kaja99 21.02.05, 23:31 Poszukuję ujednoliconego aktualnego tekstu warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. Będę wdzięczna za podesłanie stosownego linku lub gotowego tekstu na skrzynkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszkanie.i.wspolnota Re: prośba o warunki techniczne ... 22.02.05, 00:27 kaja99 napisała: > Poszukuję ujednoliconego aktualnego tekstu warunków technicznych, jakim > powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. Będę wdzięczna za podesłanie > stosownego linku lub gotowego tekstu na skrzynkę. Najnowszy akt prawny w tej sprawie, jaki znalazłem to: Dz.U. 2004 nr 109 poz. 1156 Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 7 kwietnia 2004 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie Odpowiedz Link Zgłoś
kaja99 Re: prośba o warunki techniczne ... 22.02.05, 00:56 mieszkanie.i.wspolnota napisał: > Najnowszy akt prawny w tej sprawie, jaki znalazłem to: > Dz.U. 2004 nr 109 poz. 1156 Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 7 > kwietnia 2004 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków technicznych, > jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie Dziękuję za zainteresowanie(mam to rozporządzenie). Poszukuję natomiast tekstu jednolitego, jeżeli ktoś w ogóle pofatygował się go opracować. Odpowiedz Link Zgłoś
greta06 Re: prośba o warunki techniczne ... 22.02.05, 09:20 witam; znalazłam stronę na której są ujednolicane prawie na bieżąco akty prawne, warto tam zajrzeć: www.polskieustawy.com/ a jednolity tekst rozporządzenia w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie jest tu: polskieustawy.com/print.php?dzur=2002&dzup=690&lang=48&adate=20050219pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaja99 dzięki !!!. 22.02.05, 10:30 stokrotne :-) greta06 napisała: > witam; znalazłam stronę Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik5 Re: dzięki !!!. 24.02.05, 18:20 Polecam publikację wydawnictwa POLCEN, wyd.5, autorstwa W. Korzeniowskiego. Stan prawny na 15 maja 2004, a więc zawiera wszystkie dotychczasowe zmiany. Ponadto komentarz i 110 rysunków autora. Korzystam z tego od kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
agentmk Re: dzięki !!!. 25.02.05, 15:51 Dziwie sie ,ze poszukujecie aktualnych aktów prawnych wszedzie, gdzie to mozliwe, ale nie "u zrodla", czyli tam gdzie ono jest tworzone. polecam korzystanie ze strony sejmowej, gdzie w serwisie prawnym znajdziecie wszystkie obowizujace i uchylone akty prawne i zwiazane z nimi rozporzadzenia - POLECAM Goraco, MK www.sejm.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kaja99 Re: dzięki !!!. 25.02.05, 16:48 agentmk napisał: > Dziwie sie ,ze poszukujecie aktualnych aktów prawnych wszedzie, gdzie to > mozliwe, ale nie "u zrodla", czyli tam gdzie ono jest tworzone. > polecam korzystanie ze strony sejmowej, gdzie w serwisie prawnym znajdziecie > wszystkie obowizujace i uchylone akty prawne i zwiazane z nimi rozporzadzenia - Problem w tym, że nie wszystkie akty mają ujednolicony tekst "u źródła" . Odpowiedz Link Zgłoś