Dodaj do ulubionych

księgowy WM

29.03.03, 15:15
Proszę o opinie w sprawie zatrudnienia księgowego dużej wspólnoty 16500 m2.
WM posiada program komputerowy.Proszę o podanie szacunkowego wynagrodzenia
przyjętego w innych WM oraz w jaki sposób zatrudnić w/w.
Obserwuj wątek
    • abcd17 Re: księgowy WM 29.03.03, 21:29
      wlasciciel4 napisał:

> Proszę o opinie w sprawie zatrudnienia księgowego dużej wspólnoty 16500 m2.
      > WM posiada program komputerowy.Proszę o podanie szacunkowego wynagrodzenia
      > przyjętego w innych WM oraz w jaki sposób zatrudnić w/w.

Lepszym rozwiazaniem jest zlecenie prowadzenia ewidencji pozaksiegowej
      zarzadcy.

Pozdrawiam,
      • gamesza1 Re: księgowy WM 31.03.03, 10:53
        > wlasciciel4 napisał:
        > > > Proszę o opinie w sprawie zatrudnienia księgowego dużej wspólnoty 16500 m2 > WM posiada program komputerowy.Proszę o podanie szacunkowego wynagrodzenia
        > przyjętego w innych WM oraz w jaki sposób zatrudnić w/w.

Ja oszacowalabym to na kwotę 3300 zł, w tym również koszt sprawozdania finansowego za dany rok. Od 2,5 roku prowadze księgowośc wspólnot i mam spore doświadczenie w tej kwestii. Sprawozdania są czytelne i szczegółowe. Jak do tej pory zawsze były przyjmowane bez zastrzeżeń. Jaki program posiada Wspólnota?
        Pozdrawiam
        • dozorca1 Re: księgowy WM 31.03.03, 11:30

> Ja oszacowalabym to na kwotę 3300 zł...

Czyli 20%. Przeciętna stawka. Jaki program to już sprawa zatrudnionego
          księgowego, ale też jestem ciekawy jaki ?
    • wlasciciel4 Re: księgowy WM 02.04.03, 08:40
      Panie księgowy-czy kwota podana przez Pana to za rok, bo w przeciwnym wypadku
      bardzo wysoko ceni Pan swoje usługi za kilka godzin pracy w miesiącu i obsłudze
      komputerowej WM.Duża Spółdzielnia Mieszkaniowa - kilka tysięcy mieszkań tyle
      nie płaci księgowemu.Mnie szczególnie interesuje sposób zatrudnienia księgowego
      i na jaki wymiar czasu w miesiącu.Dziekuję za już i prosze o więcej informacji
      na w/w temat.
    • clemi Re: księgowy WM 08.04.03, 09:32
      Od trzech lat prowadze księgi rachunkowe małej wspolnoty (3800 m2 powierzchni
      budynku, 77 lokali)w Warszawie. Otrzymuje 900 zł miesiecznie brutto w formie
      umowy zlecenia. Forma ta mozliwa jest tylko w przypadku posiadania przez
      księgowego Licencji Ministra Finansów uprawniającej do usługowego prowadzenia
      ksiąg rachunkowych. Ale wspolnota również sama moze prowadzic swoje księgi.

Pozdrawiam
      Kryspina
    • dozorca1 Re: księgowy WM 08.04.03, 11:01
      Jaki macie program księgowy ?
      • clemi Re: księgowy WM 08.04.03, 13:37
        Smerf i Forsa, oba firmy API Link. Niestety jeszcze w wersji Dos :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka