Dodaj do ulubionych

Podziękowanie

18.06.13, 08:14
Dziękuję Forumowiczom za pomoc w spełnieniu warunków otrzymania certyfikatu "Rzetelna Firma". Zostałem poinformowany, że mogę otrzymać taki certyfikat rzetelności. Ze względu na to, że nie znam warunków otrzymania takiego certyfikatu, to wolę być niecertyfikowany.

Obserwuj wątek
    • 3krokodyl Re: Podziękowanie 18.06.13, 17:55
      Ale o co chodzi ? Nie jestem w temacie :-(
      • highrise Re: Podziękowanie 18.06.13, 18:33
        3krokodyl napisał(a):

> Ale o co chodzi ? Nie jestem w temacie :-(

:-(

Nie każdy może być wyróżniony. Trzeba na to zapracować.
        Szczegóły na stronie www.rzetelnafirma.pl/

Widocznie ktoś coś dobrze napisał o mojej firmie. Stąd te wyróżnienie.
        Nie chce jednak mieć tego certyfikatu - za duże dla mnie wyróżnienie.
        Nie mając takiego certyfikatu mam spokój, bo nikt nie prosi mnie o składanie
        ofert. Poczekam na inne certyfikaty, np. na baner certyfikowany "Nie daje - nie biorę" Taki certyfikat mógłby mnie zainteresować, jeżeli nie zachoruję na suchoty kieszonkowe :-)

Pozdrawiam SJ
        • 3krokodyl Re: Podziękowanie 18.06.13, 18:43
          Dziękuję z wprowadzenie w temat :-)
        • haneczka_wm Nie każdy? 18.06.13, 21:53
          highrise napisał:
          > Nie każdy może być wyróżniony. Trzeba na to zapracować.
          > Szczegóły na stronie www.rzetelnafirma.pl/

Dłuższy czas miałam kontakt z firmą posiadającą ten certyfikat.
          Nie życzę nikomu podobnych doświadczeń i szarpaniny... Cały okres tej "współpracy" to była ciągła walka by wspólnota nie poszła na dno. Wyczerpujące i wyniszczające doznania.
          Czy na stronie, którą podajesz jest podany jakiś sposób uaktualniania i weryfikacji nadanego znaku, który ma być przecież gwarantem jakości i rzetelności działania, a przede wszystkim wyróżnieniem budzącym zaufanie klienta?
        • 5klient Re: Podziękowanie 19.06.13, 22:01
          highrise napisał:

> 3krokodyl napisał(a):
          >
          > > Ale o co chodzi ? Nie jestem w temacie :-(
          >
          > :-(
          >
          > Nie każdy może być wyróżniony. Trzeba na to zapracować.
          > Szczegóły na stronie www.rzetelnafirma.pl/
          >
          > Widocznie ktoś coś dobrze napisał o mojej firmie. Stąd te wyróżnienie.
          > Nie chce jednak mieć tego certyfikatu - za duże dla mnie wyróżnienie.
          > Nie mając takiego certyfikatu mam spokój, bo nikt nie prosi mnie o składanie
          > ofert. Poczekam na inne certyfikaty, np. na baner certyfikowany "Nie daje
          > - nie biorę"
          Taki certyfikat mógłby mnie zainteresować, jeżeli nie zachoru
          > ję na suchoty kieszonkowe :-)
          >
          > Pozdrawiam SJ
          Szlachetna wypowiedz ,to ewenement w dzisiejszych trudnych czasach,oby bylo takich wiecej,swiat bylby lepszy........
          a mozemy wiedziec z jakiej miejscowosci jestes?
          napisz na prive
          5klient@gazeta.pl
          takiej osoby szukamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • haneczka_wm Re: Podziękowanie 18.06.13, 21:42
      highrise napisał:
      > Dziękuję Forumowiczom za pomoc w spełnieniu warunków otrzymania
      > certyfikatu "Rzetelna Firma".

Tu piszesz o spełnieniu warunków, jak byś je znał.

Za chwilę jednak

highrise napisał:
      > Ze względu na to, że nie znam warunków otrzymania takiego certyfikatu,
      > to wolę być niecertyfikowany.

Więc za co tak naprawdę dziękujesz Forumowiczom?
      Raczej wygląda mi to na szum medialny z Twojej strony i we własnym interesie. :)
      • highrise Re: Podziękowanie 18.06.13, 23:08
        haneczka_wm napisała:

> highrise napisał:chyba cześcia tego rynku.
        > > Dziękuję Forumowiczom za pomoc w spełnieniu warunków otrzymania
        > > certyfikatu "Rzetelna Firma".
        >
        > Tu piszesz o spełnieniu warunków, jak byś je znał.

Nie znam warunków, ale chyba je spełniłem. Raz w miesiącu otrzymuje maila z informacją, że spełniłem warunki. Jak spełniłem bez jakiegoś swojego zaangażowania, to pomogła mi tym niewidzialna ręka rynku. Forum to jest chyba częścią tego rynku

>
        > Za chwilę jednak
        >
        > highrise napisał:
        > > Ze względu na to, że nie znam warunków otrzymania takiego certyfik
        > atu,
        > > to wolę być niecertyfikowany.
        >
        > Więc za co tak naprawdę dziękujesz Forumowiczom?

Jeżeli to Forum jest częścią tego rynku, a zrobiła to prawdopodobnie niewidzialna ręka rynku, to wypada podziękować.

> Raczej wygląda mi to na szum medialny z Twojej strony i we własnym interesie. :
        > )

Nie należę do niepoprawnych optymistów, którzy wierzą w siłę oddziaływania tego forum na szybkie pozyskiwanie klientów. Może to i jest jakiś szum, aby zwrócić Tobie i innym uwagę na sposób otrzymywania certyfikatów.
        • 3krokodyl Re: Podziękowanie 19.06.13, 19:59
          To proste. Wysyłają e-mail do firm, że spełniły warunki by otrzymać certyfikat "Rzetelna Firma", pytają o zgodę na jego otrzymanie, a po jakimś czasie ( niekoniecznie na początku, bo najczęściej jest to certyfikat "darmowy" ) przyjdzie Ci za coś zapłacić. Zwyczajne szukanie jeleni. Wydawało mi się, że wszyscy o tym wiedzą. Nie ma się czym chwalić.
          • highrise Re: Podziękowanie 20.06.13, 11:11
            3krokodyl napisał(a):
            (...)
            . Zwyczajne szukanie jeleni. Wydawało mi się, że wszyscy o tym
            > wiedzą. Nie ma się czym chwalić.

Pan ma rację Panie Krokodylu, nie ma czym się chwalić. Dobrze wykonana robota sama się obroni. Nie są potrzebne do tego certyfikaty.

• 3krokodyl Re: Podziękowanie 21.06.13, 10:04
              szkoda tylko, że firmy wydające certyfikaty nie mają co się chwalić certyfikatami. Bo wszyscy wiedzą, że to pic na wodę.
        • haneczka_wm Nie znam wrunków, ale... 22.06.13, 23:50
          highrise napisał:
          > Nie znam warunków, ale chyba je spełniłem. Raz w miesiącu otrzymuje maila z in
          > formacją, że spełniłem warunki. Jak spełniłem bez jakiegoś swojego zaangażowani
          > a, to pomogła mi tym niewidzialna ręka rynku. Forum to jest chyba częścią tego
          > rynku

Może to po prostu przypadek.
          Wybór losowy z dostępnych źródeł informacji o firmach świadczących usługi zarządzania.
          Ta niewidzialna ręka rynku, o której wspominasz działa w określonym celu, a skoro dobór firm jest tutaj przypadkowy to raczej nie działa ona w interesie klienta, w innym przypadku aktualizowałaby i weryfikowałaby wiarygodność znaku Rzetelna Firma. A o tym, jak to robi - jakoś nic nie wiadomo i nic nie słychać.

highrise napisał:
          > Nie należę do niepoprawnych optymistów, którzy wierzą w siłę oddziaływania tego
          > forum na szybkie pozyskiwanie klientów.

Tu przyznaję Ci rację.
          Z pewnością to forum nie ma takiej siły przebicia. Z prostej przyczyny - zainteresowanie samych właścicieli lokali oraz zarządów wspólnot sprawami wspólnot mieszkaniowych jest raczej nikłe. Jeśli już się pojawi jakieś zainteresowanie, często wynikające z poszukiwania zarządcy/administratora, to ogranicza się raczej do rynku lokalnego, a tu - też często rządzi przypadek.

highrise napisał:
          > Może to i jest jakiś szum, aby zwrócić Tobie i innym uwagę na sposób otrzymywania
          > certyfikatów.

No i trzeba było tak od razu, bez owijania w bawełnę.
          Sam wątek byłyby czytelniejszy w intencjach i prostszy w odbiorze dla tej garstki zainteresowanych właścicieli lokali i zarządów wspólnot.
          Czasem warto mówić wprost - ze względu na to, iż odniesie to zdecydowanie lepszy skutek.

• majkowa Re: Podziękowanie 23.06.13, 19:31
      Po pierwsze: spółka-córka BIK za drobną opłatą chyba 48,00 zł/m-c pozwoli ci napisać to, co sam możesz o sobie napisać.

Po drugie: "certyfikat" polega na tym, że ktoś zaświadcza, że w BIK nie jesteś zgłoszony jako dłużnik.
      Firma, która nadaje ten "certyfikat" nie robi absolutnie nic więcej aby zbadać twoją rzetelność.

Dużo ludzi daje się na to nabierać, bo nie rozumieją, że Polak jest nieufny. Im bardziej ktoś zapewnia klienta, że jest uczciwy, tym klient jest bardziej nieufny.

Płacić za napisanie tego, co sam mogę o sobie napisać, to lepszy numer niż sprzedaż Pałacu Kultury i Dworca Centralnego razem wziętych.
      • balanger4 Re: "Podziękowanie" 23.06.13, 23:16
        >Płacić za napisanie tego, co sam mogę o sobie napisać, to lepszy numer niż sprzedaż Pałacu Kultury i Dworca Centralnego razem wziętych. <
        To jest taki sam biznes jak każdy inny - niczym się nie różni. Chodzi tylko i wyłącznie o kasę.
        A więc musi być firma która trafia w słaby punkt potencjalnego klienta gotowego nawet zapłacić. Wszyscy zadowoleni: firma wydająca świstki papieru bo zarobiła, firma co zapłaciła zadowolona bo ma się czym chwalić i "przychody rosną", klient zadowolony bo wie że dlatego więcej płaci za usługę bo ma gwarancję jakości.
        Hehehe.
        Jeżeli ktokolwiek wierzy, że w "kapitaliźmie polskim" dobro klienta ma jakiekolwiek znaczenie w postępowaniu różnych firm, (świeża afera mięsna np.) tzn. że powinien zacząć się leczyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka