szogun151 21.05.06, 20:29 Czy ktos wie jaka jest podstawa prawna do żądania przez zarządcę wspolnoty kopi aktu notarialnego od właściciela lokalu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xxxll Re: AKT notarialny 21.05.06, 21:15 Na podstwie ustawy o właśności lokali Art. 29. ..... 1e. Zarząd lub zarządca, któremu zarząd nieruchomością wspólną powierzono w sposób określony w art. 18 ust. 1, może żądać od właścicieli lokali okazania dokumentów potwierdzających prawo własności lokali. ... ksero takiego aktu powinieneś mu dać (zakreslajac kwoty zakupu - to nie jest punktem zainteresowania zarządcy)takie dokumenty sa przydatne w zarządzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
markop5 Re: AKT notarialny 21.05.06, 21:23 Xxxll, art.29 mówi o OKAZANIU dokumentów, a nie ich PRZEKAZANIU. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: AKT notarialny 21.05.06, 21:27 masz racje, ale jak przyjdziesz do zarządcy to on zacznie robic sobie notatki (to mu wolno) i ...zacznie przepisywać ten twój akt. A tak na marginesie, co masz do ukrycia w tym akcie, że nie chcesz przekazać kopii zarządcy? Odpowiedz Link Zgłoś
markop5 Re: AKT notarialny 21.05.06, 21:32 Ależ xxxll, ja nie mam nic przeciwko przekazaniu ksero zarządowi/zarządcy :) Chciałem tylko być dokładny ;) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
wilga52 Re: AKT notarialny 22.05.06, 10:11 W naszej wspólnocie mieszkaniowej są prowadzone akta lokalowe, każdy właściciel ma teczkę lokalową, a w niej ksero aktu notarialnego, oświadczenia własciciela o ilosci osób mieszkających w lokalu, rozliczenia z opłaconych media, decyzje o dodatku mieszkaniowym i inne pisma dotyczace właściciela. Do tych akt ma dostęp tylko administrator i właściciel akt. Odpowiedz Link Zgłoś