haneczka-1
26.10.12, 05:21
Mieszkam w budynku 7 rodzinnym i mamy zalozona wspolnote mieszkaniowa.Budynek znajduje sie w samym centrum 6 tysiecznego miasteczka.
Nie ma mnie w chwili obecnej w Polsce,ale wczoraj sie dowiedzialam,ze zaczeto ocieplac nasz budynek.Bez uchwaly,bez mojej zgody.Podobno czesc lokatorow robi to na wlasny koszt.
Moje mieszkanie znajduje sie na niskim parterze i nie wyrazalam zgody na ocieplanie zanim budynek nie zostanie osuszony i okopany,czyli odpowiednio przygotowany do ocieplania.
Napisalam kilka miesiecy temu pismo do zarzadcy wspolnoty,ze chce byc informowana o wszystkich pracach jakie sa wykonywane podczas mojej nieobecnosci,ale nikt mnie o planowanym remoncie nie zawiadomil.
Czy rzeczywiscie wspolnota moze ocieplic budynek bez mojej zgody nawet jak nie bede musiala za to placic?Moj parter zostaje nie ocieplony.Teraz juz nawet nie moge marzyc o osuszeniu budynku,a grzyb i wilgoc sa bardzo widoczne i dokuczliwe.
Co moge w chwili obecnej zrobic?Ocieplanie trwa juz 2 dni.
Czy bede musiala sie dolozyc do malowania budynku?Czy nie mam nic do powiedzenia?
Bardzo prosze o podpowiedzi co robic.