18.02.06, 12:05
mam pytanko co chodzi o te tabletki :) sa to moje pierwsze tabletki powinnam
zaczac je barac tak za 6 dni ale nie wiem co zrobic czytalam na necie rozne
opinie i sa pozytywne jak rowniez negartywne wiec jesli mozecie napiszcie cos
o nich :) wiem ze kazdy organizm jest inny i roznie reaguje lekarz powiedzial
mi ze po nich nie powinnam przytyc a co z cera i piersiami?jakie sa skutki
brania?czy moga byc jakies problemy po paru latach nie wiem np. jakies
nowotwory? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • matkajoanna Re: YASMIN 18.02.06, 12:07
      Niestety, najgorzej że od nich spadnie ci libido. Nie będziesz miała wogóle
      ochoty na seks.
    • Gość: patrycja Re: YASMIN IP: *.takas.lt 18.02.06, 12:20
      ja biore te tabletki juz pare miesiecy i wszystko jest ok. Czuje sie po nich bardzo dobrze i nie bylo zadnych niepozadanych objawow. Poprzednio bralam cilest i po nich akurat czulam sie okropnie, lekarz polecil mi wiec te i jak na razie jestem z nich bardzo zadowolona. Coz, jesli Ci nie beda pasowaly, to trzeba probowac i znalezc sobie takie, ktore beda ok, bo przeciez kazdy organizm jest inny. Co do spadku libido to nic takiego nie mialo miejsca.
      • matkajoanna Re: YASMIN 18.02.06, 12:24
        może już miałaś niskie libido ??
    • lilidu Re: YASMIN 18.02.06, 12:34
      Biore Yasmin ok 7 miesiecy i czuje sie po nich dobrze. Czasem gdy robie przerwe
      7-dniowa boli mnie glowa. Gdy zaczynalam brac te tabletki czulam suchosc w
      pochwie co bylo dosc problematyczne w czasie stosunku, ale te objawy minely
      po okolo 4 miesiacach.
      • Gość: Kasia Re: YASMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 12:59
        Ja biore Rigevidon (7,50 zł) i czuję się dobrze, to zależy od konkretnego
        organizmu.
    • nefrii Re: YASMIN 18.02.06, 15:29
      no wlasnie mnie tez lekarz zapisal te tabletki (sa to moje pierwsze) po ilu
      dniach sa one skuteczne ? i czy jak mam zaczac brac od 5 dnia cyklu to moze byc
      to dopiero wieczorem ( bo taka chcialam sobie pore ustawic)? bo to przeciez
      bedzie juz kilkanascie godzin tego 5-tego dnia
      • lilidu Re: YASMIN 18.02.06, 15:37
        Mi pani ginekolog zalecila aby przez pierwszy miesiac jeszcze sie dodatkowo
        zabezpieczac.Pierwsze opakowanie zaczyna sie brac pierwszego dnia okresu.Mozesz
        brac wieczorem.Ja np biore zawsze o 20.00
        • nefrii Re: YASMIN 18.02.06, 16:18
          a mi gin kazal od 5 dnia cyklu brac
    • agatka_to_ja Re: YASMIN 18.02.06, 15:37
      polecam forum ANTYKONCEPCJA
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080
      a na nim wątek o YASMIN - ma 140 wpisów.
      • Gość: mimik Re: YASMIN IP: *.star.net.pl 19.02.06, 02:00
        lekarz przepisal mi yasmin i mam pytanko:
        biorac tabletki kiedy moge sie kochac tak na maxa?czy sa jakies dni kiedy nie
        mozna?czy tak o tralala kiedy mam ochote to moge?

nio i jeszcze jedno jak to jest z tym:
        tabletki zaczyna sie brac w pierwszym dniu okresu i tak przez 21 dni pozniej
        jest ta 7 dniowa przerwa i po tej przerwie nastepne opakowanko a z okresem jak
        to jest ?? dostaje go po tej przerwie czy jak to????

dopiero mam zamiar zaczac je brac ale tak szczerze to ciemna jestem w tym
        wszystkim
        • Gość: gocha Re: YASMIN IP: *.tvk.torun.pl 19.02.06, 10:55
          Kochac sie mozesz przez caly "cykl", dlatego te tabletki maja w nazwie
          "antykoncepcyjne"
          a okres (ktory zreszta tak naprawde okresem nie jest) dostajesz w trakcie
          przerwy, jedne dziewczyny maja 3-go dnia, ja dostaje 5tego, wiec roznie to bywa:)
          • laura811 Re: YASMIN 11.03.06, 12:23
            dla mie yasmin sa rewelacyjna najlepsze jakie brałam wczesniej brałam logest
            ale czułam sie po nim fatalnie teraz jest ok i zadne niepożądane objawy u mnie
            nie wystapił polecam ale oczywiscie to kwestia poziomu hormonów i
            indywidualnych potrzeb organizmu>>
        • lilidu Re: YASMIN 19.02.06, 10:56
          Mi lekarz zalecil aby przez pierwszy miesiac dodatkowo sie zabezpieczac. A wiec
          gdy zaczniesz drugie opakowanie to mozesz sie kochac kiedy chcesz i ile razy
          chcesz:)

tak, tabletki zaczynasz brac w pierwszym dniu okresu (ale tylko pierwsze
          opakowanie.Bierzesz przez 21 dni, potem jest 7 dni przerwy. W te 7 dni przerwy
          dostaniesz okres ok 3,4 dnia. 7dnia zaczynasz nowe opakowanie niezaleznie od
          tego czy masz jeszcze okres czy nie
          • nefrii Re: YASMIN 19.02.06, 22:36
            kurcze no to ja nie wiem czemu moj gin kazal mi brac dopiero od 5 dnia ? moze
            byl juz po prostu zmeczony i mu sie machnelo ;/
            • lilidu Re: YASMIN 20.02.06, 13:12
              szczerze mowiac dosc dziwnie Ci zalecil. nawet na opakowaniu pisze ze zaczyna
              sie brac pierwszego dnia okresu.
            • Gość: someone Re: YASMIN IP: *.dsV.agh.edu.pl 05.03.06, 23:27
              a ja wiem dlaczego; to myslenie przedpotopowe (tzn. z lat 70. minonego wieku);
              poczytaj wisłocką

"Zachęcać do stosowania tabletek nikogo nie trzeba, ponieważ są one
              rzeczywiście bardzo wygodne w użyciu i stuprocentowo zapobiegają ciąży.
              Powtórzę jeszcze uwagę o samej technice ich stosowania, a mianowicie, gdy
              zaczynamy stosować tabletki, poczynając od piątego dnia, licząc od pierwszego
              dnia miesiączki, niepłodność zaczyna się dopiero po dziesiątej tabletce, to
              znaczy od piętnastego dnia cyklu miesiączkowego, licząc od pierwszego dnia
              ostatniej miesiączki."
    • Gość: martusia Re: YASMIN IP: *.star.net.pl 07.03.06, 20:22
      Biore Yasmin od 14 dni. Praktycznie wszystko jest ok. Nie kręci mi się w
      głowie, nie słabi mnie itd. Tylko... jest jeden mały problem :( Zaczął mnie
      bolec brzuch. Czuje sie tak jak przed okresem. Gdy skończyłam miesiączke to od
      tej pory mam lekkie krwawienia. Czy to normalne? Jak długo to bedzie trwać?
      • Gość: miss sauron Re: YASMIN IP: *.dsV.agh.edu.pl 07.03.06, 21:34
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=31159731&v=2&s=0
        przeczytaj sobie ten watek; prawdopodobnie rozwieje wiekszosc twoich
        watpliwosci i odpowie na trapiace pytania
    • Gość: karinka Re: YASMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:06
      jeśli bierze sie tabletki to zwiększa sie po poru latach możliwość zachorowania
      na raka szyjki macicy. ale zmniejszają ryzyko zachorowania na raka piersi.
      jeśli chodzi o cerę to różnie to bywa i to jest sprawa naprawdę bardzo
      indywidualna. to samo z tyciem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka