j666 29.06.11, 07:55 Możecie polecić solidny i nie zdzierający skórę serwis wind, na terenie lewobrzeżnej W-wy? Kończymy 3-letni okres gwarancyjny, przez który byliśmy "zmuszeni" warunkami gwarancji do płakania i płacenia księżycowych stawek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koziorozka Re: [W-wa] Solidny serwis wind ? 29.06.11, 13:20 zobacz www.chmielewski-windy ja jestem zadowolona od lat Odpowiedz Link Zgłoś
lesher Re: [W-wa] Solidny serwis wind ? 29.06.11, 15:25 Ponegocjuj z dotychczasowym konserwatorem. Mieliśmy podobną sytuację do Ciebie, i oczywiście opłaty były jakie były. Zdecydowaliśmy się na zmianę firmy konserwującej na "niemarkową", wypowiedzieliśmy dotychczasową umowę. Okazało się, że producent windy przedstawił ofertę konserwacji o 200 zł droższą (naturalnie miesięcznie) niż "niemarkowa" firma (w budynku jest 7 dźwigów), oczywiście stawka o kilkadziesiąt procent niższa niż dotychczasowa. Dla takich pieniędzy nie wiem czy warto się szarpać, zwłaszcza ze "niemarkowi" konserwatorzy mają często problem z "dojściem" do części, czas oczekiwania na sprowadzenie może sięgać nawet kilka tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
lesher Re: [W-wa] Solidny serwis wind ? 29.06.11, 15:26 > 200 zł droższą Oczywiście "na całości", tzn. od sumy za konserwację wszystkich dźwigów łącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: [W-wa] Solidny serwis wind ? 30.06.11, 08:26 Ile płacicie? U nas za 7 wind (tak z grubsza, bo wiadomo, że przystanki się liczą) znika co miesiąc ponad 3 tys. zł Odpowiedz Link Zgłoś
lesher Re: [W-wa] Solidny serwis wind ? 30.06.11, 08:41 1,7 tys + VAT. Przystanków jest 8 (4 dźwigi) lub 10 (3 dźwigi). W tym regulacje i pomiary przed UDTem. Odpowiedz Link Zgłoś
lesher Re: [W-wa] Solidny serwis wind ? 30.06.11, 08:46 Aha - można było jeszcze taniej (1,4 tys + VAT), tylko że wtedy nie byłoby pogotowia dźwigowego 24h i jeszcze jakiś paru innych detali. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: [W-wa] Solidny serwis wind ? 30.06.11, 13:58 j666 napisał: > Ile płacicie? U Chmielewskiego poniżej 1 tys zł (z VAT) za 5 wind w budynku 6-piętrowym, z pogotowiem 24 godz. Sądzę, że cena zależy też od typu wind, nasze są stare, modernizujemy je etapami. Odpowiedz Link Zgłoś