Dodaj do ulubionych

wątek 382

10.01.03, 17:38
Błagam,pomóżcie jak wybrnąć z sytuacji opisanej w wątku 382,lokatorzy mnie
zlinczują
Obserwuj wątek
    • mieszkanie.i.wspolnota Re: wątek 382 10.01.03, 23:31
      helenkam napisała:

> Błagam,pomóżcie jak wybrnąć z sytuacji opisanej w wątku 382,lokatorzy mnie
      > zlinczują

KOGO chcą zlinczować i ZA CO ?
      Bo jesli firmę, która dopisuje do rachunku martwe miesiące - to mają rację.
      Ale jeśli domagają się od zarządu, aby z aptekarską dokładnością rozliczał
      zużycie ciepła w JEDNYM kontrowersyjnym miesiącu - to chyba mamy do czynienia z
      kolejnym przykładem polskiego kotła w piekle, o którym mówił kiedyś Tadeusz
      Mazowiecki.
      • aborygenmiejscowy Re: wątek 382 11.01.03, 10:35
        W obecnym stanie rzeczy nie da się inaczej rozliczyć CO i CW w mniejszym
        czasookresie jak rok. Może to być rok grzewczy lub kalendarzowy. Mocarna siła
        komleksu paliwowo-energetycznego jest porażająca i ze wszech miar
        monopolistyczna. No może w ułamku procenta już nie - złodzieje zaczynaja ich
        podkradać. Usiłuję od wielu miesięcy przekazać windykację i konserwacje
        podmiotom które mi sprzedają ciepło. Trochę to utopijna droga - ale myślę że
        nie tak znowóż bez sensu. Obu stronom to się kalkuluje - to udowodniłem. Ino
        opór materii straszny.
      • helenkam Re: wątek 382 11.01.03, 11:35
        mieszkanie.i.wspolnota napisał:

> helenkam napisała:
        >
        > > Błagam,pomóżcie jak wybrnąć z sytuacji opisanej w wątku 382,lokatorzy mnie
        >
        > > zlinczują
        >
        > KOGO chcą zlinczować i ZA CO ?
        > Bo jesli firmę, która dopisuje do rachunku martwe miesiące - to mają rację.
        > Ale jeśli domagają się od zarządu, aby z aptekarską dokładnością rozliczał
        > zużycie ciepła w JEDNYM kontrowersyjnym miesiącu - to chyba mamy do
        czynienia z
        >
        > kolejnym przykładem polskiego kotła w piekle, o którym mówił kiedyś Tadeusz
        > Mazowiecki.
        >
        > Nie chodzi o aptekarską dokładność,nieopomiarowani(30) chcą wiedzieć
        dlaczego oni ponosza koszty grzania mieszkan opomiarowanych(90) za okres od 01-
        10-02 r.do dnia opomiarowania ostatniego mieszkania tj.połowy listopada a w
        niektorych przypadkach nawet grudnia. Dziekuje.
        • mieszkanie.i.wspolnota Re: wątek 382 11.01.03, 16:57
          helenkam napisała:

> > Nie chodzi o aptekarską dokładność,nieopomiarowani(30) chcą wiedzieć
          > dlaczego oni ponosza koszty grzania mieszkan opomiarowanych(90) za okres od
          01-
          > 10-02 r.do dnia opomiarowania ostatniego mieszkania tj.połowy listopada a w
          > niektorych przypadkach nawet grudnia. Dziekuje.

Jeżeli tak, to nie trzeba sie obawiać linczu.
          Wystarczy wyrzucić do śmieci rozliczenie przedstawione przez zakład
          energetyczny, i zrobić nowe - dokładnie tak, jak sugeruje "aseta" w wątku 382.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka