl 24.04.05, 13:28
                    ojejejku....łapie, łapię i nie mogę cię złapać...
                    • Gość: znudzony Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 13:54
                      Nie często tu bywam. Cierpliwości madziu.
                • Gość: ada Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 14:14
                  ja mam 18 lat i jestem w 4 miesiacu ciazy i sie nawet ciesze nie robie z tego
                  tragedii oczywiscie musialam przyzwyczic sie do tej mysli, nigdy bym nie
                  usunela mojego dziecka!!
    • pau_linq Re: ehhhh 23.04.05, 22:03
      No i co, kupiłas test i sprawdziłas, czy w ciązy jestes? <bo twoj komunikat z
      wczoraj rana pochodzi>Mam nadzieję, iż jednak nie jestes, ponieważ żadne
      dziecko nie zasługje na tak bezdusznych i nieodpowiedzialnych rodziców i pewnie
      żadne by takich mieć nie chciało...!
    • Gość: f3 A może będzie szczęście bo jesteś w ciąży? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 17:07
    • Gość: Femina18 Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.smstv.pl 05.05.05, 20:49
      jelsi dokonasz aborcji to znaczy z ejestes suka-krutko i na temat....
      • fabiankaa Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( 05.05.05, 22:32
        nie masz prawa wyzywac nikogo od suk!!!!
    • Gość: Gość Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:16
      Trudna sprawa...ale dzieci(w przyszłości ludzie dorośli) cierpią głównie z
      powodu nieudanego albo wręcz tragicznego dzieciństwa,więc jeśli chodzi o takie
      względy jak nieodpowiedzialni rodzice (tragicznych przykładów co i raz
      dostarcza nam tv),mogłabym nawet zagłosować za aborcją.....ale w żadnym innym
      wypadku...ludzie nie są doskonali...i tyle tysięcy lat ludzki gatunek ma się
      dobrze i jeszcze będzie się miał......ale to przykre zabijać własne
      potomstwo....dla mnie osobiście wpadka przed 23 rokiem życia by była
      tragedią,napewno bym pomyslała i może nawet głośno powiedziała o usunięciu,ale
      na pewno bym tego nie zrobila.A teraz gdy mam 25 lat wpadkę przyjełabym nawet z
      radością,chociaż nie mam męża.Bo przecież dziecko to nie tragedia i się
      wychowa :)
      Pozdrawiam wszystkich,a szczególnie te które jednak nie usuneły......
      • Gość: dziad borowy Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.bflony.adelphia.net 05.05.05, 22:29
        ale wy wszyskie jestescie dramatyczne, w morde kopany

kto sie decyduje na aborcje, usuwa komorke. kto sie decyduje na aborcje, nie mysli o tej komorce jak o
        dziecku. nikt nie zabija zadnych dzieci.
        • Gość: Agnieszka Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 11:42
          Dokładnie. Dziecko to człowiek, osoba. A taka ZYGOTA nie ma ciała, mózgu,
          charakteru, osobowości, NIE JEST więc dzieckiem, choćby nie wiem jaką wodę z
          mózgu wam robił kościół.
    • Gość: n Będzie pięknie - ale tylko gdy niezamordujesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 22:27
    • diabi20 Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( 15.05.05, 14:23
      Dla Ciebie to tragedia...a ja bardzo chciałabym miec dziecko...staramy sie od
      2,5 roku i nic z tego nie wycodzi... :-(
    • sabinka_20 Re: Bedzie tragedia bo chyba jestem w ciąży!!! ;( 16.05.05, 11:16
      On jest niedojrzały i niedorósł do takiej odpowiedzialności.Dziecko....
      Obydwoje jesteście mało rogarnięci,nie wiem czy wiesz ,ale współzyje się nie
      tylko dla przyjemności ,lecz rowniez po to ,aby sie rozmnazac.Mama nie
      uprzedzała?Aborcja... ech.. szkoda słów.Pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka