x_adam 09.09.06, 03:19 Jakby Sokółce i Wiarusikowi drugiej zabraklo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiarusik Re: Deska ogłoszeń numer 3:)) 09.09.06, 03:31 A właściwie oczy w sufit. Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Nowy dzień :)) 09.09.06, 10:52 No i co z tymi oczami w sufit, Wiarusiku? Wracając do tematu, który zaczęliśmy na Desce nr 2, Wiarusik, nie liczy się wiek osoby, mówiącej coś na jakiś tam temat, tylko treść, czyli to, co masz do powiedzenia. Nie zauważyłeś, że wśród, jak to nazywasz, ludzi z jakimś tam doświadczeniem i ciut starszych od Ciebie - jeśli przejrzeć kilka for - znajdą się tacy, którzy o świecie mają pojęcie takie, że człowieka zastanawia, czy oni przypadkiem nie zostali gdzieś zahibernowani w wieku lat 10-ciu i odhibernowano ich dopiero teraz i im parę dobrych lat gdzieś umknęło. Czasem ten jakiś bagaż może przeszkadzać, może wpływać na powstawanie uprzedzeń, a osoba młoda poprzez pryzmat świeżego spojrzenia na jakąś sprawę trafia w sedno tym, co mówi. Fakt faktem, czasem trochę drażnię się z Tobą (inni niech mówią za siebie), ale ja podobnie drażnię się i z Tygryską i z Justiz i z No... no... no i z Adamem i z już sama nie wiem, kim, nie pytając, czy i która jest starsza lub młodsza ode mnie i o ile lat. Jeśli rozmawiam z kimkolwiek poważnie to nie zaglądam mu też do metryczki, tylko ustosunkowuje się do tego, co ktos powiedział. W błędzie jesteś, Wiarusik, że ze względu na wiek traktuję Ciebie jak jakiegoś pieszczocha forumowego, czy małolata - ja tak ludzi nie traktuję, bo uważałabym to za faux paux wobec osoby, z którą rozmawiam. Jesli już do czegoś odwołuję się, to do tego, że np. sama coś podobnego kiedyś przeżywałam i wiem, że np. to czasowe i Ci przejdzie - ale to nie ma nic wspólnego z Twoim wiekiem metrykalnym. Adam, a co - ta deska ma być tylko dla mnie i dla Wiarusika? Bez przesady, protestuję przeciwko takiemu jej przeznaczeniu. A Justiz, a Tygryska, a Monia, a ktokolwiek, kto tu napisze? No i Ty sam - sugerujesz, że nie będziesz pisał? I gdzie ten wiersz, który pisałeś? Co to za porządki? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Nowy dzień :)) 09.09.06, 12:33 Adam, a co - ta deska ma być tylko dla mnie i dla Wiarusika? Bez przesady, protestuję przeciwko takiemu jej przeznaczeniu. A Justiz, a Tygryska, a Monia, a ktokolwiek, kto tu napisze? No i Ty sam - sugerujesz, że nie będziesz pisał? I gdzie ten wiersz, który pisałeś? Co to za porządki? ;-) :))) Hehehe posta pisałem po godzinie 3 kiedy oboje wpadliście w intensywny tok wymiany poglądów, a ty Sokółko stwierdziłaś kiedy goniłem was spać, że każda pora dobra dla Telesfora:)), wiec wstając dzisiaj spodziewałem się założyć juz deskę nr 4 dla nas wszystkich:))).. Twoj protest przyjęty, a do pisania na desce zapraszam wszystkich.. Kwestia wierszy, wejdż na "Romantyczne randki z internetu", tam jest taki kącik poetycki:) A i na Romantice coś się dzis pojawi:). Porządki jakieś musiały być w koncu, po tym jak wszyscy prawie wpadliśmy w tok "dyskusyjnego odbijania piłeczek":)) Odpowiedz Link Zgłoś
ksanthippe Re: Nowy dzień :)) 09.09.06, 16:01 x_adam napisał: > deskę nr 4 dla nas wszystkich:))).. > Twoj protest przyjęty, a do pisania na desce zapraszam wszystkich.. czuję się zaproszona dziękuję:) i słoneczny uśmiech Wszystkim przesyłam img239.imageshack.us/img239/5074/sum4sx.gif :-) Odpowiedz Link Zgłoś
li_lianna Re: Miłego dnia wszystkim: 09.09.06, 16:13 z podziękowaniem Szanownemu Panu i wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Ależ mam czytania!! 09.09.06, 22:01 tygryska_28 napisała: > :))) A co myslałaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Ależ mam czytania!! 09.09.06, 22:06 No liczyłam na Was, że nie próżnujecie i nie relaksujecie się tak jak ja ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Ależ mam czytania!! 09.09.06, 22:11 tygryska_28 napisała: > No liczyłam na Was, że nie próżnujecie i nie relaksujecie się tak jak ja ;)))) Jutro bedziesz musiała nadrobic podwójnie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Ależ mam czytania!! 09.09.06, 22:12 Jutro to wiesz co mnie czeka... :( Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Ależ mam czytania!! 09.09.06, 22:13 tygryska_28 napisała: > Jutro to wiesz co mnie czeka... :( No wiem wiem Sokółka za wszystkich nadrobi:)0 Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Ależ mam czytania!! 09.09.06, 22:20 Nie bądź taki hej - do przodu, Adamie. Mam inne też zajęcia, niż pisanie. Do niczego nie zobowiązuję się. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Ależ mam czytania!! 09.09.06, 22:22 white.falcon napisała: > Nie bądź taki hej - do przodu, Adamie. Mam inne też zajęcia, niż pisanie. Do > niczego nie zobowiązuję się. :-) Wierze usprawiedliwie cie w przypadku romantycznego wieczoru z jakimś przystojnym czułym Sokołem:) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Ależ mam czytania!! 09.09.06, 22:28 Nic z tych rzeczy - mam ważniejsze sprawy na głowie, niż romantykowanie z jakimiś mitologicznymi nieistniejącymi Sokołami. Nawet usprawiedliwiać mnie nie będziesz musiał. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Ależ mam czytania!! 09.09.06, 22:29 white.falcon napisała: > Nic z tych rzeczy - mam ważniejsze sprawy na głowie, niż romantykowanie z > jakimiś mitologicznymi nieistniejącymi Sokołami. Nawet usprawiedliwiać mnie nie > > będziesz musiał. :-) Hehehe Sokółko broń się broń ale to uczucie samo nadejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Ależ mam czytania!! 09.09.06, 22:31 Sokółka ma chyba dość naszego wtrącania się w związki Sokołów ;)) Będzie jak ma być... Tak jak sobie wyśni... A właśnie, sny - dośniłaś resztę czy kupiłaś buty?? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Ależ mam czytania!! 09.09.06, 22:34 Mi tam nie przeszkadza, że mi ciągle próbujecie wmówic jakiegoś hipotetycznego Sokoła. Ciekawa jestem, co jeszcze wymyslicie w tej tematyce, bo coraz to nowe zabawne pomysły macie. ;-) Butów nie kupiłam, bo nie było takich, jak mi się śniły. Natomiast dostałam wiadomość z pracy, że we wtorek mam pojechać w krótką służbową delegację. Sprawdziłam w senniku - śniące się buty oznaczają podróż. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Ależ mam czytania!! 09.09.06, 22:36 ooo!! no proszę ;)) a jednak te sny coś oznaczają... ciekawe co ja dziś wyśnie ;)) Sokoły!! Sokółka przybywa ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Ależ mam czytania!! 09.09.06, 22:37 tak, to prawda. tylko nie snij ze obcinasz wlosy - bo to oznacza zniweczenie planow:D Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Sny :-) 09.09.06, 22:40 O, Kobieto, czyżbyś znała się na snach? Ostatnio wraz z butami mi się przyśniło dużo więcej różnych rzeczy. Próbuję znaleźć opis tego snu, bo opisałam go Tygrysce, i nie umiem. Tygrysko, gdzie ja ten opis umieszczałam? :-) Kobieto, zaintrygował mnie ten sen i ciekawa jestem, co oznacza. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Przepraszam.. 09.09.06, 22:45 troche sie źle czuje. Bawcie się dobrze moi drodzy, miłego wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Nie szkodzi... 09.09.06, 22:47 Mam nadzieję, że nie rozchorujesz się, Adam. Co Ci jest? Mam nadzieję, że to tylko zwykłe przeziębienie. :-( Lecz się, połknij proszek i do łóżka marsz. I życzę dobrych snów i zdrowia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Przepraszam.. 09.09.06, 22:49 Aspirynka, gorąca herbata, ciepła kołderka i nie stój tyle więcej na zimnie i wietrze!! :PPP Śpij dobrze i nie choruj... Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Sny :-) 09.09.06, 22:48 znam znaczenie z wlasnych doswiadczen w tym wzgledzie, acha jeszcze troche przejelam od babuni:) ona byla specjalistka od interpretacji snow, ale zabobonna nie byla... Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Sny :-) 09.09.06, 22:55 Cudownie jest mieć taką Babcię. Pozazdrościć. :-) A więc sen: śniło mi się, że przyjechałam do budynku na pustyni, przypominającego z zewnętrznego wyglądu ni to zameczek, ni to klasztorne zabudowania. Na nogach właśnie miałam buciki, które mi się podobały - zamszowe, beżowe i z sympatycznymi chwostkami. Na dziedzińcu mnie spotkali jacyś ludzie, którym oddałam jakies dokumenty i od nich dowiedziałam się, że mam tu coś badać, czy odszukać, a mieszkać mam na terenie instytutu. Budynek był instytutem niewiadomo, czego. Weszłam do budynku i okazało się, że wewnątrz jest duży współczesny hol z windami. Nacisnęłam guzik i czekam na windę, rozglądam się dookoła i m.in. widzę szklane drzwi z zamkiem szyfrowym i napisem "Strefa chroniona" i w tej chwili obudził mnie budzik w komórce i nie wiem, co było dalej. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: interpretacja 09.09.06, 23:05 winda do nieba to Ty szybko nie pojedziesz!:} Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: interpretacja 09.09.06, 23:11 To aż tak trzeba było się bać tego snu? No proszę, czego dowiaduję się. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Ależ mam czytania!! 09.09.06, 22:42 he, he, ale ja nie mam ŻADNYCH planów ;)) więc nic im nie grozi. Od pewnego czasu nie planuję niczego bo i tak z moich planów nie wychodziło nic. A nie śniły mi się obcinane włosy... hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Dla Tygryski :-) 09.09.06, 22:45 W podziękowaniu za zdjęcia muchomorka i grzyba olbrzyma przesyłam Ci link do piosenki. Koniecznie wysłuchaj jej, Tygrysko, do końca, bo na końcu jest niespodzianka. Czy mi się wydaje, czy też ten groźnie uzbrojony rudy wiking w paski - to nasza Tygryska? ;-) www.dennyweb.com/viking_kittens.htm Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Dla Tygryski :-) 09.09.06, 22:48 Jaki rudy wiking??!! Jutro Sokółko odsłucham bo wymaga to przełączenia pewnych sprzętów... A ja własnie odpadam... Nadmiar świeżego powietrza ;)) Dobranoc... Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Dla Tygryski :-) 09.09.06, 22:50 A taki, który tam jest. Bardzo podobny chyba do Tygryski. Dobrej nocy życzę i słodkich snów. To leśne powietrze Cię usypia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Witam! :-)) 10.09.06, 12:37 W moim mieście weekend cudowny! W ogóle nie sprawdziły się prognozy pogody - jest słonecznie, cieplutko i pięknie! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Witam! :-)) 10.09.06, 12:40 Hej, hej! Dzięki za @. :-) U mnie chmurki pałętają się po niebie. A wogóle mi bardzo podoba się ta propozycja wyjazdu do Wenecji. Może być bardzo wesoło i sympatycznie. No a do tego karnawał w Wenecji, feeria barw, kostiumów. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Witam! :-)) 10.09.06, 12:49 Brzmi naprawdę ciekawie tym bardziej ze zawsze chcialam jechac do Włoch...co prawda najpierw do Rzymu,Florencji...ale kto wie moze następnym razem:) mam nadzieje że bedziemy mogli sobie omówić wszystko na naszym zjeżdzie za 2 tyg:) matko ale ten czas biegnie...troszke sie boję... Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Witam! :-)) 10.09.06, 12:53 jejku, to jakis zjazd "gwiazd" ma sie odbyc??? a ja spozniona - czyzby moje dziesiat dawalo tak znac o sobie ...refleks nie tamten? hmmm stara jestem????? Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Witam! :-)) 10.09.06, 12:54 kobietabezserca napisała: > jejku, to jakis zjazd "gwiazd" ma sie odbyc??? > a ja spozniona - czyzby moje dziesiat dawalo tak znac o sobie ...refleks nie > tamten? > hmmm stara jestem????? ale oczywiscie WITAM witam witam - w cieple pozno letnie popoludnie:D Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:00 kobietabezserca napisała: > jejku, to jakis zjazd "gwiazd" ma sie odbyc??? Zjazd forumowiczów Romantici - 23.09 Warszawa > a ja spozniona - czyzby moje dziesiat dawalo tak znac o sobie ...refleks nie > tamten? > hmmm stara jestem????? Ja tam wolę czyjejś "starości" się nie czepiać, bo zaczną się mnie pytać o wiek!!! hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon O wieku :-)) 10.09.06, 13:03 Wiek, Justiz, przypominam, jest XXI i w tą kwestię nie wniesiono dotąd żadnych zmian. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Ad wieku... 10.09.06, 13:08 Jejku kobitki zaczynam sie poważnie martwic...bo tak Bogiem a prawdą to mam te swoje ....ści lat i ciekawm bardzo ile wy kochane macie że tak sie przejmujecie? moze to ja powinnam sie zastanowić czy aby nie za stara jestem na takie romantykowanie itd..-;))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Ad wieku... 10.09.06, 13:12 Ja tam nie przejmuję się jakimś tam wiekiem. Zresztą moja Mama twierdzi, że wiek - to stan umysłu i nastawienie do świata i ludzi. I w tym ma rację, bo znam osoby 20-letnie, które w duszy już dawno są w jesieni życia i tak się zachowują, a znam ludzi 50-letnich, którzy w duszy zatrzymali się na granicy 30- lat. Nikt nie jest za stary na romantykowanie, tylko co poniektórzy niektórzy (nie mam na myśli Ciebie, Moniu, tylko ogólne obserwacje) za młodzi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Ad wieku... 10.09.06, 13:14 nie wspomnialam o dziesiatce mojej zeby burze wywolac - nie ukrywam wieku metrykalnego, bo nie jest wazny - jesli duch mlody - to w porzadku - u mnie mlody jest! wiec o czym mowa!!!!/? Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon No tak... 10.09.06, 13:02 Kobieto, za dwa tygodnie organizujemy spotkanie w Warszawie - jest taki wąteczek i Kawaler wymyślił, że w lutym może nas zabrać do Wenecji, też jest stosowny wąteczek. Fajne rzeczy zaczynają się dziać i aż mnie dziwiło, że tak milczysz na ten temat. Sądziłam, że może jesteś zbyt zajęta, by w tym wszystkim uczestniczyć. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Witam! :-)) 10.09.06, 12:58 Do Rzymu i Florencji jest sporo wycieczek, a do Wenecji mniej, więc dla mnie propozycja jest zachwycająca. A do tego podróżowalibyśmy nie w grupie kompletnie nieznanych nam osób, tylko osób poniekąd znanych. I to jest dobre. :- ) Wiem, że czas szybko leci, więc w najbliższym tygodniu podam namiary hoteli i link do strony knajpki, o której myślę (tam tez jest mapka, jak dojść do knajpki). No i w zależności od ilości osób, które zadeklarują 100% przybycie, zrobiłabym rezerwację stolika - mogłabym ewentualnie osobiście tam pójść, choć mam numer telefonu do nich. Bać się nie ma czego, no bo co - ludzie zjedzą? Nie umawiamy się przecież nocą w lesie, tylko w biały dzień w miejscu publicznym. :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: Witam! :-)) 10.09.06, 12:56 Chmurki u Ciebie?! Uuuuuu! To wirualnie przesyłam Ci kilka promieni słonecznych, bo u mnie słonko rozpromienione na 100% - uśmiecha się radośnie i zachęca do wyjścia na zewnątrz. hehehe Nie mogę go zawieźć i wychodzę! Bo obrazi się i odejdzie na długie miesiące... ;-DDD A propozycja wyjazdu ciekawa, tylko jak to zwykle bywa - chętnych nie będzie..... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:00 Ja tam na to się piszę. I nie sądzę, by nie znalazły się osoby chętne. Już są przecież dwie osoby, które chcą jechać - Ty i Adam, nie licząc mnie i pomysłodawcy. Dziekuję za promyk słoneczka. :-) Też zaraz wybiegnę na dwór postraszyć chmurki. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:02 A ja już "spadam", bo muszę dokończyć robotę z grzybami... Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:03 Powodzenia zatem w wojnie z grzybami. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:05 white! milcze bo rzeczywiscie mam mnostwo na glowie! 23.wrzesnia!:( niestety czas mam juz zorganizowany - wazny nawet powiem zyciowo istotny!:DDDD tego nie moge odlozyc! na wenecje sie nie pisze - nie lubie tego miejsca z roznych powodow! Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:09 Szkoda. :-9 No ale może następne jakieś spotkanie Ci będzie pasować. Bo nie sądzę, by skończyło się na tym jednym. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:04 Sokółko nie chodziło mi o obawy związane z miejscem,czasem itd:) ale ponieważ chęć poznania Was i zwykła ciekawość biorą górę to będę robić wszystko żeby sie z wami zobaczyć.Jeśli mogłabym Ci w czymkolwiek pomóc to służę swoją malutka osóbką-;) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:08 Dziękuję, Moniu, nie omieszkam do Ciebie zwrócić się. Wogóle to jeszcze nad czymś myślę - jeśli nas będzie ponad 10 osób, to warto byłoby chyba jakieś karteczki samoprzylepne zabrać, by sobie przykleić do ubrania (śladów na ubraniu nie zostawiają). Chyba przyniosłabym coś takiego ze sobą, razem z flamastrem. Po co? A po to, żeby na nich wypisać nick forumowy i by ludzie wiedzieli, kto jest kim. Na czole nie mamy wypisanego, jak nazwaliśmy się w necie. Nie wiem, czy to dobry pomysł. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:11 etykietki samoprzylepne:DDD dziesiec osob moze sie same zaprezentowac! ponad dziesieć tez! trudniej byloby z pulkiem! kameralne spotkanie - jak Wam zazdroszcze - wyobrazam emocje i chwile wzruszenia przy pierwszy spojrzeniu w oczy i uscisku dloni - o przycisku do piersi nie wspomne:DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:15 Kobieto, znasz syndrom przedstawienia się i potem ulatuje z głowy? Na poprzednim spotkaniu, gdy przyszło ponad 20 osób, choć o spotkaniu mówiło na 100% jakieś osiem, powstało lekkie zamieszanie. Z jednej strony - te wszystkie emocje, związane ze spotkaniem w realu, a z drugiej... Mało żeśmy do Romantiowców nie zapisali jakiegos miejscowego bywalca knajpki, który zainteresowany zbiegowiskiem, chciał podmontować się, licząc na darmowy trunek. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:18 white.falcon napisała: > 100% jakieś osiem, powstało lekkie zamieszanie. Z jednej strony - te wszystkie > emocje, związane ze spotkaniem w realu, a z drugiej... Mało żeśmy do > Romantiowców nie zapisali jakiegos miejscowego bywalca knajpki, który > zainteresowany zbiegowiskiem, chciał podmontować się, licząc na darmowy > trunek. :-) no "lapiduchow" nie wzielam po uwage!:) brak mi wyobrazni - przepraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re:sie wtracam 10.09.06, 13:20 bez akcesu aktywnego uczestnictwa, alke moze lepiej spotkanie zamkniete zorganizowac! co? Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re:spotkanie zamkniete 10.09.06, 13:27 na tym chociazby ze miejsce/kanjpeczka/ czy inne jest wynajete na te wlasnie okolicznosc i tylko dla okreslonej grupy ludzi - wtedy uniknie sie nieproszonych gosci! Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re:sie wtracam 10.09.06, 13:28 Zamknięte spotkanie jest o tyle niewygodne, że eliminuje osoby, które zdecydują się w ostatniej chwili na spotkanie, bo do końca będą wachać się, iść, czy nie. Zamknięte spotkanie na hasło jest dobre, gdy ludzie wiedzą, ile osób przyjdzie i komu to hasło wysłać. Zbyt duże zamieszanie by wyszło, a myślę, że lepiej, by nikt nie był poszkodowany. Jak sądzicie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re:sie wtracam 10.09.06, 13:30 a gdzie telefony , w koncu miedzy soba je wymieniacie dla celow chocby organizacyjnych . Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re:sie wtracam 10.09.06, 13:38 Bez sensu jest podawać do publicznej wiadomości swój numer telefonu z różnych względów. Nie jest to do niczego potrzebne. Wszystkie informacje zostaną ogłoszone na forum, łącznie z godziną spotkania i stosownymi linkami pt. "jak znaleźć knajpkę". To wystarcza, by przyjść. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re:juz sie nie wtracam . 10.09.06, 13:41 ale lepiej za wczasu wiedziec who is who Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re:juz sie nie wtracam . 10.09.06, 13:43 Powstanie lista. Teraz jeszcze zbyt wcześnie ją tworzyć, ale przeglądając ją każdy będzie wiedział, kto przyjdzie napewno. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re:sie wtracam 10.09.06, 13:31 A jak to wygląda z rezerwacją? Za darmo udostępnią cały lokal tylko dla 5 osób? To chyba strata kasy dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re:sie wtracam 10.09.06, 13:35 Nie - rezerwuje się stolik i tyle. Całkiem za darmo. Nie jest to knajpka znana ogółowi i tak bardzo widzialna dla turystów, bo jest w oficynie. W dni powszednie "żyje" z firmowych lunch'ów dla pracowników pobliskich wieżowców, a w soboty-niedziele przychodzi tam trochę okolicznych mieszkańców i wolne stoliki są. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re:sie wtracam 10.09.06, 13:36 czy to jest knajpka co ma w nazwie "milenie" ? Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re:sie wtracam 10.09.06, 13:37 mielenie* i jest vis a vis dostojnego urzedu? Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re:sie wtracam 10.09.06, 13:40 Nie - ma nazwę "W oficynie" i mieści się przy ślimaku vis-a-vie Dworca Centralnego. Wbrew temu, że sąsiaduje z dworcem, nie jest nawiedzana przez meneli, jest bardzo ładna, niedroga i ma sympatyczny romantyczny wystrój. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:22 Hhmmm rzeczywiście trzeba pomyslec nad rozpoznawaniem siebie po nickach...hi hi śmiesznie bedzie..jak na weselach kiedyś z kokardkami w ubraniach-:) ale myślę że to dobry pomysł z tymi karteczkami:) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:26 Ten pomysł mi wynika z obserwacji poprzednich spotkań. Na najbardziej licznym zebrało się nas około 40 osób, i potem nie każdy odważy się zapytać: "Przepraszam, a Pan to jako kto pisuje, bo uleciało mi z pamięci?" Uniknie się w ten sposób podpytywań: "A nie wiesz, kim jest o tamta dziewczyna?" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:27 A nie boicie się,że przyjdzie 10 wiarusików,20 Justyzi,19 Sokolic,11 Tygrysek, 8 Adamów?:) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:29 no wiarsuiku - Twoja wyobraźnia przechodzi moja ... rozdwojenie nickow moze sie zdarzyc? hehe a mowilysmy z white. precz z podrobkami, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:32 Nie, bo to wymagałoby diabelnie skomplikowanego przygotowania. Właściwa Sokółka nie ma sklerozy i podszywkę przepyta na okoliczność tego, co pisała kiedyś tam i prawda wyjdzie na jaw, właściwy Adam obroni się wierszem, właściwy Wiarusik będzie wiedział, co to takiego trykanie nosem łani, właściwa Justiz będzie wiedziała, jakiemu trollowi dała po nosie na forum. W realnym świecie podszyć się nie jest łatwo. A już pod Sokółkę -niewykonalne, bo ten ktos musiałby być do mnie jeszcze wizualnie podobny - mam zdjęcie w wizytówce. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: to ja juz 10.09.06, 13:34 sie nie wtracam! zycze Wam samych sympatycznych przezyc! ja nie mam wizytowki, ale mnie tez dosc trudno podrobic!:DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: to ja juz 10.09.06, 13:35 Wtrącaj się, wtrącaj, pomysły masz dobre. :-) I rzeczywiście, Kobieto, jesteś nie do podrobienia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:37 Ten,kto ewentualnie będzie chciał się podszyć czytuje forum i wie kto jakie ma grypsy itd.Chęć napicia się na krzywy ryj jest dla niektórych silną motywacją do wynalazczości. Nie każdy ma zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:42 Skoro czyta, to już jest forumowiczem i niekoniecznie musi podszywać się - wystarczy, że napisze na wątku, że pod takim, a takim nickiem przyjdzie, bo nas czyta. Wiarusik, tworzysz spiskową teorię dziejów. A może chcesz przyjść inkoguto? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:45 white.falcon napisała: > Skoro czyta, to już jest forumowiczem i niekoniecznie musi podszywać się - > wystarczy, że napisze na wątku, że pod takim, a takim nickiem przyjdzie, bo nas > A może chcesz przyjść > inkoguto? ;-) to przydzie in klapie z kogutem:DDDD i wszyscy beda wiedziec , kto on wiarusik!!! wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:47 Tak,przyjdę jakby nigdy nic,podejdę do baru,zamówię setkę,popatrzę po sali i wyjdę:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:49 z dezaprobata? a sete zamowisz na czyj koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:51 Uhum, a ja będę czaić się i każdemu, kto zamówi setkę przy barze będę nogę podstawiać. A skoro uprzedziłam o tym, to będę widzieć nerwową reakcję patrzenia pod nogi i prawda wyjdzie na jaw. ;-) Wiarusik, w sobotę i niedzielę tam prawie nikogo nie ma, więc bez charakteryzacji "na kloszarda" zostaniesz rozpoznany. A kloszarda kelner wyprosi przy wejściu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Witam! :-)) 10.09.06, 13:57 Zawsze mogę zamówić coś innego i wtedy już się pogubisz;) Jeśli ktoś podszedłby do mnie i zapytał:wiarusik?Spojżałbym na niego jak na wariata i odrzekł:słucham?Już widzę to zmieszanie na czyjejś twarzy i tekst:przepraszam,pomyliło mi się:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Witam! :-)) 10.09.06, 14:00 Wiesz co, ja coś takiego wymyślę, że będziesz musiał powiedzieć, a raczej wykrzyczeć: "Jestem Wiarusiiiik!!!" Albo lepiej - opłacę w barze najdroższego drinka i barman zada pytanie, na które tylko prawdziwy Wiarusik odpowie. Podszywka nie będzie znała odpowiedzi. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Witam! :-)) 10.09.06, 14:06 Już to widzę.Myślisz,że drogi drink skłoni mnie do dekonspiracji?;) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Witam! :-)) 10.09.06, 14:14 Konspiruj się, konspiruj. Możesz zostać smutnie zaskoczony, gdy towarzystwo, które bawi się w najlepsze nie zwróci uwagi na jakiegoś smętnego gościa, co wypił setkę i sobie poszedł. Wiele Ci z tego, że ludzi zobaczysz, przyjdzie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Witam! :-)) 10.09.06, 14:23 Zawsze może być ktoś ambitny i mimo mojej początkowej gburowatości nie podda się.Taki ktoś miałby dużego plusa.No,ale tylko wtedy gdybym przyszedł...;) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Witam! :-)) 10.09.06, 14:44 a przyjdzie przyjdzie! albo w chwili krotkiej ciszy na sali smiechow ktoś nagle smetnie powie: ach, a wiarusika tu nie ma!" - a Ty bedziesz ... niezauwazony , co wtedy? w calym majestacie odpowiesz: Jestem przeciez!!!! - zalany w trzy setki:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Witam! :-)) 10.09.06, 16:01 kobietabezserca napisała: > a przyjdzie przyjdzie! albo w chwili krotkiej ciszy na sali smiechow ktoś > nagle smetnie powie: ach, a wiarusika tu nie ma!" - a Ty bedziesz ... > niezauwazony , co wtedy? w calym majestacie odpowiesz: Jestem przeciez!!!! - > zalany w trzy setki:DDDD ... spadając z barowego stołka. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Piękna pogoda-:) 10.09.06, 16:07 A u nas tez zaświeciło słoneczko i to jak pieknie-:) ja już obiadek przygotowalam wiec teraz chwila relaksu przy kawie i ciachu;) jakos tak sie rozmarzyłam troszkę... Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Hej ;) 10.09.06, 16:11 A ja właśnie idę pichcić... ;)) Uczyłam się, cały poranek, do teraz. Beznadziejnie głupiutka jestem ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Hej ;) 10.09.06, 16:13 nadmiar wiedzy hi hi :) po jedzeniu lepiej sie mysli i ponoć łatwiej nauka wchodzi do główki;) ale czy to prawda? żółty jesienny liść...la la la;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Hej ;) 10.09.06, 16:14 jakiej wiedzy??!! ;PPPP mnie się wcale nie myśli... a te teksty - szkoda mówić... ;)) A po obiadku cdn... Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Hej ;) 10.09.06, 16:22 Czy u ciebie też dzis cos na obiadek w wersji grzybowej? bo u mnie zupka;) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Hej ;) 10.09.06, 16:25 Ha, smacznego obiadkowania i poobiedniej kawki. Ja też już po obiadku: kotlety mielone plus duszony mix warzyw plus porcja grzybów w śmietanie. Kawa właśnie się parzy, bo dodałam odrobinę kardamonu i szczyptę soli na poprawę smaku. No nie wiem, czy nauka po jedzeniu tak łatwo wchodzi do głowy. Ja tam muszę odpocząć i dopiero za godzinke siadam do angielskiego. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Hej ;) 10.09.06, 16:28 Szczypta soli do kawy? nie wiedziałam że to mozliwe potem do wypicia...bo ja słodze kawę cukrem trzcinowym i to 3 łyżeczki:) a lubię z odrobiną cynamonu albo wanilią..mmmm i do tego napoleonka albo eklerka;) kurcze jak mnie zobaczycie to pewnie nie uwierzycie ze jestem taka wielbicielka słodkości;))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Hej ;) 10.09.06, 16:38 Dosłownie szczypta. Nie łyżeczka. :-) Poprawia smak parzonej kawy. Natomiast w to, że jesteś wielbicielką słodyczy, a nie wyglądasz - też uwierzę, bo ja mam prawdopodobnie tak samo. Mama mówi, że mnie taniej ubierać, niż żywić, bo do niejadków nie należę, a niewiadomo gdzie to zjedzone podziewa się. Koleżanka z pracy była przerażona, gdy wracając z delegacji zajechałyśmy do "Bida Chaty" i zobaczyła, ile ja jem. Potem inne też się przy podobnych okazjach przekonały się, że nie głodzę się, tylko mam taką, a nie inną przemianę materii. Prawdopodobnie, Moniu, masz podobnie, jak ja. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Hej ;) 10.09.06, 16:53 No ja mam taka słabość tylko do słodyczy bo inne jedzonko to jem jak wróbelek;) ale ciesze sie że w koncu słyszę że ktos się nie odchudza bo w koło tylko potencjalne modelki;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Hej ;) 10.09.06, 16:54 Widzisz Monniu, Wy nie musicie a niektórzy chcą a nie mogą się odchudzić... Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Hej ;) 10.09.06, 17:09 u mnie ukladanie obiadu w brzuchach - jedzenie dobre ... nieskomplikowane ziemniaki z sosem maslakowym! pycha! zupy nie robilam /lenistwo. deser ciasto drozdzowe ze sliwkami /na wierzchu kruszonka - do tego yerba dla polowy kawa ze smietanka! slonce przebija sie przez chmury! cieplo i niedzielnie w dalszym ciagu! P.s nie odchudzam sie - teraz tez "cos" tam z resztek deserowych podjadam! Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Hej ;) 10.09.06, 16:53 Nauka dopiero za chwilę, teraz herbatka ;) U mnie było leczo ;) z grzankami a wcześniej fasolowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Ciekawa jestem... 10.09.06, 13:04 ... jeśli to nie jakaś tajemnica, jak czuje się Adam, bo wczoraj napisał na wąteczku, że czuje się źle. Mam nadzieję, że ozdrowiał dzisiaj i nie rozchorował się na dobre. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Ciekawa jestem... 10.09.06, 15:41 Chyba nieźle bo przypalił kotlety :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Ciekawa jestem... 10.09.06, 15:51 tygryska_28 napisała: > Chyba nieźle bo przypalił kotlety :PPPP zakochany, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Ciekawa jestem... 10.09.06, 15:52 może, może, a może mu się te wczorajsze sztuczne ognie przypomniały i też chciał mieć coś podobnego? ;))) Dobrze, że nie do końca mu wyszło ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 A tym 10.09.06, 17:37 zajmowałam się wczoraj ;))) pięknie było, nie wiem czy romantycznie (może kwestia osób bo byłam z Rodzinką ;)) ale pięknie... Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Nie wkleiłam!! ;)) 10.09.06, 17:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=48370995 nie wkleiłam ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Nie wkleiłam!! ;)) 10.09.06, 17:43 Ten w środku ładny. Niewiele Ciebie Tygrysko-tylko dłoń:( A co leciało w telewizorku?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Nie wkleiłam!! ;)) 10.09.06, 17:47 A skąd wiesz, że to akurat moja dłoń??;)) A w tv nie wiem, bo to było gościnnie na działce ;) I telewizorek po prostu grał ;) Urocze są muchomorki, tylko nie wiem czy już wkleili ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Nie wkleiłam!! ;)) 10.09.06, 17:50 Uuuuu,to co Ty mi tu dajesz?Ja się chciałem czegoś dowiedzieć o grzybiarce... Grzyby to ja mam za ścianą;)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Nie wkleiłam!! ;)) 10.09.06, 17:58 Nie będę wnikała co masz za ścianą... ;)))) A o grzybiarce? To po pierwsze zbyt wielkie słowo i mogłoby obrazić moją Mamę, która grzyby zbiera po prostu koszami, a mój niewielki zbiór to farsa ;) I w lesie bieganie z każdym prawie grzybkiem i pytanie czy na pewno mam go zabrać? ;))) A co o grzybiarce - jeżeli chcesz mnie poznać po programach telewizyjnych, które oglądam - proszę bardzo. Właśnie leci sobie na BBC Prime program o urządzaniu ogrodów i mieszkań ;) To coś co lubię, urządzanie, remonty, malowanie ścian, przebudowywanie, itp. Poza tym programy o gotowaniu... A coś innego w tv? W naszej niewiele. Często różne Discovery... no i co tam wpadnie w oczko ;)) Wystarczy poznawania? Chyba, że masz jeszcze jakies pytania, postaram się odpowiedzieć ;))) PS Widziałeś muchomorki? rewelacyjne... Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Nie masz pytań? 10.09.06, 18:21 łeee.... a ja nie lubię czekać, ale w czekaniu jest metoda - może zapomnisz ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Nie wkleiłam!! ;)) 10.09.06, 17:56 Ponoć takie też są jadalne tylko trzeba odpowiednio długo wygotować.Co innego Sromotnikowy-temu i Św.Boże nie pomoże;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Nie wkleiłam!! ;)) 10.09.06, 18:00 A propos muchomorków - widziałam ostatnio w kinie czeską komedię "Jedna ręka nie klaszcze" i tam dziewczynki gotowały herbatę z muchomorów - działanie halucynogenne - chłopak po niej myślał, że jest sokołem... Nie będę próbowała, zostawiłam je dla bezpieczeństwa w lesie. A to znasz? Przychodzi zięć do teściowej z ogromnym koszem pełnym grzybów. To dla Mamusi, tylko mamusia sobie pościera te kropki ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Nie wkleiłam!! ;)) 10.09.06, 18:06 Taaa i będzie piękny kozaczek czerwony;) Kiedyś mało nie wrzuciłem sromotnika do koszyka taki skurczybyk podobny do borowika.Miał jasnobrązowy kapelusik i różowawą nóżkę. Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Jest tu kto:))) 10.09.06, 22:12 tygryska_28 napisała: > nie, duchy tylko ;))) Myslałem że koty:)) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Jest tu kto:))) 10.09.06, 22:14 white.falcon napisała: > Koty ponoć widzą duchy. :-) No ba aby tylko duchy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Hurtem odpowiem... 10.09.06, 22:15 Koty się uczyły ale się nie nauczyły i czarno widzą przyszłą sobotę, widzą duchy bo księżyc im świeci (tak, tak) prosto w okno ale zaraz sobie pójdzie za blok ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Hurtem odpowiem... 10.09.06, 22:16 Skąd wiesz, że nie nauczyły się? Mętlik do jutra uporządkuje się i zobaczysz, że jednak coś tam wiesz. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 nie. 10.09.06, 22:17 ja nawet mętliku nie mam w głowie po przeczytaniu tego, próbowałam robić notatki na dwa sposoby i nic. zupełnie nic. ;)))) Pustka... Czego Koty nie potrafią lepiej zapytaj ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: nie. 10.09.06, 22:19 To podziel to wszystko na logiczne tematycznie teksty i po kolei z nimi leć. Posegreguj na rozdziały. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: nie. 10.09.06, 22:20 Tu nie ma grama logiki, gdyby była to już miałabym za sobą ten cały egzamin. Po co mi była ta cała filologia??!! nie lepiej było się pomęczyć z mechaniką?? Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: nie. 10.09.06, 22:22 tygryska_28 napisała: > Tu nie ma grama logiki, gdyby była to już miałabym za sobą ten cały egzamin. Po > > co mi była ta cała filologia??!! nie lepiej było się pomęczyć z mechaniką?? Spoczko oczko na Maroczko dasz rade:)) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Hurtem odpowiem... 10.09.06, 22:17 tygryska_28 napisała: > Koty się uczyły ale się nie nauczyły i czarno widzą przyszłą sobotę, widzą > duchy bo księżyc im świeci (tak, tak) prosto w okno ale zaraz sobie pójdzie za > blok ;)) Eee tam to tylko przejściowe drżenie łydek:)) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Jest tu kto:))) 10.09.06, 22:13 Gdzie widzicie ducha? też bym widowisko obejrzała. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Jest tu kto:))) 10.09.06, 22:14 No proszę, Adam się pojawił i od razu ruch na desce... Nie, nie, ja tu byłam wcześniej ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Jest tu kto:))) 10.09.06, 22:15 A ja dopiero teraz zajrzałam, bo się wykąpałam i suszę piórka. Byłam też wcześniej, ale nikogo chyba nie było. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Jest tu kto:))) 10.09.06, 22:16 tygryska_28 napisała: > No proszę, Adam się pojawił i od razu ruch na desce... > Nie, nie, ja tu byłam wcześniej ;PPP Hehehehe wiem wiem z takim jednym romałsowałaś:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Re: Jest tu kto:))) 10.09.06, 22:19 wrrrrr skorzystał z chwili, że Ciebie nie było i sobie popisaliśmy minutkę. A co!! A teraz uciekł ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Jest tu kto:))) 10.09.06, 22:21 tygryska_28 napisała: > wrrrrr > skorzystał z chwili, że Ciebie nie było i sobie popisaliśmy minutkę. A co!! A > teraz uciekł ;)) Hehehehehe bajubaj Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Jest tu kto:))) 10.09.06, 22:18 Zaraz stąd pójdę i będę przychodzić kiedy zechcę, ale nie o porze, kiedy zawsze jesteście - i Ty, i Justiz, i Wiarusik i Adam... Odpowiedz Link Zgłoś
x_adam Re: Jest tu kto:))) 10.09.06, 22:20 white.falcon napisała: > Zaraz stąd pójdę i będę przychodzić kiedy zechcę, ale nie o porze, kiedy zawsze > > jesteście - i Ty, i Justiz, i Wiarusik i Adam... Ciii spokojnie Sokółko:)) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Jest tu kto:))) 10.09.06, 22:22 Nie żadne ciiii. Idem sobie i już. Nawet popisać nie dadzą - odrazu jakieś podejrzenia. SKREEEE!!! :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Jest tu kto:))) 10.09.06, 22:23 Sokólko kto ci nadepnął na skrzydełko;) nie idż sobie bo wtedy to forum nie bedzie miało racji bytu:( serio mówię:*) zrobi sie juz do cna priv;) Odpowiedz Link Zgłoś