Dodaj do ulubionych

Opłata za TV

18.02.14, 16:38
Witam,
proszę o opinię, czy mogę domagać się korekty niewykorzystanej usługi wliczonej do czynszu?
1,5 roku temu podpisałem umowę na dostarczanie telewizji kablowej do mojego lokalu z lokalnym operatorem. Wcześniej za pośrednictwem instalacji korzystałem z usług ASTER.
Po rozwiązaniu z nim umowy na obecnej linii dostarczane były mi podstawowe kanały , co o dziwo zostało mi wliczane do czynszu jako PAKIET ANTENA, który ASTER miał w swojej ofercie, ale w wyższej opłacie. Okazało się, że spółdzielnia ma na jakichś lepszych warunkach podpisaną umowę z ASTER i dostarcza w ten sposób programy.
Nie miałem podpisanej żadnej umowy ze spółdzielnią, ale to nie jest problem.
Po jakimś czasie kupiłem sobie lepszy TV i postanowiłem podłączyć więcej kanałów , również w jakości HD. Nowy dostawca, posiadający okablowanie w bloku podpiął się pod moją wewnętrzną instalacją, po poprzednim dostawcy. Z uwagi na niewielki koszt opłaty za PAKIET ANTENA, doliczanej do czynszy nie chciało mi się jej zlikwidować z pozycji w czynszu. Z uwagi na rosnące koszty samego czynszu, postanowiłem jednak dokonać takiej zmiany, i poprosić o usunięcie jej opłat zawartych w rozliczeniu czynszowym , oraz o korektę od dnia podpisania umowy z nowym usługodawcą, załączając kopię umowy , z uwagi na niekorzystanie z tej usługi dostarczanej przez spółdzielnię. Dostałem nową tabelę opłat czynszowych , pomniejszoną o opłatę za Pakiet Antena, ale przy okazji rozliczenia rocznego opłat czynszowych nie została dokonana korekta wnoszonej przeze mnie opłaty za ww usługę , z której nie korzystałem. Czy mogę/powinienem domagać się takiej korekty przez Spółdzielnię, za okres 1,5 roku od zawarcie umowy z nowym operatorem?
Proszę o pomoc i opinię.
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: Opłata za TV 19.02.14, 23:50
      Nie.
      Podpisałes umowę, trzeba było zanieść ja do spółdzielni, która w tym momencie zleca "odpięcie" sygnału od lokalu.
      Nie dopełniłeś tego obowiązku.

Spółdzielnia zamkneła już co najmniej jeden rok obrachunkowy przez te 1,5 roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka