glauke1 21.08.15, 13:06 Ktoś zmieniał dostawce energii na EDF ? Jak to naprawdę wygląda? Bo się tak zastanawiam nad tym. edf.pl/male-i-srednie-firmy (o to EDF chodzi) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
highrise Re: Zmiana dostawcy 22.08.15, 07:03 Jeden nowy dostawca zaproponował mi podpisanie umowy ze wspólnotą mieszkaniową o dostawę energii elektrycznej po cenie niższej o 20% od ceny obecnego dostawcy. Umowa miała zostać zawarta na czas określony z możliwością jej wypowiedzenia w okresie jednego miesiąca. W wyniku wypowiedzenia umowy przez nowego dostawcę wspólnota mieszkaniowa ponosiłaby jeszcze wyższe koszty od ponoszonych kosztów przed zawarciem nowej umowy. Poinformowałem handlowca, że nie jestem zainteresowany zawarciem takiej umowy. Handlowiec był to tego stopnia wzburzony, że napisał maila do zarządu wspólnoty skarżąc się na mnie, że nie podejmuję korzystnych działań dla wspólnoty mieszkaniowej w zakresie obniżenia kosztów zużycia energii elektrycznej. Ostatecznie wspólnota mieszkaniowa zawarła umowę z innym dużym sprzedawcą energii elektrycznej PGE obniżając cenę energii o 10%. Wniosek jest taki, że trzeba dokładnie czytać umowy i analizować jakie skutki finansowe mogą wywołać zapisy w umowie. Samo hasło obniżenia ceny do 30% moim zdaniem jest chwytem marketingowym. Odpowiedz Link Zgłoś