michalina121 10.04.08, 13:39 kupuje ziemię granicząca z cmentarzem parafialnym - jakie dokumenty musze przedstawić i jakie pozwolenia uzyskać aby można teren przekształcić w cmentarz ????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bykira Re: cmentarz 10.04.08, 14:04 Popytaj w sanepidzie i urzędzie miasta. Temat cudo, aż mnie korci, żeby coś ciekawego napisać np.że musisz mieć badania geologiczne składu gleby, na zawartość minerałów konserwujących :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bykira Re: cmentarz 10.04.08, 14:08 A tak na poważnie to: Gazeta Prawna "W sobotę zaczęły obowiązywać przepisy rozporządzenia ministra infrastruktury z 7 marca 2008 r. w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać cmentarze, groby i inne miejsca pochówku zwłok i szczątków (Dz.U. nr 48, poz. 284)." www.e-prawnik.pl/przeglad-prasy/nowe-wymogi-przy-budowie-cmentarzy- Odpowiedz Link Zgłoś
michalina121 Re: cmentarz 16.04.08, 07:56 super - dziękuję ja znalazłam tez coś takiego - czyli poradnik "nie tylko dla orłów" :) www.racjonalista.pl/kk.php/s,3245 Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik5 Re: cmentarz 16.04.08, 16:31 michalina121 napisała: > kupuje ziemię granicząca z cmentarzem parafialnym - jakie dokumenty > musze przedstawić i jakie pozwolenia uzyskać aby można teren > przekształcić w cmentarz ????? Z czystej ciekawości: czemu chcesz kupić ziemię i przekształcić ją w cmentarz? Czy można na tym zrobić interes? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: cmentarz 16.04.08, 20:53 oczywiście że TAK. Na pochówki jest kasa państwowa i co 20 lat świeży pieniądz. Nie czujesz tego? ****** Myślę, że autorka tego wpisu przygotowuje komuś prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik5 Re: cmentarz 20.04.08, 08:50 xxxll napisał: > oczywiście że TAK. Na pochówki jest kasa państwowa i co 20 lat > świeży pieniądz. Nie czujesz tego? Szczerze mówiąc, nie bardzo. Coś mi mówi, że przełożenie tej kasy państwowej na właściciela cmentarza nie jest takie spektakularne. Chyba, że to grubszy interes, np. połączony z zakładem pogrzebowym. Wtedy tak, jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
bykira Re: cmentarz 20.04.08, 09:16 A zarobek na kwaterach, od rodzin kwaterującego ? Taka kwatera u " prywaciarza " może sporo kosztować, co wiemy choćby z cen jakie wystawia proboszcz na cmentarzu parafialnym Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik5 Re: cmentarz 20.04.08, 12:28 No tak. Generalnie pojęcie o takich kosztach mam raczej mgliste. Nie za często korzystam z takich usług. :-). Odpowiedz Link Zgłoś
bykira Re: cmentarz 20.04.08, 13:26 Kwatera to najdroższy za metr kawałek ziemi. Taki grób to 2 m kwadratowe a może kosztować w zależności od 600zł do kilku tysięcy . Nawet podzielone na dwa daje najwyższą stawkę za metr. Nawet w Hollywood tyle nie kosztuje metr kiepskiej ziemi :-) Odpowiedz Link Zgłoś