smakwina 15.11.08, 16:10 Dlaczego jak ktoś ma 30 złotych, to tym bardzej ma 20, a jak koś ma 30 lat to już nie ma 20-stu??? Poważnie proszę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikel10 Re: Odwieczny dylemat 16.11.08, 13:06 smakwina napisał: > Dlaczego jak ktoś ma 30 złotych, to tym bardzej ma 20, a jak koś ma > 30 lat to już nie ma 20-stu??? > Poważnie proszę... Witam, Nie zgadzam sie kompletnie! Uwazam ze to ile masz lat zalezy tylko od tego na ile lat sie czujesz. Mam 30 lat i tym bardziej mam lat 20. Kwestia jest taka ze majac lat 30 moge zachowywyac sie i czuc dalej jakbym mial lat 20 ale teraz w charakterze bonusu moge tez byc trzydziestolatkiem. Mam wiec wybor... Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rumunska_ksiezniczka Re: Odwieczny dylemat 16.11.08, 21:31 mikel10 napisał: > Witam, > > Nie zgadzam sie kompletnie! > Uwazam ze to ile masz lat zalezy tylko od tego na ile lat sie czujesz. > Mam 30 lat i tym bardziej mam lat 20. > Kwestia jest taka ze majac lat 30 moge zachowywyac sie i czuc dalej jakbym mial > lat 20 ale teraz w charakterze bonusu moge tez byc trzydziestolatkiem. Mam wiec > wybor... lepiej bym tego nie ujęła ;-) dokładnie tak właśnie jest ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
trevally Re: Odwieczny dylemat 18.11.08, 12:20 Zawsze można "przypomnieć sobie młode lata", nie sposób natomiast "dojrzeć do czegoś" na zawołanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikel10 Re: Odwieczny dylemat 25.11.08, 01:10 No zdazaja sie czasem sytuacje w ktorych czlowiek moze dojrzec w doslownie ulamku sekundy... Ale mysle ze fajnie jest miec 30 lat. Chociazby dlatego ze majac lat 20 nie zdawalem sobie sprawy jak to fajnie jest. A teraz sobie zdaje i moge sobie do tego wracac... W przerwach od bycia trzydziestolatkiem oczywiscie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maklakiewicz Re: Odwieczny dylemat 16.04.09, 22:12 hehe.... świetny tekst mikel10 - pozdrawiam serdecznie!! od siebie dodam tylko: że często za fajnie, wręcz w życiu człowiek "loguje" - ze tak to ujmę :) się częsciej jako 20latek, ale taki z doswiadczeniem i bez głupstw i zbędnych pytań i nie ma tych rozterek emocjonalno-poznawczych hehe :) dopóki otoczenie to starsze nie zdołuje, stłamsi, przydusi i "upupi" gębą, że no jak to co to? i nie wypomni że dwa-kroć czas matury minął i że krzywo krawat zawiązany i czemu akurat w misie :D. Ale wszystko jest okey, no chyba że te przerwy od 30latka są coraz dłuższe, ale i temu da się zaradzić ;) kiedyś jak miałem 20 lat to pewnie myślałem, że wiek 30parelatków to strasznie stetryczały jakiś i że ludzie w tym wieku zapewne umierają, a nawet jeśli przeżywają dłużej to jakoś niezbyt wiele ;) a tu patrzeć młodość i atrakcyjność płci przeciwnej rośnie się chce żyć ;) pozdro dla wszystkim co mają 18 lat +12 lat doświadczenia ;) albo i więcej :D Odpowiedz Link Zgłoś
ale100 Re: Odwieczny dylemat 03.12.08, 20:25 smakwina napisał: > Dlaczego jak ktoś ma 30 złotych, to tym bardzej ma 20, a jak koś ma > 30 lat to już nie ma 20-stu??? > Poważnie proszę... To,że ktoś jak ma 30 lat to juz nie ma 20 -stu - to jeszcze mogę zrozumieć, chociaż trudno to pojąć; ale wiecie co jest najgorsze... jak ktoś ma 30 lat a zachowuje się jakby mial co najmniej 50 albo i więcej ( i przepraszam jak uraziłam kogos w tym wieku - wiem są ludzie na emeryturach i mają tym bardziej 30....mlodzi duchem...) Odpowiedz Link Zgłoś
artur321 Re: Odwieczny dylemat 07.01.09, 11:41 Dla mnie to jest tak. Mając lat 30 masz tym badziej 20 w znaczeniu doswiadczenia zyciowego. Odwrotnie niestety nie dziala. I tak jak ktos juz napisal, majac lat 20 nie zdajesz sobie sprawy jak to fajnie jest miec te 20, a teraz ok 30 rozumiesz to i mozesz do tego wracac. Moze marne, ale jakies to pocieszenie... A tak na marginesie, czy tylko sflustrowani 30-latkowie tu urzeduja? ;) pozdrawiam, art Odpowiedz Link Zgłoś
wytryskacz Re: Odwieczny dylemat 07.01.09, 14:56 smakwina napisał: > Dlaczego jak ktoś ma 30 złotych, to tym bardzej ma 20, a jak koś ma > 30 lat to już nie ma 20-stu??? > Poważnie proszę... Ależ ma, ma nawet 10 więcej :) Nie wiem o co Ci chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
kvin_n Re: Odwieczny dylemat 28.04.09, 19:55 To ja jestem jak dwie czternastki, które już wiedzą co i jak. Super! To zupełnie poważnie... Odpowiedz Link Zgłoś
tehuana Re: Odwieczny dylemat 10.01.10, 21:59 Ma 20+10, ale o co chodzi -ja wogole nie bylam szczesliwa majac lat 20.Bylam zagubiona,samotna i niezadowolona z zycia. Mam 30 i dopiero od 3 lat wiem, co to prawdziwa milosc i zwiazek z druga osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mary171 Re: Odwieczny dylemat 07.02.10, 13:45 no jak się ma 30 lat to tym bardziej ma się 20 :) Odpowiedz Link Zgłoś