Dodaj do ulubionych

leczenie strychnina

12.11.08, 22:06
mój 6-letni kot ma zdiagnozowane zwyrodnienie kręgosłupa, co skutkuje brakiem
kontroli nad kończynami. metacam nie zdał egzaminu. dobrze reaguje na
vetacortyl, ale to steryd i wet szuka innego leku. próbujemy strynervene
(strychniny) ale podawana samodzielnie tj. bez vetki nie bardzo chce działac.
czy ktoś ma doświadczenia z używaniem tego leku? jakie sa ew.skutki uboczne?
kocinka chodzi słabiutko, dostaje ok. o,3 ml dziennie w zastrzyku. nie wiemy,
co robic, od pół roku już tak choruje.
Obserwuj wątek
    • mateusz8211 Re: leczenie strychnina 24.09.15, 17:07
      Proszę o pomoc jak nabyć strynervene canine pawelpmw@onet.pl
    • ekspert_klinika.arka Re: leczenie strychnina 24.09.15, 21:08
      Bez konsultacji z lekarzem prowadzącym wprowadzanie silnych leków na własną rękę jest niebezpieczne i niepoważne. Chęć pomocy naszym czworonożnym przyjaciołom/pacjentom nie może polegać na działaniach, które narażają je na niebezpieczeństwo. Pewnie dr Google odpowie Pani na te pytania. Normalny lekarz raczej nie.
      • jul-kot Re: ? 25.09.15, 00:12
        Ja zrozumiałem to tak, że lek był wprowadzony przez lekarza prowadzącego i na jego zlecenie podawany samodzielnie przez właścicielkę kota. Ona pisze "bez vetki nie bardzo chce działać", co chyba oznacza, że podawany przez lekarza działa, a podawany przez właścicielkę nie bardzo chce... Pisze "próbujemy strynervene" co też chyba oznacza działanie wspólne z lekarzem. Myślę, że ta uszczypliwość jest zupełnie niepotrzebna.

Poza tym wątpię, żeby porada dotarła do adresatki. Jej wpis jest sprzed siedmiu lat i nawet jeśli jej kot jeszcze żyje, musiała sobie przez ten dosyć długi okres ze swoim problemem poradzić i raczej tego wątku już nie śledzi. Ten stary wątek został wyciągnięty przez Mateusza, który szuka wspomnianego leku.
    • mateusz8211 stynervene canine 25.09.15, 15:00
      Witam
      wyciągnąłem wątek ponieważ szukam leku dla mojego 14 letniego owczarka kaukaskiego.
      Mam nawet na niego receptę od neurologa ale niestety tylko tyle.
      Szukam leku za pełną zgodą i kontrolą lekarza.
      Jeśli ktoś może pomóc proszę o kontakt pawelpmw@onet.pl
      • mrowkolew Re: stynervene canine 26.09.15, 00:07
        a co z Nivalinem? był próbowany?
        są też homeopatyki zawierające strychninę z roślinki Strychnos ignatii oraz z kulczyby wronie oko Nux vomica ten pierwszy można użyć jeśli zwierzę jest niespokojne lub ma depresję lub ma bóle www.doz.pl/apteka/p1834-Heel-Ignatia_-_Homaccord_krople_30_ml www.doz.pl/apteka/p46962-Boiron_Ignatia_amara_15CH_granulki_4_g , ten drugi gdy są z powodu niedowładów problemy z defekacją czy oddawaniem moczu www.doz.pl/apteka/p1855-Heel-Nux_Vomica-Homaccord_krople_30_ml

Polstigminum z leków klasycznych też zwiększa przewodnictwo nerwowe jak Nivalin ale nie regeneruje żaden z nich uszkodzonych tkanek

jeśli uszkodzony jest rdzeń są jakieś uciski na niego ( a skoro potrzebna strychnina to raczej tak wnioskuję) to z firmy Heel regenerujący preparat Discus compositum w injekcji plus małe dawki krótkodziałających sterydów wg potrzeb,

w Warszawie robią też podawanie komórek macierzystych metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/1,141635,17198020,Jest_w_Warszawie_laboratorium__gdzie_stare_schorowane.html
        • mateusz8211 Re: stynervene canine 26.09.15, 20:16
          Dzięki za odpowiedź. Nivalin piesek dostaje 2 razy dziennie tak jak zlecil neurolog. Właśnie udało mi się załatwić 1 opakowanie strynervenu :) lek jest w drodze. W ciągu 3 dni będzie u mnie.
          Strynervene mam podawać jedna ampułka dziennie rano i strynervene po południu 1 ampułka.
          Jeśli nie mam srtynervenu to podaje nivalin 2 xdziennie.
          Sprawa dotyczy owczarka kaukaskiego 14 lat
    • mateusz8211 Re: leczenie strychnina 26.09.15, 20:29
      Dzięki za odpowiedź. Nivalin piesek dostaje 2 razy dziennie tak jak zlecil neurolog. Właśnie udało mi się załatwić 1 opakowanie strynervenu :) lek jest w drodze. W ciągu 3 dni będzie u mnie.
      Strynervene mam podawać jedna ampułka dziennie rano i strynervene po południu 1 ampułka.
      Jeśli nie mam srtynervenu to podaje nivalin 2 xdziennie.
      Sprawa dotyczy owczarka kaukaskiego 14 lat
    • mateusz8211 Re: leczenie strychnina 27.09.15, 07:39
      Mrowkolew. Dziękuje za informacje. Ucieszyła mnie możliwość terapii.komórkami macierzystymi.Nawiązałęm już wstępny kontakt z lekarzem. Jeśli będzie można nią zastosować w przypadku mojego owczarka to bedzie cud. Dziękuje za cenne informacje.pozdrawiam
      • mrowkolew Re: leczenie strychnina 27.09.15, 12:19
        Powodzenia, trzymam kciuki za pomyślne leczenie. Pozdrawiam.
    • mateusz8211 stynervene canine -odstąpie 13.10.15, 16:05
      Niestety piesek zmarł dziś w nocy.
      Strynervene canine zdobyłem, ale w tym czasie Atoska zaatakowała dirofilarioza.
      Stan się poprawił chwilowo, ale niestety.
      Nadszedł na niego czas.Co mogłem to zrobiłem

Zostało mi jedno opk. strynervene canine jeśli ma to pomóc jakiemuś pieskowi odstąpię za darmo.
      Mam też nivalin, roztwory do kroplówek. Jak coś to proszę pisać.
      • mmjmax Re: stynervene canine -odstąpie 10.03.19, 12:18
        Witam czy opakowanie steynervene canin jest jeszcze aktualne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka