Dodaj do ulubionych

Coś na wesoło!

05.05.05, 11:48
Jestem pełen uznania dla uczestników tego forum, którzy poswięcają swój czas
i energię udzielaniu porad innym, mniej doświadczonym wspólnotowiczom.
Ciagłe napięcie jest jednak chyba stresujące, choćby dlatego, żeby nie palnąć
jakiejś gafy.

W dniu dzisiejszym jedna z aktywnych forumowiczek zechciała mnie poinformować
w ogniu wymiany poglądów, że "kobiety mają inaczej", co oczywiście uznałem za
stwierdzenie miesiąca. Trochę humoru w bardzo poważnych sprawach nie zawadzi.
A teraz pytanie - zgadnijcie, która to?
Obserwuj wątek
    • jolanda5 Re: Coś na wesoło! 06.05.05, 21:21
      Witaj
      Ja stawiam na Majkowską - bo do niej to pasuje
      Pozd.
      MIRO
      • wprost5 Pudło! 07.05.05, 07:14
        Pudło!

A wracając do Majkowskiej( mnie się wydaje, że Majkowej), złapałem się na tym,
        że ostatnio wyemitowała z siebie kilka sensownych wypowiedzi! Wcześniej swoimi
        wypowiedziami w sprawie dostępu do dokumentów wspólnoty doprowadziła mnie do
        szewskiej pasji.
        • jolanda5 Re: Pudło! 07.05.05, 13:00
          Witaj
          Nie wiem czy czytałeś mój post do Majkowskiej, chciałem na moim przykładzie
          wykazać Jej, iż się myli. Mój były - na szczęście - administrator właśnie tak
          robił. Czerpał z nas korzyści z C. O. mało tego, dorzucał nam tereny Gminne do
          sprzątania jak chodniki i trawniki a nas obciążał kosztami! Co więcej, jako
          budżetówka nie może zarządzać kontami WM to na swoim koncie prowadzi wszystkie
          WM. Tam natomiast ukrywał profity z odsetek bankowych, do których się nie
          przyznał, Ja za rok 2004-2005 otrzymałem dla WM 180zł, odsetek bankowych, może
          to mało, ale te pieniądze drogą nie chodzą a pomyśleć o skali, na jaką to
          Administrator robił WM, jakie niezłe sumki musiał zbierać?
          Szkoda, że P. Majkowska, wymiękła, bo by miała trudny orzech do zgryzienie, bo
          jak kogoś złapać za rękę i udowodnić "Przekręt" skoro nie udostępnia się
          dokumentów. Tezy to ona wygłasza piękne ale zapomina kto jej daje na chleb i
          jakie prawa mają właściciele!
          pozd,
          MIRO
          P.s
          Poszukam dalej
          • helenkam Re: Pudło! 07.05.05, 16:28
            Nami również zarządza budżetówka jeszcze przez dwa miesiące, zobaczymy jakie
            dostaniemy końcowe rozliczenie,na rozliczeniach mamy sprzątanie terenów
            zielonych, chodników. Czy słusznie?,lokale sprzedane po obrysie
            • jolanda5 Re: Pudło! 07.05.05, 17:36
              Może ty jesteś z Tych!!! Bo jeśli tak, to masz pewne, że cię wykantują. Teraz
              macie dużo pracy, musicie przejąć cały budynek i dokumentację, czy wiesz co??
              Jeśli nie to daj znać, to coś się prześle!
              pozd.
              Miro
    • amadeusz Re: Coś na wesoło! 07.05.05, 10:08
      wprost5 napisał:

>
      > W dniu dzisiejszym jedna z aktywnych forumowiczek zechciała mnie poinformować
      > w ogniu wymiany poglądów, że "kobiety mają inaczej", co oczywiście uznałem za
      > stwierdzenie miesiąca.

Skąd wiesz, że to "forumowiczka" a nie "forumowicz". Nicki bywają mylące.
      Chyba, że stwierdzasz przez internet, że "ma inaczej", to wtedy zgoda.
      • wprost5 Re: Coś na wesoło! 07.05.05, 13:34
        Amadeusz słusznie zauważył, że nie mogę być pewien, czy osoba, o której
        napisałem, jest płci żeńskiej. Niby tak, głowy nie dam, ale intuicja podpowiada
        mi, że chyba ta osóbka jest jednak kobietą!

A wracając w związku z tym na ziemię, jak pisałem, Majkowa doprowadziła mnie
        swego czasu do białej gorączki. I ku mojemu zaskoczeniu, w wątku "czy jednostka
        budżetowa może zarządzać", bardzo ładnie wyłożyła sprawę, że nie. A temat jest
        przedmiotem zainteresowania wielu forumowiczów. Ponadto w tym samym wątku
        podała, jak jednostka budżetowa chciała ją orżnąć i właściwie sama przedstawiła
        argument, żeby od zarządcy żadać dokumentów, bo jak bez nich wyłapać taką
        sprawę, jaką sama opisuje. W związku z tym uznałem, że kobieta zmienną jest, co
        chyba nie jest zbyt odkrywcze.
        • jolanda5 Re: Coś na wesoło! 07.05.05, 14:00
          I tu jest problem z Majkowską. Z jednej strony pisze, że Gminy nie powinny
          prowadzić administracji wykazując, - jak zauważyłeś, że chciał ją orżnąć a z
          drugiej strony SAMA TO ROBI!!! Więc pytanie, o co jej chodzi. Chce złapać,
          frajerów - WM - by postępować tak jak tamci? Albo jak ci pisałem wyżej???
          Warto to przemyśleć i ją zdemaskować tak jak to już zrobili na tym forum
          niektórzy.
          A co do wypowiedzi to nie umiem znaleźć tego wątku kojarzy mi się z „Kaja99” -
          z całym szacunkiem dla tej osoby
          pozd.
          miro
          • wprost5 Re: Coś na wesoło! 07.05.05, 14:57
            No więc ja też się złapalem na tym, że Majkowa jakoś dziwnie pogrywa. Szkoda
            czasu na demaskowanie jej czy jakieś inne forumowe śledztwa, ale też pisałem,
            że w wątku o dostępie do dokumentów sprawiła na mnie wrażenie jakiegoś
            zarządcy, który coś ma na sumieniu i stara się coś ukryć. Potem te sensowne
            wypowiedzi w innym wątku.

Myślę, że szkoda czasu na nasze dywagacje, jaki jest prawdziwy powód takiego
            rozdwojenia jaźni. W naszym interesie jest uświadamianie zainteresowanym, że
            mają święte prawo do zaglądania we wszystkie kwity, no może z wyjątkiem kto z
            kim sypia(w przenośni -chodzi o dane osobowe, jeśli zarządca takimi dysponuje).
            Jestem cholernie uczulony na dostęp do dokumentów, bo podobne sprawy ćwiczę w
            swojej spółdzielni. Wczoraj kierownik działu technicznego odmówił mi wręczenia
            Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia do otwartego przetargu na remonty
            dźwigów w mojej spółdzielni. Otwarcie publiczne ofert jest w poniedziałek i
            chcę być na nim jako członek rady nadzorczej. Tak się wsciekłem na buca, że
            wezwałem policję. Sprządzili notatkę na okoliczność nie wydania mi tych
            dokumentów. Najprawdopodobniej złożę doniesienie do prokuratury o ukrywanie
            dokumentów, do których ten palant nie ma wyłacznego prawa i wówczas ta notatka
            będzie dowodem na cały incydent.
            W każdym razie w spółdzielniach z dostępem do dokumentów jest znacznie gorzej
            niż we wspólnotach. Jest to chyba wynikiem długoletniego lekceważenia przez
            zarządy członków spółdzielni i wbicie im do głowy, że jest to prawidlowe i
            dlatego jest ważne, aby nie dopuścić do tego samego we wspólnotach. Odkręcanie
            tradycji jest bardzo trudne!
          • kaja99 Re: Coś na wesoło! 07.05.05, 19:19
            > jolanda5 napisała:
            > A co do wypowiedzi to nie umiem znaleźć tego wątku kojarzy mi się z „Kaja
            > 99”

Nie przypominam sobie ...:)
            Ja typuję na gosiakz lub ines10.
        • gosiakz Re: Coś na wesoło! 08.05.05, 08:51
          Witam...
          Może - biorąc pod uwagę i analizę login - tym KIMŚ jest babczyk ?!
    • dozorca1 aby spać spokojnie... 08.05.05, 10:09
      ... zwróćcie się o pomoc w rozwiązaniu tego problemu tu:
      www.rutkowskidetektyw.com.pl/
      lub tu:
      www.ipn.gov.pl/
      • jolanda5 Re: aby spać spokojnie... 08.05.05, 11:51
        Dobre!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka