albinica 27.11.07, 22:45 Mój syn jest zameldowany na stałe u mnie. Mieszka w innym mieście i tam jest zameldowany czasowo. Czy mogę przestać płacić za syna u siebie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bykira Re: zameldowanie a oplaty 27.11.07, 22:50 Zależy jaki macie regulamin ale generalnie tak!! płaci się za osoby zamieszkujace, a nie za zameldowane ;-)Mój syn płaci na trzech mieszkaniach, ale nie chce mi się tego zmieniać. W jednym jest zameldowany na stałe, w drugim mieszka bez zameldowania( stancja studenta) A w trzecim czyli u mnie mieszka w wakacje :-) i weekendy. Odpowiedz Link Zgłoś
albinica Re: zameldowanie a oplaty 27.11.07, 23:21 W naszym regulaminie nic o tym nie ma.Ktoś kiedyś próbował nie płacić to go odsyłano do urzędu miasta po zgodę, jako że miasto jest dostawcą wody i oczyszcza miasto.A opłaty głównie tych mediów dotyczą. Dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: zameldowanie a oplaty 03.12.07, 18:51 Prześlij do zarządcy nieruchomości wspólnej oświadczenie, że w twoim lokalu zamieszkuje tyle, a tyle osób i... powinno być po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawikm ignorant xxxll 25.03.08, 22:42 zarządca nieruchomości nie ma prawa żądać informacji o ilości osób zamieszkujących w lokalu, to jest sprawa właściciela lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
wkalinowski Nieprawda 25.03.08, 23:04 pawikm napisał: > zarządca nieruchomości nie ma prawa żądać informacji o ilości > osób zamieszkujących w lokalu, to jest sprawa właściciela lokalu. Nieprawda. Zarządca nie tylko może, ale i powinien żądać takich informacji. Jak inaczej rozliczy koszty wywozu śmieci i eksploatacji windy, a jeśli nie ma liczników, to także wody? Odpowiedz Link Zgłoś
pawikm ignorant wkalinowski 25.03.08, 23:13 wkalinowski napisał: > pawikm napisał: > > zarządca nieruchomości nie ma prawa żądać informacji o ilości > > osób zamieszkujących w lokalu, to jest sprawa właściciela lokalu. > > Nieprawda. Zarządca nie tylko może, ale i powinien żądać takich > informacji. Jak inaczej rozliczy koszty wywozu śmieci i eksploatacji > windy, a jeśli nie ma liczników, to także wody? Czyżby na przeczytał pan ustawy o własności lokali? Tam jest wyraźnie zapisana zasada ponoszenia kosztów wspólnych takich jak wywóz śmieci i eksploatacja windy - wyłącznie udziałem, a nie od ilości osób zamieszkujących w lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiseman1 Re: ignorant wkalinowski 28.03.08, 11:41 pawikm napisał: > Czyżby na przeczytał pan ustawy o własności lokali? Tam jest > wyraźnie zapisana zasada ponoszenia kosztów wspólnych takich jak > wywóz śmieci i eksploatacja windy - wyłącznie udziałem, a nie od > ilości osób zamieszkujących w lokalu. W ktorym artykule UOWL "wyraznie" pisze ze wywoz smieci to koszty wspolne? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: ignorant pawikm@o2.pl 28.03.08, 22:57 po co tak oficjalnie możesz do niej napisać pawikm@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wkalinowski Re: zameldowanie a oplaty 25.03.08, 22:57 albinica napisała: > Mój syn jest zameldowany na stałe u mnie. > Mieszka w innym mieście i tam jest zameldowany czasowo. > Czy mogę przestać płacić za syna u siebie? Może Pani. Wystarczy złożyć w Zarzadzie (u zarządcy) oświadczenie o liczbie osób aktualnie MIESZKAJĄCYCH w lokalu. Rozsądny zarządca zbiera takie oświadczenia nawet raz na miesiąc i odpowiednio koryguje opłaty. Wywiesza też te oświadczenia - z podpisami - na widok publiczny. Niech sąsiedzi sami ocenią prawdomówność składającego oświadczenie, i sami niech wyciągną wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
pawikm bełkot wkalinowskiego 25.03.08, 23:17 wkalinowski napisał: > albinica napisała: > > Mój syn jest zameldowany na stałe u mnie. > > Mieszka w innym mieście i tam jest zameldowany czasowo. > > Czy mogę przestać płacić za syna u siebie? > > Może Pani. Wystarczy złożyć w Zarzadzie (u zarządcy) oświadczenie o > liczbie osób aktualnie MIESZKAJĄCYCH w lokalu. Rozsądny zarządca > zbiera takie oświadczenia nawet raz na miesiąc i odpowiednio > koryguje opłaty. Wywiesza też te oświadczenia - z podpisami - na > widok publiczny. Niech sąsiedzi sami ocenią prawdomówność > składającego oświadczenie, i sami niech wyciągną wnioski. Skąd ty się urwałeś ignorancie? Zarządca nie ma prawa żądać oświadczeń o ilości osób zamieszkujących w lokalu, bo to jest prywatna sprawa właściciela lokalu. Wywieszanie na widoku publicznym przetworzonych danych osobowych jest przestępstwem. Czyżby to nieuk xxxll-ek obrał sobie nowy nick wkalinowski? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie.i.wspolnota pawikm ? 26.03.08, 01:17 Ludzie, dawno tu nie byłem, możecie mi powiedzieć, z którego szpitala ten typ się urwał? Zapraszam na forum Spółdzielnia i wspólnota: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30104 Witold Kalinowski 0501 514 786 skype: witold.kalinowski 022 219 60 09 www.kalinowski.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wbiskup z którego szpitala urwał się kalinowski? 26.03.08, 11:58 Teraz wiemy od kogo zaczęło się schizofreniczne mnożenie własnych nicków. To sam "ekspert" kalinowski klakę sobie robi, pisząc na przemian raz jako "wkalinowski", a raz jako "mieszkanie.i.wspolnota". Częstotliwość tego pisania rzeczywiście może wskazywać, że dzieje się to w trakcie krótkich i rzadkich przepustek ze szpitala. Merytoryczna wartość pisaniny kalinowskiego jest za to na stałym - bardzo niskim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: pawikm ? 28.03.08, 07:16 Możesz do niej napisać pawikm@o2.pl i się dowiesz z jakiego żłobka się urwała. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: bełkot wkalinowskiego 26.03.08, 20:19 pawikm napisał: > Czyżby to nieuk xxxll-ek obrał sobie nowy nick wkalinowski? Tak , panie (?) Witoldzie Biskup. Widze że starciłeś dużo, że "kąsasz" co się da i gdzie się da. Odpowiedz Link Zgłoś