Gość: Wyrocznia IP: *.252.13.87.internetia.net.pl 06.05.11, 00:35 Oczywiście to absurd. Zrobią takie pokazy to moja i moich znajomych noga tam nie postanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
firiduri Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biznes? 06.05.11, 01:59 Po co walki byków jak w Polsce są już walki kiboli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 10:18 walki kiboli będą na nowych stadionach organizowane - po to przecież te stadiony są budowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 11:21 Pomysł urządza korridy b.głupi, jest to tradycja hiszpańska i nie sensu jej kopiowanie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DNA Walki byków w Beskidach IP: 193.57.67.* 06.05.11, 07:32 Lepiej urzadzic walki gladiatorow z quadowcami i motocyklistami rozjezdzajacymi lasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tratratra Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz IP: 77.252.190.* 06.05.11, 07:39 Gość portalu: Wyrocznia napisał(a): > Oczywiście to absurd. Zrobią takie pokazy to moja i moich znajomych noga tam ni > e postanie. dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biznes? 06.05.11, 07:48 panie ekolog, skoro takie walki są w Polsce zakazane to co się pan martwisz. Zgłoś pan do prokuratury, że ktoś planuje popełnić przestępstwo i szlus. A może jednak nie są zakazane i tylko eko-oszołomi znów próbują gdzieś swojego ryja wpychać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shadowthrone Czy udaje ci się xzasem napisać coś... IP: *.les.ar.krakow.pl 06.05.11, 08:08 co nie jest zatrute nienawiścią, która najwyraźniej wypełnia ci mózg (zakładając, że jeszcze go masz, co jest nieco ryzykowne)? Wyzwiska w odniesieniu od ekologów zastępują ci orgazm? Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Czy udaje ci się xzasem napisać coś... 06.05.11, 16:37 a gdzie tu nienawiść nie licząc Twojej "niezwykle kulturalnej" wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hasyd Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz IP: *.toya.net.pl 06.05.11, 09:10 dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adso Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.11, 07:57 Ale pójść w Hiszpanii na corridę gdzie zabija się byki to jak najbardziej, co? Mój kolega Jacuś Bożek mógłby zająć się ważniejszymi a mniej spektakularnymi działaniami, ale wiadomo, lepiej pokazać się tam gdzie nas lepiej widać i słychać. Niech się przejedzie po wsiach i pouwalnia psy z łańcuchów...teraz a nie dopiero wtedy gdy któryś padnie. Niech się zajmie schroniskami dla zwierząt albo bezprawnie wycinanymi drzewami. Niech sprawdzi w jaki sposób w rzeźniach zabija się zwierzęta a potem niech chrzani głupoty o męczeniu zwierząt. Nie widzę nic złego w tym, że jakiś byk przez trzy czy cztery godziny z przerwami pogania sobie po areni...i przeżyje na co w Hiszpanii miałby małe szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek L. Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz IP: 134.37.255.* 06.05.11, 09:13 Twój kolega? To chyba mało o nim wiesz. Wystarczy poszukac na necie, na YT i łatwo sie przekonać, że "Twój kolega" jest aktywny praktycznie cały czas, zabiera głos bardzo często na imprezach niemalże lokalnych - bez udziału mediów mainstream'owych... Nie znam go osobiście, ale szanuje za ciągłą pracę na rzecz przyrody i zwierząt. Poza tym nie do końca rozumiem, czemu od niego wymagasz, by zmienił wszystko co złe (wycinka lasów, psy na łańcuchach etc). Mamy w Polsce często zwyczajnie przestarzałe prawo, które na wiele pozwala. Aby je zmienić trzeba zainicjować akcję zbierania podpisów pod petycją (dla zmiany istniejącej ustawy) etc, a prawda jest taka, że i tak na końcu zadecydują o wszystkim posłowie, którzy w większości mają "gdzieś" prawa zwierząt, poszanowanie przyrody itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adso Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.11, 15:55 A tak, mój Kolega Jacek...chodzilismy razem do szkoły więc chyba nie pogniewa się za Kolegę. Powiem tak: działania Jacka jak i większości tzw ekologów sprowadzaja się do zrobienia szumu wokół spraw drobnych i marginalnych. Co z tego, że zaprotestują przeciwko bezkrwawej corridzie kiedy w tym samym czasie zginą w rzeźniach w nie humanitarny sposób dziesiatki polskich byków. Łatwo jest protestować przeciwko jednemu człowiekowi, który coś tam sobie wymyslił i co sie Jackowi nie spodobało. Trudniej zmienić system i myslenie ludzi. Nie nasza tradycja? A czy McDonaldsy, bary sushi, pizza, walentynki i sto tysiecy innych bzdur to nasza, polska, tradycja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek-is-one Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biznes? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.11, 08:10 A szef klubu Gaja niech się puknie w głowę! Do absurdu doprowadzamy ochronę zwierząd i przyrody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listekklonu Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.11, 08:28 Kolego, jeśli już piszesz pod różnymi nickami, to przynajmniej postaraj się, żeby ip nie było widać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek-is-one Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.11, 08:52 *.ssp.dialog.net.pl to nie IP ! - w internecie Dialogu są tysiące ludzi, za pozostałych nie odpowiadam (i ich nick'i). A co do obrońców zwierząt zdania nie zmienię - przeginają. Zresztą my też kiedyś wyginiemy... jak dinozaury :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.11, 08:34 Naucz się pisać poprawnie po polsku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek-is-one Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.11, 08:47 Mam dyslekcję klawiaturową "skarbie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porada Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 12:29 no to bierz się do roboty, łopatą, tylko do tego się nadajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszygan Chybasta poidiocieli IP: *.ip1.netikka.fi 06.05.11, 08:20 cala eurpoa walczy z bestialstwem atu Slezak sie wyrywa. Niech sie zapisze do gumowego PISu. Zgadam sie z gosciem co mowi ze my mamy namiastke korridy na stadionach, ostatnio w Bydgoszczy i w Lubinie. Takie okladanie pika policjantow bylo ze O LE, O LE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Chybasta poidiocieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 11:25 Zgadzam się w pełni,nam wystarczą walki kiboli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biznes? IP: *.elektr.polsl.pl 06.05.11, 08:29 A mnie brakuje stwierdzenia, że powstaje (w zarysie) nowa wielka atrakcja beskidzka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listekklonu Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.11, 08:29 Durny pomysł. Mnie to na pewno nie zachęci, a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eko-przewodnik.pl Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biznes? 06.05.11, 08:30 Walki byków są barbarzyństwem i nie należy ich pokazywać jako rozrywkę nawet w bezkrwawej formie. Byki, jeśli będzie się w nich wzbudzać agresję, będą niebezpieczne. Może inspirujące i dochodowe okażą się takie atrakcje jak jeżdżenie na byku :) Proszę sprawdzić hasło: texas longhorn riding steer To wprawdzie inna rasa bydła, ale dobre wychowanie też jest istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biznes? 06.05.11, 08:46 A mnie sie to podoba.Napewno wybiore sie tam..... Oczywiscie to nie jest pokaz dla dzieci chociaz kto wie jesli ma byc bezkrwawy. Osobiscie wybieram sie do Hiszpanii na corride.To nie jest pokaz dla ekoterorystow. Hiszpanska tradycja to cos czego inni nie maja.Nic tylko zazdroscic.W kazdym kraju jest cos takiego specyficznego,ciekawego. U nas tez np.czernina,zywcem zarzynane kaczki czy gesi.Tatar surowe mieso,ktore zadziwia cudzoziemcow....itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cm Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 09:04 emeryt21 napisał: > A mnie sie to podoba.Napewno wybiore sie tam..... > Oczywiscie to nie jest pokaz dla dzieci chociaz kto wie jesli ma byc bezkrwawy. > Osobiscie wybieram sie do Hiszpanii na corride.To nie jest pokaz dla ekoterorys > tow. > Hiszpanska tradycja to cos czego inni nie maja.Nic tylko zazdroscic.W kazdym kr > aju jest cos takiego specyficznego,ciekawego. > U nas tez np.czernina,zywcem zarzynane kaczki czy gesi.Tatar surowe mieso,ktore > zadziwia cudzoziemcow....itd Jedź i nie wracaj.... :P A może byś tak byka Emerycie zastąpił, były by z tego przynajmniej jakieś korzyści; po pierwsze: jednego kretyna mniej, po drugie: nie zanieczyszczał byś już atmosfery, oddychając w trakcie wypowiadania swoich "myśli", po trzecie: przyczynił byś się to tworzenia "tradycji", i przestał byś bredzić... Pozdrawiam serdecznie, życzę długiej i bolesnej śmierci.... :) TORTUNA NO ES ARTE NI CULTURA... Odpowiedz Link Zgłoś
webgriffin Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz 06.05.11, 10:32 Typowy tekst ekoterrorysty - Pozabijać ludzi, całować tyłki zwierzakom. Jeteście bandą debili, a nie ekologami. Odpowiedz Link Zgłoś
mrarm Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz 06.05.11, 12:19 Ma rację, zabijanie dla przyjemności nie dodaje człowieczeństwa, bynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cm Re: Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biz IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 15:40 webgriffin napisał: > Typowy tekst ekoterrorysty - Pozabijać ludzi, całować tyłki zwierzakom. > Jeteście bandą debili, a nie ekologami. Nie jestem Ekologiem ani Ekoterrorystą , ale jak widzę niedowartościowanych kretynów którzy zabijają dla przyjemności, bądź czerpią przyjemność z oglądania tego, jestem za wykluczeniem tych chorych jednostek (dotyczy również Myśliwych...) Banda sfrustrowanych zakompleksionych fiutów, która szuka wyładowania w okrucieństwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3grosze Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biznes? IP: *.146.13.172.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.05.11, 08:46 Jestem przeciwny wynaturzeniom. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Po co nam hiszpańskie byki? Niech lepiej 06.05.11, 08:47 zagospodaruje zadymiarzy z Krakowskiego Przedmieścia, piłkarskich boisk i górniczych manifestacji. Ciekawe tylko czy udało by mu się zapanowiać nad ta tłuszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
aza-zello Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biznes? 06.05.11, 09:05 Indianie na Mazurach, Hiszpanie w górach, kosmici w Warszawie- wszystko jest jak dawniej czyli paw i papuga oraz małpa Odpowiedz Link Zgłoś
mordaprostaczka kto tresuje wróbel do walki? 06.05.11, 09:11 ponoć tresowane wróble, bardzo waleczene Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biznes? 06.05.11, 10:08 Taki pomysl to debilizm do potegi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
graupner Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biznes? 06.05.11, 10:25 ECO-GEJE się wpier.... a na wczasy do Hiszpanii chętnie jadą i patrzą. ZLIKWIDOWAĆ STRUSIE w POLSCE bo to nie jest ich naturalne środowisko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 corrida 06.05.11, 10:25 Cóż, corrida to widowisko dla żądnych krwi ludzi. Podnieca Ich śmierć i cierpienie. Hiszpania powoli dojrzewa do zakazania tych kretyńskich praktyk. Hiszpanie od dawna mają okrucieństwo w "kulturze"- okrucieństwo wobec słabszych i bezbronnych. Bo jak pojawi się ktoś duży i silny to kulą ogon i wieją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biznes? IP: *.Red-80-36-7.staticIP.rima-tde.net 06.05.11, 10:31 Mieszkam od 5 lat w Sevilli i jezeli chodzi o walki bykow istnieje zelazna zasada, ktora mowi ze kazdy z bykow nie moze walczyc wiecej niz raz!!!!!!!, poniewaz jak kazde zywa istota uczy sie. Tak nabyte doswaidczenie przez byka w sposob naturalny zwraca sie przeciwko torreadoriwi (torero) i walka staje sie niebezpieczna gdyz byk nie wie ze ten zwodzi go muleta. Reasumujac Pan X ze Slaska nie znajdzie zadnego torera ktory bedzie chcial poniesc takie ryzyko. Pomysl nie ma sensu, gdyz samo zalozenie ze byk moze walczyc wiecej niz jednen raz jest bledne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mkaczka Kolejny bełkot ekologów 06.05.11, 10:39 Z tego co widzę hasło "corrida" zostało ewidentnie użyte tu przez gościa w celach reklamowych. Nie ma żadnych informacji co i jak definitywnie będzie wyglądać. Że pobiega sobie bydełko po pastwisku w te i we wte? Na tej zasadzie gościa który nazwie swój park rozrywki dla dzieci "wioska piratów" należy natychmiast zamknąć bo przecież piractwo jest prawnie zakazane. Śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Re: Kolejny bełkot ekologów IP: *.Red-80-36-7.staticIP.rima-tde.net 06.05.11, 11:10 Zgadzam sie, corrida to to na pewno nie bedzie bo nie spelnia wymogow corridy. Bedzie to raczej ganianie po pastwosku za bykiem. Celem corridy (i wiem ze brzmi to brutalnie) jest zabicie byka, zadko sie zdaza zeby byk wyszedl zywy z calego widowiska (tzw. indulto) co jest zreszta najwyzszym zaszczytem dla torreadora!!!!!!!!! Pomysl sie kupy nie trzyma!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcioo mi sie podoba, chetnie pojde IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 11:12 ja bylem juz pare razy w hiszpani na corridzie i mi sie podobalo. chetnie wybiore sie i do milowki na taki pokaz. corrida jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Re: mi sie podoba, chetnie pojde IP: *.Red-80-36-7.staticIP.rima-tde.net 06.05.11, 11:13 chciales powiedziec bieganina za bykiem, bo corrida to to raczej nie jest przyjacielu...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesti "Pamiem narodow jestes i papuga." IP: *.demon.co.uk 06.05.11, 11:37 Glupi pomysl i typowo polski, sztucznie przeszczepiac obce obyczaje na nasz grunt. Lepiej zrobic walki serio kibicow w formie rzymskiej czyli poprzebierac ich za gladiatorow. Moze by im sie to nawet spodobalo jakby dostali bron i mogli sie do woli miedzy soba zarzynac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: "Pamiem narodow jestes i papuga." IP: *.centertel.pl 06.05.11, 11:48 popieram. zbudowac arene dla "byczków", niech sie powyzynaja maczetami. na to bym poszla. Corridę widziałam raz i nigdy więcej. Patrzenie na to jak byk, który od początku ma zerowe szanse na przeżycie, jest specjalnie podjudzany do ataku a potem wykrwawia się przez dobre 15minut na arenie. Patrzenie jak coraz bardziej słania się tracąc siły... sory... ja dziękuję za tę część hiszpańskiej tradycji. Dopóki nie widziałam, nie miałam nic przeciwko... ale po pokazie... . Nie, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
gatta5 Re: "Pamiem narodow jestes i papuga." 06.05.11, 12:02 Czy prostakom trzeba rzeczywiście dostarczać atrakcji turystycznych? Nie wystarczy im serial w telewizji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Re: "Pamiem narodow jestes i papuga." IP: *.Red-80-36-7.staticIP.rima-tde.net 06.05.11, 12:03 Lola, na tej "corridzie" na slasku byk nie jest zabijany i nie zobaczysz na niej kropli krwi.... . Mozemy sie spierac czy walki bykow, zgodnie z hiszpanska formula sa moralnie poprawne, ale ta na slasku to jest bieganina za bykiem, byk nie ginie na koncu, nie cierpi fizycznie... oczywiscie jest to rowniez forma znecania sie nad zwirzetami, ale nie ma nic wspolnego z corrida. Niestety Pan X ze Slaska, nie posiada zadnej wiedzy na ten temat, powinien najpierw sie porzdanie doinformowac na ten temat. To tak jakby przed palacem Moncloa w Madrycie zaczeli nagle slupy swietlne stawiac.... niby to samo, ale klimacik jaki jest na Krakowskim Przedmiesci to ciezko skopiowac ;)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziut Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biznes? IP: *.internetia.net.pl 06.05.11, 12:05 A dlaczego pod Milówkę mielibyśmy importować tylko corridę, a nie od razu walki gladiatorów? W rolę manekina do demostrowania dobijania pokonanego mógłby wcielić się pan Śleziak. Odpowiedz Link Zgłoś
one.emeryt12 Walki byków w Beskidach. Absurd czy dobry biznes? 06.05.11, 12:09 To chyba raczej walki idiotow o pierwsze miejsce w glupocie. Odpowiedz Link Zgłoś