Dodaj do ulubionych

prośba o warunki techniczne ...

21.02.05, 23:31
Poszukuję ujednoliconego aktualnego tekstu warunków technicznych, jakim
powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. Będę wdzięczna za podesłanie
stosownego linku lub gotowego tekstu na skrzynkę.
Obserwuj wątek
    • mieszkanie.i.wspolnota Re: prośba o warunki techniczne ... 22.02.05, 00:27
      kaja99 napisała:
      > Poszukuję ujednoliconego aktualnego tekstu warunków technicznych, jakim
      > powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. Będę wdzięczna za podesłanie
      > stosownego linku lub gotowego tekstu na skrzynkę.

Najnowszy akt prawny w tej sprawie, jaki znalazłem to:
      Dz.U. 2004 nr 109 poz. 1156 Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 7
      kwietnia 2004 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków technicznych,
      jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie
      • kaja99 Re: prośba o warunki techniczne ... 22.02.05, 00:56
        mieszkanie.i.wspolnota napisał:

> Najnowszy akt prawny w tej sprawie, jaki znalazłem to:
        > Dz.U. 2004 nr 109 poz. 1156 Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 7
        > kwietnia 2004 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków technicznych,
        > jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie

Dziękuję za zainteresowanie(mam to rozporządzenie). Poszukuję natomiast tekstu
        jednolitego, jeżeli ktoś w ogóle pofatygował się go opracować.

• greta06 Re: prośba o warunki techniczne ... 22.02.05, 09:20
          witam; znalazłam stronę na której są ujednolicane prawie na bieżąco akty prawne, warto tam zajrzeć:
          www.polskieustawy.com/
          a jednolity tekst rozporządzenia w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie jest tu:
          polskieustawy.com/print.php?dzur=2002&dzup=690&lang=48&adate=20050219pozdrawiam
          • kaja99 dzięki !!!. 22.02.05, 10:30
            stokrotne :-)

greta06 napisała:

> witam; znalazłam stronę
            • czajnik5 Re: dzięki !!!. 24.02.05, 18:20
              Polecam publikację wydawnictwa POLCEN, wyd.5, autorstwa W. Korzeniowskiego. Stan
              prawny na 15 maja 2004, a więc zawiera wszystkie dotychczasowe zmiany. Ponadto
              komentarz i 110 rysunków autora. Korzystam z tego od kilku lat.
              • agentmk Re: dzięki !!!. 25.02.05, 15:51
                Dziwie sie ,ze poszukujecie aktualnych aktów prawnych wszedzie, gdzie to
                mozliwe, ale nie "u zrodla", czyli tam gdzie ono jest tworzone.
                polecam korzystanie ze strony sejmowej, gdzie w serwisie prawnym znajdziecie
                wszystkie obowizujace i uchylone akty prawne i zwiazane z nimi rozporzadzenia -
                POLECAM Goraco, MK
                www.sejm.gov.pl
                • kaja99 Re: dzięki !!!. 25.02.05, 16:48
                  agentmk napisał:

> Dziwie sie ,ze poszukujecie aktualnych aktów prawnych wszedzie, gdzie to
                  > mozliwe, ale nie "u zrodla", czyli tam gdzie ono jest tworzone.
                  > polecam korzystanie ze strony sejmowej, gdzie w serwisie prawnym znajdziecie
                  > wszystkie obowizujace i uchylone akty prawne i zwiazane z nimi rozporzadzenia -

Problem w tym, że nie wszystkie akty mają ujednolicony tekst "u źródła" .

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka