Dodaj do ulubionych

JAK TO nie wypada??

06.02.06, 22:09
zawsze zastanawialo mnie podejscie naszego spoleczenstwa do
kobiet i dziewczynek ...jak to jest ze tyle lat od walki
sufrazystek o rownouprawnienie minelo a nadal slyszy sie ze to czy tamto nie
wypada albo zle wyglada...hm?ja od dziecka slyszalam ze np."taka ladna
dziewczynka a tak brzydko mowi...to nie wypada":[[[[ az mnie wtyde skrecalo ze
zlosci!nie wypada bo dziewczynka czy dlatego ze ladna czy do cholery co?to
ladnym chlopcom mozna zaklac siarczyscie:]? wiem...sama slyszac na ulicy jak
jakies "gowniary"(nie obrazajac nikogo) sypia k**** ch*** je*** itd i samej mi
wydaje sie to conajmniej "nieestetyczne" ale jak czlowiek nie robi tego
nagminnie tylko czasami w nerwach...wymsknie mu sie:]albo papierosy...wiekszosc
mezczyzn uwaza ze kobieta z papierosem wyglada wulgarnie i staje sie w ich
oczach mniej interesujaca...a niby to dlaczego!!!???
Obserwuj wątek
    • Gość: amelka Re: JAK TO nie wypada?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 22:15
      bo faceci by chcieli zeby kobieta byla delikatna, łagodna, seksowna, pachnąca
      itp. palenie papierosow uwazaja za malo kobiece.
      • misiu_koala87 Re: JAK TO nie wypada?? 06.02.06, 22:30
        rozumiem ze np. zargon budowlany czy spluwanie na ulice nie wchodzi w gre ale
        papierosy...hm...jesli ogladam filmy, dajmy na to z Beata Tyszkiewicz nie wydaje
        mi sie zeby palac wygladala wulgarnie...wydlug mnie to wrecz dodaje jej uroku
        zreszta caly jej styl bycia spowity jest jakas tajemniczoscia i erotyzmem...
        • Gość: ona20 Re: JAK TO nie wypada?? IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 06.02.06, 22:55
          Wiesz.. Co do porownania z Tyszkiewicz - to facet palacy szluga tez inaczej
          wyglada niz dżentelmen z cygarem...
          No ale ok. rzeczywiscie jest cos takiego w spoleczenstwie. A skad to sie
          wywodzi? Chyba z tego ze to co w ogole nie jest mile widziane, to wsrod kobiet
          szczegolnie nie jest. Tak samo jak "kobiecie nie wypada się uchlać" - ale
          wiadomo ze nikomu nie wypada.
    • Gość: pomaranczowa.cytry Re: JAK TO nie wypada?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 22:35
      Nie wiem co ejst takiego niekobiecego i wulgarnego gdy Ja tez nie rozumiem
      dlaczego! wiem tylko ze tak jest, tak samo jeśli chodzi o temat seksu i
      podejścia do niego .Dlaczego jesli kobieta traktuje to jako czysta przyjemnosc
      to jest dziwką a gdzy facet uprawia ten sport obojetnie z kim to jest najwyzej
      super macho podrywaczem???
      kobieta pali papierosy, taki sam maja zapach w jej ustach jak w jego!

Hmm, to chyba juz jest zakorzenione w naszej mentalnosci. Uwazam ze to
      bezsensowne, ale nie ciezko bedzie to zwalczyc przez jeszcze dlugie lata...
      • Gość: lalalala Re: JAK TO nie wypada?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 23:07
        Dziewczyny zgadzam sie z Wami w 100% Mnie jeszcze irytuje to ,ze dziewczyna
        ktora pierwsza wydzchodzi z inicjatywa do chlopaka jest uwazana albo za
        desperatke albo za napalona laske. Najlepiej siedziec cicho w kącie zeby nikt
        sobie nic zlego nie pomyslal. A ja lubie i zapalic i zaklnac jak musze oraz od
        czasu do czasu wypic. Bynajmniej nie uwazam sie z tego powodu gorsza. Mam do
        tego prawo i nie obchodzi mnie to ze facet skresli mnie za palenie samemu
        palac. To sie nazywa hipokryzja.....
        • misiu_koala87 Re: JAK TO nie wypada?? 06.02.06, 23:22
          ta...a najstraszniejsze jest to ze jeszcze nasze pokolenie!!!!(przynajmniej
          niektorzy )byli w takim przeswiadczeniu wychowywani!!!jak slyszalam kiedys jak
          za moich czasow licealnych moja matka uslyszala(bodajze na wywiadowce)rozmowe
          dwojga bardzo! doroslych ludzi(okolo 50) na temat zwiazku dwojga dzieciakow z
          mojej klasy
          A:tylko niech oni uwazaja bo wiesz...yhh...no...zeby wpadki jakiejs nie bylo hehe...
          B:moj syn to jest wstanialy i madry -(no moze trche przerysowuje:] ale dalej
          bedzie najszczersza prawda:O) jak cos sie stanie to bedzie tylko i wylacznie
          wina tej glupiej dziewuchy ja mojemu synkowi nie dam krzywdy zrobic a ja kto
          pozniej zechce
          poprostu:O:O:O:O:OO:O:O nie wiadomo czy tarzac sie ze smiechu czy plakac... i to
          matka!kobieta! jak mozna!! tragedia!! i jak przy takim wychowaniu maja dorastac
          kolejne(juz nie zwichrowane emocjonalnie )pokolenia!?!?!?!? nie mowiac o
          debilnym podejsciu polskich pedagogow i szkolnictwa do-przede wszystkim
          dziewczynek-mianowicie:wszelkie przejawy niezaleznosci i indywidualizmu musza
          byc wykryte w zarodku i jak najszybciej stlamszone!!toz to skandal!!chce z nas
          zrobic pokorne,niewychalajace sie zwierzatka!!!protestuje!!!
          • misiu_koala87 Re: JAK TO nie wypada?? 07.02.06, 02:25
            Ponawiam pytanie :JAK TO NIE WYPADA?? , mam nadzieje ze rano ktos sie watkiem
            zainteresuje bo ja nadal szukam przekonujacej wypowiedzi na powyzszy temat...na
            pewno macie jeszcze wiele do powiedzenia zatem pozdrawiam!i...zachecam do dyskusji:)
    • telka_es Re: JAK TO nie wypada?? 06.02.06, 23:15
      wiecie co a ja na to jak na lato niech sobie myslą co chcą jak jest potrzeba
      przeklnę - jak każdy, gdy mam nerwa zapale, co jeszcze do tego dodac - a upic
      tez mi sie zdażyło - i nie wierze w to, ze ci co krytykują takie zachowania są
      święci , bo oni mają własnie najwięcej na sumieniu i tego czego w sobie nie
      mogą zaakceptować krytykują u innych... mi to tam lotto - nic nie poradze juz
      taka głupia nasza ludzka mentalność... ;)
    • Gość: mk Re: JAK TO nie wypada?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 09:11
      > wiekszosc mezczyzn uwaza ze kobieta z papierosem [...] staje sie w ich
      > oczach mniej interesujaca...a niby to dlaczego!!!???

Bo zwyczajnie - śmierdzi... :(
      • Gość: fecet Re: JAK TO nie wypada?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 10:22
        Hmmm... tak sobie czytam i czytam....;))
        Palić, kląć i pozostać damą z klasą, wdziękiem, nic nie tracąc na kobiecości to
        potrafi Beata Tyszkiewicz. Ale to wyższa szkoła jazdy. W wykonaniu przeciętnej
        panienki pozostaję obraz ordynarnego i wulgarnego babochłopa śmierdzącego
        nikotyną i piwskiem. Fuj!
        • telka_es Re: JAK TO nie wypada?? 07.02.06, 10:26
          a facet to nie śmierdzi fajami i piwskiem.... i wcale nie jest wtedy obleśny
          tylko pociągający i męski tak?? no to fajnie..... :/

ja wcale nie powiedziałam ze kobieta ma się tak zachowywać czyt. palic pić
          przeklinać, bo faktycznie jest to niestetyczne i niesmaczne, ale jak jej sie
          zdarzy to czy trzeba ją tak od razu skreślać i potępiać każdy jest przecież
          tylko człowiekiem..... i ma prawo do błędów :/
          • Gość: facet Re: JAK TO nie wypada?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 10:31
            Może nie tyle potępiać...co nabrać obrzydzenia można;))
            Oczywiście dotyczy to obu płci, tyle że u kobiet jakoś jaskrawiej to widać.
          • nightangel Re: JAK TO nie wypada?? 07.02.06, 10:35
            nie mam chlopaka palacego, pijacego, przeklinajacegoo, wiec sama tak nie robie,
            aczkolwiek jak mi sie zdarzylo raz wypic za duzo, to nie zostalam skreslona, bo
            wlansie kazdy wie ze'czlowiek na bledach sie uczy'.
            a ze sie wiecej wymaga od dziewczyn.. to sie wywodzi z przeszlosci kiedy to
            kobieta byla tylko ozdoba mezczyzn i ten stereotyp najwyrazniej trudno wykorzenic.
            • Gość: femi Re: JAK TO nie wypada?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 10:44
              Myślę, że szkodliwym stereotypem i reliktem przeszłości jest również sikanie
              kobiet na siedząco. Sikajmy stojąc jak faceci i domagajmy sie pisuarów w
              damskich toaletach! A najlepiej niech będą toalety koedukayjne. Przecież nie
              różnimy się, wstydzić się też nie ma czego!
        • misiu_koala87 Re: JAK TO nie wypada?? 07.02.06, 11:30
          facet nie przesadzasz?nosz kurcze my jakos powinnysmy akceptowac Was takich
          jakimi jestescie w przeciwnym razie bedzie to ingeremncja w Wasza niezaleznosc,
          nie powinnysmy Was zmieniac bo to nie w porzadku i w sumie odrazu lepiej szukac
          kogos bardziej odpowiadajacego naszym preferencjom niz liczycz ze tego czy
          tamtego Was oduczymy i tu wezmy na przyklad cos co moze byc uwazane za wielka
          wade ale wedlug mnie w zadnym stopniu nie mozna na tego podstawie wyrokowac np.
          o wulgarnosci!palenie!...nasze kochanie(plci meskiej) pali no ale nie!nawet
          jesli nam to przeszkadza to musimy sie z tym pogodzic bo mimo ze od rana
          smierdzi mu z pyska -w optymistycznym scenariuszu smierdza tylko wszystkie
          czesci jego garderoby ale...przeciez palenie jest meskie a w ogole to jak
          to?powiedziec facetowi ze "nie wypada palic" umarlby ze smiechu...no a
          wiesz....z tym kleciem i paleniem(o piwsku nie pisalam ale wiadomo ze kazdemu
          zdarzy sie czasami z tym czy tamtym przesadzic!) no czyz nie?"errare humanum
          est" albo jak wolisz"Irren ist menschlich"?...przeciez tez nie uwazam ze
          kobiecie z tym do twarzy i powinna stosowac to jako jedna z metod uwodzenia
          nie!ale chyba moglibyscie czasami nie byc tacy samolubni,pomyslec ze nam tez
          czasami wolno...bez koniecznosci nakladania na nas meskiej "ekskomuniki"...czy
          Wy nie mozecie zaakceptowac naszych wad i wyrozumialosc rowniez ma byc tylko
          domena kobiet...:(??
    • milosnikph A wypada facetowi chodzić w spódnicy? 07.02.06, 11:33
      albo rajstopach (przynajmniej pod spodniami)
      • misiu_koala87 Re: A wypada facetowi chodzić w spódnicy? 07.02.06, 11:37
        co ma piernik....:>?rajstopy od zawsze byly stworzone z mysla o kobietach a
        wulgaryzmy i papierochy znamy od wiekow i mimo "rownouprawnienia" i tak sie nie
        "zunisexowaly"...dlaczego to nam ciagle cos "nie wypada"!!grrrrr:/
        • milosnikph Re: A wypada facetowi chodzić w spódnicy? 07.02.06, 11:53
          W XIV w to właśnie panowie chodzili w rajstopach. Tu jest dowód:
          gej.net/lifestyle_moda_rozporek.phtml
          • Gość: belfer Re: A wypada facetowi chodzić w spódnicy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:03
            Misiu(?)Koala napisała:
            <<wiesz....z tym kleciem>>
            nie ma takiej formy! Powinno być <przeklinaniem> ew. <klnięciem>

<Misio> nie <Misiu>! No chyba że w wołaczu albo celowniku;))

No i ze znajomością historii też nie najlepiej, że o pojmowaniu kanonów kultury
            już nie wspomnę.

Podsumowując - możesz pić, palić, bekać etc. bez ograniczeń-;))
            • misiu_koala87 Re: A wypada facetowi chodzić w spódnicy? 07.02.06, 12:10
              forma "misiu" ma swoja uwarunkowania historyczne wiec tego prosze sie nie
              czepiac:> a co do brzydkiego ortografa jekiego mi sie nieopatrznie walnelo to
              wstyd mi:p oczywiscie wiem jaka jest poprawna forma:]...a ze zawsze tropie i
              staram sie wyplenic zla pisownie z netu, zatem jestem wdzieczna za
              wyjaskrawienie mojego bledu bo na pewnie teraz bede bardziej uwazac:)co do
              rajstop to tez moze powiedzialam cos niezgodnego z prawda ale chcialam stlamsic
              dyskusje o rajstopach w zarodku(liczac na niewiedze przedmowcy-przepraszam nie
              powinnam:]za to tez mi wstyd<zawstydzony>:]) i kontynuowac te dotyczaca pozycji
              i powinnosci kobiety w oczach dzisiejszego spoleczenstwa:)
              • Gość: belfer Re: A wypada facetowi chodzić w spódnicy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:43
                misiu_koala87 napisała:

<> forma "misiu" ma swoja uwarunkowania historyczne>

Raczej plebejskie niż historyczne.

<oczywiscie wiem jaka jest poprawna forma:]..>

Skoro wiesz to dziwne, ze nie zwróciłaś uwagi na moje potknięcie - zamiast

<celownik> powinno być oczywiście <miejcownik>

<co do
                > rajstop to tez moze powiedzialam cos niezgodnego z prawda ale chcialam stlamsic
                > dyskusje o rajstopach w zarodku(liczac na niewiedze przedmowcy>>

Paskudne metody wykluczające uczciwą dyskusję, a służące jedynie udowodnieniu za
                wszelką cenę słuszności głoszonych przez siebie poglądów.
                • misiu_koala87 Re: A wypada facetowi chodzić w spódnicy? 07.02.06, 13:10
                  domniemuje ze rozmawiam z mpingo we wlasnej osobie...skor rozmowa z Toba zmierza
                  jednymie bo wzajemnego wytykania bledow nie wiem czy ma ona sens bo mielismy
                  dyskutowac na okreslony temat...a TO nie jest dyskusja tylko zaspokajanie Twojej
                  ambicji bycia jedynym nieomylnym...skoro tak lubisz to kuntynuuj ale na moja
                  skromna osobe w tej kwestii nie licz...nie przeczytalam dokladnie Towjego
                  poprzedniego postu przyznaje, nie spodziewalam sie ze bedziesz chcial testowac
                  mnie w zakresie gramatyczno-leksykalnym...jesli to Cie usatysfakcjonuje to
                  rowniez przepraszam... a wracajac do formy "misiu" ...to jest moj nick i nie
                  wiem dlaczego jego rowniez zapragnales poprawiac rownie dobrze moglam podpisac
                  sie "niedzwiedziu" albo "misiowy"....co w tym zlego?? a >Raczej plebejskie niż
                  historyczne.< moja wiedza historyczna nie jest niestety poglabiana(czego
                  niepomiernie zaluje ale nie starcza mi na to czasu) ale pozwala mi na wysnucie
                  wniosku ze warstwa plebejuszy egzystowala w przeszlosci czyli termin odnosi sie
                  do historii a wiec?"plebejski" moze byc rowniez(z racji swojej ze tak ujme(tu
                  uwaga:neologizm- "przeminionosci" )synonimem historycznosci!czygo Ty chcesz dowiesc?
                  • Gość: belfer Re: A wypada facetowi chodzić w spódnicy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 14:11
                    Niestety, a moze na szczęście nie jestem <mpingo>(????)
                    Plebs doskonale funkcjonuje również współcześnie. Może tylko w trochę innym
                    wymiarze. Dawniej okreśły go głównie pochodzenie i sfera ekonomiczna. Teraz
                    raczej specyficzna mentalność, stan umysłu a najczęściej jego brak. Doda też
                    myśli, że myśli;)))
                    • misiu_koala87 Re: A wypada facetowi chodzić w spódnicy? 07.02.06, 14:19
                      no niby wszystko pasuje ale wiesz...wtedy to byla urzedowa nazwa a dzis nazwanie
                      kogos plebejuszem(bazujac na znaczeniu historycznym) ma na celu
                      umniejszenie,spejoratywizowanie(o matko:psama nie wiem skad mi sie to wzielo:]
                      pewnie zaraz mnie skrytykujesz ale zaryzykuje:]) jego wartosci a wrecz ublizenie
                      mu...
    • misiu_koala87 Re: JAK TO nie wypada?? 07.02.06, 21:27
      ponawiam powyzsze pytanie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka