pepsi 13.07.06, 11:09 prosze o porade: w poltora tygodnia po drugiej dawce preparatu odrobaczajacego - znow robal. co zrobic? powtorzyc odrobaczanie teraz, czy moze odczekac? dodam ze łącznie z ta druga dawką kociaki otrzymaly tez szczepienie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna.jozwik Re: znowu o robakach 13.07.06, 17:37 Rozumiem, że odrobaczenie było 10 dni temu? Czy wtedy, następnego dnia albo po 2 dniach wyszły jakieś robaki z kałem? Skoro teraz robak uwidocznił się w kale to znaczy, że zapewne zdążył wykluć się z jakiejś larwy, na którą zwykle środki odrobaczajace nie działają. A być moze wykluło ich się wiecej, kto wie? Dlatego też jednak radziłabym powtórzyć odrobaczenie już teraz, najlepiej podając określony preparat przez 3 kolejne dni na czczo - wóczas skuteczność preparatu będzie wyższa niż gdyby był podany jednorazowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi Re: znowu o robakach 13.07.06, 19:42 dziekuje za odpowiedz, wpadne jutro po pracy do veta po jakis preparat. Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: znowu o robakach 13.07.06, 21:14 Po odrobaczeniu zdezynfekuj również pomieszczenia, w których przebywał kotek. Umyj podłogi, wypierz legowiska, jeśli kotek śpi z Tobą w pościeli - zmień pościel i wywietrz ją. Ja z odrobaczaniem kotki borykałam się od sierpnia do lutego i w końcu pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś