Dodaj do ulubionych

poPiSy pana Ziobro

14.10.05, 17:13
Oglądałam dziś na tvn24 konferencję Jacka Ziobro,podczas której udowodnił,że
pan Kaczyński zatrudnia zakłamaną ekipę(pierwszym kłamcą jest oczywiście pan
Kurski,a wiadomo,że za jego zachowaniem stoi sztab Kaczyńskiego,co zostało
oficjalnie podane w Faktach).Otóż Ziobro chciał wykazać,że Kaczyński
przeznaczył więcej pieniędzy niż Tusk na pomoc społeczną dla miasta
(odpowiednio-dla Warszawy i Gdańska).Pokazał słupki odpowiadające ilości
pieniędzy-słupek kaczyńskiego był ok4 razy wyższy niż Tuska,po czym padł
szereg opisów,jaki to pan Tusk jest dumny z siebie,a daje dużo mniej na pomoc
społeczną niż pan Kaczyński.I właśnie gdy zadowolony z siebie Ziobro kończył
wystąpienie,dziennikarz(który miał kopię tego podliczenia z słupkami)
zapytał,dlaczego słupki tak się róźnią,skoro przeznaczone środki finansowe
różnią się o 10 mln zł?9(wynosiły 180 mln od Kaczyńskiego i 170 mln od Tuska)?
Ziobro zaczął się plątać i było widać,że mam problem,jak z tego wybrnąć.To
pokazuje,jak kolejny raz Kaczyński i jego sztab próbowali wykorzystać
zagrywki propagandowe.Mam nadzieję,że ludzie udowodnią,że nie dadzą się
nabrać na takie tanie chwyty.
Obserwuj wątek
    • Gość: es Re: poPiSy pana Ziobro IP: *.aster.pl 14.10.05, 21:17
      kolezanko, poczytaj sobie internetowa prase - moze byc artykul na onecie i przestan wypisywac bzdury bo az sie chce zygac. okazalo sie ze dziennikarze mieli dane z bledami - po konferencji Ziobro to wytlumaczyl.

a co do tuska i kaczynskiego - polecam wczorajsze co z ta Polska? Jeden wniosek. Donald "Kwak" opowiada same ogolniki, nie podajac ani jednego konkretu.

taki prezydent to dopiero zgroza - nigdy w zyciu nie chcialbym miec prezydenta ktory ma na imie Donald :))
      • szczekus Re: poPiSy pana Ziobro 15.10.05, 10:27
        > taki prezydent to dopiero zgroza - nigdy w zyciu nie chcialbym miec prezydenta
        > ktory ma na imie Donald :))

Hymmm... oceniać czyjeś predyspozycje do wykonywania jakiegos zawodu po tym jak ma na imie... ciekawe!
        • Gość: tak Re: poPiSy pana Ziobro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 10:47
          Prezydent to zawód o charakterze bardziej reprezentacyjnym niż merytorycznym.
          Władzy trochę ma, ale przede wszystkim reprezentuje kraj na zewnątrz. Dlatego
          ocenianie predyspozycji po tym jak ktoś ma na imię jest całkiem słusznym
          podejściem. Podobnie jak ocenianie po wyglądzie, sposobie wysławiania się,
          znajomości języków. Jeżeli pani Honorata Beton chce zostać na przykład dentystką
          - raczej nie ma przeciwskazań, jeśli jednak kandyduje na stanowiska rzecznika
          prasowego firmy, to raczej nie ma szans.
          • szczekus Re: poPiSy pana Ziobro 15.10.05, 11:01
            Dokładnie!! Dlatego na pierwszy rzut oka wole Donalda! ;)
            • Gość: es Re: poPiSy pana Ziobro IP: *.aster.pl 15.10.05, 11:13
              ojojojo... :)

a to byl tylko taki lekki zart.
              faktycznie jest to wazne, ale nie na tyle aby dyskwalifikowalo (moim zdaniem).

jednak do mnie przemawiaja fakty a nie sztuczna "piekna" gadka. problem w tym ze Polacy czesto nabieraja sie na "piekna" gadke. Przyklad? Wybor SLD 4 lata temu, no i aktualne wybory prezydenckie - prowadzenie Tuska.
              a no i zapomnialbym o 10 letniej prezydenturze pana Kwasniewskiego - choc moze i nie bylo kontrkandydata?
              • modrooka Re: poPiSy pana Ziobro 15.10.05, 11:28
                > jednak do mnie przemawiaja fakty a nie sztuczna "piekna" gadka.

Chcesz faktów? Zorietuj się w takim razie co zrobił niejaki Kaczor jako
                prezydent Warszawy. Konkretnie niewiele. Wykazał się za to jako nieudolny
                prezydent. To są fakty.
                • Gość: es Re: poPiSy pana Ziobro IP: *.aster.pl 15.10.05, 11:49
                  Zastanowmy sie co to sa fakty? czyzby stwierdzenie:
                  > " Zorietuj się w takim razie co zrobił niejaki Kaczor jako
                  > prezydent Warszawy. Konkretnie niewiele. Wykazał się za to jako nieudolny
                  > prezydent. To są fakty."

ojc, chyba jednak wydaje mi sie ze nie jest to najlepszy przyklad.

Co do faktow, to proponuje dokladniejsze wglebienie sie w problematyke stolicy:
                  - walka z korupcja (np.: jawne, sprawiedliwe przetargi)
                  - walka z przestepczoscia (wg ostatnich wynikow badan opinii publicznej coraz wiecej warszawiakow czuje sie w stolicy bezpieczniej)
                  - walka z zadluzeniem Warszawy (malo kto wie o tym ze poprzednie wladze stolicy zostawily ja w beznadziejnym stanie finansowym. Malo co a mial wchodzic zarzad komisaryczny - w ten sposob prezydent utracilby swoja wladze w miescie - i chyba o to chodzilo panom z PO (Piskorski i spolka). Prezydent Kaczynski musial poswiecic prawie 2 lata swojej prezydentury aby uporac sie z tym problemem - stad ta Twoja "bezczynnosc". Ciezko jest zajac sie inwestycjami, ktore generuja kredyty skoro miasto jest na skraju "bankructwa" : ((
                  - aktualnie rozpoczely sie inwestycje. Remonty ulic, glowna nitka kanalizacji (dzieki czemu gowna nie beda wplywaly bezposrednio do wisly, niedlugo zacznie sie budowa mostu polnocnego, no i prace przy trasie siekierkowskiej (tu tez poprzednia wladza zostawila burdel, stad musieli przerwac prace, uzupelnic dokumentacje prawna i rozpoczac na nowo)

To sa fakty a nie jakies ogolne brednie - typu "nieudolny" - bez pokrycia. To jest wlasnie styl Tuska. Przymiotniki, czasowniki i rzeczowniki bez pokrycia.
                  • modrooka Re: poPiSy pana Ziobro 15.10.05, 12:05
                    > - walka z korupcja (np.: jawne, sprawiedliwe przetargi)
                    > - walka z przestepczoscia (wg ostatnich wynikow badan opinii publicznej coraz
                    w
                    > iecej warszawiakow czuje sie w stolicy bezpieczniej)
                    > - walka z zadluzeniem Warszawy

Podałeś slogany nie fakty. A teraz powiedz to wszystko wardzawiakom, którzy w
                    większości głosowali na tuska. Ja sama jestem z warszawy i wiem co tu się
                    dzieje. I wcale nie czuję się bezpieczniej. To jest fakt. a nie hasła typu -
                    walka z korupcją, z zadłużeniem, przestępczością. Kolejne fakty: mnóstwo
                    pieniędzy z dotacji UE zostało zaprzepaszczone bo projekty zagospodarowania ich
                    nie były na czas gotowe, teraz kolejna szansa sraty dotacji na metro. Jedyną
                    wyraźną zmianą jest to że te wszystkie agencje toważyskie nie działają już
                    jawnie, tzn. lokale nie są zaopatrzone dużą reklamą

niedlugo zacznie si
                    > e budowa mostu polnocnego, no i prace przy trasie siekierkowskiej

W najbliższym czasie nic mi o tym nie wiadomo. Twoje niedługo to niby kiedy?
                    • Gość: es Re: poPiSy pana Ziobro IP: *.aster.pl 15.10.05, 12:40
                      coz, jezeli dla Ciebie nie sa faktem wyniki badan opinii publicznej to chyba nie mamy o czym rozmawiac.

tak sie sklada ze jestem warszawiakiem (cale szczescie rodowitym).

- trasa siekierwkowska - zapraszam wiec na miejsce gdzie ona powstaje - jak najbardziej trwaja prace : )
                      - budowa mostu polnocnego - zapraszam na strone z przetargami - tam sie wszystkiego dowiesz
                      - bezpieczenstwo - jak juz wspomnialem sa to wyniki badan opinii publicznej
                      - zadluzenie - zapraszam do boku urzedu miasta

- dotacje z UE niewykorzystane? - prosze o przyklady - jasne ze wszystko sie nie wykorzytsa - jest to niemozliwe.

Mysle ze dobrym argumentem porownawczym jest wladza sprawowana przez PO w wawie (dwa mosty i tunel - przekrety i jeszcze raz przekrety - tez bym tak robil majac na wzgledzie tylko prywate. Panu Piskorskiemu konto uroslo do sumy 5 mln pln - twierdzi ze na studiach inwestowal - przedsiebiorczy jest :))))) - szkoda ze zadluzyl tak warszawe. beznadziejny projek mostu swietokrzyskiego bez rozjazdow przez co nie da sie z trasy na niego wjechac - bo jest boski tunel - ciekawe po on komu - kosztowal tyle co wybudowanie 3 mostow. a wiesz ze most swietokrzyski kosztowal tyle samo co cala trasa siekierkowska? ze przetarg na ten most wygrala firma ktora dopiero po wygraniu przetargu zarejestrowala sie w krs'ie? to sa wlasnie rzady platformy - nie chcialbym aby tak byla zarzadzana Polska. mowie NIE.
                      • szczekus Re: poPiSy pana Ziobro 15.10.05, 13:58
                        hymmm... wyniki badań opini publicznej... ileż niewinności widze w tych słowach!! ;) Naprawde im wierzysz?? I wierzysz Panu prezydętowi Twoje miasta?? Nie jestem Warszawianką, ale jestem Polką i sceptycyzm mam chyba we krwi! Jeżeli ktos w Polsce wierzy w absolutną prawdomówność polityków czy partii politycznej to albo jest bardzo naiwny, albo bardzo głupi albo mu zapłacili!! ;) Pozrwawiam!
                        • Gość: es Re: poPiSy pana Ziobro IP: *.aster.pl 15.10.05, 14:03
                          zgadzam sie ... polityk z natury nie zawsze mowi prawde.

chodzilo mi o porownanie dwoch partii rzadzacych w wawie. szkoda ze ludzie tego nie widza. PO naprawde mialo okazje pokazac na co ich stac - no i pokazali: przekrety, przekrety i jeszcze raz przekrety...

naprawde wole Kaczynskiego ... wydaje mi sie to rozsadne analizujac historie wawy ostatnich 8 a nawet 12 lat. nie chce rzadzacej przekreciarskiej Platformy!!
                          • szczekus Re: poPiSy pana Ziobro 15.10.05, 19:11
                            Ja osobiscie wole PiS. Polska liberalna bardziej mi odpowiada! Słabsi
                            odpadają!! ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka