andrzejbobyk 26.08.05, 19:55 lokator 2005 ktos zna ten program? no wlasnie. cena przystepna moze macie jakas fajna instrukcje oprocz tej z www firmy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysztog Lokator 2005 - może warto pooglądać ?? 27.08.05, 20:46 Pooglądałem (pobieżnie) i takie odniosłem wrażenia: Program jest ciekawie i ładnie zrobiony. Pozwala (na ile udało mi się zobaczyć) wprowadzić bazę Wspólnot. Dla wspólnoty Właściciele. Dla włascicieli naliczenia, wpłaty + dokumenty temu odpowiadające. Ewidencja opłat na media. Rejestry sprzedaży. Rozrachunki, przewlwey, wpłaty. Jest ogólna baza kontrahentów. Słowniki kodów pocztowych. , terminarz zdarzeń. Instrukcja szersza jest raczej zbędna. Produkt jest na tyle prosty i czytelny że po chwili daje się wypełnić potrzebne bazy i uzyskać jakiś efekt. Autorzy stworzyli uniwersalny pakiet modułów do robienia naliczeń i rozrachunków z dowolnego powodu w dowolny sposób. Jest to jego zaletą i podstawową wadą :-). Brak np. ewidencji i obsługi liczników, coś robi z dokumentami na % ale nie za bardzo wiadomo co to za %, nie występuje ewidencja i analiza kosztów, obsługa zebrań czy podatków Wspólnoty, .... . Możliwe że program ma ukryte przed pierwszym rzutem oka zalety. Może autorzy albo użytkownik by się wypowiedzieli ? Dla pojedyńczej czy kilku Wspólnot zastąpi kilka arkuszy w Excellu i już. A przy tej cenie zamiast liczyć na kartkach może warto go pooglądać. Produceńci pozwalają używać , po ściągnięciu przez internet, programu w pełnej wersji przez ponad 30 dni. Używając proszę zwracać uwagę na to co wpisujecie Państwo w rubryczki - nie znalazłem tam takich rzeczy jak słowniki stawek VAT, właścicieli, ograniczenia czy kontroli wielkości wpisywanych w pola (np. mozna wpisać stawkę VAT= 12345678 , itp). Co wpiszecie to program będzie próbował liczyć. Powodzenia. KG Odpowiedz Link Zgłoś
goscdw Re: Lokator 2005 - może warto pooglądać ?? 11.09.05, 08:36 Czyli ma wady .....i to znaczące; przy naszym chronicznym braku czasu!!!!!! tobym sie zastanowił głęboko czy sie w to pchać . nie wszytko co ładne jest dobre np: kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
srg2 Re: Lokator 2005 - może warto pooglądać ?? 24.10.05, 19:41 mało funkcji, bardzo prosty i niezbyt użyteczny polecam SŁONIE firmy ZUI MIESZCZANIN www.mieszczanin.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: lokator 2005 ktos zna ten program? 02.09.05, 20:58 Proponuję ci sprawdzony WELES2fk dostęp www.weles2fk.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
olszaa Re: lokator 2005 ktos zna ten program? 02.09.05, 21:24 szybciej tu ;) www.weles2fk.com Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: lokator 2005 ktos zna ten program? 02.09.05, 21:30 olszaa napisała: > szybciej tu ;) www.weles2fk.com ##### Znasz ten program???? Odpowiedz Link Zgłoś
olszaa Re: lokator 2005 ktos zna ten program? 02.09.05, 22:11 nie, ale szukam czegoś dla "siebie" Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbobyk Re: lokator 2005 ktos zna ten program? 11.09.05, 08:17 mam ten soft ale jednak slaby jest...nie polecam.... Odpowiedz Link Zgłoś
goscdw Re: lokator 2005 ktos zna ten program? 11.09.05, 08:28 a może nie umiesz go obsługiwać? i dlatego tak nisko go oceniasz? Pracuję na nim i "0" problemów. Obsługa techniczna - internetem - też OK. Odpowiedz Link Zgłoś
galka11 Re: lokator 2005 ktos zna ten program? 12.09.05, 08:10 goscdw napisała: > a może nie umiesz go obsługiwać? i dlatego tak nisko go oceniasz? > Pracuję na nim i "0" problemów. Obsługa techniczna - internetem - też OK. wyżej piszesz , że nie warto się w to pchać, więc w końcu , co sądzisz o tym programie? On chyba w ogóle nie ma części finansowo - księgowej wspólnoty jako całości, brak ewidencji kosztów. Jeśli go używasz, napisz coś więcej, co o nim sadzisz. Cena jest przystępna i niejednego skusi. Odpowiedz Link Zgłoś
goscdw Re: lokator 2005 ktos zna ten program? 12.09.05, 17:16 Ja używam Welesa 2FK i on ma część Kinansowo- księgową jest Ok. Autorzy programu dostosowują do potrzeb użytkownika ( nie ma dwóch takich samych wspólnot- np: chodzi o podjęte uchwały). Program jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
markassos Re: lokator 2005 ktos zna ten program? 13.09.05, 16:10 Hm ..., ja bym nie powierzyl swoich naliczen programowi, ktory jest tak tani. Zreszta widac z opisu jak wiele mu brakuje - brak FK. Zestawienia roczne nie do wykonania. Polecam kompleksowy, ktory uzywam z zadowoleniem od bazan.pl - maja chyba najpewneijsze wsparcie jakie spotkalem wsrod dostawcow a pracowalem na kilku programach. Jest czynszowka i FK - opatrzona ichnim asystentem. Zreszta widze, ze dali teraz na stronie mozliwosc sciagniecia demo bez wysilania sie na pisanie maili do nich. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
galka11 bazan 15.09.05, 19:33 markassos napisał: > Hm ..., ja bym nie powierzyl swoich naliczen programowi, ktory jest tak tani. Eee tam, również drogi program może okazać się bublem > Zreszta widac z opisu jak wiele mu brakuje - brak FK. Zestawienia roczne nie do > > wykonania. to fakt >Polecam kompleksowy, ktory uzywam z zadowoleniem od bazan.pl A jak długo go uzywasz, na ile firma jest wiarygodna i nie zwinie manatków z pół roku? > - maja chyba najpewneijsze wsparcie jakie spotkalem wsrod dostawcow a > pracowalem na kilku programach. A konkretniej? Skoro masz takie doswiadczenie, to podziel się i zrób analizę prównawczą:) Jeśli oprzesz się na faktach, to zadna ujma dla konkurencji. Ten przez ciebie zalecany program też zapewne ma jakieś wady i niedociagnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
markassos Re: bazan 08.10.05, 23:04 Co do drogiego programu, ktory moglby byc bublem ... no coz ciezko to odeprzec... Ostatecznie jakies Audi A4 w porowaniu z Maluchem tez mogloby sie okazac bublem. Hm, .... analiza porównawcza ... to brzmi dumnie. Może kiedyś zrobie, aczkolwiek to troche nieladne jest wychwalac jednego a jechac po innych. Jeśli chodzi o Bazana to chlopaki istnieja juz ponad 2 lata. Sa naprawde niesamowitymi zapalencami ... nie wiem czy wiesz co mam na mysli - kilka razy mialem od nich pomoc jak mailem jakies pytania nawet po godzinie 20. Wiesz natychmiastowa reakcja na probelmy i pytania. Tego sie nie spotyka czesto. Poprostu widac, ze kochaja to co robia. Ja prowadze trzy wspolnoty i dla mnie to byla najlepsza oferta cenowa za pakiet czynsze i FK. Praktycznie teraz widze ze maja taka instalacje za okolo 1000 zl. Ja kupilem rok temu jak sprzedawali to za 880 zl. Ciekawe widze na ich stronie www.bazan.pl teraz opinie klientow. Podzielam je w pelni. Ja sie zdecydowalem na ten program po obejrzeniu demo programu jak jeszcze nie bylo tych opini do przeczytania. Teraz decyzje tym bardziej bym podjal taka sama. Pozdrawiam Markassos Odpowiedz Link Zgłoś
galka11 Re: bazan - autoreklama? 13.10.05, 10:57 markassos napisał: > Hm, .... analiza porównawcza ... to brzmi dumnie. Ale skoro tak sie znasz na programach, to w czym problem? > Może kiedyś zrobie, aczkolwiek to troche nieladne jest wychwalac jednego a jech ac po innych. Jezeli tylko ma się czym pochwalić ... Tutaj chwala ciagle SŁONie, ale taż i ganią za wygórowaną cenę i zbytnią skomplikowaność. Ściagnij ich demo i rzuć konkretami, jesli ochywiscie masz ochotę. > Sa naprawde niesamowitymi zapalencami ... nie wiem czy wiesz co mam na mysli Oby to nie byl tylko slomiany zapał. Ja ich nie krytykuje,na razie nie mam zdania, a prezentowane demo sprawia ROZSADNE wrażenie, cena -też. > Ja prowadze trzy wspolnoty i dla mnie to byla najlepsza oferta cenowa za pakiet czynsze i FK. Ja sie zdecydowalem na ten program po obejrzeniu demo programu jak jeszc nie bylo tych opini do przeczytania. Podzielam je w pelni. To która jest Twoja na ich stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: lokator 2005 ktos zna ten program? 09.10.05, 12:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=523&w=30101841 Odpowiedz Link Zgłoś
berta40 Re: lokator 2005 ktos zna ten program? 24.10.05, 20:16 Witam serdecznie! Uwagi czynione przez Państwa na temat "światowej" aplikacji do zarządzania nieruchomościami są jak najbardziej słuszne. W tej chwili oprócz rozwoju programu WELEES2FK pisana jest wersja Weles3.NET (nazwa na razie robocza i może się zmienić :)). W założeniach wersja ta będzie całkowicie "internetowa", to znaczy, że zarówno obsługa przez administratorów, jak i lokatorów będzie się odbywała za pomocą przeglądarki WWW. Nowa wersja będzie działać zarówno pod Windows, jak i Linux. Założeniem programu jest duża elastyczność w dostosowywaniu interfejsu, co oznacza, że będzie możliwe łatwe robienie specjalizowanych wersji Weles3.NET dla lokatora, najemcy, administratora, księgowego czy samego szefa i dostarczanie im takich informacji, jakich potrzebują. W bieżącym momencie niektóre moduły pisane dla Weles3.NET testujemy także z WELES2FK. W końcowej fazie beta-testów (w żargonie informatycznym - testów końcowych) jest system wydruków i zarządzania korespondencją wychodzącą. Wydruki będą tworzone jako pliki PDF, które można w każdej chwili podejrzeć czy przesłać e-mailem. W ciągu kilku tygodni ten system pójdzie do kilku z naszych klientów celem dalszych testów oraz pozyskania opinii. Po udanych (jak wierzę) testach będziemy mogli go dostarczać naszym klientom. Podsumowując, pragnę zapewnić, że w WELESIE nie spoczywamy na laurach i ciężko pracujemy aby niedługo mile Państwa zadziwić. Pozdrawiam wszystkich uczestników forum! Michał Ziemski PHU WELES Weles@weles2fk.com Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: lokator 2005 ktos zna ten program? 24.10.05, 23:05 to jest REKLAMA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś