helenkam 10.01.03, 17:38 Błagam,pomóżcie jak wybrnąć z sytuacji opisanej w wątku 382,lokatorzy mnie zlinczują Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszkanie.i.wspolnota Re: wątek 382 10.01.03, 23:31 helenkam napisała: > Błagam,pomóżcie jak wybrnąć z sytuacji opisanej w wątku 382,lokatorzy mnie > zlinczują KOGO chcą zlinczować i ZA CO ? Bo jesli firmę, która dopisuje do rachunku martwe miesiące - to mają rację. Ale jeśli domagają się od zarządu, aby z aptekarską dokładnością rozliczał zużycie ciepła w JEDNYM kontrowersyjnym miesiącu - to chyba mamy do czynienia z kolejnym przykładem polskiego kotła w piekle, o którym mówił kiedyś Tadeusz Mazowiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
aborygenmiejscowy Re: wątek 382 11.01.03, 10:35 W obecnym stanie rzeczy nie da się inaczej rozliczyć CO i CW w mniejszym czasookresie jak rok. Może to być rok grzewczy lub kalendarzowy. Mocarna siła komleksu paliwowo-energetycznego jest porażająca i ze wszech miar monopolistyczna. No może w ułamku procenta już nie - złodzieje zaczynaja ich podkradać. Usiłuję od wielu miesięcy przekazać windykację i konserwacje podmiotom które mi sprzedają ciepło. Trochę to utopijna droga - ale myślę że nie tak znowóż bez sensu. Obu stronom to się kalkuluje - to udowodniłem. Ino opór materii straszny. Odpowiedz Link Zgłoś
helenkam Re: wątek 382 11.01.03, 11:35 mieszkanie.i.wspolnota napisał: > helenkam napisała: > > > Błagam,pomóżcie jak wybrnąć z sytuacji opisanej w wątku 382,lokatorzy mnie > > > zlinczują > > KOGO chcą zlinczować i ZA CO ? > Bo jesli firmę, która dopisuje do rachunku martwe miesiące - to mają rację. > Ale jeśli domagają się od zarządu, aby z aptekarską dokładnością rozliczał > zużycie ciepła w JEDNYM kontrowersyjnym miesiącu - to chyba mamy do czynienia z > > kolejnym przykładem polskiego kotła w piekle, o którym mówił kiedyś Tadeusz > Mazowiecki. > > Nie chodzi o aptekarską dokładność,nieopomiarowani(30) chcą wiedzieć dlaczego oni ponosza koszty grzania mieszkan opomiarowanych(90) za okres od 01- 10-02 r.do dnia opomiarowania ostatniego mieszkania tj.połowy listopada a w niektorych przypadkach nawet grudnia. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie.i.wspolnota Re: wątek 382 11.01.03, 16:57 helenkam napisała: > > Nie chodzi o aptekarską dokładność,nieopomiarowani(30) chcą wiedzieć > dlaczego oni ponosza koszty grzania mieszkan opomiarowanych(90) za okres od 01- > 10-02 r.do dnia opomiarowania ostatniego mieszkania tj.połowy listopada a w > niektorych przypadkach nawet grudnia. Dziekuje. Jeżeli tak, to nie trzeba sie obawiać linczu. Wystarczy wyrzucić do śmieci rozliczenie przedstawione przez zakład energetyczny, i zrobić nowe - dokładnie tak, jak sugeruje "aseta" w wątku 382. Odpowiedz Link Zgłoś