sw1111 09.06.05, 10:11 Witam. Który przepis art.104 prawa o notariacie, będzie miał zastosowanie do protokołowania zebrań ogółu właścicieli? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sw1111 Re: kóry przepis? 16.06.05, 14:53 Dzień dobry Pytanie zadałem tydzień temu.Czy nikt z Państwa nie potrafi udzielić mi odpowiedzi?Notariusz odmawia sporządzenia czynnosci,ponieważ nie jest pewny podstawy prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: kóry przepis? 16.06.05, 20:11 A może po prostu trzeba poszukać innego bardziej wykształconego i tańszego notariusza? Mamy przecież wolny rynek usług notarialnych: mieszkając w Szczecinie możesz pojechać do notariusza w Przemyślu: pociagi jeżdzą bezpośrednie :):) Odpowiedz Link Zgłoś
wkalinowski Re: kóry przepis? 19.06.05, 20:44 sw1111 napisał: > Dzień dobry > Pytanie zadałem tydzień temu.Czy nikt z Państwa nie potrafi udzielić mi > odpowiedzi?Notariusz odmawia sporządzenia czynnosci,ponieważ nie jest pewny > podstawy prawnej. Natychmiast zmień notariusza Odpowiedz Link Zgłoś
lodziak75 Re: kóry przepis? 16.06.05, 15:28 Wywnioskowałem z twojej wypowiedzi, że uważasz, że odpowiedż uzyskana na tym forum gwarantuje 100% pewność podstawy prawnej i chcesz powoływać się na nią w rozmowach z notariuszem. Ryzykant z ciebie. Dziękuję za zaufanie. (w imieniu forumowiczów) Odpowiedz Link Zgłoś
sw1111 Re: kóry przepis? 17.06.05, 06:12 lodziak75 napisał: > Wywnioskowałem z twojej wypowiedzi, że uważasz, że odpowiedż uzyskana na tym > forum gwarantuje 100% pewność podstawy prawnej i chcesz powoływać się na nią w > rozmowach z notariuszem. > > Ryzykant z ciebie. > Wnioski słuszne. Sugerujesz,że większość jak nie wszyscy ,udzielają odpowiedzi tak dla jaj lub dla picu. Sugerujesz,że większosć jak nie wszyscy nie rozumie lub nie wie co to: agregat zdaniotwórczy,przepis zrębowy zupełny,funktor prawdziwościowy,koniunkcja lub dysjunkcja,przerywnik myśli,................... To o czym oni dyskutują? Odpowiedz Link Zgłoś
iga35 Re: kóry przepis? 17.06.05, 15:06 Witam. Co to jest funktor prawdziwościowy lub dysjunkcja? pozdrawiam,Irena Odpowiedz Link Zgłoś
sw1111 Re: kóry przepis? 17.06.05, 17:07 Na to pytanie z pewnością odpowie:ekspert,kaja,dozorca,mrozik,i w szczególności abcd117 i serafin Odpowiedz Link Zgłoś
ola19801 Re: kóry przepis? 17.06.05, 17:23 Witam. Czy wy jeden z drugim szukacie draki.Chyba pomyliliście forum. A więc fora ze dwora Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie.i.wspolnota Re: kóry przepis? 19.06.05, 21:23 iga35 napisała: > Co to jest funktor prawdziwościowy lub dysjunkcja? To rzeczywiście nie każdy musi wiedzieć, ale jakby ktoś był ciekaw, to polecam stary dobry podręcznik Zygmunta Ziembińskiego "Logika praktyczna" Odpowiedz Link Zgłoś
wkalinowski Re: kóry przepis? 19.06.05, 20:46 lodziak75 napisał: > Wywnioskowałem z twojej wypowiedzi, że uważasz, że odpowiedż uzyskana na tym > forum gwarantuje 100% pewność podstawy prawnej i chcesz powoływać się na nią w > rozmowach z notariuszem. > > Ryzykant z ciebie. > > Dziękuję za zaufanie. (w imieniu forumowiczów) Na bezrybiu i rak ryba Rak (jeden z wielu grasujących na tym forum) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie.i.wspolnota Re: kóry przepis? 19.06.05, 18:45 sw1111 napisał: > Witam. > Który przepis art.104 prawa o notariacie, będzie miał zastosowanie do > protokołowania zebrań ogółu właścicieli? § 1. Notariusz spisuje protokoły walnych zgromadzeń organizacji społecznych, stowarzyszeń, spółdzielni, spółek i innych osób prawnych w przypadkach prawem przewidzianych. (ustawa Prawo o notariacie art.104) Chodzi tu o kategorię: "osoba prawna". Wspólnota nie jest osobą prawną, ale na podstawie art.33(1) Kodeksu cywilnego i art.6 ustawy o własności lokali stosuje się do niej "odpowiednio" przepisy o osobach prawnych. z ustawy Kodeks cywilny: Art.33(1). § 1. Do jednostek organizacyjnych niebędących osobami prawnymi, którym ustawa przyznaje zdolność prawną, stosuje się odpowiednio przepisy o osobach prawnych. z ustawy o własności lokali: Art. 6 Ogół właścicieli, których lokale wchodzą w skład określonej nieruchomości, tworzy wspólnotę mieszkaniową. Wspólnota mieszkaniowa może nabywać prawa i zaciągać zobowiązania, pozywać i być pozywana [czyli posiada zdolność prawną]. Odpowiedz Link Zgłoś