Dodaj do ulubionych

Do olga55. Pytanie

08.11.04, 08:40
Olgo,
Jesl znajdziesz chwilkę, zajrzyj prosze do mojego wątku:"Proszę o kilka
wskazówek dla początkującej". Mam wątpliwości co do nauki w "mojej" stajni i
chciałabym choć na próbę pójśc gdzie indziej. Widziałam, że pracujesz w
stajni w Podkowie Leśnej. Czy ciężko jest umówić się na lekcję indywidualną w
weekend? Pasowałaby mi najbliższa sobota? Jaki jest koszt?
Byłam na 3 lekcjach w innej stajni i czy byłaby szansa przeniesienia się do
Was w trakcie kursu? Powiedz jeszcze proszę, jak prowadzone są zajęcia dla
początkujących. Bardzo mi zależy na tej informacji. Z góry dziękuję. Zuzanna
Obserwuj wątek
    • olga55 Re: Do olga55. Pytanie 08.11.04, 12:26
      Weekendy to takie dni,kiedy konie powinno się dać sklonować.Czyli jest dużo
      chętnych i ciężko pracują.A już jazdy indywidualne-może być problem, niestety.
      • zuza123 Re: Do olga55. Pytanie 08.11.04, 12:50
        A w takim razie możliwie późno w piątek (choć wolałabym sobotę wcześnie rano)?
        Bardzo mi na tym zależy. Napisz proszę w kilku słowach, jak wyglądają u Ciebie
        lekcje dla początkujących. Chciałabym porównać z tym, co widzę w "mojej"
        stajni. Bardzo Ci dziękuję
        • olga55 Re: Do olga55. Pytanie 09.11.04, 00:21
          To miał być dłuższy post.Wysłał sie niechcący a potem się zawiesiło.Ja prowadze
          jazdy tylko w soboty i przedpołudnia sa zapchane.Dopiero o 17 30 jest luźniej,
          ale teraz to już ciemno i nie każdy chce. (chociaż jest oswietlenie. Nie
          pamiętam jak jest z piątkiem-musiałabym zadzwonic,co też uczynię.
          Jazdy dla początkujących prowadzone sa na lonży, ale nie tak długo,zależy to
          zresztą od indywidualnych predyspozycji- tj. ogólnej sprawności
          fizycznej,gibkosci, siły mięśni, zmysłu równowagii i...zdecydowania
          jeźdźca!.Póżniej jest praca w zastępie-grupy są w zasadzie podzielone wg
          umiejętności, ale zawsze sa pewne różnice.No i oczywiście trzeba sie wdrażać do
          pracy przy koniu tj. czyszczenia,siodłania itp-oczywiście pod okiem
          instruktora.Praca w grupie jest cechą większości tego typu szkółek-i tego sie
          chyba nie przeskoczy, tak samo jak z cechami koni szkółkowych.Ponadto-
          jeździectwo wymaga cierpliwości,systematyczności i poswięcenia-nawet do bólu
          mięśni włącznie.Na pierwsze sukcesy trzeba nieraz długo czekać.A im więcej
          umiesz-tym więcej wątpliwości.
          Jeszcze raz pozdrawiam i zorientuję sie, co do piątku lub ew. soboty. Jak rano
          mogłabyś przyjeżdżać??
          • zuza123 Re: Do olga55. Pytanie 09.11.04, 08:31
            Mogłabym być o 8, nawet rochę przed. Jeszcze raz dziękuję
    • olga55 Re: Do olga55. Pytanie 12.11.04, 23:04
      Nie dałam rady-w ten weekend wszystko jest "do góry nogami",moje sprawy też.
      Moze spróbuje w następnym tygodniu-będzie "normalniej"
      • zuza123 Re: Do olga55. Pytanie 17.11.04, 08:22
        Bardzo Ci dziękuję za pomoc.Żeby nie tracić czasu byłam na rozpoznaniu w
        Patataju, ale nadal mam ochotę spróbować u Was. Trochę jestem zła takim brakiem
        ciągłości w mojej nauce, ale muszę być pewna na 100% gdzie chcę się uczyć.
        Poważnie zastanawiam się nad rozpoczęciem kursu dopiero od semestru wiosennego.
        Czy zaczyna się w marcu?
        Powiedz mi jeszcze proszę, czy grupy staracie się dobierać jakoś wiekowo, czy
        tylko na podstawie umiejętności?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka