wlasciciel4 29.03.03, 15:15 Proszę o opinie w sprawie zatrudnienia księgowego dużej wspólnoty 16500 m2. WM posiada program komputerowy.Proszę o podanie szacunkowego wynagrodzenia przyjętego w innych WM oraz w jaki sposób zatrudnić w/w. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abcd17 Re: księgowy WM 29.03.03, 21:29 wlasciciel4 napisał: > Proszę o opinie w sprawie zatrudnienia księgowego dużej wspólnoty 16500 m2. > WM posiada program komputerowy.Proszę o podanie szacunkowego wynagrodzenia > przyjętego w innych WM oraz w jaki sposób zatrudnić w/w. Lepszym rozwiazaniem jest zlecenie prowadzenia ewidencji pozaksiegowej zarzadcy. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
gamesza1 Re: księgowy WM 31.03.03, 10:53 > wlasciciel4 napisał: > > > Proszę o opinie w sprawie zatrudnienia księgowego dużej wspólnoty 16500 m2 > WM posiada program komputerowy.Proszę o podanie szacunkowego wynagrodzenia > przyjętego w innych WM oraz w jaki sposób zatrudnić w/w. Ja oszacowalabym to na kwotę 3300 zł, w tym również koszt sprawozdania finansowego za dany rok. Od 2,5 roku prowadze księgowośc wspólnot i mam spore doświadczenie w tej kwestii. Sprawozdania są czytelne i szczegółowe. Jak do tej pory zawsze były przyjmowane bez zastrzeżeń. Jaki program posiada Wspólnota? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dozorca1 Re: księgowy WM 31.03.03, 11:30 > Ja oszacowalabym to na kwotę 3300 zł... Czyli 20%. Przeciętna stawka. Jaki program to już sprawa zatrudnionego księgowego, ale też jestem ciekawy jaki ? Odpowiedz Link Zgłoś
wlasciciel4 Re: księgowy WM 02.04.03, 08:40 Panie księgowy-czy kwota podana przez Pana to za rok, bo w przeciwnym wypadku bardzo wysoko ceni Pan swoje usługi za kilka godzin pracy w miesiącu i obsłudze komputerowej WM.Duża Spółdzielnia Mieszkaniowa - kilka tysięcy mieszkań tyle nie płaci księgowemu.Mnie szczególnie interesuje sposób zatrudnienia księgowego i na jaki wymiar czasu w miesiącu.Dziekuję za już i prosze o więcej informacji na w/w temat. Odpowiedz Link Zgłoś
clemi Re: księgowy WM 08.04.03, 09:32 Od trzech lat prowadze księgi rachunkowe małej wspolnoty (3800 m2 powierzchni budynku, 77 lokali)w Warszawie. Otrzymuje 900 zł miesiecznie brutto w formie umowy zlecenia. Forma ta mozliwa jest tylko w przypadku posiadania przez księgowego Licencji Ministra Finansów uprawniającej do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych. Ale wspolnota również sama moze prowadzic swoje księgi. Pozdrawiam Kryspina Odpowiedz Link Zgłoś
clemi Re: księgowy WM 08.04.03, 13:37 Smerf i Forsa, oba firmy API Link. Niestety jeszcze w wersji Dos :( Odpowiedz Link Zgłoś