21.02.06, 14:10
Hej dziewczyny!Mam do was pytanie.Wczorak kochalismy sie z chłopakiem bez
zabezpieczenia do konca...wyszedł ze mnie "po" bo było mokro dookoła.jakie
jest prawdopodobienstwpo ze moge byc w ciazy i kiedy moge to sprawdzic??Dodam
ze od 4 lat kochamy sie bez zabezpeczenia..
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelniczka noł komends.......................... ........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 14:14
    • Gość: kkk Re: Pytanko IP: *.fbx.proxad.net 21.02.06, 14:17
      ja z moi facetem jestem tyle co ty, od 3 lat mieszkamy ze soba, kochamy sie
      tyle ile mozemy a ciazy ani dziecka niema. pol roku temu dowiedzialam sie ze
      jestem nieplodna :( teraz czeka mnie leczenie. moze tez idz do lekarza niechcem
      nic zarzucac ale moze tez jest jakis problemik. pozatym slyszalam nie raz ze
      kobiety kochaja sie ze swoimi partnerami przez lata i w ciaze niezachodza.
    • agatka_to_ja Re: Pytanko 21.02.06, 14:18
      forum JASNOWIDZTWO w prawo i prosto!

a tak serio: ktory to byl dzien cyklu?

a po drugie: skoro od 4 lat kochacie sie bez zabezpeczenia to nagle zaczelo cie
      to niepokoic?

albo zmądrzej albo zacznij zbierac na wózek.
      • Gość: agusia21111 Re: Pytanko IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.06, 14:23
        był to 17 dzien cyklu...Zawsze zdazył wyjsc ze mnie wiec mnie to bardzo nie nie
        pokoiło ale wczoraj..wydaje mi sie -i jemy tez ze za pozno wyszedł..:(
        • agatka_to_ja Re: Pytanko 21.02.06, 14:27
          GRATULACJE! stosujesz cudowną, prehistoryczną metode pseudoantykoncepcji zwaną
          STOSUNKIEM PRZERWYANYM! Podobno z niego pochodzi połowa Polaków!

CZy nie wiesz, ze nie musi byc wytrysku, zeby mogla byc ciaza? Że mezczyzna
          jeszcze przed wytryskiem wydziela tzw. płyn ejakulacyjny, w ktorym równiez
          znajdują sie plemniki? Że wiele dzieci powinno miec przydomek "za późno wyjęty"?
          A czy to dla faceta wycofywac sie z kobiety przed najprzyjemniejszym?

litości... czy tak trudno kupic prezerwatywe?

teraz zafundowalas sobie 2 tygodnie niepewnosci.. test ciazowy robi sie w dniu
          spodziewanej miesiaczki.
          • gluckan Re: Pytanko 21.02.06, 22:14
            jej sprawa czy kocha sie z czy bez prezerwatywy! test ciazowy robi sie 5 dni po
            stosunku chyba teraz nawet sa takie po 3dniu
            • agatka_to_ja Re: Pytanko 21.02.06, 22:20
              gluckan napisała:

> jej sprawa czy kocha sie z czy bez prezerwatywy! test ciazowy robi sie 5 dni
              po
              > stosunku chyba teraz nawet sa takie po 3dniu

bzdura!@!!!!! 3 czy 5 dni po stopsunku to ona tylko ZMARNUJE pieniadz na test.
              TEst wykonuje sie najwczesniej 6 dni po ZAPŁODNIENIU ( a nie po stosunku).. od
              czasu stosunku do zaplodnienia moze minac kilka dni... poza tym wiele bardzo
              wczesnych ciąż jest traconych przed miesiaczka albo w jej trakcie, takze
              kobiety nawet nie wiedza, ze "przez chwile" byly w ciazy...
              Dlatego test nalezy wykonywac w dniu spodziewanej miesiaczki - wczesniej
              stezenie hormonu bhcg moze byc za male.
      • teenagenina Re: Pytanko 21.02.06, 18:11
        przeciez napisala ze od czterech lat kochaja sie bez zabezpieczenia ale dopiero
        wczoraj pierwszy raz kochali sie do konca tzn ze skonczyl w niej czyli wynika z
        tego ze do tej pory byly to stosunki przerywane(ktore oczywiscie tez nie daja
        100% pewnosci nie zajscia w ciaze) ale zawsze cos...pozdrawiam
    • daggy4 Re: Pytanko 21.02.06, 14:21

moze bylo mokro bo masz okres i sie nie zorientowalas....?
    • anienia Re: Pytanko 21.02.06, 15:07
      4 lata współrzycia i zero pojęcia o zabezpieczaniu i zachodzeniu w ciążę. Moje
      gratulacje.
      • Gość: Lacomia Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 17:07
        dziewczyno gdzie ty sie uchowałas 4lata bez żadnego zabezpieczenia ??!!!!!!jest
        jakis konkretny powód ze to robicie bez zabezpieczenia czy po prostu jesteście
        na tyle nieuświadomieni że coś takiego w ogóle istnieje?
        • cienmotyla PSYCHICZNA! 21.02.06, 18:06
          Ej Ty normalna jesteś???
          tylko potem nie dawaj tu wątku pod tytułem " Jestem w ciąży co teraz??"
          kolejny watek zaliczany to "WATKÓW BEZ SENSU":PPP
          • bianccca Re: PSYCHICZNA! 21.02.06, 19:09
            hmm no wiesz...jesli kochacie sie "na wysiadki" to jak na moj gust nie zaszlas
            teraz w ciaze...wiesz czemu??bo sadze ze jezeli robicie to w ten sposob od 4
            lat i jeszcze w ciaze nie zaszlas to mi to wyglada na nieplodnosc!!teraz to
            chyba tym sie powinnas przejmowac.a jesli nie lubisz gumek(tak jak ja) to bierz
            tabletki.jesli boisz sie skutkow ubocznych tabletek to chociaz stosuj
            kalendarzyk i jakies globulki..mamo mamo zeby taka mloda dziolcha jak ja
            musiala sie tu wypowiadac(mam nadzieje ze dobrze;))
        • Gość: mala_khaboo ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:27
          kobiety!!ile kosztuje paczka prezerwatyw??a ile wychowanie dziecka??znam wiele
          dziewczyn w moim wieku tzn. studentek, ktorym "taki sposob zabezpieczania sie
          przed ciaza" zdazyl juz pokrzyzowac plany.jak widac sa ludzie i ludziska;(
          • bianccca Re: ;) 21.02.06, 21:58
            ach i tu cie zaskocze:)kij z prezerwatywami:D moj lekarz mi przepisal tabletki
            anty ktore kosztuja!!!:.............4,50 za opakowanie:D:D co daje caly miesiac
            zabezpieczenia za niecale 5 zl:)niesamowite cio??
            • agatka_to_ja Re: ;) 21.02.06, 22:15
              ale nie wszyscy toleruja tabletki.. poza tym taletki czesto maja efekty
              uboczne... a po prezerwatywach raczej nie ma efektow ubocznych.
              • polishbellydancer Re: ;) 21.02.06, 22:20
                agatka_to_ja napisała:

> ale nie wszyscy toleruja tabletki.. poza tym taletki czesto maja efekty
                > uboczne... a po prezerwatywach raczej nie ma efektow ubocznych.

no chyba, ze po peknietej ;o)
                • agatka_to_ja Re: ;) 21.02.06, 22:22
                  no chyba że.... wtedy ma sie schize ciążową... zreszta ten problem po
                  tabletkach tez wystepuje.

Taka jest prawda, ze jak sie czlowiek decyduje na seks to powinien zdawac sobie
                  sprawe, ze ZAWSZE istnieje ryzyko ciąży. Bo nie ma 100% metody antykoncepcyjnej
                  ( poza wstrzemiezliwoscia... ale to wyklucza seks :)
                  • cienmotyla JAKIE to??:D 21.02.06, 22:27
                    przepraszam za moje dosc infantylne pytanie ale jakie tabletki kosztuja 4,5zł
                    za opakowanie???
                    • bianccca Re: JAKIE to??:D 22.02.06, 19:57
                      nie no nie jest infantylne:)sa to tabletki Stediril 30(oczywiscie na
                      recepte).przepisal mi je lekarz.ale jak trafisz na w porzadku lekarza(tak jak
                      moj) to zapyta sie ciebie jakie bys chciala tabletki(min czy drozsze czy tansze)
                      i wybierze z nich odpowiednie dla ciebie.moja siostra np bierze takie co
                      kosztuja kolo 7 zl czyli tez niewiele:)
                      • cienmotyla Fajnie! 22.02.06, 20:05
                        hmmm a te tabletki maja takie samo działąnie jak inne???? nie sa to jakies
                        podróbi po któych mozna jeszcze bardziej wpaść??? jednym słowem czy nie sa
                        jeszcze bardziej niebezpieczne niz te za 30-40zł???
                        • bianccca Re: Fajnie! 23.02.06, 00:53
                          hmm tego to ja juz nie wiem:)ale nie sadze aby byly biorac pod uwage ze
                          przepisal mi je pozadny prywatny lekarz gineklog:)wczesniej przepisal mi
                          harmonet ale po jakims czasie skurczyly mi sie fundusze wiec musialam poprosic
                          o tansze:)wydaje mi sie ze wszystko jest z tymi tabletkami ok:)
    • Gość: agusia21111 Re: Pytanko IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.06, 22:24
      Chyba musze napisac ze nie kocham sie bezmyslnie bo jestesmy odpowiedziani i
      myslimy powaznie o dziecku..chodzi mi tylko oto czy mogło nam sie udac czy nie.
      • agatka_to_ja Re: Pytanko 21.02.06, 22:28
        kotku, zrozum, ze jesli NIE CHCECIE miec na razie dzieci - to raczej nie
        jestescie odpowiedzialni.. bo stosunek przerywany to swietny sposob na ciaze...
        czy moglo wam sie udac? ale co? zajść w ciążę? czy jej uniknąć?

na to pytanie odpowie ci tylko test - w terminie miesiaczki.
        • agusia2111 Re: Pytanko 21.02.06, 22:31
          czy mogło nam sie udac "zapłodnic mnie" a to ze przez tak długi czas nic nie
          stosowalismy to swiadczy o tym ze z roznych przyczyn nie byłam w stanie
          stosowac rzadnych metod:(
          • agatka_to_ja Re: Pytanko 21.02.06, 22:35
            Oczywiscie, ze moglo dojsc do zaplodnienia. WYbacz, ale to podstawowa wiedza z
            biologii: jet penis, jest pochwa, jest wytrysk - moze byc dzieciątko. Moze ale
            nie musi...

a co do zabezpieczenia: jest tyle metod... tabletki, prezerwatywy, globulki,
            plastry, a wreszcie metoda objawowo-termiczna, ktora w zaden sposob nie
            ingeruje w organizm kobiety tylko wymaga systematycznosci i wiedzy.
            Stosunek przerywany i kalendarzyk to czyste proszenie sie o ciążę.
          • bianccca Re: Pytanko 22.02.06, 19:55
            ale wiesz cio.....jak juz uda ci sie (albo i nie uda) zajsc w ciaze ,tzn jak
            juz bedziesz miala pewnosc czy zacszlas teraz czy nie i okaze sie ze nie to
            przebadaj sie na nieplodnosc...bo mnie to na serio zaskakuje jak przez 4 lata
            takiego sexu mozna nie zajsc w ciaze:)
            • agatka_to_ja Re: Pytanko 22.02.06, 20:22
              badac sie na nieploodnosc? a po co? to nie tak latwo ( i tanio) zbadac.. to
              dopiero wychodzi "w probach".. jak przez rok nie wychodzi - wtedy sie bada..
              jak do ginekologa przyjdzie dziewczyna, zeby jeszcze przed próbami zajścia w
              ciaze zbadac sie, czy jest nieplodna to lekarz POSTUKA SIE W GŁOWĘ! I bedzie
              mial racje.
              • bianccca Re: Pytanko 23.02.06, 00:56
                nie no moze masz racje....nie znam sie na tym bo jak na razie robie wszystko
                zeby nie zajsc...ale wiesz...hmmm juz w gimnazjum ucza dzieci o tym ze stosunek
                przerywany to marna i watpliwa antykoncepcja...wiec po prostu masz wielkiego
                farta jezeli stosowalas tylko takie "zabezpieczenie" i nie zaszlas:)ale jesli
                dla ciebie ciaza nie bedzie tragedia to w sumie wszystko jest ok:)tylko bron
                borze nie mow o tym za duzo bo dajesz przyklad malolatom(takim jak ja;)) co
                sobie beda teraz myslaly ze: łooo ale fajnie: tanio szybko i przyjemnie;)
                • bianccca Re: Pytanko 23.02.06, 00:57
                  bron Boże oczywiscie pisze sie tak:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka