robin153 08.02.05, 23:46 Panie Wojtku i Pawle - bardzo prosze o zobaczenie tej sytuacji forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=20350955&a=20395836 i ewentualna porade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robin153 Re: ALARM 08.02.05, 23:49 link da watku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=20350955 Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.drozdziak Re: ALARM 09.02.05, 10:48 Przede wszystkim radzilbym skontaktowac sie z Niebieska Linia www.niebieskalinia.pl/mainframe.html Mysle, ze trzeba to zrobic jak najszybciej, bo prawdopodobnie sprawca zbliza sie do swojej fazy szczytowej. Oni sa w stanie skierowac przynajmniej na jakis czas z dziecmi do schroniska, udzielic tymczasowej pomocy materialnej, konsultacji prawnej itd. Poniewaz sprawca jest caly czas podlaczony do internetu i monitoruje te sprawe, a uzyskanie dostepu do prywatnej skrzynki Smuteczka nie stanowi dla niego zadnego problemu nie widze w tym momencie sensu pisania czegokolwiek wiecej przez siec. Dobrze, ze ktos tam juz jest na miejscu i cos robi. Zidentyfikowanie numerow IP nadawcow tych postow i dokladne odtworzenie przebiegu zdarzen nie bedzie stanowic zadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: ALARM 09.02.05, 10:56 wiem, ze na Niebieską Linie dzwoniła lea zgłaszając tę sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.drozdziak Re: ALARM 09.02.05, 11:05 katse napisała: > wiem, ze na Niebieską Linie dzwoniła lea zgłaszając tę sprawę. Ale sie chyba nie dodzwonila. To trzeba zrobic. Potrzebna jest konkretna konsultacja prawna i potrzebne jest schronienie na czas potrzebny do podjecia krokow prawnych. Oni to moga zalatwic na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
estereza Re: ALARM 09.02.05, 10:59 > Zidentyfikowanie numerow IP nadawcow tych postow i dokladne > odtworzenie przebiegu zdarzen nie bedzie stanowic zadnego problemu. co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.drozdziak Re: ALARM 09.02.05, 11:03 estereza napisała: > > Zidentyfikowanie numerow IP nadawcow tych postow i dokladne > > odtworzenie przebiegu zdarzen nie bedzie stanowic zadnego problemu. > > co to znaczy? portal Gazety przechowuje IP wszystkich osob, ktore wpisuja sie na forach. Jesli maz Smuteczka cos zrobi, sprawa bedzie zajmowac sie policja. Jezeli probowal lub sprobuje pisac logujac sie jako inna osoba policja bez trudu ustali to sprawdzajac logi. Takie podawanie sie za inna osobe znacznie wowczas pogorszy jego sytuacje. Wszystkie te wpisy moga byc uzyte jako dowody w sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: ALARM 09.02.05, 11:04 Witam...bylam tam...ale Smuteczek od 3 mies jest w kontakcie z niebieska linia i jeszcze nie udalo sie jej dotrzec tam do prawnika. I co z tego, ze ma zalozona karte:( Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.drozdziak Re: ALARM 09.02.05, 11:08 Czy myslala o tymczasowym przeniesieniu sie do osrodka? Czy zostala zalozona sprawa alimentacyjna? Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: ALARM 09.02.05, 11:12 sprawa o alimenty, separację i zabezpieczenie kosztów ma odbys sie w marcu ... szukałam poprzez internet Domu Samotnej Matki w Trójmieście niestety nic takowego nie znalazłam ! Jest "tylko" Dom prowadzony przez siostry zakonne ale to dom dla kobiet ciężarnych ... to kto może pomóc tej dziewczynie ? czy musie dojśc do wielkiej tragedii aby w końcu coś zaczęło się dziać ? Gdzie szukać dla niej ratunku ? Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: ALARM 09.02.05, 11:18 Lea, sa jeszcze Domy Brata Alberta - ale ja dopiero bede miala chwile czasu po 16...teraz odpadam. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.drozdziak Re: ALARM 09.02.05, 11:20 l.e.a napisała: > sprawa o alimenty, separację i zabezpieczenie kosztów ma odbys sie w marcu ... > szukałam poprzez internet Domu Samotnej Matki w Trójmieście niestety nic > takowego nie znalazłam ! prosze sprobowac pod numerem 0 58 301 92 62 Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: ALARM 09.02.05, 11:05 Witam osoba, która jest szykanowana, ma zalożona niebieską kartę od 2 mies do tej pory nie udzielono jej pomocy co robic ??? pozdrawiam lea Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.drozdziak Re: ALARM 10.02.05, 11:38 Czy kontakt pod tymi telefonami ktore podalem cos pomogl? Odpowiedz Link Zgłoś
robin153 Re: ALARM 11.02.05, 17:05 Poprosze l.e.a. aby wrocila tutaj i odpowiedziala. W tym wypadku historia trafila do prasy i pomoc ze strony forumowiczow jest spektakularna. Mamy nadzieje ze Maja madrze skorzysta z tej pomocy... Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: ALARM 13.02.05, 10:26 Witam Panie Pawle w kręgu uzyskałam adres Domu Samotnej Matki, uzyskałam równiez namiary, gdzie Majka może skorzystać z pomocy prawnej, zajęły się tym równiez media, gdyz poczatkowo policja ani prokuratura za bardzo sie nie angażowały teraz trochę ruszyło. POmaga tez wielu forumowiczów więc mocno chcę wierzyć,ze teraz będzie coraz lepiej ... szlak mnie tylko trafia, że wczoraj byłam znowu świadkiem przemocy :( opisałam to na innym forum wklejam linka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=20534826 pomoc tu wydaje mi się bardzo trudna, małe miasteczko bez jakichkolwiek stowarzyszeń, fundacji itp. .... Bardzo sie angazuje w takie sprawy, czuję,że chciałabym baardzo walczyć z przemocą i bieda i podjąc pracę w jakiejś konkretnej organizacji, może podpowie mi Pan coś Panie Pawle, przecież ludziom z wiosek i małych miejscowości też dzieje się krzywda :( pozdrawiam lea Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.drozdziak Re: ALARM 17.02.05, 01:30 l.e.a napisała: > może podpowie > mi Pan coś Panie Pawle, przecież ludziom z wiosek i małych miejscowości też > dzieje się krzywda :( jest kilka duzych organizacji, z ktorymi mozna nawiazac kontakt na dobry poczatek. Robia mnostwo programow pomocowych i czesto potrzebuja ludzi chcacych cos robic. Proponuje przejrzec portal NGO www.ngo.pl/labeo A jak bylo w Kregu? Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: ALARM 20.02.05, 08:49 Dziękuję przejrzę NGO portal, w kręgu nie byłam osobiście, rozmawiałam z nimi przez telefon ( nie jestem z Gdańska - jestem z woj. Lubuskiego ) pozdrawiam serdecznie lea Odpowiedz Link Zgłoś