Dodaj do ulubionych

Problem z pieskiem :(

13.04.13, 21:11
Mam psa który w pewnym momencie zaczął mi strasznie piszczeć po nocach, chodziłam po weterynarzach i kazdy swoje mądrości wypowiedział wzieli kase a pies dalej się męczył mimo antybiotyków i leków. Po pewnym czasie pieskowi urosło coś pod pyskiem i wisi, najpierw mała narośl z której sączyła sie krew potem czarna gula na której ta mała narośl wisi, pies bardzo się męczy, gula ma srednice jakies 6 cm. Szkoda psa prosze o opinie bo byłam już u róznych lekarzy a ostatni stwierdził ze to zwykła narosl ze starosci.Może macie jakies doswiadczenie z pieskami i wiecie mniej wiecej co mu dolega , do kogo moze pojsc zeby wystawil diagnoze trafna.
Obserwuj wątek
    • albert.flasz1 Re: Problem z pieskiem :( 14.04.13, 11:18
      Opierając się na bardzo wyczerpującym opisie, mniej więcej wiemy: to jest zespół chorobowy ONZ - czyli Ogólna Niechęć do Życia... A tak poważnie, to nie liczysz tu chyba konkretną diagnozę?
      • goniusias Re: Problem z pieskiem :( 14.04.13, 15:30
        nie, nie liczę na diagnozę ale jak widzę każdą odpowiedź sformułowaną na tym forum w ten sposób to mnie krew zalewa.Po cholere w takim razie ktoś założył temat weterynarii???Nie można już się skonsultować z ludźmi?No oczywiście że nie, bo z własnego doświadczenia każdy weterynarz chciałby miec posmarowane a i tak nie postawi porządnej diagnozy żeby czasem zwierzaka nie wyleczyć i nie stracic dodatkowego dochodu.
        • albert.flasz1 Re: Problem z pieskiem :( 14.04.13, 16:11
          goniusias napisała:

> o z własnego doświadczenia każdy weterynarz chciałby miec posmarowane a i tak n
          > ie postawi porządnej diagnozy żeby czasem zwierzaka nie wyleczyć i nie stracic
          > dodatkowego dochodu.

No widzisz, za darmo nie ma nic... No, chyba że na tym forum. Poczekaj trochę, na pewno zleci się cała zgraja fachowców, którzy telepatycznie dowiedzą się co psu jest i natychmiast zalecą właściwe leczenie.:P
          • goniusias Re: Problem z pieskiem :( 14.04.13, 20:25
            Przeciez pisałam że liczę na opinie ze strony forumowiczów a nie na cynizm, chce wiedziec na co mam sie przygotowac, czy to tak trudno CI zrozumiec?
        • wrexham Re: Problem z pieskiem :( 15.04.13, 07:11
          nie wściekaj się; to kiedyś było forum eksperckie, to znaczy, że dwóch (w porywach trzech) ekspertów udzielało informacji w miarę możliwości pomagając wirtualnie; od dawna już ich nie ma, a nowi się nie pojawiają, co może świadczyć o tym, że to bardzo ciężka i niewdzięczna robota, bo ludzie często wymagali od nich cudów; taki lekarz może podpowiedzieć sposób postępowania po zabiegu, czy przy jakichś zdefiniowanych schorzeniach, ale na odległość, na podstawie amatorskich opisów nie postawi diagnozy;
          taka smutna prawda;
          my ci możemy próbować pomóc, jeśli się zetknęliśmy z jakąś chorobą sami, ale w tym przypadku nawet nie wiadomo co to jest;
          tak więc naprawdę - znajdź lepszego weta i napisz nam tu co dolega twojemu pieskowi, jak w przypadku takich dolegliwości postępować, jakie są rokowania, jaka ew. profilaktyka;
          może się to komuś kiedyś przyda; tak właśnie działa to forum;
          życzę zdrowia pieskowi
          wrex.
    • sp9tcu Ile ma lat pies 14.04.13, 21:30
      Stawiam na ciemno nowotwór złoścliwy
      z przezutami

ile pies ma lat pies ?
    • asfo Re: Problem z pieskiem :( 14.04.13, 22:22
      Pies powinien mieć dokładnie zbadaną krew (nie tylko podstawowe wyniki) i wypadałoby przebadać tę narośl aby stwierdzić, co to jest.

Poszukaj weterynarza który cieszy się dobrą opinią i wie co robi, zamiast dawać na wszystko antybiotyki i diagnozować na oko.

No i możliwe, że psa trzeba będzie i tak uśpić, jeśli to nieuleczalne a pies cierpi.
      • goniusias Re: Problem z pieskiem :( 15.04.13, 11:07
        dziekuje bardzo za informacje i sprostowanie :) jak tylko będe dokładnie wiedziała co to jest to napewno dam znac :) dziękuję wszystkim
    • man_lucky Re: Problem z pieskiem :( 16.04.13, 07:15
      Polecam wizytę u dr. Romana Jagielskiego w przychodni Białobrzeska w Warszawie. Zapisz się od razu, bo z terminami bywa czasem ciężko. Zamiast wydawać kasę u różnych wetów, bez doświadczenia i wiedzy, będziesz miała poradę u najlepszego z wetów od spraw trudnych (bez czarowania i zbędnego wyciągania kasy - pan dr Jagielski nie musi tego robić, bo kolejka do niego jest zawsze). Aha jeśli się zdecydujesz i terminy będą odległe powiedz przez telefon recepcjonistce, jaka jest sytuacja i że Ci bardzo zależy. Pomoże....
    • man_lucky Re: Problem z pieskiem :( 16.04.13, 07:17
      Tymczasowo idź do jakiegokolwiek weta i poproś o Cimalgex i dawkowanie dla Twojego psa. To dobry lek przeciwbólowy, który może być podawany długo. Zresztą poczytasz sama o nim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka