Dodaj do ulubionych

Nostalgia....

02.07.09, 19:33
Siedzę w pokoju i przez okno spoglądam na zachodzące słońce.
Boże jak ja nienawidzę zachodzącego słońca, ale wystarczy zatrzymać czas
oczami wyobraźni i ....., można pomyśleć że to jest wschód słońca, który tak
uwielbiam!
Brzmi to jak jakiś paradoks.

Powoli, po cichu, tak niepostrzeżenie zakrada się nostalgia. ( nie mylić ze
smutkiem )
Wtedy do gry wchodzi winamp, włączam dwa utwory i tak sobie słucham.

skrock13.wrzuta.pl/audio/16iNCYRkxqj/guns_n_roses_-_sorry
skrock13.wrzuta.pl/audio/9diNkMF5fc7/guns_n_roses_-_better
I wspominam dawne dni, chyba źle zemną ostatnio.
Słuchać nie polecam, nie warto!

A wy czego słuchacie, gdy macie takie dni? ( lub podobne )

Obserwuj wątek
    • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 19:34
      www.youtube.com/watch?v=ZpA0l2WB86E&feature=related
      słucham wlasnie tego
      ktos mi przed chwila to podeslal...
      • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 19:41
        www.youtube.com/watch?v=WzSayxVM_E0
      • vidmo76 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 20:03
        Schubert, bardzo ładny utwór przyznam szczerze.
        Czasem słucham tego, działa tak - odprężająco.

w441.wrzuta.pl/audio/4I5uUeO8hfm/ludwig_van_beethoven_-_dla_elizy
        • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 20:03
          www.youtube.com/watch?v=ziThYl6B2vw
          • vidmo76 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 20:16
            Nie, lipcu drogi to jest już legendarny, gdzie tam, kultowy przebój tej kapeli.
            Chociaż przyznam się że nie jestem fanem tej kapeli.
            Ale tak sobie siedzę i przeglądam, słucham i..... ku memu zdziwieniu, to był
            szok, istna trauma !
            GNR słucham od początku lat 90, a tu taka perła mi się trafiła, po prostu nie
            znałem tego, aż wstyd się przyznać !
            c0sm0s.wrzuta.pl/audio/2VFTzH3dYDa/guns_n_roses_13_this_i_love
            Powaliło mnie na kolana, jestem nikim !
    • aglajaaa Re: Nostalgia.... 02.07.09, 20:08
      "takie dni..."
      hmm.. dziś i od jakiegoś czasu nie mam takich dni (i baaaardzo dobrze mi z tym
      głupim usmiechem;))
      ale... jak już są, to jest też to:
      www.youtube.com/watch?v=VqyW1XQrNhk
      to wprawdzie "dołuje" jeszcze bardziej, ale co tam;)

oooooo i jeszcze to:
      www.youtube.com/watch?v=JIAyIYT-vlg&feature=related
      i to:
      darkman7.wrzuta.pl/audio/2TON4XPgjZK/sting_-_fragile
      i to jeszcze:
      smut.wrzuta.pl/audio/aFtusqbJjjM/sting_-_windmills_of_your_mind
      i jeszcze sporo... ale nie będę zanudzać...

Lipiec, lubisz muzykę klasyczną? :)
      • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 20:12
        niektore utwory tak:)
        • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 20:15
          www.youtube.com/watch?v=Ys0hBEEM2Lo
          • vidmo76 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 20:26
            Matko kochana !
            Tyle mi wspaniałych kapel drogie panie przypomniałyście!
            Led Zeppelin,U2,Sting.
            Boże całkiem o nich zapomniałem, chyba od tych pił całkiem słuch straciłem, że
            żadnym sposobem się na te perełki nie natknąłem!

Boże na raz tyle wspomnień, jesteście kochane!
            • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 20:28
              https://vik.strefa.pl/emoty/ico/1_cmok.gif
              • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 20:29
                no niestety calus sie nie wkleil:)
                • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 20:33
                  www.youtube.com/watch?v=6pdNHZ2VydM
                  www.youtube.com/watch?v=AhR04kmcSXU
                  • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 20:35
                    i specjalnie dla Ciebie Vidmo..

www.youtube.com/watch?v=lRcQZ2tnWeg
                    • vidmo76 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 21:00
                      Chmm pisząc poprzedni wątek, przeoczyłem ten ostatni link.
                      Utwór jest bardzo ładny, ale mam wrażenie ze tylko wraz z teledyskiem nabiera
                      specyficznej wartości. Oczywiście mogę się mylić, już się tego nauczyłem od agi,
                      że czasem coś opacznie rozumiem .
                      I taka mała prośba do Ciebie lipcu kochany, podaj mi całą nazwę tego wykonawcy,
                      jako że ściągam utwory z wrzuty, ale tam maja słabą przeglądarkę i samo HEY YOU
                      nie za wiele znaczy.

Piękny clip, taki ..... a bo znów coś palnę.
                      • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 21:04
                        pisz, pisz to co myslisz, lubie Cie czytac:) bo piszesz tak... inaczej.

pink floyd
                        • vidmo76 Re: Nostalgia.... 20.08.09, 18:51
                          Czasami chciało by się powiedzieć, to co się myśli.
                          Ale zazwyczaj boimy się reakcji bliskich nam osób, by relacji tych nie popsuć nie potrzebą myślą , słowem, gestem.
                          W konsekwencji nic nie robimy, i to może wtedy psujemy całą relację miedzy sobą?

zonku.wrzuta.pl/audio/5Vd25VzjkkT/selig_-_knockin_on_heavens_door
                  • vidmo76 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 20:43
                    Znów się powtórzę, nieeee...!
                    Powiedz tylko lipcu drogi że słuchasz tego, przecież to jest istna poezja dala
                    mych uszu !!
                    W życiu nie spotkałem dziewczyny, która słuchała by takiej muzyki!
                    Muszę to mieć, po prostu muszę !
                    Boże jedno co mi się udało ostatnio, to ten genialny wątek założyć!
                    Szkoda że nie można wyrazić emocji pisząc, ale uwierz mi jesteś kochana!
                    • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 20:49
                      hmm:) polecam sie, jeszcze poszukam czegos fajnego:)
                      • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 20:53
                        mam w kompie tyle muzy..... ponad 7 tys tytulow......:)
                        • vidmo76 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 21:23
                          Mówisz pisz. Chciał bym ale chcieć, a móc. Czasem myślę że tylko pisanie mi
                          zostało. Nawet sam ze sobą nie potrafię mówić o uczuciach.
                          W słowach można zawrzeć przesłanie, jakąś treść, nie zbyt jasną, ale treść. Może
                          to czego nie umiem powiedzieć, potrafię skryć w pisaniu.
                          W kontakcie na co dzień z ludźmi jestem uśmiechnięty, śmiech to mój żywioł. Ale
                          czasami już i to nie wystarcza, a pisanie pomaga.
                          Kontakt z kimś kto słucha chociaż by tej samej muzyki, jest już zbawienny, a tym
                          bardziej że (1976) jak mnie mam to pewnie rok urodzin.....

Ech dużo bym pisał ale ....
                          • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 21:59
                            hihi!! 17-go lipca mozesz zlozyc mi zyczenia urodzinowe:)

ja lubie ludzi, lubie z nimi rozmawiac w realu czy to wirtualnie, lubie ich
                            poznawac, pracuje na codzien z ludzmi, wiec to moze dlatego. czuje sie wtedy
                            mniej samotna, potrzebna innym.

lubie ich kawałki:
                            www.youtube.com/watch?v=aC-FqllS6Ls&feature=fvst
                            www.youtube.com/watch?v=tEpInJSqsr8&feature=PlayList&p=5BBFFD2A91527B8A&index=0&playnext=1
                            • vidmo76 Re: Nostalgia.... 02.07.09, 22:47
                              Nie to nie możliwe jest!
                              Avantasia Another Angel Down,
                              MLay all your love on me Metal Jukebox Helloween
                              Mam wrażenie ze znasz mnie lepiej niż ja sam, przepraszam źle to ująłem, ty
                              doskonale zdajesz sobie sprawę czego bym słuchał.
                              O mamo ja z wrażenia spać nie będę mógł (jezzzzzuuu to jest cudowne )
                              Nie dobrze ze mną, emocje biorą nade mną górę !
                              I do tego jestem spóźniony, fantastyczne, jesteś naprawdę kochana!
                              • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 03.07.09, 09:28
                                :):):)

apocalyptica:) lubisz? maja fajne kawalki, bylam na ich koncercie w Wawie:)
                                www.youtube.com/watch?v=4G3Ny7ACtqM
                                • vidmo76 Re: Nostalgia.... 03.07.09, 15:39
                                  15:30 magiczna liczba, obiad, kawa, i chwila z muzyką.
                                  Wczorajsze perełki dziś już skolekcjonowane.
                                  Cały tydzień ciężkiej pracy, jutro wolna sobota. Chciało by się krzyknąć trwaj
                                  chwilo, trwaj !

"Kultura wyzwala ciało od zniewolenia pracą i usposabia go do kontemplacji."
                                  • vidmo76 Re: Nostalgia.... 03.07.09, 16:18
                                    Boże wsiąkłem, zapomniałem ze świat istnieje!
                                    Wciąż od fotela nie mogę się oderwać, czuje się jak małolat, który do szkoły
                                    niechce wstać i wciąż powtarza:
                                    Jeszcze pięć minut.
                                    Identycznie jest teraz ze mną! Ta muzyka jest zniewalająca.

A bym zapomniał! Powiadasz Apocalyptica, kapelę jak bym już słyszał, ale chwilka
                                    posłuchamy ....
                                    Nie lipcu drogi, na kolana padam i o litość błagam !
                                    Oszczędź mnie choć na chwilę, znów oniemiałem, oczy wywaliłem, gębę
                                    rozdziawiłem, z gardła wydobył się głos, coś w rodzaju eeeeyyyyee! Jeszcze
                                    wczorajsze utwory, domagają się bisu, a Ty kochana zapodajesz wciąż nowe perełki.

Rozglądam się po pokoju, a pracy sporo!
                                    Ale weź jak się nie chce, a pracować i słuchać - to nie disco polo, tak się nie da.
                                    Jeszcze pięć minut, posłucham chwilkę i ....
                                    • vidmo76 Re: Nostalgia.... 03.07.09, 16:36
                                      ... i nie dam rady, muszę słuchać i coś robić!
                                      Jak tak patrzę, to temu domowi grozi zapaść bez mej interwencji!

Ech życie .
                                      • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 03.07.09, 16:41
                                        :D dasz rade, wierze w Ciebie:D
                                        • vidmo76 Re: Nostalgia.... 03.07.09, 17:02
                                          oj słabo mi to idzie, ale walczę jak skaczę to powiem jaki jest wynik.
                                          Ale coś cienko to widzę, i jeszcze to smażenie ryb!

Myśl mi dzika w głowie powstała,... uciec, ale dokąd ?
                                          • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 03.07.09, 17:09
                                            smazenie ryb w taki upal? wspolczuje.
                                            nie uciekaj i tak dopadnie Cie przeznaczenie.
                                            • vidmo76 Re: Nostalgia.... 03.07.09, 18:01
                                              Już mnie dopadło, ryby, zmywanie, sprzątanie, jezuuuu ja zapomniałem że nawet
                                              kawy nie piłem !
                                              Kolekcja kurzu też urosła do niebotycznych rozmiarów, ale musi zaczekać jeszcze
                                              trochę. Już nie mam siły!

Kogo morze wyrzuciło, kogo ziemia nie przyjęła, ten się vidmo76 musi nazywać!
                                              Potępięcy tak mają. Nie rozumiem sam jestem, a dom wygląda...
                                              Ech życie, chwila ukojenia, słuchając muzyki daje wytchnienie.
                                              • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 03.07.09, 19:43
                                                srednio za nimi przepadam, ale jak mnie cos naleci to czasem slucham

www.youtube.com/watch?v=I9DdyBHxGXQ
                                                www.youtube.com/watch?v=doTBT46wMvA&feature=related
                                                Du Hast uwielbiam:)

ale tez uwielbiam Jarra, jestem mu wierna od lat:) bylam na jego koncercie w
                                                Gdansku:)

www.youtube.com/watch?v=x8dqzTl0vUI
                                                www.youtube.com/watch?v=BM0J_AZOmuY
                                                • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 03.07.09, 22:02
                                                  www.youtube.com/watch?v=ZjKQcVIWZNs
                                                  www.youtube.com/watch?v=IixTL8P8Ejk&feature=related
                                                  www.youtube.com/watch?v=4Y_fCKfPPYE
                                                  • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 03.07.09, 22:12
                                                    z dziecinstwa, jeden z moich braci tego sluchal, swietny tekst:
                                                    www.youtube.com/watch?v=auy6ikGhwGs
                                                    pamietam jak mowilam "tsa" zamiast "te es a":)
                                                  • vidmo76 Re: Nostalgia.... 04.07.09, 00:57
                                                    Hmmm jak by tu zacząć?
                                                    Rammstein, kapela jest mi znana, i nawet chyba mam jakieś jej utwory.
                                                    Maja takie specyficzne brzmienie, czasem lubię ich posłuchać.

Jean Michel Jarre, tutaj spotkało mnie małe zaskoczenie, utworu Mury nie
                                                    słyszałem, ale przyznam się szczerze że tego wykonawcy słucham niebywale rzadko.
                                                    Ale jestem mile zaskoczony.

Tutaj jak zwykle udało się Ci mnie totalnie znów zaskoczyć !!
                                                    Johnny B, piosenka znana i to bardzo dobrze mi jest, ale tylko jako pewien
                                                    cover. W '97 mieszkałem na Dolnym Śląsku przez jakiś czas, wraz z tym utworem
                                                    przypomniało się bardzo wiele wspomnień, bardzo wiele. Fakt że nie wiedziałem
                                                    kto jest prawdziwym wykonawcą, oczywiście zespół ten, na stałe wchodzi do coraz
                                                    to dłuższej listy, kapel godnych mej uwagi.
                                                    Tutaj znów mnie zaskoczyłaś, czuje się jak bym na nowo poznawał świat muzyki.
                                                    Jak zwykle jesteś nie oceniona!

I polski Rock, zespól znany mi jest ale tylko z nazwy, przyznaje się bez bicia.
                                                    Utwór jest dość ciekawy, mało słucham polskiej muzyki.
                                                    Czasem Lady Pank i kilka innych pojedynczych utworów.
                                                    Fajna piosenka, jak zwykle zawarta głęboka teść i przesłanie.
                                                    Taka smutna ....

Cóż, znów się powtórzę, ponownie mnie zaskoczyłaś! Nawet nie śmiem składać
                                                    żadnej propozycji, do przesłuchania.
                                                    Jak to mówią, leżę i kwiczę!
                                                    Lipcu drogi jesteś WIELKA.
                                                  • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 04.07.09, 02:07
                                                    :) a ja nie moge zasnac...
                                                    za duzo coli pije:(
                                                    www.youtube.com/watch?v=x2sd8UMUaIk&feature=channel
                                                    www.youtube.com/watch?v=SO4LyKd-Hws&feature=channel
                                                  • vidmo76 Re: Nostalgia.... 04.07.09, 03:14
                                                    Nie tylko Ty słońce, masz kłopoty z zaśnięciem.
                                                    A co byś proponowała z repertuaru muzyki ( folk irlandzki ), coś z tych
                                                    klimatów? W tym gatunku jestem całkiem zielony.
                                                  • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 04.07.09, 10:01
                                                    hmm
                                                    rzadko slucham...ale
                                                    znalazlam cos takiego, spokojna, podoba mi sie:
                                                    www.youtube.com/watch?v=sv72xDSiMK0&feature=related
                                                    i jeszcze: uwielbiam kasprzyckiego:) mam mnostwo jego kawalkow:) a Kasprzycki
                                                    folkowo
                                                    www.youtube.com/watch?v=sv72xDSiMK0&feature=related
                                                    ten jest swietny:)
                                                    www.youtube.com/watch?v=rjgRso_uZ-4
                                                  • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 04.07.09, 10:16
                                                    ups, wkleilam 2 razy to samo.
                                                    kasprzycki jest tu:
                                                    www.youtube.com/watch?v=F_17dCtHEOM&feature=related
                                                  • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 04.07.09, 10:36
                                                    jednak wole flamenco, bardziej niz folk irlandzki.

uwielbiam kawalki tej kapeli:
                                                    www.youtube.com/watch?v=VpOGOGrkhnU
                                                    www.youtube.com/watch?v=q5WKIJ7YN10&feature=related
                                                  • vidmo76 Re: Nostalgia.... 04.07.09, 15:28
                                                    Kasprzyckiego mam dwa utwory:
                                                    Prorok Nieśmiałych, Synu nie bluzgaj, jakże odmienne utwory jednego wykonawcy,
                                                    linków nie zapodaję bo raczej wątpię żebyś nie znała lub nie miała.
                                                    Oczywiście znów zostałem zaskoczony utworem Carrantuohill & Kasprzycki - Run,
                                                    run away. Ale już się przyzwyczajam że co chwila mnie czymś zaskakujesz! Ale nie
                                                    znalazłem tego utworu na wrzucie, szkoda, będę musiał pobrać z YouTube.

No i te flamenco, zawsze kojarzyło mi się z tańcem, ale nie była byś Ty, jak byś
                                                    mnie nie zaskoczyła, nawet i flamenkiem.
                                                    Nie wiedziałem, że to może być taka relaksująca muzyka.
                                                    Ale czemu ja się dziwie, przecież to cała Ty !

Ale mam coś, nie wiem może teraz mi się uda Cię zaskoczyć.
                                                    Fanem tego rodzaju muzyki raczej nie jestem, ale ten utwór jest dość ładny.
                                                    reallysorry.wrzuta.pl/audio/7bfZdaqlbH3/o.s.t.r._-_po_drodze_do_nieba

• 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 04.07.09, 21:15
                                                    odpisze Ci jutro, dzis nie jestem w stanie:D
                                                  • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 05.07.09, 04:38
                                                    teraz to Ty mnie zaskoczyles:) nie znalam tego:)
                                                    falco znasz?

www.youtube.com/watch?v=stqv_miBsZ0
                                                    www.youtube.com/watch?v=trOij8SPIAo&feature=related
                                                    a lubisz piosenki francuskie? ta jest z musicalu Notre Dame de Paris, uwielbiam
                                                    ten musical, mam oczywiscie caly:)

www.youtube.com/watch?v=r7vN2RL0te4&feature=PlayList&p=A3DF089E412C78C9&playnext=1&playnext_from=PL&index=1
                                                    a lubisz muzyke filmowa?

www.youtube.com/watch?v=eBszRs0zZlc

www.youtube.com/watch?v=aBXeXBpTVOk&feature=PlayList&p=A3DF089E412C78C9&index=0&playnext=1
                                                  • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 05.07.09, 09:56
                                                    na dzien dobry:)
                                                    www.youtube.com/watch?v=izVy5a_iSOs
                                                  • vidmo76 Re: Nostalgia.... 05.07.09, 13:09
                                                    Muzyka filmowa !
                                                    Hmmm, już prawie zapomniałem jak może być piękna.
                                                    Ciągle zalatany , zabiegany, zamyślony.

Czasem jak się trafi jakaś perełka, a najlepiej że by była wykonywana w języku
                                                    francuskim, sama rozkosz.
                                                    Czasem odnoszę wrażenie, że wszędobylski język angielski wykonaniu
                                                    przeterminowanego kraju o nazwie USA, jest już nie zbyt ciekawym wyrazem przekazu!

Zresztą wszystko co jest artystycznie ciekawe, pochodziło lub pochodzi ze starej
                                                    dobrej Europy, a reszta to żenująca kopia.
                                                  • vidmo76 Re: Nostalgia.... 07.07.09, 17:21
                                                    mateusz812.wrzuta.pl/audio/8GfGQNAjTIa/golden_life_-_oprocz
                                                    Tego utworu, chyba nie trzeba opatrywać żadnym komentarzem.
                                                    Wyraża wszystko to, co czasem chciało by się powiedzieć.
                                                  • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 23.07.09, 00:03
                                                    dla Niego:
                                                    www.youtube.com/watch?v=guJ25FxCwmY
                                                    ja sie nie wylecze...
                                                    predzej umre....
                                                  • vidmo76 Re: Nostalgia.... 26.07.09, 20:10
                                                    Może i się nie wyleczysz, kto to wie?
                                                    Ale są i dobre strony tego stanu, przynajmniej nikogo nie potrzebujesz.:)

Ale co ja tam wiem :/

• 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 26.07.09, 20:23
                                                    potrzebuje.
                                                    bardzo Go potrzebuje, ale to juz przeszlosc.
                                                    przeszlosc, ktorą zyję. a powinnam zyc terazniejszoscia i myslec o przyszlosci.
                                                  • vidmo76 Re: Nostalgia.... 20.08.09, 19:09
                                                    Może kiedyś wróci, przeprosi i powie wybacz mi.
                                                  • vidmo76 Re: Nostalgia.... 20.08.09, 19:36
                                                    :(
                                                  • 17lipiec1976 Re: Nostalgia.... 20.08.09, 20:39
                                                    nigdy nie wroci, ja juz zreszta nie chce. byl wczoraj. cos zabral i wyszedl, byl
                                                    ze 3 minuty, po jego wyjsciu poczulam ulge.
                                                  • vidmo76 Re: Nostalgia.... 21.08.09, 06:47
                                                    Ulgę poczułaś?!
                                                    Tak staram się przypomnieć podobne sytuacje, w swoim przypadku.
                                                    Było dość podobnie, z różnicą tą, żeby wyszła szybciej niż weszła.
                                                  • vidmo76 Re: Nostalgia.... 21.08.09, 17:56
                                                    Po długich poszukiwaniach wreszcie udało się!!! :D
                                                    Oto utwór który jest u mnie w pierwszej 10 !
                                                    sweetp.wrzuta.pl/audio/7uoXWsHRYUk/red_hot_chili_peppers_-_parallel_universe
                                                  • vidmo76 Re: Nostalgia.... 21.08.09, 19:32
                                                    Nostalgia piękna, znów urzekła mnie.
                                                    Na falach pięknej muzyki zapomniałem się ...
                                                    Wyrwany ze świata... duchem pomknąłem w dawne dni.
                                                    Znów na chwilę zapomniałem się.
                                                  • vidmo76 Re: Nostalgia.... 22.08.09, 18:41
                                                    Czym że zawinił mi utwór ten, że tak katuje bez końca go!

www.youtube.com/watch?v=6pdNHZ2VydM
                                                    Mam czasem wrażenie, że mógł bym słuchać bez końca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka