Dodaj do ulubionych

Chory piesek

29.01.23, 11:46
Witam, długo się zbierałam aby tu napisać. Minął prawie rok od śmierci mojego psiaka, a ja ciągle się zastanawiam co się stało. Zaczęło się od tego że, przepadł mu apetyt ale nie zmartwiłam się ponieważ było lato i było upalnie ( i w takie pory odkąd pamiętam, zawsze pogarszał się mu apetyt). Trwało to tydzień, potem przestał jeść, był smutny, osowiały. Weterynarz dał na wzmocnienie i powiedział, że zatrucie prawdopodobnie. Pił tylko wodę i w końcu w ostatni dzień zaczął wymiotować żółcią która strasznie śmierdziała. Wydzielina mu leciała z pyska- gęsta i która aż zaklejała pysk i nos zatkany. Potem zaczęła cieknąć wydzielina z nosa pyska żółta śmierdząca strasznie ( nawet zgnilizna tak nie śmierdzi), nim weterynarz dojechał było po wszystkim. Sekcji nie robiłam, i żałuję bo nie mogę zapomnieć i nie rozumiem co się stało. Może ktoś potrafi powiązać te objawy i mi powiedzieć co to mogło być ?? Dodam że podobną sytuację z psem miał sąsiad, który mieszka kilka domów dalej i parę miesięcy wcześniej.
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Chory piesek 31.01.23, 06:31
      Ile miał pies lat ?
      czy były robione badania laboratoryjne
      trutka tak się nie objawia
      żółte wiec wiadomo żółć
      albo rozpadał się wątroba
      nie wydolność watroby
      albo pekła żółć
      inaczej kamienie przedziurawiły ją
      doszło do zapalenai otrzewnej
      wtedy nawet najlepszy wet nie pomoże