tarchomianiak
18.02.14, 16:38
Witam,
proszę o opinię, czy mogę domagać się korekty niewykorzystanej usługi wliczonej do czynszu?
1,5 roku temu podpisałem umowę na dostarczanie telewizji kablowej do mojego lokalu z lokalnym operatorem. Wcześniej za pośrednictwem instalacji korzystałem z usług ASTER.
Po rozwiązaniu z nim umowy na obecnej linii dostarczane były mi podstawowe kanały , co o dziwo zostało mi wliczane do czynszu jako PAKIET ANTENA, który ASTER miał w swojej ofercie, ale w wyższej opłacie. Okazało się, że spółdzielnia ma na jakichś lepszych warunkach podpisaną umowę z ASTER i dostarcza w ten sposób programy.
Nie miałem podpisanej żadnej umowy ze spółdzielnią, ale to nie jest problem.
Po jakimś czasie kupiłem sobie lepszy TV i postanowiłem podłączyć więcej kanałów , również w jakości HD. Nowy dostawca, posiadający okablowanie w bloku podpiął się pod moją wewnętrzną instalacją, po poprzednim dostawcy. Z uwagi na niewielki koszt opłaty za PAKIET ANTENA, doliczanej do czynszy nie chciało mi się jej zlikwidować z pozycji w czynszu. Z uwagi na rosnące koszty samego czynszu, postanowiłem jednak dokonać takiej zmiany, i poprosić o usunięcie jej opłat zawartych w rozliczeniu czynszowym , oraz o korektę od dnia podpisania umowy z nowym usługodawcą, załączając kopię umowy , z uwagi na niekorzystanie z tej usługi dostarczanej przez spółdzielnię. Dostałem nową tabelę opłat czynszowych , pomniejszoną o opłatę za Pakiet Antena, ale przy okazji rozliczenia rocznego opłat czynszowych nie została dokonana korekta wnoszonej przeze mnie opłaty za ww usługę , z której nie korzystałem. Czy mogę/powinienem domagać się takiej korekty przez Spółdzielnię, za okres 1,5 roku od zawarcie umowy z nowym operatorem?
Proszę o pomoc i opinię.