Dodaj do ulubionych

Chcesz zrobić "prawko" w Czechach? Może być jazda

IP: 83.238.82.* 19.07.10, 23:32
Yyy tańsze? 2100 zł? Ja zrobilem prawko za dokładnie 1404,50 zł (1200
kurs, 134 egzamin [teoria i praktyka w jednym dniu] i odbiór prawka
70,50zł). Więc gdzie jest taniej? W Czechach czy u nas? A jeżeli
chodzi o zdanie za pierwszym razem, to trzeba na prawdę nie umieć
jeździć. Zrobić głupie pomyłki takie jak: nie ustąpienie
pierwszeństwa, nie zatrzymanie się na stopie. Te 400 pytań, które są
teraz w egzaminie są banalne jeżeli ktoś potrafi korzystać ze świata
realnego i przyswajać sobie wizję uliczną i przekładać ja na pytania.
Spojrzysz na pytanie, w myślach powiesz sobie "aha! to jest tutaj w
Katowicach/Dąbrowie/Bytomiu i od razu będziesz miał odpowiedź bez
głębszego zastanowienia się. Zresztą... wszystkie te pytania są na
logikę... Gazeto! Nie wyolbrzymiaj zdania egzaminu na prawko w
Polsce, bo jest banalny.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Chcesz zrobić "prawko" w Czechach? Może być j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 19:14
      Popieram powyższą wypowiedź.. to wszystko to wyolbrzymianie tematu... trzeba
      faktycznie nie umieć jeździć żeby nie zdać ja zdawałem 3 kategorie i wszystkie
      za pierwszym razem i wszystkie robiłem w innych ośrodkach i zdawałem w innych
      oddziałach WORD...i co? jest rezultat w postaci Prawa Jazdy... Po prostu dla
      chcącego nic trudnego..
    • Gość: EDI Re: Chcesz zrobić "prawko" w Czechach? Może być j IP: 77.223.200.* 20.07.10, 23:34
      Gość portalu: Kuba napisał(a):

> teraz w egzaminie są banalne jeżeli ktoś potrafi korzystać ze świata
      > realnego i przyswajać sobie wizję uliczną i przekładać ja na pytania.
      > Spojrzysz na pytanie, w myślach powiesz sobie "aha! to jest tutaj w
      > Katowicach/Dąbrowie/Bytomiu i od razu będziesz miał odpowiedź bez
      > głębszego zastanowienia się.

Z tego fragmentu twojej wypowiedzi wynika ,że jesteś starym wygą który po raz
      enty stracił prawko i zdaje ponownie .
      Jak ktoś nie mający praktyki jeżdżenia po mieście może kojarzyć to jest tu a to
      tam,zresztą teorię można wykuć ,gorzej z jazdą,gdy ma się tylko tych kilka jazd
      ,kursowych ,
      • Gość: 660 Re: Chcesz zrobić "prawko" w Czechach? Może być j IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.10, 00:20
        To prawda że żeby nie zdac za 1 razem trzeba nie umieć jeździc, sam
        zdałem bez najmniejszego problemu za 1 razem. Jeśli panujesz nad
        samochodem orientujesz sie choc troche w sytuacji na drodze to nie
        powinienes miec problemu.
        • Gość: Kierowca Re: Chcesz zrobić "prawko" w Czechach? Może być j IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.10, 09:51
          Taki pewny siebie kolego jesteś?? Ja jestem kierowcą zawodowym. Miesięcznie
          pokonuję około 10-15tyś km nie tylko po Polsce ale również po całej Europie.
          Różnymi samochodami osobówkami, busami, plandekami. Poszedłem na egzamin na C i
          nie zdałem go 2 razy bo się egzaminator przyczepiał do wszystkiego i uwalił mnie
          za totalne bzdury (nawet złożyłem odwołanie, które WORD rozpatruje już któryś
          miesiąc z rzędu). Na 6 osób na placu zdających C za pierwszym razem zdał 1 za
          drugim nikt. I może powiesz mi, że jestem kiepskim kierowcą i nie ogarniam na
          drodze? Jak zrobisz tyle km w życiu co ja to będziesz mógł się w ogóle kierowcą
          nazwać. Na chwilę obecną jesteś jedynie użytkownikiem samochodu z uprawnieniami.
          A mogę się założyć w 110%, że Panowie którzy mnie egzaminowali jeżdżą dużo
          gorzej ode mnie ale oczywiście na egzaminie są królami i władcami więc nie ma
          dyskusji. WORD to jakiś chory wymysł by wyciągać kasę od ludzi. Nie ma tego w
          Niemczech, nie ma we Francji, Hiszpanii, Włoszech itd.. oczywiście w Polsce jest...
    • Gość: gkjdfhgkjdfhgkdfhk Re: Chcesz zrobić "prawko" w Czechach? Może być j IP: *.alfa.pl 19.06.11, 01:26
      Dzień Dobry. Pomagam przy Legalnym prawo jezdzie W Kijowie. Wszystkie Kategorie ( ZaBrAnE / ZaTrZyMaNe / DuPlIkAtY ) ! BEZ ZALICZEK ! płatne przy odbiorze osobistym. wszystko organizuje
      prawkoukraina@wp.pl /515-893-450
      • Gość: klm Re: Chcesz zrobić "prawko" w Czechach? Może być j IP: *.xdsl.centertel.pl 22.06.11, 00:13
        Zgadzam się, robiłem prawo jazdy w 1984 roku, pierwszy rok testów i na cztery możliwości była TYLKO jedna, priorytetowa odpowiedź poprawna a nie jak teraz dwa, trzy a może więcej wariantów rozbujanej wyobraźni "pytaczy".Motorem ósemka na placu i kilka kółek i jakoś nigdy nie miałem wypadku czy nawet poważniejszej stłuczki z własnej winy.To co jest teraz to horror zdobywania uprawnień może porównywalnych do uprawnień pilotów VIP-ów czy jak tam.Wyobraźni: trzeba uczyć jak hamować a nie jaki numer wykręci skołowany pieszy (na przykład). Lobby czeskich ...wozaków?
    • mczes57 Re: Chcesz zrobić "prawko" w Czechach? Może być j 18.09.11, 00:32
      Zdawałem jeszcze bez placu i tych wszystkich udziwnień.Jeżdżę 30 lat bez wypadku i z czystym kątem.
      • Gość: bielsczanin A ten "kąt" z którym jeździsz to murowany czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 08:40
        Jak można jeździć z kątem - do kąta to się dziecko wstawia.
        Albo chodzi do podstawówki i uczy pisać ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka