Dodaj do ulubionych

pies nie je

28.10.05, 15:06
Wzięłam psa ze scghroniska. Piesek ma ok roku, jest dość duży, nie sprawia żadnych problemów, bawi się, nie łacze w nocy. Jedyny problem to to że nie je. Pije wodę. Pytałam w schronisku co jadł i staram dawć mu to samo. Wczoraj trochę zjadł ale wszystko zwymiotował. Co robić?
Obserwuj wątek
    • beali Re: pies nie je 28.10.05, 15:44
      Nie pisałaś na f.zwierzeta,że oprócz niejedzenia są i wymioty.
      Poszłabym z nim do lekarza.Teraz trochę mi się to nie podoba.
      Jesli od kilku dni nie chce jeśc i do tego zwraca,coś chyba jest nie tak.
      • cindi-fucking-rella Re: pies nie je 28.10.05, 15:52
        bo zwymiotowal dopiero wczoraj wieczorem. Ale teraz dalam mu kromkę chleba z masłem i zjadł. To chyba dobrze? mam nadzieję ze tego nie zwróci......
        • bisbal Re: pies nie je 28.10.05, 16:21
          Po pierwsze idź z nim do weterynarza. Po drugie nie podawaj chleba z masłem, bo
          to nie jest jedzenie na problemy żołądkowe, tylko ugotuj ryż, kurczaka i
          marchewkę i w konsystencji papki podawaj po 1 łyżeczce co 3 godziny.
          • cindi-fucking-rella Re: pies nie je 28.10.05, 16:22
            dzięki tak zrobię pozdrawiam
    • anna.jozwik Re: pies nie je 28.10.05, 18:55
      Mam nadzieję, że pies swoją książeczkę szczepień posiada? Jesłi nie, to trzeba
      koniecznie dowiedzieć się w schronisku kiedy i czym był odrobaczany, o ile był,
      jakie i kiedy zostały wykonane szczepienia, przeciwko jakim chorobom, czy miał
      tam podobne problemy i czy dostawał jakieś leki w związku z tym.
      Psy ze schroniksa często maja problemy z chorobami wiruspwymi, które w takich
      psich skupiskach bardzo szybko się szerzą. Być moze u Twego pieska zaczyna się
      właśnie parwowiroza, a może nosówka, a może choroba Rubartha. A może jest po
      prostu zarobaczony. w każdym razie - wizyta u lekarza konieczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka