super.malinowy 19.03.12, 14:03 Co sądzicie o usługach tej firmy ? Moze jest przez kogoś z Was administrowana. Z checią posłucham opinii. Szukamy zarządcy do budynku . Szczecin. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.wolski1 Re: Zespół Zarządców Nieruchomości WAM 20.03.12, 14:15 raczej nie zawracaj sobie nimi głowy Odpowiedz Link Zgłoś
liryk.2 Re: Zespół Zarządców Nieruchomości WAM 20.03.12, 16:40 Administrowali moim budynkiem w Warszawie przez 2 lata nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ulot Re: Zespół Zarządców Nieruchomości WAM 21.03.12, 00:26 Witam. Proszę o kontakt na pocztę - ulatowscy@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
stary-4 Re: Zespół Zarządców Nieruchomości WAM 21.03.12, 02:20 Napewno w Szczecinie administrują kilkudziesięcioma jeśli nie ponad setką wspólnot mieszkaniowych. (byłe budynki wojskowe). Najlepiej porozmawiać z właścicielami lokali w tych budynkach i będziesz miał rozeznanie. ZZN WAM obsługują wspólnoty w całej Polsce. Usługi świadczone przez jeden oddział nie muszą być adekwatne do usług świadczonych przez drugi. Zależy to od składu osobowego danego oddziału i ile mają wspólnot. ZZN w Szczecinie być może obsługuje też wspólnoty w pobliskich miejscowościach gzie byłyjednostki wojskowe i lokale dla kadry zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
julev Re: Zespół Zarządców Nieruchomości WAM 21.05.12, 22:07 Administracja, jak każda inna. Dużo zależy od poszczegolnych administratorów. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_sj8 Re: Zespół Zarządców Nieruchomości WAM 16.09.16, 11:40 NIE POLECAM!!!!!! - Z CAAAŁĄ STANOWCZOŚCIĄ - NASZ GORZOWSKI ZZN OKŁAMUJE MIESZKAŃCÓW, NARAŻA NA NIESAMOWITE KOSZTY, DOGADUJE SIĘ Z WYKONAWCAMI - NA SZKODĘ MIESZKAŃCÓW , a odwołania-skargi do ZZN w Warszawie nic nie dają!!!! PRZESTRZEGAM i ODRADZAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ya.79 Re: Zespół Zarządców Nieruchomości WAM 25.06.12, 15:24 jeśli temat jest jeszcze aktualny polecam swoje usługi www.dlugosz.e-biznes.org Odpowiedz Link Zgłoś
ag2697 Re: Zespół Zarządców Nieruchomości WAM 25.06.12, 18:54 Ta firma ani z wojskiem ani z WAM nie ma nic wspólnego. Cała "czapa" w stolicy, a oddziały na terenie kraju. Nie wiem, czy w skali kraju zarządza jeszcze choćby 30% wspólnot, których budynki kiedyś należały do WAM. Z WAM ma ponoć umowę na zarządzanie podpisaną gdzieś tak około 9 lat temu. Czy był jakiś przetarg w tej sprawie nie pamiętam. A chyba powinien być bo WAM zarządza nieruchomościami Skarbu Państwa a ZZ Nieruchomości WAM jest sp. z o. o. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba.wirtualneosiedle Re: Zespół Zarządców Nieruchomości WAM 15.11.12, 23:22 Witam. Mogę polecić program www.wirtualneosiedle.pl który ułatwi prace administratorowi, osobą prowadzącym księgowość osiedla a także mieszkańcom. Dzięki temu programowi będą mieszkańcy mieli dostęp do swoich kont. Program ułatwia komunikację z mieszkańcami za pomocą e-mail / sms, umożliwia wczytywanie wciągów bankowych i automatycznie księguje, posiada innowacyjny mechanizm przeprowadzania głosowań, moduł galerii zdjęć, ogłoszeń i zgłaszania usterek. Więcej informacji na stronie WirtualneOsiedle.pl lub mogę osobiście odpowiedzieć na pytania mój e-mail Kuba@wirtualneosiedle.pl . Program można nabyć już za 24,99, a ja dodatkowo mogę udzielić dodatkowego rabatu przez 6 mc na hasło „Kuba” Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Spier...aj koleś!!! 17.11.12, 11:22 Spier...aj koleś!!! ----- > Mogę polecić program Odpowiedz Link Zgłoś
haneczka_wm Re: Spier...aj koleś!!! 18.11.12, 21:11 j666 napisał: > Spier...aj koleś!!! Hmmm... Rozumiem, że trzy szóstki to Liczba Bestii, ale żeby aż tak ryknąć na człowieka, który być może szuka możliwości utrzymania się ze swojej pracy?! :( Szukając pozytywnych cech w Liczbie Bestii może odnajdziemy Eremitę... Odpowiedz Link Zgłoś
ulot Re: Spier...aj koleś!!! 19.11.12, 13:52 Witam. Interesuje mnie zasadniczy temat wątku a nie pierdoły? Jak wybrał i czy wybrał rozpoczynający wątek? Reklamy to gdzie indziej albo jawnie lub wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
julev Re: Spier...aj koleś!!! 23.11.12, 13:58 Zainteresowanych obsługą ZZN WAM informuję,że firma została sprywatyzowana. Podobno właścicielem został Litwin. Należy chyba LICZYC SIĘ z podwyżką opłat za usługę. Po kilku latach skubania i niechętnego sprzedawania mieszkań kończą się wojskowe synekury. Odpowiedz Link Zgłoś
mire_k56 Re: Spier...aj koleś!!! 23.11.12, 15:22 ZZN WAM jest Sp. z o.o. od lat. Miałem wątpliwą przyjemność kontaktu z nimi. Zdrowo myślący człowiek powinien omijać tą spółkę z daleka. Mentalnie są jeszcze w PRL-u, i nie zauważyli że nie ma już LWP. Niestety zarządzane przez nich osiedla wojskowe też tego nie zauważyły. Ale to wolny wybór, świetnie się uzupełniają. Odpowiedz Link Zgłoś
posesja.az ZZN WAM 23.11.12, 19:56 julev napisał: > Zainteresowanych obsługą ZZN WAM informuję,że firma została sprywatyzowana. I to dość dawno :) ZZN WAM jako spółka z o.o. jest zarejestrowana w KRS od 29.09.2004 roku: LINK Odpowiedz Link Zgłoś
nowikana Re: ZZN WAM 25.11.12, 22:30 posesja.az napisał: > julev napisał: > > Zainteresowanych obsługą ZZN WAM informuję,że firma została sprywatyzo > wana. > > > I to dość dawno :) > ZZN WAM jako spółka z o.o. jest zarejestrowana w KRS od 29.09.2004 roku: h> ttp://www.krs-online.com.pl/zespol-zarzadcow-nieruchomosci-wam-sp-z-o-krs-20836> 9.html Ale wszystkie udziału (od chwili utworzenia) ma Wojskowa Agencja Mieszkaniowa Odpowiedz Link Zgłoś
julev Re: ZZN WAM 28.11.12, 16:56 Sprywatyzowana została firma: Zespół Zarządców Nieruchomości WAM Sp. z o.o. Wygrała : firma AB "City Service" z siedzibą w Wilnie. Zatem zyski z działalności będą transferowane na wschód, o czym powinni wiedzieć wszyscy zajmujący kwatery wojskowe oraz Wspólnoty Mieszkaniowe powstałe w budynkach wykupionych z MON.Teraz zaczną się nowe porządki w firmie, bedą zapewne zwolnienia, a potem nowe wyższe opłaty lokatorów. A przeciez cała działalność WAM zgodnie z założeniami miała wspierać modernizację SZ. Odpowiedz Link Zgłoś
3wladek Re: ZZN WAM 28.11.12, 18:32 Proszę nie wprowadzać w błąd. Firma która ma zamiar kupić zzn jest największą firmą zarządzającą na wschodzie europy. Zarządza ponad 26mln m2 i dochodem ponad 150mln euro. Jest firmą która jest na giełdzie litewskiej z zamiarem przejścia na polską giełdę. Jakie zyski na wschód i jakie zwolnienia. Nie po to kupuję się dużą firmę żeby ją rujnować. Skarb Państwa nie dbał o rozwój firmy. Cały zysk spółki konsumował, nie inwestował i nie dzielił się z pracownikami jak powinien. ZZN WAM zarządza nie tylko wspólnotami powstałymi po wykupie od wojska. Na rynku są to miliony m2. Odpowiedz Link Zgłoś
julev Re: ZZN WAM 29.11.12, 17:11 Pożyjemy i zobaczymy. Obcy kapitał, każdorazowo po wejściu na polski rynek zaczyna od cięć zatrudnienia, a następnie szuka możliwości zwiększenia zyskow. Tylko czekać, jak Wspólnoty Mieszkaniowe obsługiwane przez ZZN otrzymają propozycje podwyżek za obsługę.Oczywiście zawsze będzie można poszukać innej firmy. Reklama tej firmy, jaką przeczytałem nie rzuca mnie na kolana.Taki olbrzymi gracz giełdowy, a rzuca się na taki drobiazg? Odpowiedz Link Zgłoś
3wladek Re: ZZN WAM 29.11.12, 18:58 ZZN to nie taki drobiazg, posiada 22 oddziały które terytorialnie obejmują całą Polskę. Zatrudnia ponad 800 pracowników. Cięć zatrudnienia nie będzie, a wspólnoty nie muszą się godzić na podwyżki. Nowa firma planuje wzrost zatrudnienia oraz rozszerzenie działalności proponując dodatkowo inne usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
haneczka_wm Zmiany w ZZN WAM 29.11.12, 20:51 3wladek napisał(a): > Cięć zatrudnienia nie będzie, A skąd to wiesz, że piszesz z taką pewnością? Cięcia już są - na razie zarobków na wyższych stołkach. Rozejrzyj się dobrze, a dowiesz się jeszcze więcej np. o umowach lojalnościowych... > a wspólnoty nie muszą się godzić na podwyżki. Oczywiście, że nie muszą, zwłaszcza, iż część z nich - tych nieświadomych i tak płaci tylko haracz nie otrzymując prawie nic w zamian lub otrzymując za to bałagan. Odpowiedz Link Zgłoś
julev Re: ZZN WAM 30.11.12, 19:51 Jeżeli rodzima firma w wielu miejscach nie spełniała oczekiwań i znacząca część WM szukała lepszych warunków poza ZZN, to teraz właściciel litewski będzie troszczył się o lokatorów WM? Oczywiście tam, gdzie WAM posiada większość może być trudno pdejmować decyzje, w pozostałych wszystkie opcje są możliwe. Problem jest w tym, że na naszym rynku jest bardzo malo uczciwych i dobrych administratorów. To brak konkurencji, pozwolił ZZN tak długie trwanie. Można oczywiście w ciemno zachwalać przyszłego właściciela, ale trzeba mieć w tym interes. Te zapewnienia nie są warte funta kłaków. To czysta propaganda. Wyobraćmy sobie, że większość WM odchodzi, to jest klapa dla inwestora. Odpowiedz Link Zgłoś
lotnik59 Re: ZZN WAM 12.12.12, 22:00 Kochani -uciekajcie z tej firmy kto tylko może .ZZN WAM to nowa firma ale ludzie ci sami od dwudziestu paru lat.Beton niereformowalny.Jedynie totalne zaoranie może coś zmienić w tej firmie. Struktura zarządzania tą firmą jest chora. Prezes ZZN WAM z 100% udziałem skarbu państwa jest jednocześnie prezesem WAM. Lokalni dyrektorzy WAM są przeważnie pełnomocnikami ZZN WAM zarządzającymi przejętymi mieszkaniami/wspólnotami/. Przecież to czysty przypadek konfliktu interesu. Który z lokalnych dyrektorów WAM będąc pełnomocnikiem ZZN WAM Wystąpi z roszczeniami w imieniu Wspólnoty Mieszkaniowej do własnej firmy WAM? Czy będzie obiektywny wobec roszczeń Wspólnoty ?, a może okaże się lojalny wobec swojego głównego pracodawcy? Kochani -brać sprawy w swoje ręce i uciekać z tych reliktów przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
dob1234 Re: ZZN WAM 14.12.12, 08:57 Szanowni Państwo PRO-SYSTEM Nieruchomości to firma stabilna, o wysokiej renomie, której marka jest rozpoznawalna na rynku zarządzania nieruchomościami. W zakresie świadczonych usług zapewniamy kompleksową obsługę wspólnot mieszkaniowych. POWODY, DLA KTÓRYCH WARTO SIĘ NAMI ZANITERESOWAĆ TO Gospodarne podejście – o każdą Wspólnotę staramy się dbać jak o własny dom Przejrzystość działania – nasi Mieszkańcy mają dostęp do wszystkich umów, faktur, protokołów; regularnie otrzymują drogą elektroniczną szczegółowy wykaz wszystkich poniesionych przez Wspólnotę kosztów (wszystkie faktury, rachunki itd) Bieżący dostęp Mieszkańców do ich indywidualnych sald – każdego dnia można sprawdzić, ile pieniędzy ma się na koncie (tak jak w banku) Szybkość działania – każde zadanie wykonywane jest w sposób sprawny i profesjonalny Specjalista do Spraw Marketingu Łukasz Dobosiewicz Tel. 605532015 lukasz.dobosiewicz@prosystemrp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
haneczka_wm Brać sprawy w swoje ręce 14.12.12, 13:58 lotnik59 napisał(a): > Kochani -brać sprawy w swoje ręce i uciekać z tych reliktów przeszłości. Jak to łatwo powiedzieć i jak ładnie brzmi. :) Przeszłość jest za nami, a co oferuje teraźniejszość? Jasne i ufne spojrzenie w przyszłość??? A może... buduje swoje katakumby, lecz nie każdy będzie miał chęć i odwagę tam wejść? Wziąć sprawy w swoje ręce oznacza zainteresowanie. Nikogo siłą do tego zmusić nie można. Zainteresowanie oznacza świadomość tego, co chcemy mieć i do czego dążymy, ale wymaga również chęci i wysiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
lotnik59 Re: Brać sprawy w swoje ręce 14.12.12, 19:33 haneczka_wm napisała: > > Jak to łatwo powiedzieć i jak ładnie brzmi. :) > Przeszłość jest za nami, a co oferuje teraźniejszość? Jasne i ufne spojrzenie w > przyszłość??? > A może... buduje swoje katakumby, lecz nie każdy będzie miał chęć i odwagę tam > wejść? > > Wziąć sprawy w swoje ręce oznacza zainteresowanie. Nikogo siłą do tego zmusić n > ie można. > Zainteresowanie oznacza świadomość tego, co chcemy mieć i do czego dążymy, ale > wymaga również chęci i wysiłku. Haneczko -więcej optymizmu.Właśnie ZZN WAM przestał zarządzać naszą wspólnotą . Wszelkie próby z pozycji właściciela były nie skuteczne ,jedynie wejście do zarządu,zmontowanie koalicji,właściwa informacja dla właścicieli,przestrzeganie procedur demokratycznych zgodnie z UL pozwoliły przywrócić przejrzysty ,właściwy sposób zarządzania WM. Przyznaje nie było łatwo i dalej nie będzie bo pozostało nam jeszcze najgorsze ,przekonać Waścicieli ,że w sprawach ich własności to właśnie Oni mają najwięcej do powiedzenia. Brzmi absurdalnie ,ale sami sprawdżcie ile ludzi przychodzi na zebrania, spróbujcie zaprosić kogoś do zarządu. Jednak z optymizmem patrze w przyszłość ,gdyż wokół siebie mam ludzi ,którzy rozumieją ,że ZARZĄD ZARZĄDZA a ZARZĄDCA WYKONUJE JEGO POLECENIA. ZZN WAM był innego zdania więc już nami nie zarządza. Odpowiedz Link Zgłoś
haneczka_wm Re: Brać sprawy w swoje ręce 16.12.12, 22:06 lotnik59 napisał(a): > Haneczko -więcej optymizmu. Optymizmu? Do czego...? Realnie oceniam stopień świadomości właścicieli, ich odpowiedzialności, zaangażowania i chęci do działania w ochronie własnych interesów. Większość z nich jest ciągle na początku wspólnotowej drogi... Przede wszystkim bierność i niewiedza, a w rezultacie ignorancja, która często obraca się przeciwko nim. lotnik59 napisał(a): > Przyznaje nie było łatwo i dalej nie będzie bo pozostało nam jeszcze najgorsze, > przekonać Waścicieli ,że w sprawach ich własności to właśnie Oni mają najwięcej do > powiedzenia. Widzisz, sam przyznałeś mi rację w tym, co powyżej napisałam. :) W mojej wspólnocie w porównaniu do innych naprawdę nie jest już tak źle, choć do ideału ciągle daleko, przez tzw. czynnik ludzki. Jednak wymagało to naprawdę dużej determinacji, którą określam nawiedzeniem, bo żadnego innego, racjonalnego wytłumaczenia nie znajduję. lotnik59 napisał(a): > Jednak z optymizmem patrze w przyszłość ,gdyż wokół siebie mam ludzi ,którzy > rozumieją ,że ZARZĄD ZARZĄDZA a ZARZĄDCA WYKONUJE JEGO POLECENIA. Optymizm to dopiero początek tej drogi. :) Przeżyjesz jeszcze wiele chwil zwątpienia i pytań o sens tego, co robisz. Muszę Ci powiedzieć, że nawet wiele zarządów (nie właścicieli!) we wspólnotach jest przekonanych, że skoro jest zarządca/ administrator to on decycuje i prowadzi, a reszta powinna się podporządkować. Ciekawe i zastanawiające, prawda? ZZN WAM takie właśnie zarządy najbardziej odpowiadają, zresztą - innym zarządcom/administratorom też. Odpowiedz Link Zgłoś
haneczka_wm Re: ZZN WAM 14.12.12, 13:40 julev napisał: >Problem jest w tym, że na naszym rynku jest bardzo malo uczciwych i > dobrych administratorów. Otóż to! Nieistotne skąd się wywodzą - istotne jacy są. To jest klucz. Problem, o któym pieszesz dotyczy w takim samym stopniu tych, co się wywodzą z administracji wojskowych, komunalnych i tej najnowszej generacji zarządców/administratorów, którzy przyszli znikąd. julev napisał: >To brak konkurencji, pozwolił ZZN tak długie trwanie. To nie o to chodzi. Nie brak ofert zarządców/administratorów, przynajmniej w większych miejscowowściach. Konkurencję kształtuje rynek - podaż i popyt. Podaż jest, ale... popyt niedomaga. I to nie w tym sensie, iż go nie ma. Popyt jest, ale w wydaniu biernym, przesiąknięty marazmem i tumiwisimem. Skoro brak ze strony samych właścicieli zainteresowania na jakim poziomie świadczone są usługi zarządzania w ich wspólnotach, to jak możemy mówić o zdrowej konkurencji? A zdrowa konkurencja to między innymi taka, która wyeliminuje nieuczciwość i bylejakość. Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: ZZN WAM 14.12.12, 18:19 Wyobraź sobie, że w ten sposób pozyskujesz dane osobowe kilkudziesięciu tysięcy byłych i obecnych polskich wojskowych. Wystarczy? ----- > Taki olbrzymi gracz giełdowy, a rzuca się na taki drobiazg? Odpowiedz Link Zgłoś
haneczka_wm Re: ZZN WAM 14.12.12, 13:22 3wladek napisał(a): > Nie po to kupuję się dużą firmę żeby ją rujnować. Tego akurat nigdy nie można być pewnym. Czasem kupuje się firmę po to, by wyeliminować konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś
julev Re: ZZN WAM 14.12.12, 15:40 ZZN przy nowym właścicielu może okazać się nieprzewidywalną firmą. Wiadomo, że bedą redukcje etatów, co musi spowodować zmniejszenie specjalistów przeznaczonych do zabezpieczenia obsługi WM. Spodziewam sie również nowych "propozycji" opłat za administrowanie. Czeka nas więc renegocjacja dotychczasowej umowy. Obecnie ZZN / oddział /, który "obsługuje " naszą WM jest na miarę naszych potrzeb z kilkoma mankamentami, co wynika z średniego zaangażowania administratora. Trzeba go ciągle podkręcać. W innych WM jest chyba podobnie. Wiemy w czym nie mogą nas zaskoczyć. Sprawy nie można generalizować, bowiem każdorazowo zależy to od konkretnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
haneczka_wm Redukcje etatów 15.12.12, 00:45 julev napisał: > Wiadomo, że bedą redukcje etatów, co musi spowodować zmniejszenie specjalistów > przeznaczonych do zabezpieczenia obsługi WM. A co oni chcą jeszcze redukować? Zespół obsługujący wspólnoty składa się z trzech osób: administrator, osoba do spraw technicznych, księgowa. Jeśli ten zespół ma 40 -45 wspólnot, to ja się pytam: jaki jest poziom świadczonych usług? Przeliczcie czas, który tak naprawdę można poświęcić na daną wspólnotę, przyjmując ośmiogodzinny dzień pracy i pracę przez wszystkie dni w tygodniu. Wynik jest zastanawiający 1,2 godz. - 1,4 godz. tygodniowo. Przy pracy przez pięć dni w tygodniu 0,9 godz. - 1,0 godz. na wspólnotę. Przy takich parametrach nie ma czasu na myślenie. julev napisał: > Obecnie ZZN / oddział /, który "obsługuje " naszą WM jest na miarę naszych potr > zeb z kilkoma mankamentami, co wynika z średniego zaangażowania administratora. Warto sprawdzić dokładnie swoje dokumenty i rozliczenia roczne. julev napisał: > Trzeba go ciągle podkręcać. A nie lepiej postawić na baczność? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lotnik59 Re: Redukcje etatów 16.12.12, 18:18 haneczka_wm napisała: > > A nie lepiej postawić na baczność? :) To nic nie da ,beton po skruszeniu nadaje się tylko do wyrzucenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ola19801 Re: Redukcje etatów 16.12.12, 19:11 Witam. A może by tak ci, co tak krytykują przedstawili jakieś konkretne przykłady braku profesjonalizmu w wykonaniu ZZNWAM. Do czasu, gdy nie poznamy „faktów” myślę, że jest to typowa kryptoreklama w wykonaniu związanych z ZZNWAM, którzy w bardzo sprytny sposób wykorzystują forum do darmowej reklamy swojej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
highrise Re: Redukcje etatów 16.12.12, 21:53 ola19801 napisała: > Witam. > A może by tak ci, co tak krytykują przedstawili jakieś konkretne przykłady brak > u profesjonalizmu w wykonaniu ZZNWAM. Do czasu, gdy nie poznamy „faktów > 8221; myślę, że jest to typowa kryptoreklama w wykonaniu związanych z ZZNWAM, k > tórzy w bardzo sprytny sposób wykorzystują forum do darmowej reklamy swojej fir > my. Chyba ma Pani rację. Proponuję jednak nie traktować tego forum jako dobre miejsce do reklamy. Myślę, że nie ma więcej niż 50 wejść dziennie na tym forum. Jeżeli się nie mylę, to na mojej stronie www jest większy ruch niż tutaj. Pozdrawiam SJ Odpowiedz Link Zgłoś
lotnik59 Re: Redukcje etatów 17.12.12, 18:15 koda czasu n aola19801 napisała: > Witam. > A może by tak ci, co tak krytykują przedstawili jakieś konkretne przykłady brak > u profesjonalizmu w wykonaniu ZZNWAM. Do czasu, gdy nie poznamy „faktów > 8221; myślę, że jest to typowa kryptoreklama w wykonaniu związanych z ZZNWAM, k > tórzy w bardzo sprytny sposób wykorzystują forum do darmowej reklamy swojej fir > my. Szkoda mojego cennego czasu na ZZN WAM. Niech się bujają ze swoim profesjonalizmem,którego doświadczyłem. Myślę ,że tych kilka wypowiedzi da "super malinowemu" sporo do myślenia . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bsci Re: Redukcje etatów 07.05.13, 15:42 Wlaśnie zastanawiamy się nad zmianą Zarządcy. Polecają nam firmę o której piszenie ...ale po przeczytaniu tego forum nie wiem czy nie wpakujemy się z deszczu pod rynnę. Możecie polecić jakąś dobra firmę na terenie Warszawy? My mielismy doczynienia ze SPEKTROM ale nie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
susenka Re: Redukcje etatów 21.08.14, 20:22 Nasza wspólnotą administruje od 2005 r ZZN., a zarząd wspólnoty zarządza. Przez 6 lat stałem na czele Zarządu. Zarząd wiedział i wie po co został powołany i wie jak rozliczać administratora. Sąsiednia wspólnota wybrała sobie początkowo innego administratora. Po półtora roku podziękowała mu zawarła umowę ZZN. Po miesiącu księgowa z ZZN wykryła, że poprzedni administrator ukrył przed wspólnotą stratę z tytułu rozliczenia wody i odprowadzania ścieków w wysokości około 20 tys. zł. Zgadzam się z niektórymi dyskutantami, zarządza Zarząd a administruje ZZN. Zgadzam się, że do zarządu trudno namówić właścicieli. Ale o czy mówić jeśli od utworzenia wspólnoty jest 2 - 3 właścicieli, którzy ani razu nie pojawili się na zebraniu. Dla takich każdy administrator będzie zły. Odpowiedz Link Zgłoś
bezradna_wobec_wamu Re: Zespół Zarządców Nieruchomości WAM 27.08.14, 18:29 Nie! Zdecydowanie nie. Nierzetelni, niesłowni, niekompetentni, choć pierwsze wrażenie może być zupełnie inne. Mam mieszkanie od czterech lat zarządzane przez ZZN WAM i to co z nimi przeszłam ostatecznie doprowadziło mnie do decyzji o sprzedaży tego lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
stary-4 Re: Zespół Zarządców Nieruchomości WAM 28.08.14, 00:31 Nie ma już ZZN WAM. Jest ZZN Sp z o.o. Właścicielem są Litwini. Odpowiedz Link Zgłoś
julevin Re: Zespół Zarządców Nieruchomości WAM 14.06.24, 14:53 ZZN to najgorsza firma. Trzeba szybko uciekać. Odpowiedz Link Zgłoś