ryszardt237 03.12.06, 16:05 Gdy powstanie współnota mocą uchwały większości lokatorów to w co zostaje ze spółdzielnią? Jak następuje rozliczenie? Komu płaci się opłaty? Czy spisuje się jakąś umowę ze spółdzlielną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xxxll Re: Jak wygląda pożegnanie ze spółdzielnią 03.12.06, 20:22 ryszardt237 napisał: > Gdy powstanie współnota mocą uchwały większości lokatorów to w co zostaje ze > spółdzielnią? Jak następuje rozliczenie? Komu płaci się opłaty? Czy spisuje > się jakąś umowę ze spółdzlielną? Zarządcą nieruchomości wspólnej takiej wspólnoty(na początku) jest spółdzielnia , która otwiera proces likwidacji. Trwa to 6-12 m-c i sporo kosztuje. Potem już zgodnie z ustawą o własności lokali. Odpowiedz Link Zgłoś
wprost5 ??????????????? 04.12.06, 10:28 Bardzo jestem ciekaw, co i na jakiej podstawie prawnej likwiduje społdzielnia? Dlaczego to trwa 6-12 miesięcy i sporo kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
marylalysiak Re: ??????????????? 04.12.06, 17:35 Czyści konto funduszu remontowego. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: wprost5??????????????? 06.12.06, 20:55 wprost5 napisał: >Bardzo jestem ciekaw, co i na jakiej podstawie prawnej likwiduje społdzielnia? >Dlaczego to trwa 6-12 miesięcy i sporo kosztuje? A to już inny temat, ale bliżej masz w Warszawie, bo to dłuuuuuuuuga rozmowa Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardt237 Re: wprost5??????????????? 06.12.06, 21:53 Prosiłbym trochę jaśniej bo nie bardzo rozumiem. Komu i za co płacę z chwilą powstania wspólnoty? Odpowiedz Link Zgłoś
wprost5 Re: wprost5??????????????? 07.12.06, 09:46 Ryszardzie, mnie pytań nie zadawaj, bo to ja pytalem niejakiego xxxll po jego poście. Sposob prowadzenia dyskusji w wątkach rzeczywiście nie ułatwia uzyskania jakiś sensownych odpowiedzi, ale nic na to nie poradzę pomimo licznych apeli o zaprzestanie tych praktyk. To ty musisz zapytać w swojej spółdzielni o co dokładnie chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: ryszardt237??????????????? 07.12.06, 18:25 ryszardt237 napisał: > Komu i za co płacę z chwilą powstania wspólnoty? Odpowiedź napewno uzyskasz w ustawie o własności lokali. Odpowiedz Link Zgłoś